Connect with us

Περιφέρεια

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Δεν μένω κολλημένος στο 2019»

Χριστόδουλος-Τοψίδης:-«Δεν-μένω-κολλημένος-στο-2019»

«Ούτε τα μέλη της παράταξής μας αλλά ούτε κι εγώ προσωπικά, «μένω κολλημένος» στο 2019! Οι εξελίξεις τρέχουν, οι καταστάσεις αλλάζουν, οι απαιτήσεις, ειδικά με την πανδημία, είναι διαφορετικές και οι αγωνίες των πολιτών μεταβάλλονται. Έτσι η διοίκηση της πρέπει να προσαρμόσει τον ρόλο της στις αναγκαιότητες και στις προοπτικές που απασχολούν τον πολίτη. Κατά συνέπεια και η παράταξή μας προσαρμόζεται στις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται ώστε να αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών και να κοιτάζει πάντα μπροστά».

Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξη τύπου στην Καβάλα, ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» Χριστόδουλος Τοψίδης, κάνοντας απολογισμό της δράσης της, 1,5 χρόνο πριν τις.

Ο κ. Τοψίδης υπενθύμισε ότι στις εκλογές του 2019 η «Περιφερειακή Σύνθεση» συγκέντρωσε ένα ποσοστό που σχεδόν άγγιξε το 50%! (49,3%, για την ακρίβεια) και πρόσθεσε:

«Η Περιφερειακή Σύνθεση από την ίδρυσή της αποτέλεσε μία έκπληξη! Αρχικά, κανείς δεν περίμενε ότι η προσπάθεια που ξεκίνησα το 2019, θα έφτανε στις εκλογές… ! Πάρα πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονταν να πιστέψουν ότι η Περιφερειακή Σύνθεση θα συγκέντρωνε ένα τόσο υψηλό ποσοστό! Αν αναλογιστείτε την κομματική υποστήριξη της άλλης παράταξης, την θέση της διοίκησης που κατείχε, μπορείτε να εκτιμήσετε κι εσείς και ο κάθε πολίτης, το μέγεθος της επιτυχίας.

Εκτιμώντας από μία σχετικά ικανή απόσταση το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019, μπορούμε να αναλογιστούμε πως οδηγηθήκαμε στην επιτυχία αυτή ακόμη κι αν εντελώς οριακά, δεν είχαμε την εκλογική νίκη.

Ο μεγαλύτερος παράγοντας της επιτυχίας δεν ήταν ούτε η στελέχωση του ψηφοδελτίου, ούτε το πρόσωπο του επικεφαλής, ούτε η χρονική συγκυρία. Η αλήθεια είναι ότι η παράταξή μας πέτυχε γιατί συνάντησε την προθυμία και την θετική αποδοχή της κοινωνίας. Οι πολίτες είδαν, άκουσαν, υιοθέτησαν το εγχείρημα μίας ανεξάρτητης παράταξης -της παράταξής μας- και σε ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό μας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους. Έτσι, η «Περιφερειακή Σύνθεση» ταυτίστηκε με τις αναγκαιότητες και τις επιθυμίες των πολιτών».

Είπαμε με ειλικρίνεια στον πολίτη ότι σημασία δεν έχει μόνο το ποιο χρώμα θα «βάψει τον χάρτη» το βράδυ των αποτελεσμάτων αλλά αν ένας νέος Περιφερειάρχης μπορεί να δουλέψει και να πετύχει ένα έργο που να αφορά τον πολίτη και την περιοχή όπου ζει. Είναι η επιλογή ανάμεσα στην επιτυχία και την ανεπάρκεια!

Αν ένας Περιφερειάρχης δεν μπορεί, με τις δικές του δυνάμεις, να εκλεγεί, τότε πως μπορεί να εμπνεύσει ή να παράγει έργο;

Θέλω, όμως να σας πω, με ειλικρίνεια, ότι ούτε τα μέλη της παράταξής μας αλλά ούτε κι εγώ προσωπικά, «μένω κολλημένος» στο 2019!

Οι εξελίξεις τρέχουν, οι καταστάσεις αλλάζουν, οι απαιτήσεις, ειδικά με την πανδημία, είναι διαφορετικές και οι αγωνίες των πολιτών μεταβάλλονται. Έτσι η διοίκηση της πρέπει να προσαρμόσει τον ρόλο της στις αναγκαιότητες και στις προοπτικές που απασχολούν τον πολίτη. Κατά συνέπεια και η παράταξή μας προσαρμόζεται στις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται ώστε να αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών και να κοιτάζει πάντα μπροστά!

Χωρίς, όμως, να αποβάλλει τα χαρακτηριστικά της ανεξάρτητης παράταξης αλλά και χωρίς να κάνει εκπτώσεις στις αρχές με τις οποίες λειτουργεί. Έχουμε, έτσι, διαρκώς «ανοιχτά» τα μάτια μας και τα αυτιά μας και βρισκόμαστε, πάντα, σε στενή επαφή με την κοινωνία και τους πολίτες.

Αλλά, δυστυχώς υπάρχει «κάτι» που δεν εξελίσσεται! Δεν παρακολουθεί τις αναγκαιότητες του πολίτη! Δεν αφουγκράζεται τις προοπτικές! Όλοι, εύκολα, αντιλαμβάνεστε ότι αναφέρομαι στον Περιφερειάρχη και στο σύνολο που απαρτίζει την διοίκηση της περιφέρειας.

Δυστυχώς αυτό έχει επιπτώσεις στο μέλλον μέχρι η διοίκηση να αντικατασταθεί. Τόσο αυτή, όσο και οι πρακτικές και η λογική της.

Μάλιστα είναι προφανές και πρέπει να λεχθεί ότι η περιφέρεια μας, εξαιτίας της διοίκησης και του Περιφερειάρχη, καθίσταται όλο και πιο απόμακρη, όλο και πιο αδιάφορη για τους πολίτες».

Διεκπεραιωτική λογική και έλλειψη φαντασίας

Για την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, ο κ. Τοψίδης είπε ότι διακατέχεται από στενά διεκπεραιωτική λογική και έλλειψη φαντασίας.

«Ο Περιφερειάρχης είτε προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από έργο που δεν είναι δικό του αλλά κυβερνητικό, είτε όπου έχει πραγματική εμπλοκή έχει ξεπεράσει κάθε όριο ολιγωρίας, παραλείψεων και καθυστερήσεων», σημείωσε ο κος Τοψίδης ασκώντας κριτική στη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, τα στελέχη της οποίας έχουν πλέον αποδείξει την ανικανότητα τους να διοικήσουν και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο κος Τοψίδης άσκησε συγκεκριμένη κριτική στα «έργα και τις ημέρες» της διοίκησης της Περιφέρειας με εμπεριστατωμένες αναφορές ενώ περιέγραψε και την θετική πρόταση της Περιφερειακής Σύνθεσης για τον τρόπο λειτουργίας μίας ευρωπαϊκής, σύγχρονης και αποδοτικής Περιφέρειας. «Η ΑΜΘ, η Περιφέρειά μας δικαιούται μία διαφορετική πορεία», τόνισε με έμφαση.

«Πιστεύουμε στο τρίπτυχο «Συνέπεια», «Όραμα», «Δουλειά»! και δεν κάνουμε «Αγγαρεία»! Πιστεύουμε ότι η πολιτική έχει ήθος και ηθική!» υπογράμμισε σε άλλη αποστροφή του λόγου του ο κος Τοψίδης, αναφέροντας «κάποιοι μπήκαν στον πειρασμό του μισθού. Ας απολογηθούν στους πολίτες… Ας απολογηθούν στους ανέργους…. Η κοινωνία τους αποδοκιμάζει ήδη και αυτό θα το βιώσουν στον κατάλληλο χρόνο» ενώ κατέληξε δεσμευόμενος ότι η Περιφερειακή Σύνθεση θα συνεχίσει τη δυναμική πορεία της, έως το νικηφόρο αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών «επειδή κίνητρο μας είναι η προσφορά στη κοινωνία, πυξίδα μας είναι μια περιφέρεια δίπλα στον πολίτη, γιατί ο ρεβανσισμός δεν έχει θέση στην πολιτική μας, οι δολοπλοκίες δεν μας αφορούν, οι απόψεις όλων είναι σεβαστές και συντελούν στην σύνθεση και τη συνεργασία και οι πολίτες αντιλαμβάνονται την παρουσία μας στην καθημερινότητα τους, ο συνδυασμός μας παραμένει δυνατός, όσο συνεχίζει να τιμά της αξίες του και όχι τα πρόσωπα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τον κο Τοψίδη πλαισίωσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης στην ΠΕ Καβάλας Θ. Μαρκόπουλος και Αλ. Ιωσηφίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Περιφέρεια

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανοίγει νέους δρόμους στην αμερικανική τουριστική αγορά

Η-Περιφέρεια-Ανατολικής-Μακεδονίας-και-Θράκης-ανοίγει-νέους-δρόμους-στην-αμερικανική-τουριστική-αγορά

Στοχευμένη αποστολή εξωστρέφειας στη Νέα Υόρκη / 58 Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες, θεσμικές επαφές, συνεργασίες με την ομογένεια και ανάδειξη του προσκυνηματικού τουρισμού στο επίκεντρο της δράσης.

Με μια πολυεπίπεδη αποστολή τουριστικής προβολής, επαγγελματικών επαφών και θεσμικών συναντήσεων ολοκληρώθηκε η ειδική δράση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Νέα Υόρκη, με στόχο την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του προορισμού στην αμερικανική αγορά και τη δημιουργία σταθερών διαύλων επικοινωνίας με επαγγελματίες του τουρισμού, ομογενειακούς φορείς και θεσμικούς παράγοντες.

Η πρωτοβουλία, που υλοποιήθηκε με την πολιτική βούληση και τη στήριξη του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλου Τοψίδη, σηματοδοτεί την εντατικοποίηση της προσπάθειας για τη διεύρυνση της διεθνούς παρουσίας της Περιφέρειας και την προσέγγιση αγορών με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Με ιδιαίτερο συμβολισμό η έναρξη της αποστολής

Η αποστολή ξεκίνησε με τη συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία της χειροθεσίας των νέων Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Νέα Υόρκη, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον νέο Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, κ. Αθηναγόρα, με καταγωγή από το Θούριο Έβρου. Η επίδοση συμβολικών δώρων από την Περιφέρεια αποτέλεσε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, αναδεικνύοντας τους δεσμούς της ομογένειας με τον τόπο καταγωγής της και τη σημασία της διατήρησης ζωντανών σχέσεων με τις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Ο «Εθνικός Κήρυκας» ως δίαυλος διεθνούς προβολής

Σημαντικός σταθμός της αποστολής αποτέλεσε η επίσκεψη στα γραφεία του ιστορικού ομογενειακού μέσου ενημέρωσης «Εθνικός Κήρυκας», στην Αστόρια, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους συνεκδότες και συνδιευθυντές Ηρακλή και Βανέσα Διαματάρη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού, καθώς και η περαιτέρω αξιοποίηση του «Εθνικού Κήρυκα» ως στρατηγικού διαύλου επικοινωνίας και προβολής της Περιφέρειας προς την ελληνοαμερικανική κοινότητα και το ευρύτερο αμερικανικό κοινό.

Η συνεργασία με ένα ιστορικό μέσο που διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τον Ελληνισμό της Διασποράς μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ενημέρωση των δυνητικών επισκεπτών για τις εμπειρίες, τις υποδομές, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τις ιδιαίτερες δυνατότητες της περιοχής.

Η δυναμική του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας αναδείχθηκε και μέσα από τη δημοσιογραφική κάλυψη της αποστολής. Σε δημοσίευμά του στις 22 Οκτωβρίου 2026, ο «Εθνικός Κήρυκας», αναφερόμενος στην παρουσίαση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην αμερικανική αγορά, χρησιμοποίησε τη χαρακτηριστική φράση ότι η Περιφέρεια «έχει όλο το πακέτο». Η αναφορά αυτή συνοψίζει την πολυμορφία του προορισμού, ο οποίος συνδυάζει νησιά, θάλασσα, ιστορία, πολιτισμό, γαστρονομία, σημαντικά κρασιά, φυσικό περιβάλλον και προσκυνηματικές διαδρομές.

Συνεργασία με την Πανθρακική Ένωση Αμερικής

Η αποστολή περιλάμβανε επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο της Πανθρακικής Ένωσης Αμερικής, κ. Θεόδωρο Αστρινίδη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών για τη δυναμική προβολή της Θράκης και την ενίσχυση της επικοινωνίας με τους Θρακιώτες της Αμερικής. Κοινός στόχος είναι η αξιοποίηση των δεσμών της ομογένειας με την ιδιαίτερη πατρίδα, ώστε η αγάπη για τον τόπο καταγωγής να μετατρέπεται σε ουσιαστική γνωριμία με τον προορισμό και σε νέες ευκαιρίες επισκεψιμότητας.

Προσκυνηματικός τουρισμός: από τα βήματα του Αποστόλου Παύλου έως τα μοναστήρια του Έβρου

Ιδιαίτερη σημασία είχε η επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την ανάπτυξη και προβολή του προσκυνηματικού τουρισμού, παρουσία του Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου, πατήρ κ. Ηλία Βίλη.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διαθέτει ένα σημαντικό απόθεμα θρησκευτικής κληρονομιάς, το οποίο προσφέρει δυνατότητες ανάπτυξης οργανωμένων προσκυνηματικών διαδρομών, συνδυάζοντας την ιστορία του Χριστιανισμού, τη βυζαντινή παράδοση, τα μοναστήρια και τα σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της περιοχής.

Από τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην περιοχή των Φιλίππων και της Καβάλας έως τα ιστορικά μοναστήρια του Έβρου, ο επισκέπτης μπορεί να ακολουθήσει μια διαδρομή με ιδιαίτερο πνευματικό, ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Ένα από τα πιο εμβληματικά τοπόσημα της διαδρομής είναι η Παναγία Κοσμοσώτειρα στις Φέρες του Έβρου, ένα από τα εμβληματικότερα βυζαντινά μνημεία της Θράκης. Χτισμένος το 1151–1152 από τον σεβαστοκράτορα Ισαάκιο Κομνηνό, ο ιστορικός ναός στέκει εδώ και σχεδόν εννέα αιώνες ως ζωντανό σύμβολο πίστης, παράδοσης και ιστορικής μνήμης.

Η ανάδειξη του προσκυνηματικού τουρισμού αποτελεί ευκαιρία για τη δημιουργία θεματικών διαδρομών που συνδέουν τα θρησκευτικά μνημεία με τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τη φύση και την τοπική φιλοξενία, προσφέροντας στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

58 Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες στη στοχευμένη B2B δράση

Κεντρικό σημείο της αποστολής αποτέλεσε η ειδική επαγγελματική δράση Business to Business (B2B), στο πλαίσιο του τουριστικού εργαστηρίου «Discover Greece in New York – Tourism Open Days Workshop», με τη συμμετοχή 58 Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, παρουσία του προξένου κ. Πέτρου Δόριζα.

Τα στελέχη της ελληνικής αποστολής παρουσίασαν τις δυνατότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Σε ένα ιδιαίτερο σημείο της παρουσίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού προσκάλεσε τους Αμερικανούς πράκτορες και τους πελάτες τους να ανακαλύψουν «περισσότερη» Ελλάδα επισκεπτόμενοι των προορισμό μας.

Η επαγγελματική αυτή συνάντηση έδωσε τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην αμερικανική τουριστική αγορά, ανταλλαγής πληροφοριών και διερεύνησης προοπτικών συνεργασίας.

Κατά τις επαφές καταγράφηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες για τον προορισμό, ενώ αναδείχθηκε και η ανάγκη για συστηματικότερη ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες, τις θεματικές εμπειρίες και τις τουριστικές υποδομές της Περιφέρειας.

Η επαφή με τους επαγγελματίες της αγοράς αποτελεί ένα ουσιαστικό πρώτο βήμα, το οποίο χρειάζεται να ακολουθηθεί από συνεχή επικοινωνία, στοχευμένο ενημερωτικό υλικό και οργανωμένες δράσεις που θα διευκολύνουν τη δημιουργία συγκεκριμένων τουριστικών προτάσεων και συνεργασιών.

Δεξίωση στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη

Η ελληνική αποστολή συμμετείχε επίσης σε δεξίωση υποδοχής (reception cocktail) προς τιμήν της, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Ιφιγένεια Καναρά, η προϊσταμένη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, κ. Ευτυχία Ξυδιά, καθώς και ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Σπύρος Διαμαντής.

Η παρουσία και η συνεργασία των θεσμικών εκπροσώπων συνέβαλαν στη δημιουργία ενός πλαισίου επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων για τις δυνατότητες ενίσχυσης της ελληνικής τουριστικής παρουσίας στην αμερικανική αγορά.

«Δεν ήταν μια μεμονωμένη επικοινωνιακή ενέργεια – Είναι η αρχή μιας σταθερής προσπάθειας»

Αποτιμώντας την αποστολή, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Παναγιώτης Αρχοντής, δήλωσε:

«Επιστρέφουμε από τη Νέα Υόρκη με ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις, έχοντας διαπιστώσει στην πράξη ότι η αμερικανική αγορά παρουσιάζει ενδιαφέρον για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η συμμετοχή 58 τουριστικών πρακτόρων στην επαγγελματική μας δράση και οι συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε μάς έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες για τις προοπτικές, αλλά και για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα.

Εξίσου σημαντικές ήταν οι συναντήσεις μας με εκπροσώπους της Εκκλησίας, της ομογένειας και των μέσων ενημέρωσης. Ακούσαμε πολλές φορές από τους συμπατριώτες μας ότι περίμεναν επί χρόνια να δουν μια οργανωμένη και στοχευμένη παρουσία της Περιφέρειάς μας στη Νέα Υόρκη. Αυτό μας δημιουργεί ευθύνη να δώσουμε συνέχεια σε αυτήν την προσπάθεια.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη μας, κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, για την πολιτική βούληση και τη στήριξή του στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας.

Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη έχουν πολλά να παρουσιάσουν, μερικά από τα οποία είναι, τα δυο νησιά μας, η Θάσος και η Σαμοθράκη, οι ακτές μας, η ιστορία και ο πολιτισμός μας, η γαστρονομία, η φύση και οι  προσκυνηματικές μας διαδρομές. Το ζητούμενο είναι να μετατρέψουμε αυτόν τον πλούτο σε μια ολοκληρωμένη και αναγνωρίσιμη τουριστική πρόταση.

Η δράση στη Νέα Υόρκη δεν αποτελεί ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Αποτελεί την αφετηρία μιας συστηματικής προσπάθειας, με συνέχεια στις επαφές μας, νέες συνεργασίες και επόμενες στοχευμένες ενέργειες στην αμερικανική αγορά. Θέλουμε να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους ανθρώπους της ομογένειας, ώστε η σημερινή γνωριμία με τον προορισμό μας να αποτελέσει τη βάση για αυριανές επισκέψεις και συνεργασίες.

Με σχέδιο, επιμονή και συνέπεια, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεχίζει να διευρύνει τους ορίζοντές της και να ενισχύει τη θέση που κατέκτησε τα τρία τελευταία χρόνια στο διεθνή τουριστικό χάρτη».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Κυριάκο Πιερρακάκη

Εκδήλωση-με-κεντρικό-ομιλητή-τον-Κυριάκο-Πιερρακάκη

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Κυριάκο Πιερρακάκη

Εκδήλωση με θέμα «Ισχυρές Περιφέρειες. Ισχυρή Ελλάδα. Προοπτικές και ευκαιρίες για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 και ώρα 19:00 μ.μ., στην Αποθήκη 1 του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Πρόεδρο του Eurogroup, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Νωρίτερα την ίδια μέρα και συγκεκριμένα στις 18:45 μ.μ. ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης θα υποδεχθεί τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Πρόεδρο Eurogroup κ. Κυριάκο Πιερρακάκη στο Νομαρχείο, στην Αλεξανδρούπολη.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

«Το φράγμα του Μαρμαρά θα φέρει την σφραγίδα Μαρκόπουλος – Τοψίδης»

«Το-φράγμα-του-Μαρμαρά-θα-φέρει-την-σφραγίδα-Μαρκόπουλος-–-Τοψίδης»

Στον «αέρα» βρίσκεται η προκήρυξη για το έργο του φράγματος του Μαρμαρά, θέμα για το οποίο μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

«Το μόνο που θα πω είναι μία κουβέντα: Αυτό το οποίο είχαμε πει με τον περιφερειάρχη, Χριστόδουλο Τοψίδη ότι θα κάνουμε, αυτό και επιβεβαιώνεται», ανέφερε αρχικά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας. 

Είπαμε ή τώρα με εμάς ή ποτέ με κανέναν. Και αποδείξθηκε ότι επιβεβαιώνεται αυτό που είπαμε

«Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα μείνει ένα φράγμα, το οποίο το είχαν διαγράψει και το είχαν εγκαταλείψει. Θα μείνει ένα φράγμα, το οποίο θα γεμίσει νερό για να έχουν οι άνθρωποι να ποτίζουν και να εμπλουτίζεται ο υδροφορέας. Από την άλλη εκείνο που ελπίζω να μείνει μαζί με το έργο, είναι και η συνέπεια της διοίκησης μας που τους που είπαμε ή τώρα με εμάς ή ποτέ με κανέναν. Και αποδείξθηκε ότι επιβεβαιώνεται αυτό το οποίο είπαμε. Τελεία και παύλα», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Μαρκόπουλος. 

Όταν θα τελειώσει το έργο στη σφραγίδα που θα έχει θα γράφει από τη μία μεριά Θ. Μαρκόπουλος και από την άλλη Χ. Τοψίδης

«Το έργο αυτό από την εποχή του αείμνηστού Θεόδωρου Καλλιοντζή που μελετήθηκε, μέχρι την εποχή του Αρχέλαου Γρανά που ξεκίνησε, πέρασε από πολλά κύματα, αλλά νομίζω ότι όταν θα τελειώσει στη σφραγίδα που θα έχει θα γράφει από τη μία μεριά Θεόδωρος Μαρκόπουλος και από την άλλη Χριστόδουλος Τοψίδης. Και όχι μόνο αυτό το έργο και πολλά άλλα. Θα υπογράψουμε μετά την 28η Οκτωβρίου το έργο ανακατασκευής του δρόμου από το Ακροβούνι μέχρι τα όρια της Αμφίπολης. Επίσης έχουμε τον δρόμο που κάνουμε από τον Ακροπότομο στην Κάρυανη», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας. 

Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να μείνουν τα έργα στην περιοχή

«Τελικά ο φορέας που κάνει τα έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας είναι η Περιφέρεια. Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια κι εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να μείνουν τα έργα στην περιοχή και αυτό προσπαθούμε με όλη μας την ψυχή να το πετύχουμε. Όσον αφορά το Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου έχουν παραληφθεί και τα τελευταία αντικείμενα που θα εγκατασταθούν το επόμενο διάστημα και σύντομα θα ενημερώσουμε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης όταν θα τοποθετηθούν και τα καθίσματα και τα φωτιστικά για να το καμαρώσουμε όλοι», υπογράμμισε καταληκτικά ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα