Connect with us

Καβάλα

350.000 ευρώ για τις κατασκηνώσεις του Δήμου Παγγαίου

350.000-ευρώ-για-τις-κατασκηνώσεις-του-Δήμου-Παγγαίου

Ποσό που αγγίζει τις 350.000 ευρώ, θα χορηγηθεί τη φετινή χρονιά για τις ανάγκες των κατασκηνώσεων στον Δήμου Παγγαίου, μετά από συνεργασία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου με την υφυπουργό Εργασίας κα Δόμνα Μιχαηλίδου.

Το ποσό προέρχεται από την κατανομή των χρηματοδοτήσεων του κατασκηνωτικού προγράμματος των Δήμων.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Η-ψηφιακή-κάρτα-εργασίας-φέρνει-προβλήματα-και-πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί

Προβλήματα σε συγκεκριμένους κλάδους της επιχειρηματικότητας αναμένεται να προκαλέσει η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Τα προβλήματα που εμφανίζονται στην καθημερινότητα του επιχειρείν είναι πολλά. Ένα εξ αυτών είναι και η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Εδώ και μήνες έχει αρχίσει να απασχολεί την επιχειρηματικότητα και ήδη στους κλάδους της βιοτεχνίας και της μεταποίησης έχει αρχίσει να εφαρμόζεται, ενώ σύντομα θα επεκταθεί στους κλάδους του εμπορίου και των υπηρεσιών», ανέφερε αρχικά ο Μάρκος Δέμπας.

«Έχουμε ήδη διοργανώσει δύο ημερίδες για το θέμα και διαπιστώσαμε ότι ιδιαίτερα για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί το μέτρο χωρίς προβλήματα και πρόστιμα»

«Η ψηφιακή κάρτα αφορά θεωρητικά την προστασία της εργασίας, επιβλέπει ουσιαστικά αν τηρείται το ωράριο εργασίας, ενώ αφορά την αυτόματη διασύνδεση με το σύστημα «ΈΡΓΑΝΗ 2», με σκοπό να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για το ωράριο εργασίας των εργαζομένων και αυτόματα να φαίνονται στο σύστημα οι ώρες εργασίας, το κανονικό ωράριο, η υπερεργασία, η υπερωρία κ.ο.κ. Το σκεπτικό καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι για να «βλέπει» τις σχέσεις εργαζόμενου και επιχείρησης. Έχουμε ήδη διοργανώσει δύο ημερίδες για το θέμα, μια εξ αυτών πρόσφατα την προηγούμενη εβδομάδα, μαζί με τον σύλλογο λογιστών και φοροτεχνικών της Καβάλας, όπου ακόμη και από τους εισηγητές διαπιστώσαμε προβληματισμούς, ιδιαίτερα για κάποιους κλάδους, στους οποίους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί το μέτρο χωρίς προβλήματα και πρόστιμα, γιατί στο τέλος εκεί καταλήγουμε. Στο ότι αν κάτι δεν τηρηθεί σωστά, τότε θα υπάρχουν αυτόματα πρόστιμα που δεν είναι και μικρού μεγέθους», επισήμανε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Θέλουμε να υπάρχει η καλή σχέση εργαζόμενου και επιχείρησης, αλλά όχι για ένα μικρό και τυπικό λάθος να βλέπουμε πάλι πρόστιμα να εφαρμόζονται σε βάρος των επιχειρήσεών μας…»

«Υπάρχουν κλάδοι όπου ένας υπάλληλος πριν πάει στην εργασία του θα πρέπει να

πάει σε μια τράπεζα, στην εφορία, σε μια επιχείρηση, άρα πως χτυπάει την κάρτα ή πώς αξιολογείται αν τηρείται ή όχι το ωράριο; Μιλάμε για μια σειρά κλάδων, όπως μεταφορικές, ντελίβερι, λογιστές, δημοσιογράφοι, που επί του πρακτέου έχουν αυτή τη στιγμή προβλήματα στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας. Ήδη ως Επιμελητήριο Καβάλας και ως Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, αλλά και το Οικονομικό Επιμελητήριο, έχουμε θέσει το θέμα κεντρικά για να δούμε πως μπορεί το πρόβλημα να λυθεί. Εμείς δεν θέλουμε καμιά επιχείρησή μας να αδικηθεί. Ίσα ίσα θέλουμε να υπάρχει η καλή σχέση εργαζόμενου και επιχείρησης, αλλά όχι για ένα μικρό και τυπικό λάθος να βλέπουμε πάλι πρόστιμα να εφαρμόζονται σε βάρος των επιχειρήσεών μας. Είμαστε σε συνεχή καταγραφή αυτών των προβλημάτων, τα διαβιβάζουμε αυτόματα και στην Κεντρική Ένωση και στα αρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας να μας βρει προετοιμασμένους και να μην προστεθούν επιπλέον προβλήματα στα ήδη υφιστάμενα των επιχειρήσεων μας», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ας πει επιτέλους την αλήθεια η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ!»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Ας-πει-επιτέλους-την-αλήθεια-η-Διοίκηση-του-Δήμου-Καβάλας για-τις-συγχωνεύσεις-των-ΔΕΥΑ!»

Η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας δήλωσε ότι η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ δεν προτείνει συγχωνεύσεις σε νομαρχιακό επίπεδο.

Αντίθετα, πολλοί Δήμαρχοι της Περιφέρειάς μας μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜ-Θ δηλώνουν ξεκάθαρα (με την απόφαση 35/2024 του ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜ-Θ) πως η πρόταση της ΚΕΔΕ προωθεί τη συγχώνευση των ΔΕΥΑ σε νομαρχιακό επίπεδο, και μάλιστα εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους με την πρόταση αυτή της ΚΕΔΕ, η οποία έχει και την έγκριση της Ένωσης των ΔΕΥΑ της χώρας (ΕΔΕΥΑ).

Ρωτούμε λοιπόν ευθέως τον Δήμαρχο Καβάλας και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ:

Ποιος λέει την αλήθεια για την ουσία της πρότασης της ΚΕΔΕ – ΕΔΕΥΑ;

Η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας, που είναι υπέρ της πρότασης της ΚΕΔΕ;

Ή οι Δήμαρχοι μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜ-Θ, που είναι κατά της πρότασης της ΚΕΔΕ;

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Το-πρόγραμμα-υποδοχής-της-Ολυμπιακής-Φλόγας-στην-Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 ώρα 11:15, η τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας των ΧΧΧΙΙΙ Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024».

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας – Αφή βωμού από λαμπαδηδρόμο

*Άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής

Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024»

Απόδοση του Ολυμπιακού Ύμνου από το μουσικό σχήμα ¨Μελίρρυτες¨

Έπαρση σημαίας Ολυμπιακών Αγώνων

Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδος από την Φιλαρμονική Ελευθερούπολης 

Έπαρση σημαιών Γαλλίας και Ελλάδος

Χαιρετισμός Δημάρχου Παγγαίου κ. Φ. Αναστασιάδη

Χαιρετισμός εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024»

Χαιρετισμός εκπροσώπου Ε.Ο.Ε.

Ανταλλαγή δώρων

Χαιρετισμός Αντιδημάρχου της αδελφοποιημένης πόλης της Γαλλίας ville d’ Antony

Μήνυμα Ολυμπιονίκη

Δραματοποιημένη παρουσίαση Ολυμπιακών Αθλημάτων της αρχαιότητας από παιδιά της  Γυμναστικής Αθλητικής Ακαδημίας Παγγαίου

Προβολή της αθλητικής κίνησης στον βραβευμένο για τον αθλητισμό Δήμο Παγγαίου

Αθλητισμός για όλους: Δραματοποιημένος σχηματισμός Ολυμπιακών Κύκλων από τα  παιδιά του Κέντρου Χρονίων Παθήσεων Καβάλας

Μήνυμα Ολυμπιονίκη

Χορευτική Γυμναστική εμπνευσμένη από την καλλισθενική άθληση της αρχαιότητας από παιδιά της  Γυμναστικής Αθλητικής Ακαδημίας Παγγαίου

Μήνυμα Ολυμπιονίκη

Απολλώνιος Ύμνος και στέψη λαμπαδηδρόμων

Ανθρωποκεντρική Ολυμπιακή Ιδέα: αναχώρηση Ολυμπιακής Φλόγας και εξόδιος τελετή

Ο  ANTΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΣΜΠΟΤΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα