Connect with us

Περιφέρεια

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Χιλιάδες-επισκέπτες-στην-«north-aegean-boat-show-2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North Aegean Boat Show 2024», καθώς χιλιάδες επισκεπτών πέρασαν από το χώρο, από την Παρασκευή 12 μέχρι και την Κυριακή 14 Απριλίου, στην παραλία Φαναρίου Ροδόπης.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ η οποία ενθαρρύνει τις συνεργασίες που προάγουν τις δράσεις σε τομείς του θεματικού τουρισμού, εν προκείμενου του θαλάσσιου τουρισμού.

Θερμά συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία της Κοινότητα Φαναρίου και στους ιδιώτες από το χώρο της ιστιοπλοΐας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, για την πολύ καλή συνεργασία τους και το άρτιο αποτέλεσμα. Με την διοργάνωση αυτή εγκαινιάστηκε ένα πρόγραμμα δράσεων  θαλάσσιου τουρισμού.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα συνεχίσει να στηρίζει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που προάγουν την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Ικανοποίηση από την σύσκεψη με τον Χρήστο Σταϊκούρα

Ικανοποίηση-από-την-σύσκεψη-με-τον-Χρήστο-Σταϊκούρα

Έχουν δρομολογηθεί συνολικά 50 έργα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας ΑΜΘ

Με την δέσμευση του ότι τις επόμενες δυο εβδομάδες θα επισκεφτεί και πάλι την Περιφέρεια ΑΜΘ, ολοκληρώθηκε η σημερινή σύσκεψη του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα με τον περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και αναπληρωτή περιφερειάρχη Θεόδωρο Μαρκόπουλο,  τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Νικόλαο Ευκαρπίδη, τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Αλέξανδρο Ιωσηφίδη και Γιώργο Δαλακούρα και τον εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητικών θεμάτων Στέλιο Ιγνατιάδη, όπως επίσης και τον πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού Λάζαρο Τσαταλμπασίδη.

Συγκεκριμένα στις επικείμενες νέες επισκέψεις του  ο κ. Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από αρμόδιους συνεργάτες του θα επισκεφτεί τα έργα στο Φράγμα του Μαρμαρά προκειμένου να δρομολογηθούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση τους, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει δεύτερη επίσκεψη στην Κομοτηνή, στην έδρα της Περιφέρειας στην οποία θα μετέχουν και οι εκπρόσωποι της Εγνατίας Οδού Α.Ε. για να αντιμετωπιστούν θέματα της αρμοδιότητας της. Στην σύσκεψη μετείχαν επίσης οι βουλευτές Καβάλας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και Ιωάννης Πασχαλίδης.

Ο υπουργός κ. Σταϊκούρας γνωστοποίησε ότι έχουν δρομολογηθεί συνολικά 50 έργα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας ΑΜΘ και μεταξύ αυτών για την Π.Ε. της Καβάλας περιλαμβάνονται, το φράγμα του Μαρμαρά, η ολοκλήρωση του άξονα Δράμας – Καβάλας στο πρώτο εξάμηνο του 2026, η σιδηροδρομική σύνδεση Τοξότες – Ν. Καρβάλη με ολοκλήρωση του έργου το 2028 και επίσης το αρδευτικό δίκτυο στην πεδιάδα του Νέστου. Επίσης στα έργα περιλαμβάνονται οι επεμβάσεις στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας και στα πρωτοδικεία Ελευθερουπόλεως και Θάσου.

Ο κ. Τοψίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις εξαγγελίες του κ. Σταϊκούρα και αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια στην εξαιρετική συνεργασία που έχουν για το σύνολο των θεμάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ, στους τέσσερεις μήνες που έχει αναλάβει τα καθήκοντα και την ευθύνη του περιφερειάρχη ΑΜΘ.  Επίσης ο κ. Τοψίδης σημείωσε ότι η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ αγκαλιάζει θερμά κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία που δημιουργεί θετικό κοινωνικό αποτύπωμα.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο κ. Τοψίδης δώρισε στον κ. Σταϊκούρα ένα κεραμικό αντίγραφο ειδωλίου της Παρθένας κόρης της Νεαπόλεως και ο κ. Μαρκόπουλος ένα λεύκωμα για την Ανατολική Μακεδονία.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Παραιτήθηκε το Δ.Σ. του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας

Παραιτήθηκε-το-ΔΣ.-του-Βιοτεχνικού-Πάρκου-Καβάλας

Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας,

Παύλος Τσουμάκης Πρόεδρος Δ.Σ.

Μάρκος Δέμπας Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Θεόδωρος Μουριάδης Μέλος

Αβραάμ Δημητριάδης Μέλος

Κυριάκος Μπάης Μέλος

του οποίου μέτοχοι είναι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας, υπέβαλλαν την παραίτηση τους, προκειμένου να διευκολύνουν την πρόθεση της Περιφέρειας, που κατέχει το 51% να ορίσει νέα διοίκηση. 

Σεβόμενοι τον ρόλο μας και την δυνατότητα της πλειοψηφίας να ορίσει νέο ΔΣ, ολοκληρώνουμε την θητεία μας, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019, με σημαντικές ενέργειες οι οποίες έφεραν έναν τελματωμένο και απαξιωμένο χώρο, χωρίς Δ.Σ τότε, με χρέη και υποχρεώσεις, που κανείς δεν επιθυμούσε να ασχοληθεί, σε μια μορφή διαχειρίσιμη και με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

Σε δύσκολους καιρούς, ξεκίνησε μια προσπάθεια, προκειμένου το ΒΙΟΠΑ να προχωρήσει σε εξυγίανση των οικονομικών του και με στοχευμένες ενέργειες, να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του, χωρίς να επιβαρυνθούν οι εταίροι με επιπρόσθετα κόστη.

Η σημερινή του εικόνα, είναι διαφορετική, όπου πλέον δεν υπάρχουν τραπεζικές υποχρεώσεις, ρυθμίστηκαν όλες οι οφειλές σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και εφορία καθώς και με τους συνεργάτες της εταιρείας. 

Έγινε επίσης μια προσπάθεια, όπου παλιοί οικοπεδούχοι, ρύθμισαν τις οφειλές τους, ορισμένοι αποχώρησαν, ενώ ελεύθερα οικόπεδα διατέθηκαν σε νέους επενδυτές. 

Μια πολύ δύσκολη και επίπονη προσπάθεια με θετικά αποτελέσματα. 

Υπάρχουν σε εξέλιξη αρκετά ζητήματα, όπως η σιδηροδρομική σύνδεση, η επέκταση του ΒΙΟΠΑ, καθώς και λειτουργικές επενδύσεις, που θα βοηθήσουν τους επενδυτές, τα επόμενα χρόνια. 

Ευχόμαστε το νέο ΔΣ να πετύχει τους σκοπούς του ΒΙΟΠΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης στο 3ο συνέδριο Καινοτομίας

Ο-Αλέξανδρος-Ιωσηφίδης-στο-3ο-συνέδριο-Καινοτομίας

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, συμμετείχε στις εργασίες του «3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ». Εκπροσώπησε την Περιφέρεια μας, απευθύνοντας χαιρετισμό στην έναρξη του Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 26 και 27 Απριλίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης “Beyond 2024”.

Στον χαιρετισμό του επισήμανε τα εξής: «Το 3ο Συνέδριο Καινοτομίας & Νέων Τεχνολογιών Αυτοδιοίκησης Περιφερειών Ελλάδας αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την προώθηση της καινοτομίας και της ψηφιακής ανάπτυξης στις περιφέρειες της χώρας μας.

Κοινός στόχος  είναι να διευκολύνουμε την καθημερινότητα του πολίτη, να γίνει ευκολότερη μέσω διαφόρων τεχνολογικών καινοτομιών και υπηρεσιών που παρέχονται από την Αυτοδιοίκηση αλλά και του εργαζόμενου προσωπικού

Η συνεργασία μας για την επίτευξη αυτού του κοινού στόχου είναι κρίσιμη και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά μαζί.»

Στο περιθώριο του Συνεδρίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Αντιπεριφερειάρχες αντίστοιχων αρμοδιοτήτων άλλων Περιφερειών καθώς και με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δ. Παπαστεργίου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα