Connect with us

Καβάλα

«Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» και φέτος στον δήμο Παγγαίου

«Χριστουγεννιάτικο-Όνειρο»-και-φέτος-στον-δήμο-Παγγαίου

Στις 12 Δεκεμβρίου με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ο Δήμος Παγγαίου προετοιμάζεται για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του υπό τον τίτλο «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο». Αυτές θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Πολιτιστικού Τομέα του Δήμου Παγγαίου, Πρόδρομο Μπρούσα, και φέτος θα προσφέρουν στους δημότες αλλά και τους επισκέπτες, ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Μουσική, χορός, κάλαντα, φιλαρμονική στο άναμμα του δέντρου

«Ο Δήμος Παγγαίου εδώ και μέρες προετοιμάζεται να υποδεχθεί τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, φορώντας τα καλύτερά του και υπόσχεται στους δημότες, αλλά και στους επισκέπτες μοναδικές στιγμές. Οι εκδηλώσεις μας ξεκινούν την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, οπότε και θα γίνει η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο. Φέτος έχουμε σκεφτεί μία διαδραστική εκδήλωση όπου θα εμπλέξει παιδιά, γονείς, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και άλλες συλλογικότητες, οι οποίες θα παραστούν στην εκδήλωση. Φυσικά όλο αυτό θα πλαισιωθεί από μουσική, χορό, κάλαντα, καθώς και από τη φιλαρμονική του Δήμου μας», ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας ο κ. Μπρούσας. 

Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου η συναυλία με τη Νεφέλη Φασούλη

«Από ‘κει και πέρα την επόμενη μέρα στις 13 Δεκεμβρίου ημέρα Σάββατο το δεύτερο christmas fitness combo στο νέο κλειστό γήπεδο της Ελευθερούπολης, μία εκδήλωση που συνδυάζει τον δυναμισμό του αθλητισμού με ευαγείς στόχους, καθώς τα εσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν σε φορείς, οι οποίοι βοηθάνε τους συμπολίτες μας ειδικά αυτές τις ημέρες. Συνεχίζουμε μετά την Παρασκευή στις 19 Δεκεμβρίου όπου οι μικροί δημότες του Δήμου Παγγαίου ετοιμάζουν μία παράσταση με τίτλο «μία αγκαλιά γεμάτη Χριστούγεννα», όπου παιδιά του νηπιαγωγείου, παιδιά προσχολικής αγωγής είναι έτοιμα να μας προσφέρουν μοναδικές στιγμές σε ένα πλούσιο και μοναδικό θέαμα. Από ‘κει και πέρα την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου η μεγάλη συναυλία με την Νεφέλη Φασούλη στο κέντρο της πόλης σε μία προσπάθεια να ενισχύσουμε λίγο και τη δυναμική και της τοπικής αγοράς», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Πρόδρομος Μπρούσας.

Διαδραστικά παιχνίδια, πάρτι στην υπόγεια διάβαση, θεματικό πάρκο, φεστιβάλ σοκολάτας κι άλλα πολλά

«Το καθιερωμένο πάρτι στην υπόγεια διάβαση στις 28 Δεκεμβρίου με τα έσοδα του να διατίθενται σε απόρους και σε οικογένειες του Δήμου Παγγαίου που έχουν ανάγκη, ενώ στις 30 Δεκεμβρίου αρχίζουν σιγά σιγά τα πιο διαδραστικά μας παιχνίδια, με τίτλο «πώς βρήκε δουλειά ο άγιος Βασίλης». Προκειται για ένα εργαστήρι όπου με την καθοδήγηση θεατρολόγου οι επισκέπτες και γενικότερα οι συμμετέχοντες θα μπουν λίγο στον μαγικό κόσμο παρασκευής δώρων. Την ίδια μέρα το απόγευμα η σοκολατοβροχή από τον Εμπορικό Σύλλογο Ελευθερούπολης που κάθε χρόνο μας τιμά ουσιαστικά με αυτή την εκδήλωση, προσφέροντας μας μοναδικές στιγμές. Από ‘κει και πέρα μόνιμοι σταθμοί στο «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο», θα είναι ο τοίχος αναρρίχησης, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης κυρίως με γύψινες κατασκευές, ένα μοναδικό θεματικό πάρκο, το πάρκο των ξωτικών όπου μικροί σκανδαλιάρηδες φίλοι θα μας προσφέρουν μοναδικές στιγμές. Φεστιβάλ σοκολάτας, το οποίο ουσιαστικά είναι μία δράση που περιλαμβάνει παρασκευή μπισκότων, παρασκευή σοκολάτας, θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα με βάση την σοκολάτα. Και για το τέλος έχουμε και κάτι μοναδικό που συνδυάζει ουσιαστικά το κλίμα των ημερών με αρκετά δυναμικές δράσεις. «Το μαγεμένο χωριό των εφευρέσεων» όπου οι μικρή μας φίλοι, αλλά και οι μεγαλύτεροι που αισθάνονται παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε μοναδικές δράσεις που αφορούν και την υγεία, αλλά ταυτόχρονα συνδέονται και με το κλίμα των ημερών. Πολλές από αυτές τις δράσεις θα μετακινηθούν και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Παγγαίου», υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Μπρούσας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας τιμά την Πρωτομαγιά

Ο-Εμπορικός-Σύλλογος-Καβάλας-τιμά-την-Πρωτομαγιά

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Η Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα με ιδιαίτερο κοινωνικό και ιστορικό συμβολισμό, αφιερωμένη στους αγώνες των εργαζομένων για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας τιμά τη φετινή Πρωτομαγιά, αναγνωρίζοντας τη διαχρονική αξία της εργασίας ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, και επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή του να συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση συνθηκών που ενισχύουν την τοπική αγορά, διασφαλίζοντας όμως τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον, καθίσταται πιο αναγκαία από ποτέ η διατήρηση ισορροπίας ανάμεσα στις επαγγελματικές υποχρεώσεις και στην ενίσχυση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Η βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής αγοράς της Καβάλας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ενεργή συμμετοχή και την ευημερία των εργαζομένων.

Ο εμπορικός κόσμος της Καβάλας στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την προοπτική στην εργασία, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες της τοπικής οικονομίας.

Η συνεργασία, ο αμοιβαίος σεβασμός και ο ουσιαστικός διάλογος αποτελούν τη βάση για ένα σύγχρονο, δίκαιο και ανθεκτικό εργασιακό περιβάλλον.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Τι αφορά το πρόγραμμα «Παράγουμε στην Ελλάδα»

Τι-αφορά-το-πρόγραμμα-«Παράγουμε-στην-Ελλάδα»

Θα το παρουσιάσουν τα Επιμελητήρια Καβάλας και Δράμας

Το πρόγραμμα «Παράγουμε στην Ελλάδα», θα παρουσιάσουν από κοινού τα Επιμελητήρια Καβάλας και Δράμας την Πέμπτη 7 Μαΐου στις 7 το απόγευμα, στον χώρο του Επιμελητηρίου Δράμας.
”Πρόκειται για μία νέα δράση του ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 50 εκατομμύρια ευρώ και η επιδότηση σε αυτό το πρόγραμμα είναι μέχρι το 55%. Αφορά μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις για εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους, για ψηφιακή αναβάθμιση και για εξωστρέφεια”, ανέφερε σχετικά σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάκης Καφετζής.

Στις 200.000 ευρώ ανέρχεται η μέγιστη χρηματοδότηση

”Οι αιτήσεις γι’ αυτό το πρόγραμμα ξεκίνησαν στις 31 Μαρτίου 2026 με επιλέξιμες δαπάνες από 100.000 έως 400.000 ευρώ. Η μέγιστη χρηματοδότηση γι’ αυτές τις επιχειρήσεις φτάνει τις 200.000 ευρώ. Οι επιλέξιμες δαπάνες του εν λόγω προγράμματος αφορούν την αγορά σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού, λογισμικό, ιστοσελίδες και e-shop, δαπάνες διαφήμισης, πιστοποίηση προϊόντων και πρόσληψη νέου προσωπικού. Από το ποσό των 55 εκατομμυρίων ευρώ για Αττική και Νότιο Αιγαίο η προϋπολογίσιμη δαπάνη είναι στα 11 εκατομμύρια ευρώ, ένω στις λιγότερο αναπτυγμένες Περιφέρειες, μεταξύ αυτών και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 39 εκατομμύρια ευρώ”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Καφετζής.

Ο ρόλος των Επιμελητηρίων

”Πολλοί αναρωτιούνται τι κάνει ένα Επιμελητήριο. Ο ρόλος μας είναι να λειτουργούμε ως γέφυρα μεταξύ των επιχειρήσεων και των χρηματοδοτικών εργαλείων. Παρέχουμε υποστήριξη και ενημέρωση στα μέλη μας. Γι’ αυτό και στηρίζουμε ενεργά τη συγκεκριμένη δράση και καλούμε το κοινό και τις επιχειρήσεις να παρακολουθήσουν αυτήν την εκδήλωση και να ενημερωθούν όσο καλύτερα γίνεται”, υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Εδώ και χρόνια δεν λειτουργεί το εφεδρικό αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ

Εδώ-και-χρόνια-δεν-λειτουργεί-το-εφεδρικό-αντλιοστάσιο-της-ΔΕΥΑΚ

Δεν ανησυχεί ο Απόστολος Χρόνης, θα το φτιάξει… εν καιρώ

«Το εφεδρικό αντλιοστάσιο που υπάρχει απέναντι ακριβώς από το κεντρικό στα Αμισιανά, είναι εκτός λειτουργίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όλος ο εξοπλισμός του ΔΕΔΔΗΕ, οι μετασχηματιστές και τα καλώδια είχαν κλαπεί και γι’ αυτό δεν λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια».
Τα παραπάνω σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης, αναφορικά με το τι ισχύει τελικά για το εφεδρικό αντλιοστάσιο στα Αμισιανά.

Δεν ήταν το πρόβλημα το εφεδρικό, αλλά το κεντρικό αντλιοστάσιο, το οποίο όμως ανακατασκευάστηκε και λειτουργεί άψογα

”Το πρόβλημα ποτέ δεν ήταν όμως το εφεδρικό αντλιοστάσιο, γιατί αυτό ουσιαστικά θα το χρειαστούμε σε περιόδους λειψυδρίας. Το πρόβλημα ήταν το κεντρικό αντλιοστάσιο που είχε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό άνω των 50 ετών, ήταν από το 1970. Το κεντρικό αντλιοστάσιο λοιπόν ανακατασκευάστηκε ριζικά, μπήκαν καινούργιοι ηλεκτρολογικοί πίνακες, νέα αντλητικά συγκροτήματα κι είναι έτοιμο για να αντέξει τουλάχιστον για τα επόμενα 30 χρόνια. Είναι όλα ολοκαίνουργια και θα λειτουργούν άψογα για τα επόμενα χρόνια. Ζητήματα λειψυδρίας δεν έχουμε αυτή τη στιγμή, ούτε είχαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια που ήταν από τις δύσκολες χρονιές, παρ’ όλα αυτά δεν έχουμε πρόβλημα στην πηγή που μας υδροδοτεί και λειτουργούμε κανονικά”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

150.000€ απαιτούνται για να επαναλειτουργήσει το εφεδρικό αντλιοστάσιο

”Σε ό,τι αφορά το εφεδρικό αντλιοστάσιο απαιτούνται περίπου 150.000€ για να μπορέσουν να γίνουν από την αρχή εργασίες, να τοποθετηθεί ο νέος εξοπλισμός και να είναι λειτουργικό. Έχουμε ζητήσει ήδη από το υπουργείο Εσωτερικών αυτό το ποσό με ένα πρόγραμμα που βγήκε από πέρυσι σχετικά με τη λειψυδρία στη χώρα και περιμένουμε να αξιολογηθεί η πρόταση την οποία έχουμε κάνει, για να μπορέσουμε να πάρουμε τα χρήματα αυτά και να το έχουμε να υπάρχει σε περίπτωση λειψυδρίας τα επόμενα χρόνια. Δεν υπάρχει δηλαδή το παραμικρό πρόβλημα, κανένας κίνδυνος απολύτως. Νερό έχουμε σε επάρκεια και όλα είναι εξαιρετικά”, συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Χρόνης.

Ξεκίνησε το έργο της υδροδότησης από της πηγές Βοϊράνης

Τέλος, αναφορικά με το μεγάλο έργο ύδρευσης από τις πηγές της Βοϊράνης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. σημείωσε: ”Έχουν ξεκινήσει οι εργολάβοι και δουλεύουν για τη μεταφορά του νερού από Αμυγδαλεώνα προς Ζυγό και από Αμυγδαλώνα προς Πολύστυλο. Θέλουμε να τελειώσουμε από τον κάμπο γιατί θα υπάρχει όχληση όταν αρχίζουν τα ποτίσματά τους και μόλις τελειώσουμε θα υποχωρήσει και ο υδροφόρος ορίζοντας τους επόμενους μήνες, οπότε θα μπορέσουν να πάνε και στον κεντρικό αγωγό πλέον να στήσουν τα αντιλιοστάσια εκεί για να σκάψουν, καθώς θα πάμε σε βάθος 8 μέτρων, καθώς εκεί ο υδροφόρος είναι πολύ ψηλά και δεν μπορούν να δουλέψουν αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μία μεγάλη διαδικασία, αλλά τα έχουμε δρομολογήσει και τα έχουμε οργανώσει έτσι ώστε να μη μένουν από δουλειά οι εργολάβοι και να μπορέσουμε επιτέλους ένα έργο να γίνει και στην ώρα του και να ολοκληρωθεί όπως έχουμε πει στα δύο χρόνια”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα