Connect with us

Καβάλα

14 εκατ. ευρώ, η χρηματοδότηση για την υδροδότηση της Δ.Ε. Φιλίππων

Λύση στο μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας και της ποιότητας του πόσιμου νερού στους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας, θα δώσει το έργο της σύνδεσης του δικτύου ύδρευσης της περιοχής, με τον κεντρικό αγωγό που μεταφέρει το νερό στην πόλη της Καβάλας από τις πηγές Βοϊράνης. Επίσης, ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση από κοινού από την εταιρεία ΤΑΡ και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, του καθαρισμού των καναλιών και των ταμιευτήρων νερού στα Τενάγη των Φιλίππων, με τα πιο πάνω έργα να φτάνουν το ποσό των 14 εκατ. ευρώ.

Την ανακοίνωση έκανε τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 ο ίδιος ο υπουργός Γ. Σταθάκης, μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της δημάρχου Καβάλας. Ο υπουργός αναφέρθηκε στο γραφειοκρατικό κομμάτι της χρηματοδότησης του έργου, η οποία θα γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τον Διαδρατικό Αγωγό T.A.P., στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών οφελών για την όδευση του αγωγού από την περιοχή. Ανακοινώθηκε, ακόμα, η πραγματοποίηση έργου, το οποίο αφορά στην άρδευση των τεναγών Φιλίππων, που θα χρηματοδοτηθεί κι αυτό από τις ίδιες πηγές, αλλά θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, χαρακτήρισε την ανακοίνωση της συμφωνίας για τη χρηματοδότηση του έργου υδροδότησης των οικισμών από τη Λυδία, μέχρι το Κρυονέρι και το Ζυγός και μέχρι τον Αμυγδαλεώνα, πάρα πολύ σημαντική. Κατανόησε ο Υπουργός πως το πρόβλημα λειψυδρίας, όπως και το πρόβλημα των νιτρικών είναι μεγάλο και αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων των χωριών αυτών, που έβλεπαν τον αγωγό νερού της Καβάλας να περνάει μπροστά τους, κι αυτοί να μην έχουν να πιούν νερό.

Θεωρεί, η Δήμαρχος, ότι η χρηματοδότηση των έργων αυτών επιτεύχθηκε χάρη στην πίεση των αγροτών, αλλά και τη συνεργασία που είχαν μέχρι τώρα με τον Δήμο Καβάλας. Σημείωσε, πως υπάρχει ώριμη μελέτη για το έργο της ύδρευσης των οικισμών της Δ.Ε. Φιλίππων, η οποία ανατέθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή και τη ΔΕΥΑΚ, πριν από τρία χρόνια και εκπονήθηκε από έναν πολύ σοβαρό μελετητή, τον Θωμά Μαυρίδη, και είναι πανέτοιμη για χρηματοδότηση.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, είπε κατά τη συνέντευξη τύπου απευθυνόμενη στον  Υπουργό Γ. Σταθάκη» «Θέλω να σας ευχαριστήσω, για την κατανόησή σας και το μεγάλο ενδιαφέρον σας, φτάνει το έργο αυτό να πραγματοποιηθεί και να μη μείνει μόνο στα λόγια». Για το λόγο αυτό, ζήτησε να υπογραφεί μια συμφωνία, ανάμεσα στο Υπουργείο και τον Δήμο Καβάλας, αφού πρώτα συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία θα αποτελείται και από ειδικούς του ΤΕΙ Καβάλας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, καθώς και από μηχανικούς του Δήμου Καβάλας και της ΔΕΥΑΚ.

Συζητήσαμε είπε και το ζήτημα της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ και ο Δήμος εξακολουθεί να είναι στο πλευρό αυτών που διεκδικούν την αλλαγή της και είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να σταθεί στο πλευρό τους, ακόμη κι αν θα επρόκειτο για έναν μόνο κάτοικο της περιοχής μας. Ξεκαθάρισε, πως η χρηματοδότηση των έργων αυτών από τον ΤΑΡ και από το Υπουργείο, δεν συνδέεται με τη συνέχιση της νομικής διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη στο ΣτΕ, και ευχόμαστε, είπε η Δήμαρχος, η απόφαση που αναμένεται για την όδευση, να δικαιώσει τον Δήμο και όχι τον ΤΑΡ και το Υπουργείο.

Την ικανοποίησή του, εξέφρασε και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, για την απόφαση αυτή, της χρηματοδότησης του αρδευτικού των Τεναγών και δήλωσε ότι θα υπάρχει μετά τον καθαρισμό του τρικάναλου και των ταμιευτήρων νερού, επάρκεια νερού για την ικανοποιητική άρδευση των χωραφιών της περιοχής. Για το έργο, υπάρχει έτοιμη μελέτη, από την τότε Νομαρχία Καβάλας, η οποία θα χρειαστεί επικαιροποίηση.

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Δήμος Καβάλας: Ανθρωπιστική βοήθεια στους πυρόπληκτους της Βαρυμπόμπης

Δήμος-Καβάλας:-Ανθρωπιστική-βοήθεια-στους-πυρόπληκτους-της-Βαρυμπόμπης

Ο Δήμος Καβάλας στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της Βαρυμπόμπης Αττικής που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 3ης Αυγούστου 2021.

Οι συμπατριώτες μας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αχαρνών, έχουν ανάγκη από τα εξής είδη:

  • Αντισηπτικά
  • Απολυμαντικά
  • Καθαριστικά
  • Είδη προσωπικής υγιεινής
  • Μάσκες
  • Γάντια
  • Σακούλες απορριμμάτων
  • Τροφές (για σκύλους, γάτες)

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

9-11/8/2021

09:00 – 14:00

2513 500000 / 2513 500300

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Κατεπείγον Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία 4 παρατάξεων για τη διάσωση του ΑΟΚ»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Κατεπείγον-Δημοτικό-Συμβούλιο-με-πρωτοβουλία-4-παρατάξεων-για-τη-διάσωση-του-ΑΟΚ»

Την Τρίτη 3 Αυγούστου ζητήσαμε ως παράταξη από τη διοίκηση του Δήμου να πάρει την πρωτοβουλία και να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τη διάσωση του ΑΟΚ.

Η διοίκηση του Δήμου απέρριψε την πρότασή μας, χωρίς να μας εξηγήσει πού διαφωνεί.

Σήμερα πήραμε ξανά την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε και σε άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 14 δημοτικών συμβούλων που απαιτείται για να συγκληθεί κατεπείγον Δημοτικό Συμβούλιο. Το αίτημα υποστηρίχθηκε από τους επικεφαλής των παρατάξεων Δήμητρα Τσανάκα, Άρη Βέρρο και Νίκο Ξανθόπουλο και από 23 δημοτικούς συμβούλους, μαζί και με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κουνάκο.

Με αυτό το αίτημα, ζητούσαμε να γίνει σήμερα Τετάρτη 4 Αυγούστου το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή της διοίκησης της ομάδας και φορέων της πόλης, καθώς δεν υπάρχει πλέον χρόνος!

Η διοίκηση του Δήμου για άλλη μια φορά μας αγνόησε και παρέπεμψε το θέμα για την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

Ίσως όμως την Παρασκευή να είναι πλέον πολύ αργά και μπορεί να έχει χαθεί σήμερα η τελευταία μας ευκαιρία…

ΥΣ: Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους που στήριξαν το αίτημα για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διάσωση του ΑΟΚ.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Αναστολή λειτουργίας των διοδίων στον Άγιο Ανδρέα ζητάει ο δήμος Παγγαίου

Αναστολή-λειτουργίας-των-διοδίων-στον-Άγιο-Ανδρέα-ζητάει-ο-δήμος-Παγγαίου

Από τον δήμο Παγγαίου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Παγγαίου στα προβλήματα που προκάλεσε η λειτουργία των πλευρικών διοδίων της Εγνατίας οδού στον Άγιο Ανδρέα. Σε μια περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση και επισκεψιμότητα στους παράλιους οικισμούς του Δήμου μας, σε μια περίοδο που οι επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού προσπαθούν να συνέλθουν από τις συνέπειες της πανδημίας και να ανακάμψουν, η λειτουργία τους προκάλεσε αρνητικές επιπτώσεις και προβλήματα στην τοπική κοινωνία και οικονομία, προκάλεσε μια αλγεινή εντύπωση στους επισκέπτες αλλά και μια ανεπίτρεπτη ταλαιπωρία σε όλους μας.

Η μορφολογία της οδού στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς κάποια παρέμβαση, καθιστά αδύνατη την ομαλή και χωρίς προβλήματα διέλευση των οχημάτων. Αναπόφευκτα η προχειρότητα της απόφασης για την λειτουργία των διοδίων επέφερε εκνευρισμό, αναστάτωση, κυκλοφοριακό χάος, τεράστιες ουρές καθώς και αναμονή, πέραν της μιας ώρας, για την πληρωμή του αντιτίμου με αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων .

Όλα αυτά οδήγησαν την διοίκηση του Δήμου Παγγαίου σε άμεση αντίδραση με επιστολές προς όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ανασταλεί και επανασχεδιαστεί η λειτουργία των πλευρικών διοδίων του Αγίου Ανδρέα καθιστώντας σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι θα προβούμε σε δυναμικές παρεμβάσεις σε συνεννόηση με όλους τους θιγόμενους φορείς .

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα