Connect with us

Καβάλα

Όλα είναι έτοιμα για την Λευκή Νύχτα στην Καβάλα!

Όλα-είναι-έτοιμα-για-την-Λευκή-Νύχτα-στην-Καβάλα!

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης (29/5) οι διοργανωτές της Λευκής Νύχτας, την Παρασκευή 30 Μαΐου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης θα γεμίσουν με μουσικές εκδηλώσεις, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και σίγουρα, όπως κάθε χρόνο, με πολύ κόσμο!

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν αξέχαστες στιγμές, παρακολουθώντας στις οδούς Ομονοίας, Δοϊράνης, Π. Μελά, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κύπρου, Δαρδανελίων, Βενιζέλου, Κωστή Παλαμά, Ερυθρού Σταυρού, Ψαρών, Φιλελλήνων και Ερμού, τα εντυπωσιακά κόλπα των ξυλοπόδαρων, τους καλλιτέχνες του δρόμου, το κουκλοθέατρο, συναυλίες και ένα υπέροχο ποντιακό γλέντι στο ύψος των παλιών δικαστηρίων!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: “Η «Λευκή Νύχτα» έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός για την πόλη μας. Συνδυάζει την ψυχαγωγία με την εμπορική δραστηριότητα, τον πολιτισμό με την εξωστρέφεια, και πάνω απ’ όλα, την ενότητα και τη ζωντάνια της τοπικής κοινωνίας. Μια νύχτα όπου ο εμπορικός κόσμος, οι καλλιτέχνες, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι γίνονται μία κοινότητα — μια μεγάλη παρέα.

Αύριο, Παρασκευή 30 Μαΐου, το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Καβάλας θα παραμείνει ζωντανό έως τα μεσάνυχτα. Με τη στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου και τη συνεργασία δεκάδων καταστημάτων, δίνεται η δυνατότητα σε κατοίκους, αλλά και επισκέπτες να κάνουν τις αγορές τους με ειδικές προσφορές, απολαμβάνοντας παράλληλα έναν μοναδικό περίπατο μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Παράλληλα, έχει διαμορφωθεί ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με συναυλίες και πολλά διαφορετικά δρώμενα που θα γεμίσουν κάθε γωνιά της πόλης με μουσική, χρώμα και θετική διάθεση.

Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα και στη δημιουργική διάθεση των καταστηματαρχών της πόλης, που αγκάλιασαν για ακόμα μια χρονιά τη διοργάνωση με πρωτοφανή διάθεση και φαντασία. Πολλά καταστήματα δεν περιορίζονται μόνο στις εκπτώσεις και στις προσφορές, αλλά και σε πρωτότυπες παρεμβάσεις και δράσεις έξω από τα καταστήματά τους.

Η Καβάλα έχει τις δυνατότητες και τη δημιουργική διάθεση να πρωταγωνιστήσει. Η «Λευκή Νύχτα» είναι μια ακόμη απόδειξη του τι μπορούμε να πετύχουμε όταν λειτουργούμε με συνεργασία και όραμα.

Σας καλώ όλους να συμμετάσχετε — με την οικογένειά σας, τους φίλους σας, με όρεξη και διάθεση για κάτι διαφορετικό. Η «Λευκή Νύχτα» είναι γιορτή που ξεκινά από τους ανθρώπους της πόλης μας και επιστρέφει σε αυτούς πολλαπλάσια — ως χαρά, ως κίνηση, ως αίσθηση ότι κάτι όμορφο συμβαίνει στην Καβάλα.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στη δράση και στους διοργανωτές!”

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΛΓΙΩΡΓΗΣ: “Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Καβάλας, την Αντιπεφέρεια Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας γιατί είναι δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια και δείχνουν εμπιστοσύνη στον Εμπορικό Σύλλογο, για τη διοργάνωση μιας από τις πιο πετυχημένες εκδηλώσεις στην πόλη μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρέπει να πω επίσης στους χορηγούς μας, την Energean και την Dekagro, το Τμήμα Τροχαίας, την Υπηρεσία Καθαριότητας και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, το Λιμεναρχείο, τον ΟΛΚ και όλους τους φορείς που συμβάλλουν με κάθε τρόπο στη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας. Με βάση την ενημέρωση που έχουμε από τους ειδικούς, οι καιρικές συνθήκες κατά το διάστημα 17:00 με 23:00 αναμένεται να είναι καλές, οπότε η 10η Λευκή Νύχτα θα διεξαχθεί κανονικά”.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ: “Το Επιμελητήριο Καβάλας, ένας φορέας που εκπροσωπεί την επιχειρηματικότητα, δεν θα μπορούσε να λείπει από μία δράση όπως αυτή της Λευκής Νύχτας. Είμαστε σίγουροι ότι η διοργάνωση, που στηρίζει κάθε χρόνο την τοπική οικονομία, θα σημειώσει επιτυχία, ευχόμαστε να έχουμε σύμμαχο τον καιρό και καλούμε όλους τους Καβαλιώτες να γεμίσουν το κέντρο της πόλης μας”.

Η 10η Λευκή Νύχτα περιλαμβάνει και την κλήρωση περίπου 240 δώρων, τα οποία προσφέρουν οι επιχειρήσεις της Καβάλας. Στην κλήρωση μπορούν να συμμετάσχουν όσοι θα πραγματοποιήσουν αγορές άνω των 10 ευρώ από τα καταστήματα της πόλης, κατά τη διάρκεια της Λευκής Νύχτας. Η κάλπη για την κλήρωση των τυχερών λαχνών, που θα γίνει στις 11 το πρωί του Σαββάτου, στην πλατεία Ελευθερίας, θα βρίσκεται δίπλα στο Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Χρήστος Μποσπότης: Να μην γίνουν φέτος καθόλου τα πρωταθλήματα

Χρήστος-Μποσπότης:-Να-μην-γίνουν-φέτος-καθόλου-τα-πρωταθλήματα

«Το θεωρώ σαν λύση, ώστε να υπάρξει πίεση προς την πολιτεία να χρηματοδοτήσει τα γήπεδα / Να μην λειτουργεί καμία εγκατάσταση αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις / Στον δήμο Παγγαίου προσανατολιζόμαστε ακόμη και σε λύσεις περιορισμού των γηπέδων μας

Την αναστολή της αγωνιστικής δράσης για όλη τη χρονιά, μετά τον τραγικό θάνατο του 16χρονου ποδοσφαιριστή του Βύρωνα Καβάλας, προτείνει στην Ε.Π.Σ.Κ., ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

«Καταρχάς να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του άτυχου 16χρονου ποδοσφαιριστή, ένα γεγονός που μας έχει συγκλονίσει όλους. Θέλουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα να αθλούνται κι όχι να σκοτώνονται. Η ΕΠΣΚ θα πρέπει, όσο βαρύ κι αν είναι αυτό, να αναστείλει για φέτος το πρωτάθλημα πλήρως. Να χαθεί μια χρονιά, με δέσμευση και των δήμων, αλλά από ’κει και πέρα και του κράτους, ότι θα γίνει άμεσα μια κοστολόγηση να βρεθούν χρήματα και σε όσα γήπεδα γίνονται αγώνες να έχουν μόνιμες κι όχι προσωρινές άδειες για να αποφευχθεί το ίδιο πρόβλημα», ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο κ. Μποσμπότης.

«Αντιδράσεις θα προκληθούν, αλλά καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις…»

Ερωτηθείς για το αν θα προκληθούν αντιδράσεις από αυτήν του την πρόταση, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου απάντησε: «Αντιδράσεις θα προκληθούν, αλλά καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις. Εγώ καταλήγω εκεί, να μην γίνουν φέτος καθόλου τα πρωταθλήματα. Να σταματήσουν, με το οποίο κόστος, γιατί κόστος θα υπάρξει. Αν οι τέσσερις δήμαρχοι πουν εμείς δεν υπογράφουμε καμία άδεια μοιραία δεν θα ματαιωθεί το πρωτάθλημα; Καλά έκανε η ΕΠΣΚ σε πρώτη φάση και ματαίωσε επ’ αόριστον το πρωτάθλημα, αλλά εγώ αυτή θεωρώ σαν λύση, ώστε να υπάρξει πίεση προς την πολιτεία να χρηματοδοτήσει τα όποια γήπεδα ο κάθε δήμος θεωρεί ότι μπορεί να τα κάνει πλήρως λειτουργικά και αδειοδοτημένα».

«Θα έπρεπε να πάμε σε ένα πλαίσιο του να μην λειτουργεί καμία εγκατάσταση αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις»

«Υπάρχει μια αδυναμία στην αδειοδότηση και στον σωστό τρόπο λειτουργίας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας. Είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει και στην ΚΕΔΕ, μιας και είμαι μέλος στην επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΚΕΔΕ. Το θέμα και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, εντοπίζοντας όλα αυτά τα προβλήματα που είναι μεγάλα και δεν λύνονται εύκολα. Και γιατί είναι μεγάλα αυτά τα προβλήματα; Γιατί μας δίνει η Πολιτεία το δικαίωμα να δίνουμε προσωρινές άδειες. Τι σημαίνει αυτό; Η Τεχνική Υπηρεσία κάνει ένα τεχνικό δελτίο και λέει αυτό το γήπεδο έχει αυτές τις ελλείψεις, οπότε μπορεί να δοθεί προσωρινή άδεια μέχρι να αρθούν αυτές οι ελλείψεις. Η επικινδυνότητα όμως υπάρχει. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να πάμε σε ένα πλαίσιο του να μην λειτουργεί καμία εγκατάσταση αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Βέβαια, αυτό έχει ένα τεράστιο κόστος, γιατί αν το κράτος νομοθετήσει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να βρεθούν και τα αντίστοιχα κονδύλια για να γίνουν όλα τα γήπεδα της χώρας», σημείωσε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Μποσμπότης.

«Στον δήμο Παγγαίου προσανατολιζόμαστε ακόμη και σε λύσεις περιορισμού των γηπέδων μας…»

«Στην Ελλάδα ισχύει το ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Κάθε χρόνο βγαίνει μια Κ.Υ.Α. και παίρνουμε παρατάσεις για κάτι το οποίο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εμείς στον δήμο Παγγαίου προσανατολιζόμαστε ακόμη και σε λύσεις περιορισμού των γηπέδων μας! Δεν γίνεται το κάθε χωριό να έχει το δικό του γήπεδο. Αυτή τη στιγμή έχουμε 15 γήπεδα. Πώς θα συντηρηθούν όλα αυτά και πως θα έχουν την ασφάλεια που πρέπει τη στιγμή που έχουμε γήπεδα με αμφίβολο ιδιοκτησιακό καθεστώς, έχουμε γήπεδα σε οικόπεδα που δεν ανήκουν στον δήμο κλπ. Καταστάσεις 30 και 40 ετών. Πρέπει να γίνει “ξεσκαρτάρισμα”», υπογράμμισε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΙΖΙΔΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Φύτευση χρυσάνθεμων στη νησίδα της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης

Φύτευση-χρυσάνθεμων-στη-νησίδα-της-οδού-Χρυσοστόμου-Σμύρνης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αισθητικής και περιβάλλοντικής αναβάθμισης της νησίδας στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Πράσινου, Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας, Κυριάκου Σταυρίδη και του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Πρασίνου, Κώστα Δουκίδη.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της εν λόγω υπηρεσίας, αφού φρόντισαν για την αποξήλωση των παλιών πυράκανθων, την απομάκρυνση των ριζών, τη λίπανση και την αναμόχλευση του εδάφους σε μικρό βάθος, προχώρησαν στην εγκατάσταση νέου ποτιστικού συστήματος και στη φύτευση χρυσάνθεμων.
Τις ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η προαναφερθείσα παρέμβαση στην περιοχή, με την τοποθέτηση pom pom και τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου.
Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας, αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Προσφορά δύο καμερών από τον Δήμο Καβάλας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Προσφορά-δύο-καμερών-από-τον-Δήμο-Καβάλας-στην-Πυροσβεστική-Υπηρεσία

Στην προφορά δύο καμερών προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας προχώρησε το πρωί της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου 2026 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να ενισχύσει το δύσκολο έργο που επιτελεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών.

Για την παραλαβή των καμερών επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καβάλας ο Διοικητής της Π.Υ. Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μουριάδη για τη δωρεά, τόνισε χαρακτηριστικά πως “οι δύο κάμερες θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με απώτερο στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό επικίνδυνων περιστατικών. Η προσφορά του Δήμου Καβάλας είναι και μια αναγνώριση της μάχης που δίνουν οι συνάδελφοι μου στην πρώτη γραμμή” και συμπλήρωσε “αυτοί σε σταθερή βάση αναδεικνύουν το σημαντικό έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή μας”.

Ο κ. Μουριάδης από την πλευρά σημείωσε ότι “η δωρεά δύο καμερών είναι το ελάχιστο που μπορούμε για την προσφορά Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας τόσο στη δική μας επικράτεια, όσο και σε όλη την Π.Ε. Καβάλας. Δεν αναφέρομαι μόνον στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων της, αλλά και στον άριστο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων την ώρα της κατάσβεσης. Οι πυροσβέστες της Καβάλας έχουν επιδείξει πως είναι ικανότατοι και ότι μπορούμε να τους εμπιστευτούμε την προστασία μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα