Connect with us

Καβάλα

Όλα είναι έτοιμα για το Summer Shopping Night

Όλα-είναι-έτοιμα-για-το-summer-shopping-night

Κάλεσμα στους καβαλιώτες να στηρίξουν την εκδήλωση

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 26 Αυγούστου 2025, η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος, προκειμένου να παρουσιάσουν το Summer Shopping Night, που θα γίνει την Πέμπτη 28 Αυγούστου, στο κέντρο της πόλης.

Άπαντες κάλεσαν τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες της Καβάλας να στηρίξουν την εν λόγω εκδήλωση και να επωφεληθούν από τις ιδιαιτέρως δελεαστικές τιμές των εμπορικών καταστημάτων.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΟΥΡΙΑΔΗ

“Καταρχάς, θέλω να συγχαρώ τη Διοίκηση και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, διότι προσπαθούν, με κάθε τρόπο και πρόσφορο μέσο, να τονώσουν την αγοραστική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας.

Το Summer Shopping Night, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη πως οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, αντιλαμβανόμενοι τόσο την οικονομική δυσπραγία των Καβαλιωτών και των επισκεπτών της πόλης, όσο και την ανάγκη προβολής των προϊόντων τους μέσα από ολοκληρωμένες δράσεις, συνδυάζουν τις δελεαστικές τιμές με την ψυχαγωγία των δυνητικών πελατών τους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, ένα από τα πλέον ζωντανά κύτταρα της τοπικής κοινωνίας, δείχνει, για μία ακόμη φορά, τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να μη καταστούμε θεατές των εξελίξεων.

Όταν οι συνθήκες στην οικονομία αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα και εγκαταλείπονται σταδιακά οι παραδοσιακές μέθοδοι ικανοποίησης των απαιτήσεων των καταναλωτών, οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να προσαρμοστούν και να απαντήσουν στις προκλήσεις της τρέχουσας περιόδου.

Με το Summer Shopping Night, όπως και με τη «Λευκή Νύχτα», έχουν δημιουργηθεί οι απαραίτητες προϋποθέσεις όχι μόνον να κρατήσουμε το υπάρχον αγοραστικό κοινό, ντόπιο και ξένο, αλλά και να βελτιώσουμε έτι περαιτέρω τον τζίρο των Καβαλιώτικων εμπορικών καταστημάτων.

Ο Δήμος Καβάλας στέκεται αρωγός σε όλες τις απόπειρες ουσιαστικής αναβάθμισης της τοπικής αγοράς.

Είμαστε σταθερά δίπλα στον κ. Κελγιώργη και τους συνεργάτες του, για να βοηθήσουμε τις μονάδες της περιοχής μας και να αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας στην Καβάλα.

Αυτός ο διπλός στόχος είναι ο οδηγός όλων των ενεργειών που έχουμε από κοινού πραγματοποιήσει με τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας και των επόμενων παρεμβάσεων μας για την αναγνώριση και τη συστηματική εκμετάλλευση των ευκαιριών που υπάρχουν στο υπό διαμόρφωση επιχειρηματικό περιβάλλον”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Νέα διαπραγμάτευση για Καπλανίδειο Ίδρυμα θα κάνει ο δήμος Καβάλας

Νέα-διαπραγμάτευση-για-Καπλανίδειο-Ίδρυμα-θα-κάνει-ο-δήμος-Καβάλας

Θόδωρος Μουριάδης: Θα ξαναφέρουμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο

Για το θέμα το Καπλανίδειου Ιδρύματος της Νέας Καρβάλης μίλησε στην ΕΡΤ Καβάλας, ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, εξηγώντας το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με το συγκεκριμένο οίκημα μέχρι σήμερα.

«Επί δημαρχίας Κωστή Σιμιτσή, με περιφερειάρχη τότε τον Άρη Γιαννακίδη κι εμένα αντιδήμαρχο, ήρθαμε σε συνεννόηση και κάναμε μία προγραμματική σύμβαση με τη Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης, ώστε να έχει τη διαχείριση του κτιρίου ο δήμος μέχρι το 2038», ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος Καβάλας. 

Δικαστήρια, άγονοι διαγωνισμοί

«Πράγματι πήραμε τη χρηματοδότηση εκείνη την εποχή, τελείωσε το κτίριο, το οποίο είναι πλήρως εξοπλισμένο και μάλιστα αυτή τη στιγμή φιλοξενεί γυναίκες από την Ουκρανία. Η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης πήρε δάνειο από την Αlpha Βank περίπου 110.000 ευρώ, το οποίο προφανώς δεν μπόρεσαν να το πληρώσουν και η τράπεζα έβγαλε το κτίριο σε πλειστηριασμό. Έγιναν δικαστήρια γιατί ήταν ένα κτίριο που προοριζόταν για κοινωφελή σκοπό, παρ’ όλα αυτά απορρίφθηκε από το δικαστήριο και έτσι βγήκε σε πλειστηριασμό. Έγιναν δύο άγονοι πλειστηριασμοί, φτάσανε στον τρίτο, όπου εκεί με τους δικηγόρους που έχει ο δήμος, διαπιστώθηκε ότι τη χρήση του κτιρίου αυτού την έχει ο δήμος μέχρι το 2038. Και ναι μεν υπάρχει ο νόμος με βάση τον οποίο όταν αγοράζεται ένα κτίριο που είναι υποθηκευμένο από πλειστηριασμό αυτός που το χρησιμοποιεί μπορεί να βγει από τον νέο ιδιοκτήτη. Εξαιρείται όμως η τοπική αυτοδιοίκηση. Οπότε αυτός που θα το αγόραζε θα έπρεπε υποχρεωτικά να περιμένει μέχρι το 2038», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Μουριάδης. 

Η διαπραγμάτευση πλέον με την τράπεζα θα είναι για μικρότερο ποσό κι όχι στις 260.000 ευρώ

«Εμείς πήραμε την απόφαση να το αγοράσουμε μέχρι 260.000 ευρώ, γιατί δεν γνώριζαμε αυτόν τον νόμο κι αυτό το κτίριο το θέλουμε γιατί είναι έτοιμο και θέλουμε να γίνει ένα κτίριο αυτόνομης διαβίωσης παιδιών με αυτισμό. Το μεγάλο πρόβλημα των γονιών είναι τι θα γίνουν τα παιδιά τους όταν δεν υπάρχει κάποιος, πώς θα επιβιώσουν. Για να γίνει ένα τέτοιο κτίριο από την αρχή σίγουρα το κόστος είναι 600.000 με 700.000 ευρώ. Περισσότερο από αυτό που θα δίναμε για να το αγοράσουμε. Ο τρίτος πλειστηριασμός βγήκε και αυτός άγονος. Έχοντας πλέον σαν νομικό όπλο ότι μέχρι το 2038 ο δήμος το χρησιμοποιεί, η διαπραγμάτευση πλέον με την τράπεζα θα είναι για μικρότερο ποσό κι όχι στις 260.000 ευρώ. Αυτό ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη, η απόφαση που είχε πάρει το δημοτικό συμβούλιο να το αγοράσει, διότι χρειαζόταν άλλες δυο ψήφους. Θα έρθει όμως και πάλι στο δημοτικό συμβούλιο με την καινούργια διαπραγμάτευση που θα κάνουμε με την τράπεζα. Τώρα γιατί κάποιοι αντιδρούν δεν το ξέρω αυτό, πρέπει να ερωτηθούν», τόνισε καταληκτικά ο δήμαρχος Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Βασίλης Μαυρομμάτης: Έχουμε έναν κοινό στόχο, το καλό της αγοράς

Βασίλης-Μαυρομμάτης:-Έχουμε-έναν-κοινό-στόχο,-το-καλό-της-αγοράς

Υποψήφιος στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας με τον συνδυασμό Ενωτική Συνεργασία Εμπόρων Καβάλας με επικεφαλής τον Γιάννη Κελιώργη, θα είναι ο Βασίλης Μαυρομμάτης.

«Ο κ. Κελγιώργης είναι ένας καταξιωμένος έμπορος στην πόλη μας και επέλεξα να κατέλθω στις εκλογές με τον συνδυασμό του. Έχουμε όραμα, διάθεση, όρεξη και μεράκι όλοι οι υποψήφοι. Έχουμε έναν κοινό στόχο το καλό της αγοράς, να ανέβει η αγορά της Καβάλας, η οποία πρέπει να φτάσει που της αξίζει», επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο κ. Μαυρομμάτης. 

«Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, μέσα σε πολύ δύσκολες περιόδους για το επιχειρείν…»

«Στόχος είναι να έχουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας, για τους εμπόρους και φυσικά για τους καταναλωτές. Είμαστε μία αλυσίδα, οι καταναλωτές στηρίζουν εμάς αλλά και εμείς με τα καλά προϊόντα και τις καλές τιμές αντίστοιχα προσπαθούμε να βοηθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τους καταναλωτές. Καλώ όλους τους εμπόρους της πόλης μας να ψηφίσουν στις 14 και 15 Μαΐου στις εκλογές. Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και ό,τι καλύτερο για την αγορά, μέσα σε πολύ δύσκολες περιόδους για το επιχειρείν», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Μαυρομμάτης.

«Πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά και θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα»

«Έχουμε πολλούς προβληματισμούς, πολλά γεγονότα γύρω μας, δυσοίωνα που επηρεάζουν αρνητικά την λειτουργία της αγοράς, αλλά και την καθημερινότητά μας. Μετέχω στις εκλογές και ως εκπρόσωπος στην ιστορική περιοχή του Σούγιουλου που ήταν παλιότερα η δεύτερη αγορά της πόλης και με όλη μου τη δύναμη και τον αγώνα που θα κάνω θέλω να αναβαθμιστεί και η περιοχή μας και η αγορά της, καθώς υπάρχουν καταστήματα κάθε είδους. Όλοι οι συνάδελφοι είναι αξιόλογοι και πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά και θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Βασίλης Μαυρομμάτης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Επίσκεψη του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας στον Δήμαρχο Θάσου

Επίσκεψη-του-Πρόεδρου-του-Επιμελητηρίου-Καβάλας-στον-Δήμαρχο-Θάσου

Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2026, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Ιωάννης Παναγιωτίδης.

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου, παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Δόμησης κ. Ιωάννη Μαρκιανού, αφενός συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας του Δήμου Θάσου και του Επιμελητηρίου Καβάλας προς όφελος των επαγγελματιών και επιχειρηματιών του τόπου μας και αφετέρου ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας ότι, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας, η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) για το 2026 προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη Θάσο από 29 έως 31 Μαΐου 2026, με συμμετέχοντες εκπρόσωπους του επιχειρηματικού και νησιωτικού κόσμου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο για την επίσκεψή του στον τόπο μας και για την τιμή να γίνει η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) για το 2026 στο νησί μας, την Θάσο.

Η παρουσία πρόεδρων και μελών των Διοικήσεων από τα Νησιωτικά Επιμελητήρια μέλη του ΕΟΑΕΝ, εκπρόσωπών από την κεντρική κυβέρνηση, από την τοπική αυτοδιοίκηση και από τον επιχειρηματικό κόσμο αποτελεί τιμή για το τόπο μας.

Τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα νησιά της Χώρας μας είναι πολλά και η ανάγκη ύπαρξης ουσιαστικής και αποτελεσματικής νησιωτικής πολιτικής αναγκαία.

Θεωρούμε ότι κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΕΟΑΕΝ θα αναδειχθούν τα προβλήματα και οι ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα νησιά και θα υπάρξει γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την έμπρακτη ενίσχυση της νησιωτικότητας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα