Connect with us

Οικονομία

1.182 νέες επιχειρήσεις άνοιξαν μέσα στην κρίση

1.182-νέες-επιχειρήσεις-άνοιξαν-μέσα-στην-κρίση

Παρά τις μεγάλες αντιξοότητες και τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκαν την τελευταία τριετία και δη το 2022, με την εκτίναξη του ενεργειακού και όχι μόνο κόστους, οι νέες επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ήταν συντριπτικά περισσότερες από αυτές που τελικά δεν τα κατάφεραν κι αναγκάστηκαν να κλείσουν.

Για την πολύ καλή αυτή εξέλιξη, μίλησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία σχετικά με τις επιχειρήσεις που άνοιξαν, αλλά και έκλεισαν στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας και φυσικά γι’ αυτές της τελευταίας χρονιάς, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν μέσα στη λαίλαπα των αυξήσεων όλες οι επιχειρήσεις.

«Το 2022, είχαμε 632 νέες εγγραφές και 180 διαγραφές επιχειρήσεων. Ένα θετικό πρόσημο 452 νέων επιχειρήσεων στο μητρώο του Ε.Β.Ε.Κ. Το ίδιο έγινε και το 2021 και το 2020…»

 «Έχουμε ένα ευχάριστο μέσα σε όλη αυτήν την κρίση. Με κλειστή αγορά, ειδικά την περίοδο της πανδημίας και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο του Επιμελητηρίου Καβάλας το πρόσημο είναι θετικότατο. Ειδικότερα όσον αφορά το 2022, είχαμε 632 νέες εγγραφές και 180 διαγραφές επιχειρήσεων. Ένα θετικό πρόσημο 452 νέων επιχειρήσεων στο μητρώο του Ε.Β.Ε.Κ. Το ίδιο έγινε και το 2021 και το 2020, χρονιές με πανδημία και με ένα μεγάλο μέρος της αγοράς κλειστό. Είναι αισιόδοξο να βλέπουμε 1.182 νέες επιχειρήσεις μέσα σε τρία χρόνια. Είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που μας δηλώνει ότι επιτέλους οι νέοι μας πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα για να κάνουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν τους βλέπουμε συνεχώς σε μια φυγή προς το εξωτερικό», επισήμανε σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Υπάρχει μεν αύξηση του τζίρου, όμως δεν υπάρχει αντίστοιχα η κερδοφορία που θα θέλαμε, λόγω των εξόδων που έχουν ανέβει στα ύψη…»

 Αναφερόμενος ειδικότερα στους κλάδους των νέων επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν το 2022 στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Μάρκος Δέμπας σημείωσε: «Στον κλάδο της μεταποίησης έχουμε 90 νέες επιχειρήσεις, καθώς και 80 νέες επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού. Δεν μιλάμε πλέον μόνο για επιχειρήσεις που έχουν σχέση με την παροχή υπηρεσιών, δηλαδή καφέ, μπαρ, εστιατόρια κλπ. Παράλληλα, έχουμε περίπου 60 νέες επιχειρήσεις στο εμπόριο, ενώ οι 200 περίπου είναι του κλάδου παροχής υπηρεσιών και μάλιστα δεν είναι όλες στην εστίαση, αλλά και άλλων δραστηριοτήτων. Αυτά τα στοιχεία μας δίνουν μια ικανοποίηση ότι τελικά η επιχειρηματικότητα κρατάει και παραμένει ζωντανή. Υπάρχει μεν αύξηση του τζίρου, όμως δεν υπάρχει αντίστοιχα η κερδοφορία που θα θέλαμε, λόγω των εξόδων που έχουν ανέβει στα ύψη. Γι’ αυτό με μεγάλη σοβαρότητα πρέπει όλοι μας να αντεπεξέλθουμε στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί».

«Υπάρχει η αγωνία ότι για το επόμενο εξάμηνο, υπάρχει μια αβεβαιότητα για το πως αυτό το πρόβλημα θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις…»

 Τέλος, σε σχέση με τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν και το επόμενο διάστημα οι τοπικές επιχειρήσεις, ο Μάρκος Δέμπας υπογράμμισε: «Οι τελευταίες χρονιές για τις επιχειρήσεις μας είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Αυτό που προβληματίζει τις επιχειρήσεις και στο πρώτο διάστημα του 2023 που διανύουμε, είναι η ενεργειακή κρίση με τους λογαριασμούς ρεύματος που λαμβάνουμε. Στην αρχή του 2022 είχαμε μια εκτόξευση των λογαριασμών τρεις και τέσσερις φορές πάνω, που μετά την παρέμβαση και τις επιδοτήσεις της κυβέρνησης άρχισαν να μειώνονται, ωστόσο είναι και πάλι ένα 50% σχεδόν πάνω, μια πολύ σημαντική δαπάνη για τις επιχειρήσεις. Είναι ένα μεγάλο θέμα για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας το ενεργειακό. Αυτό λειτούργησε σαν ντόμινο, φέρνοντας ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες. Αυτές δεν ήταν δυνατό να απορροφηθούν στο σύνολό τους, άρα φτάσαμε σε πληθωριστικές πιέσεις που έφτασαν στο 12% και πλέον και κλείσαμε λίγο πάνω από το 7%, όμως ακόμη κι έτσι οι τιμές δεν πέφτουν, αλλά αυξάνονται αφού και το 7% είναι πολύ υψηλό ποσοστό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαμε και τις αυξήσεις των επιτοκίων στα δάνεια των τραπεζών. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που αποτυπώνεται και στο οικονομικό βαρόμετρο του Επιμελητηρίου μας, όπου φαινόταν η ικανοποίηση ότι τα καταφέραμε, ότι αυξήθηκε ή διατηρήθηκε ίδιος ο τζίρος, αλλά υπήρχε η αγωνία ότι για το επόμενο εξάμηνο, υπάρχει μια αβεβαιότητα για το πως αυτό το πρόβλημα θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις. Εδώ είναι το στοίχημά μας κι εδώ εμείς σαν Επιμελητήριο, επιδιώκουμε σε συνεργασία με την κυβέρνηση, να συνεχιστούν οι επιδοτήσεις, να βρούμε κι άλλες πρακτικές και λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Οικονομία

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Πάρης-Παρασχούδης:-Να-εφαρμοστεί-ο-χώρος-Σένγκεν-και-στα-χερσαία-σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και άλλους προορισμούς της Ελλάδας, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρης Παρασχούδης.

«Το θέμα είναι ότι για φέτος το καλοκαίρι υπάρχει ένας άνισος ανταγωνισμός με άλλους προορισμούς της Ελλάδας, καθώς και στην Ρουμανία και στην Βουλγαρία έχει εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν, δηλαδή μπορούν να πάνε οπουδήποτε θέλουν στην Ελλάδα με το αεροπλάνο, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν σύνορα ή να δείξουν διαβατήριο, οπότε αυτό είναι μία ευκολία», ανέφερε αρχικά ο κ. Παρασχούδης. 

«Είναι σαφώς μια αδικία και είναι κάτι που θα πρέπει να διορθωθεί πολύ γρήγορα…»

«Αντιθέτως στα χερσαία σύνορα δεν έχει εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν, οπότε οι ουρές και οι αναμονές που υπάρχουν σε αυτές θα αποτελέσει ίσως, ελπίζω όχι, ανασταλτικό παράγοντα στο να έρθει κάποιος οδικώς στη χώρα μας. Αυτό είναι σαφώς μια αδικία και είναι κάτι που θα πρέπει να διορθωθεί πολύ γρήγορα», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου.

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση στο νησί, ο κ. Παρασχούδης σημείωσε: «Από τις 15 του μήνα και μετά παίρνουν μπρος οι μηχανές, είναι αλήθεια αυτό, μιας και βασιζόμαστε κυρίως στον οδικό τουρισμό και κυρίως σε οικογένειες, οι οποίες περιμένουν να κλείσουν τα σχολεία για να ξεκινήσουν τις διακοπές τους, αυτό είναι αναμενόμενο».

«Ευρωπαίοι επισκέπτες από την κεντρική, δυτική και τη βόρεια Ευρώπη βρίσκονται αυτήν την περίοδο στη Θάσο. Είναι λιγοστοί οι επισκέπτες που έρχονται από τα Βαλκάνια…»

«Ο τουρισμός στη Θάσο, τον Μάιο και το πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου, κυρίως βασίζεται στους τουρίστες που έρχονται στο νησί αεροπορικώς, μέσω του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος». Είναι συνήθως Ευρωπαίοι επισκέπτες από την κεντρική, δυτική και τη βόρεια Ευρώπη. Είναι λιγοστοί οι επισκέπτες που έρχονται από τα Βαλκάνια. Υπάρχουν φυσικά και αυτοί, περισσότερο οι Βούλγαροι που ξεκινάνε νωρίτερα. Οι Ρουμάνοι έρχονται λίγο αργότερα, όταν κλείνουν πλέον τα σχολεία. Αυτό θα γίνει σύντομα, οπότε υπάρχει μια ανυπομονησία να το πω έτσι από τους επαγγελματίας του νησιού, αν αυτό θα γίνει στην ώρα του και αν θα έχει την αναμενόμενη κίνηση στο νησί, όπως τις προηγούμενες χρονιές. Είμαστε σε αυτό το σημείο τώρα και γι’ αυτό υπάρχει και αυτή η ανησυχία», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Πάρης Παρασχούδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Νο1 στην Ελλάδα η RE/MAX Choice του ομίλου εταιρειών Κουρτίδη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Νο1-στην-Ελλάδα-η-re/max-choice-του-ομίλου-εταιρειών-Κουρτίδη-για-δεύτερη-συνεχόμενη-χρονιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 22ο Πανελλαδικό συνέδριο της RE/MAX Greece

Με τεράστια συμμετοχή και σε κλίμα ενθουσιασμού ολοκληρώθηκε το  22ο Πανελλαδικό συνέδριο της RE/MAX Ελλάς στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μάιου και το Σάββατο 1 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ – HELEXPO. Ήταν ένα διήμερο με εξαιρετικές εισηγήσεις και σπουδαίους ομιλητές, στο οποίο έδωσαν το παρών περισσότερα από 500 μέλη του δικτύου από κάθε σημείο της Ελλάδας. Ανάμεσά τους και όλη η ομάδα συνεργατών της RE/MAX Choice, η οποία γιόρτασε τις νέες σπουδαίες επιτυχίες της προηγούμενης χρονιάς, στην εντυπωσιακή βραδιά απονομής βραβείων που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Στη λαμπερή εκδήλωση «Night of the Stars Gala», παρέλαβαν τα βραβεία τους όλα τα μέλη και τα γραφεία του δικτύου της RE/MAX Ελλάς που ξεχώρισαν το 2023. Για την RE/MAX Choice η βραδιά έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το γραφείο της Παραλίας Οφρυνίου κατέκτησε την «1η θέση σε Παραγωγή» στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ παράλληλα, για πρώτη φορά, έφτασε στην κορυφή και στην κατηγορία των Πράξεων. Εξίσου σημαντικές ήταν και οι υπόλοιπες διακρίσεις που έλαβε με τα γραφεία, τις ομάδες και τους συνεργάτες να παραλαμβάνουν τα βραβεία τους για όλα όσα κατάφεραν.

Το γραφείο της RE/MAX Choice Καβάλας κατέκτησε την 3η θέση Πανελλαδικά

Η RE/MAX Choice Δράμας κατέκτησε την 13η θέση

Η RE/MAX Choice Σερρών κατέκτησε την 14η θέση

Στην κατηγορία των Team Leaders κατέκτησε μια σπουδαία πρωτιά για τη χώρα, καθώς ομάδα της RE/MAX Choice  στην Παραλία Οφρυνίου είναι η πρώτη ομάδα συνεργατών στην Ελλάδα που κατάφερε να λάβει το παγκόσμιο βραβείο της RE/MAX, «Diamond». Παράλληλα, με πολύ υψηλές θέσεις διακρίθηκαν και οι υπόλοιποι Σύμβουλοι Ακινήτων της.

Οι μεγάλες αυτές διακρίσεις είναι ακόμη μια απόδειξη του κορυφαίου επιπέδου υπηρεσιών της RE/MAX Choice. Η πολυβραβευμένη κτηματομεσιτική εταιρεία της Kourtidis Group, διαθέτει 6 γραφεία σε Παραλία Οφρυνίου, Καβάλα, Ν. Ηρακλείτσα, Σέρρες, Δράμα και στο νησί της Θάσου και κατέχει ισχυρή παρουσία στον χώρο των αγοραπωλησιών για περισσότερο από μια δεκαετία.

Το διήμερο συνέδριο της RE/MAX Ελλάς αποτέλεσε μία μοναδική ευκαιρία για όλα τα μέλη του δικτύου να συναντηθούν για ακόμη μία φορά, να μοιραστούν σκέψεις, δυνατές εμπειρίες αλλά και ιδέες. Το πρόγραμμα ήταν γεμάτο εισηγήσεις που ενέπνευσαν όλους τους συμμετέχοντες. Ο κ. Στέλιος Σαμολαδάς, Regional Director της RE/MAX Ελλάς, ο κ. Gil Li-ran Coach και Trainer από την RE/MAX Israel, ο κ. Dario Castiglia Regional Owner της RE/MAX Italy και ο κ. Alfonso Cassarino Team Leader της RE/MAX Class 5 από την Ιταλία, εξέφρασαν το επιχειρηματικό τους πνεύμα και όραμα και μίλησαν για τις δυνατές εμπειρίες που προσφέρει η οικογένεια της RE/MAX. Στη συνέχεια, οι κορυφαίοι Σύμβουλοι Ακινήτων του δικτύου μίλησαν για τις σπουδαίες εμπειρίες που τους προσφέρει η δουλειά τους αλλά και για τα μυστικά της επιτυχίας τους. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και η Team Kariani από την RE/MAX Choice, που κρατά σταθερά τη θέση της στην κορυφή. Τέλος, το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τον σπουδαίο ομιλητή και Deputy Director της Regeneration κ. Κωνσταντίνο Κίντζιο, ο οποίος ευαισθητοποίησε το κοινό σε έναν πραγματικά εξαιρετικό και πρωτότυπο διάλογο με τον κ. Σαμολαδά.

Ο Broker/Owner της RE/MAX Choice κ. Νίκος Κουρτίδης, με δηλώσεις του εξέφρασε τη συγκίνησή του αναφέροντας: «Ζούμε πραγματικά μοναδικές στιγμές με όλους τους συνεργάτες μας, που με σκληρή δουλειά και ομαδικότητα καταφέραμε να φτάσουμε την RE/MAX Choice για ακόμη μία χρονιά στην κορυφή. Ευχαριστούμε την RE/MAX Ελλάς για την φιλοξενία και για όλη αυτή τη σπουδαία διοργάνωση».

Η κ. Κωνσταντίνα Δημητρόβα, Broker/Owner της RE/MAX Choice, συμπλήρωσε από την πλευρά της: «Το διήμερο αυτό νιώσαμε όλοι, ακόμη μία φορά πόσο ισχυρή και ενωμένη είναι η μεγάλη οικογένεια της RE/MAX. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η ομάδα μας, μετά από κόπο κατορθώνει τέτοιες πρωτιές. Ευχαριστούμε την RE/MAX Ελλάς για όλα όσα συνεχίζει να μας προσφέρει».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI

Γερμανία:-Χρεοκόπησε-ο-τουριστικός-όμιλος-fti

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός του υπουργείου Τουρισμού μετά και τις εξελίξεις που προέκυψαν σήμερα από την αίτηση πτώχευσης του διεθνή οργανωτή ταξιδίων από την Γερμανία, FTI, καθώς βασικό μέλημα είναι η ασφαλής επιστροφή των ξένων ταξιδιωτών που βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουν έλθει με τον γερμανικό Tour Operator. Ηδη το γραφείο του ΕΟΤ στην Γερμανία βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις, ενώ στην Αθήνα το υπουργείο Τουρισμού και η αρμόδια υπουργός Ολγα Κεφαλογιάννη βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους εμπλεκόμενους.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι σε 7.500 υπολογίζονται οι ξένοι επισκέπτες που βρίσκονται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και έχουν έλθει στην χώρα μας, μέσω του διεθνή οργανωτή ταξιδίων από την Γερμανία FTI, που νωρίτερα σήμερα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι 7.500 επισκέπτες που έχουν έλθει μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα, θα επιστρέψουν στον τόπο διαμονής τους όταν τελειώσουν τις διακοπές που έχουν προγραμματίσει. Το βέβαιο είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα διαταραχθούν οι διακοπές τους από την αίτηση πτώχευσης του διεθνούς Tour Operator, κι αυτό είναι που τονίζεται από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μάλιστα οι ξενοδόχοι της χώρας που τους φιλοξενούν στην Ελλάδα, με ίδια έξοδα θα φροντίσουν την μεταφορά τους στα ελληνικά αεροδρόμια. Την ίδια στιγμή, χωρίς οικονομική ζημία θα είναι η παρούσα εξέλιξη για τους ξενοδόχους που συνεργάζονται με τον FTI, αφού όπως έχει γίνει γνωστό, τα ξενοδοχεία αυτά έχουν προπληρωθεί για τις μέχρι τώρα αφίξεις των πελατών του FTI. Aλλωστε ήταν υποψιασμένοι από την περσινή χρονιά οι Ελληνες επαγγελματίες του κλάδου, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον συγκεκριμένο οργανωτή ταξιδίων. Ωστόσο υπάρχουν περίπου 300 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, στα οποία ο FTI οφείλει συνολικά περί τα 1,8 εκατ. ευρώ, από την προηγούμενη χρονιά.

Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε νωρίτερα σήμερα η εταιρία τουρισμού FTI, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων που είχε η διοίκησή της με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Η χρεοκοπία του τρίτου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού παρόχου της Ευρώπης επηρεάζει 11.000 εργαζόμενους, αλλά και δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες, οι οποίοι είτε βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διακοπές είτε είχαν ήδη κλείσει πακέτα για το προσεχές διάστημα.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν σήμερα το πρωί για την εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά τα συστήματα κρατήσεων βρίσκονταν ήδη εκτός λειτουργίας, υποτίθεται λόγω τεχνικού προβλήματος. Απενεργοποιημένη ήταν από το πρωί και η ιστοσελίδα της αλυσίδας ξενοδοχείων Labranda, η οποία ανήκει στην FTI.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, η διοίκηση της FTI βρισκόταν καθ’ όλο το Σαββατοκύριακο σε διαπραγματεύσεις με τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού ύψους διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων, προκειμένου να περάσει το καλοκαίρι. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέρριψε τελικά χθες, Κυριακή, το βράδυ το αίτημα της εταιρίας.

H FTI, με έδρα το Μόναχο, αντιμετώπιζε προβλήματα ήδη πριν από την πανδημία του κορονοϊού και είχε καταφέρει να επιβιώσει με μόνο 595 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης ( WSF) της κυβέρνησης και επιπλέον 280 εκατομμύρια ευρώ που έλαβε από την UniCredit, ενώπιον της οποίας εγγυήθηκαν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το κρατίδιο της Βαυαρίας. Τον Απρίλιο η διάσωση της εταιρίας φαινόταν ακόμη εφικτή, καθώς η αμερικανική εταιρία επενδύσεων Centares είχε ανακοινώσει ότι θα την αγόραζε, αναλαμβάνοντας το χρέος της, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και διαθέτοντας επιπλέον 125 εκατομμύρια ευρώ σε νέα κεφάλαια. Η διαδικασία καθυστέρησε, επειδή η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τα Καρτέλ επρόκειτο να εγκρίνει την αγορά το νωρίτερο τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο και έτσι η FTI χρειαζόταν κεφάλαια προκειμένου να περάσει το καλοκαίρι.

Από την εταιρία ανακοινώθηκε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε όσοι βρίσκονται ήδη σε διακοπές να μπορέσουν να τις ολοκληρώσουν κανονικά και να επιστρέψουν χωρίς πρόβλημα, ενώ το Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης θα αναλάβει να επιστρέψει προκαταβολές για πακέτα που τελικά θα ακυρωθούν. Το Ταμείο ιδρύθηκε το 2019, μετά την χρεοκοπία του Ομίλου Thomas Cook.

πηγή: http://amna.gr

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα