Connect with us

Περιφέρεια

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Οδικά έργα, δρομολογούνται και υλοποιούνται  με συνέπεια»

Χριστόδουλος-Τοψίδης:-«Οδικά-έργα,-δρομολογούνται-και-υλοποιούνται -με-συνέπεια»

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, επισκέφτηκε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο και τους Περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Καβάλας, κάποια από τα οδικά έργα, τα οποία η Περιφέρεια ΑΜΘ θα εντάξει στην σχετική πρόσκληση του ΠΕΠ ΑΜΘ.

Επίσης ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον δρόμο στο Μυρτόφυτο, ο οποίος ανακατασκευάστηκε και ασφαλτοστρώθηκε.

Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν:

  • Το οδικό έργο από τη δυτική έξοδο του Παληού έως τη Ν. Ηρακλείτσα, όπου εκεί προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίων, δυο κυκλικών κόμβων και διαχωριστικής νησίδας. Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν σκοπό να αναβαθμίσουν την οδική ασφάλεια στην περιοχή, τόσο για τους ξένους επισκέπτες, όσο και για τους μόνιμους κατοίκους.
  • Τον χώρο κατασκευής του εκτελούμενου έργου στην θέση «ΚΑΡΟΛΙΝΑ»καθώς σε εκείνο το σημείο θα κατασκευαστεί οδικός κόμβος για να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφάλειας αλλά και να διευκολυνθούν οι οδηγοί στην πρόσβαση, τόσο προς το λιμάνι της Ν. Περάμου, όσο  προς την Εγνατία Οδό.
  • Το έργο βελτίωσης της οδού, από το σημείο που βρίσκεται το πρατήριο «Σφόλια» μέχρι και τον ανισόπεδο κόμβο του Ελαιοχωρίου, όπου εκεί οι απαλλοτριώσεις είχαν ολοκληρωθεί επί της προηγούμενης θητείας του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλου. Ένα έργο πολύ σημαντικό για τον τουρισμό καθώς θα διευκολύνει την πρόσβαση και στην διάσημη, ανά τον κόσμο, παραλία των Αμμολόφων, αλλά και ένα έργο που συνδέεται με την παράκαμψη του Ελαιοχωρίου, κατά την προηγούμενη θητεία – &
  • το έργο ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης του δρόμου στο Μυρτόφυτο, το οποίο αποτελεί την συνέχεια των προηγούμενων έργων. Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο δρόμο βρίσκονται τα συσκευαστήρια από τα οποία εξάγονται εκατομμύρια κιλά επιτραπέζια σταφύλια σε όλη την Ευρώπη.

Τι προσφέρει η συνολική αυτή οδική παρέμβαση στα δυτικά της Π.Ε. Καβάλας. Απαριθμούμε τα οφέλη:

  • Αναδεικνύει και διευκολύνει στην πρόσβαση στην Ν Ηρακλείτσα, Ν. Πέραμο, Ελαιοχώρι, Ελευθεραί, Μυρτόφυτο και τη Φωλιά,  γνωστοί οικισμοί για την φυσική τους ομορφιά,
  • Εξυπηρετεί τις παραγωγικές μονάδες της περιοχής – κατά κύριο λόγο τα συσκευαστήρια-,  αφού η συγκεκριμένη περιοχή της Καβάλας είναι το μεγαλύτερο εξαγωγικό κέντρο επιτραπέζιων σταφυλιών στην Ελλάδα. Από το Μυρτόφυτο και τη Φωλιά, ξεκινάνε εκατομμύρια κιλά σταφυλιών για να κατακλύσουν τις αγορές του εξωτερικού, με τα σημαντικό οφέλη που προσφέρει αυτή η δραστηριότητα τόσο για την τοπική όσο και για την εθνική οικονομία.

Τέλος να σημειώσουμε ότι το έργο αυτό το εκτέλεσε η Π.Ε. Καβάλας και το επέβλεψε η Τεχνική Υπηρεσία Καβάλας στο Μυρτόφυτο καταναλώθηκαν περισσότερα από 7.500 τετραγωνικά ασφάλτου.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και τις παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί για τον οικισμό του Παληού και οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης των έργων από το Δήμο Καβάλας, θα ολοκληρωθεί η κατασκευή ενός σύγχρονου άξονα που θα διαθέτει:

  • Οδική ασφάλεια.
  • Θα παρέχει σύγχρονες συνθήκες οδήγησης
  • Θα μειώνει την περιβαλλοντική  όχληση.
  • Θα εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο οι πολίτες και οι τουρίστες.

«Κάθε υπόσχεση πού δίνουμε την τηρούμε» επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Τοψίδης προσθέτοντας ότι «αυτό έχουμε επιλέξει να είναι η κεντρική ιδέα που θέλουμε να χαρακτηρίζει την δική μας διοίκηση στην Περιφέρειας ΑΜΘ. Είναι γεγονός ότι όταν προεκλογικά επισκέφτηκα την περιοχή, συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους, είχα συνομιλία με τους κατοίκους της περιοχής και μου επισήμαναν την πολύ άσχημη κατάσταση του δρόμου, την οποία διαπίστωσακαι ο ίδιος, γι’ αυτό και δεσμεύτηκα ότι η βελτίωση της θα ήταν από τα πρώτα έργα που θα δρομολογούσα με την ανάληψη των καθηκόντων μου στην διοίκηση.

Είναι χαρακτηριστικό της εγκατάλειψης της περιοχής το γεγονός ότι κανένα έργο δεν έγινε στην περιοχή κατά την θητεία 2019 – 2023 και γι’ αυτό ερχόμαστε σήμερα με χαρά αλλά και ικανοποίηση, να παραδώσουμε ένα έργο που συμβάλει τα μέγιστα στην οδική ασφάλεια, στη διευκόλυνση των εξαγωγών και την ανάδειξη μιας τουριστικής περιοχής όμορφης και ξεχωριστής που βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα».

Ακολούθως ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι «Όπως τόνισε και ο κ. Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης πρέπει να είμαστε συνεπείς σε ότι υποσχόμαστε, γι’ αυτό αν και υπάρχουν περιορισμένοι πόροι αλλά και προσπερνώντας το γεγονός ότι εμείς δεν καταρτίσαμε,  ούτε τον προϋπολογισμό,ούτε και το Τεχνικό Πρόγραμμα, καταφέραμε να υλοποιήσουμε σημαντικές οδικές παρεμβάσεις, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν από την προηγούμενη διοίκηση. Δεσμεύομαι ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει, για να προσφέρουμε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους και τις οικονομικές και εξαγωγικές δραστηριότητες της περιοχής. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι  με αυτές τις παρεμβάσεις επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις πολιτών και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, αποδεικνύοντας συνεχώς με έργα ότι είμαστε συνεπείς στις εξαγγελίες μας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Περιφέρεια

Συνταξιοδοτήθηκε η κα Μιχαλίτσα Κατσαρού

Συνταξιοδοτήθηκε-η-κα-Μιχαλίτσα-Κατσαρού

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σεμνή τελετή στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου, με αφορμή τη συνταξιοδότηση της κας Μιχαλίτσας Κατσαρού, Προϊσταμένης του Τμήματος Τοπογραφίας Εποικισμού και Αναδασμού της ΔΑΟΚ ΠΕ Καβάλας. Όπως επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας από την Πρωτοχρονιά και μετά η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής/ΠΕ Καβάλας, καταγράφει τρεις σημαντικές αποχωρήσεις στελεχών με πολυετή προσφορά, γεγονός που σηματοδοτεί μια ιδιαίτερη στιγμή για την υπηρεσία.
Κατά την τοποθέτησή του, τονίστηκε ότι η κα Μιχαλίτσα Κατσαρού «επί αρκετά χρόνια προσέφερε σημαντικές και πολύτιμες υπηρεσίες, τόσο στην υπηρεσία όσο και στους πολίτες της περιοχής». Υπενθυμίστηκε η διαδρομή της, από τη μετάταξή της από τον Δήμο Καβάλας στη Διεύθυνση Τοπογραφικής, στη συνέχεια στη ΔΑΟΚ Π.Ε. Καβάλας, καθώς και η διαρκής διάθεσή της για συνεργασία και εξυπηρέτηση. «Ως και την τελευταία μέρα που ήταν στην υπηρεσία, ήταν πάντα με τη μεγαλύτερη δυνατή διάθεση να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της τελετής, της απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα ως ένδειξη ευχαριστιών και αναγνώρισης για τη συνολική της προσφορά. Όπως ειπώθηκε, «οφείλουμε να την ευχαριστήσουμε και οφείλουμε να το κάνουμε δημόσια», εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την υπηρεσία με τις γνώσεις και την εμπειρία της.
Ιδιαίτερα συγκινημένη, η κα Κατσαρού ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους της για τη στήριξη και τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, δηλώνοντας: «Πραγματικά είναι κάτι που δεν το περίμενα. Χωρίς τη δική σας στήριξη και τη στήριξη του πρώην διευθυντή μου και όλων των συναδέλφων γιατί και λόγω της έλλειψης δυναμικού είναι δύσκολο το έργο της υπηρεσίας». Πρόσθεσε ακόμη ότι «θεωρώ ότι πήγαμε καλά με βάση τη βοήθεια αυτών των ατόμων» και ευχήθηκε «καλή συνέχεια στο έργο σας», τονίζοντας πως θα παραμείνει δίπλα στην υπηρεσία όποτε χρειαστεί.
Η τελετή ολοκληρώθηκε μέσα σε θερμό κλίμα, με ευχές για υγεία, προσωπική ευτυχία και μια δημιουργική νέα πορεία ζωής για την κα Μιχαλίτσα Κατσαρού.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Συνεργασία της ΠΑΜΘ με τη Jet2 για την τουριστική προβολή της Θάσου και της Καβάλας

Συνεργασία-της-ΠΑΜΘ-με-τη-jet2-για-την-τουριστική-προβολή-της-Θάσου-και-της-Καβάλας

Μόλις μέσα σε έναν χρόνο, και μετά την ανακοίνωση της Eurowings για το καλοκαίρι του 2026, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταγράφει μια ακόμη σημαντική επιτυχία στον τομέα της αεροπορικής συνδεσιμότητας και της τουριστικής προβολής, μέσα από τη συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία Jet2.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί αποτέλεσμα στοχευμένων ενεργειών, με δεδομένη την πολιτική βούληση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλου Τοψίδη, καθώς και του στρατηγικού σχεδιασμού τριετίας που έχει ήδη ανακοινωθεί από την Περιφέρεια για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την προσέγγιση νέων αεροπορικών εταιρειών και την αναβάθμιση του ρόλου των δύο αεροδρομίων της Περιφέρειας.

Η συνεργασία με τη Jet2 ενισχύει περαιτέρω τη σύνδεση της περιοχής με τη βρετανική αγορά, δημιουργώντας νέα δεδομένα για την τουριστική ανάπτυξη της Καβάλας, της Θάσου και συνολικά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη συνεργασία μας με την Jet2, καθώς αποτελεί σημαντική αναγνώριση της δυναμικής που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

Η ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Καβάλας απευθείας με την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ανοίγει νέους δρόμους για την Περιφέρειά μας και ιδιαίτερα για τη Θάσο, έναν προορισμό αυθεντικής φιλοξενίας που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ταξιδιωτικές τάσεις και στις προσδοκίες των επισκεπτών. Προσβλέπουμε σε μια επιτυχημένη και μακροπρόθεσμη συνεργασία, που θα συμβάλει θετικά τόσο στην εμπειρία του επισκέπτη όσο και στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή μας».

Από την πλευρά της Jet2, ο Jacob Bramley, Γενικός Διευθυντής Αεροδρομίων και Τουριστικών Οργανισμών της εταιρείας, σημείωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την προώθηση του εκπληκτικού νησιού της Θάσου, που είναι ο νεότερος προορισμός μας. Η συνεργασία ήταν πάντα κρίσιμη για εμάς όσον αφορά την επίτευξη συνεχούς επιτυχίας και είναι κάτι που ανυπομονούμε να κάνουμε με την περιοχή μακροπρόθεσμα. Είμαστε πολύ ευγνώμονες για αυτή τη συνεργασία και ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε σε αυτόν τον φανταστικό, ολοκαίνουργιο προορισμό».

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεχίζει μεθοδικά την προσπάθεια ενίσχυσης της διεθνούς παρουσίας της, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των αεροδρομίων της, τις ισχυρές τουριστικές ταυτότητες των προορισμών της και τις σύγχρονες μορφές συνεργασίας με μεγάλους διεθνείς τουριστικούς και αεροπορικούς οργανισμούς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού

Περιφέρειας ΑΜΘ

Παναγιώτης Αρχοντής

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας: https://www.jet2plc.com/news/2026/04/The_Region_of_Eastern_Macedonia_Thrace_partners_with_Jet2_to_promote_Thassos?fbclid=IwY2xjawRddpFleHRuA2FlbQIxMQBicmlkETBHR1ljNHhCOUVYenpLZ3htc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHuZMbUhaJV8w5OjZ72OdpZfqXbWPX4SNmTNA1mIl8mBa1PHS5PbByh3hrWSw_aem_P9P5oLUc9S_54jPcvSWUgQ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη με εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων της ΑΜΘ

Συνάντηση-του-Περιφερειάρχη-Χριστόδουλου-Τοψίδη-με-εκπροσώπους-των-Εμπορικών-Συλλόγων-της-ΑΜΘ

Με εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συναντήθηκε, την Πέμπτη 23 Απριλίου 2026, ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, σε κλίμα εποικοδομητικού διαλόγου και συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Κομοτηνή, αναδείχθηκαν τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι «η ενίσχυση της εμπορικής κοινότητας, σε μια περίοδο προκλήσεων, αποτελεί μονόδρομο για τη διαμόρφωση ενός ανθεκτικού και ανταγωνιστικού οικονομικού περιβάλλοντος στην Περιφέρειά μας».

Οι Πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων των Εμπορικών Συλλόγων παρουσίασαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, επισημαίνοντας τις οικονομικές πιέσεις της τρέχουσας συγκυρίας, ενώ κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση της αγοράς και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Τοψίδης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά εργαλεία για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας. Παράλληλα, ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι μέσα από συντονισμένες δράσεις οι επιχειρήσεις μπορούν να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους, να προσαρμοστούν στις σύγχρονες απαιτήσεις και να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών και στη διαμόρφωση πολιτικών που θα ενισχύσουν το εμπόριο, καθώς και στην αξιοποίηση επενδυτικών και εκπαιδευτικών εργαλείων, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και την τεχνητή νοημοσύνη, ως μοχλούς ανάπτυξης και καινοτομίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Καβάλας, Κομοτηνής, Ξάνθης και Ορεστιάδας, καθώς και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Παντοπωλών Έβρου.

Η συνάντηση επιβεβαίωσε τη βούληση όλων των πλευρών για συνεχή διάλογο και ουσιαστική συνεργασία, με στόχο τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Περιφέρειας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα