Connect with us

Νέα Θάσου

«Φιλιώ» με την θεατρική ομάδα του ΔΗΚΕΘ

«Φιλιώ»-με-την-θεατρική-ομάδα-του-ΔΗΚΕΘ

Η Θεατρική Δημοτική Ομάδα Λιμένα Θάσου της ΔΗ.ΚΕ.Θ. του Δήμου Θάσου παρουσιάζει στα πλαίσια των 100 χρόνων μνήμης  Μικράς Ασίας 1922 -2022 ,το έργο “Φιλιώ” μια ιδέα βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Φιλιώς Χαιδεμένου.  Η σημαντική  πορεία αυτής της εμβληματικής προσωπικότητας της Μικράς Ασίας, έγινε η αφορμή να γεννηθεί επί σκηνής  αυτή η παράσταση βασισμένη στις προσωπικές της μαρτυρίες .

Πέρα από την προσωπική ιστορία αυτής της σημαντικής προσωπικότητας, η δύναμη της θέλησης και ο αγώνας της για επιβίωση μέσα σε ένα ολόκληρο αιώνα συνιστά ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης.

Η Θεατρική ομάδα με την σκηνοθετική διδαχή και επιμέλεια της Καταρτζή Αμάντας παρουσιάζει  την παράσταση στις 28, 29 Νοεμβρίου και στις 1 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Καλογερικού στο Λιμένα Θάσου στις 20.00 μ.μ.

Σκηνικά – Κουστούμια Μπίλιας Αναστάσιος

Παίζουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας

Αγγελοπούλου Φανή, Γιαννόπουλος Άγγελος, Δαγκαλάκη Ευθυμία, Θεοφανέλη Πιπίνα, Κακηράκη Ελένη, Παναγιώτου Ευστρατία, Καλούδη Νατάσα, Καταρτζή Αμάντα, Μπίλιας Αναστάσιος, Σωτηρίου Συμεών.

Φιλική συμμετοχή Ευάγγελος Αγγελίδης και ο μουσικός Τσιπουρίδης Γεώργιος.

Για κρατήσεις στο 6946506997.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Νέα Θάσου

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας την Τετάρτη 29 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων

Συνεδρίασε-το-Διοικητικό-Συμβούλιο-του-Επιμελητηρίου-Καβάλας-την-Τετάρτη-29-Απριλίου-στην-αίθουσα-συνεδριάσεων

Κατα την συνεδρίαση συζητήθηκε και αποφασίστηκε εγκρίθηκε ομόφωνα το καταστατικό και οι αλλαγές για την συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καβάλας στον Ενδιάμεσο Φορέα ΑΜΘ – ΕΦΕΠΑΕ.

Παράλληλα, συζητήθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα η σύσταση αστικής μη κερδοσκοπικής «Αναπτυξιακής Εταιρείας Επιμελητηρίου Καβάλας», με στόχο την ενίσχυση της αναπτυξιακής δραστηριότητας στην περιοχή.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην υποβολή προτάσεων που σχετίζονται με την προώθηση τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της τοπικής οικονομίας. Μεταξύ αυτών, εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση για πρόγραμμα προώθησης και προβολής αλιευμάτων του Νομού Καβάλας τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και σε τρίτες χώρες.

Παράλληλα, συζητήθηκε και η πρόταση για την προώθηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων, με επίκεντρο τις ελιές Θάσου ΠΟΠ και τα ακτινίδια, σε αγορές του εξωτερικού. Κατά τη συζήτηση κατατέθηκαν επιπλέον ιδέες και παρατηρήσεις, με στόχο τη βελτίωση και διεύρυνση της πρότασης.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου το Επιμελητήριο στηρίζει δράσεις που ενισχύουν την τοπική επιχειρηματικότητα.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Με πλήρες ψηφοδέλτιο στις εκλογές η παράταξη του Γιάννη Κελγιώργη

Εμπορικός-Σύλλογος-Καβάλας:-Με-πλήρες-ψηφοδέλτιο-στις-εκλογές-η-παράταξη-του-Γιάννη-Κελγιώργη

Σε εκλογική διαδικασία μπαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας το διήμερο 14 και 15 Μαΐου, με την παράταξη «Ενωτική Συνεργασία Εμπόρων Καβάλας» και επικεφαλής τον νυν πρόεδρο Γιάννη Κελγιώργη να δίνει δυναμικά το «παρών», καταθέτοντας ένα διευρυμένο και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο.

Στόχος της παράταξης, όπως προκύπτει από τη σύνθεσή της, είναι η ενίσχυση της εκπροσώπησης του εμπορικού κόσμου της πόλης, η προσαρμογή στις σύγχρονες συνθήκες της αγοράς και η συνέχιση των παρεμβάσεων για τη στήριξη των επαγγελματιών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο, οι υποψήφιοι είναι οι:
Γκόγκου Παγώνα (Γώνη), Κελγιώργης Ιωάννης, Μαυρομμάτης Βασίλειος, Καραγιαννίδης Αναστάσιος, Αβραμίδου Ιωάννα, Μπάσσιας Βασίλειος, Λυκοπούλου Πηνελόπη, Ποδάρας Αντώνιος, Καμπουρίδου Μαρία-Άννα, Κυριακίδης Παναγιώτης, Τσίρλης Ιωάννης, Κουντουρή Αναστασία, Προκοπίου Αλέξανδρος, Φουρμούζη Μαγδαληνή (Λιάνα), Χάϊτας Ηλίας, Λάζαρης Γεώργιος, Πυρώτης Αλέξανδρος, Τερπουικίδης Αβραάμ (Μάκης), Καλλιοντζή Αικατερίνη, Παναγιωτόπουλος Αντώνιος, Μούκος Δημήτριος και Χατζηαβραμίδης Ιωάννης.

Για την Ελεγκτική Επιτροπή, υποψήφιοι είναι οι:
Παπαϊωάννου Χριστόφορος, Πούλος Φώτιος και Κουτσόγλου Παναγιώτης.

Για την εκπροσώπηση στην Ομοσπονδία συμμετέχουν οι:
Κελγιώργης Ιωάννης, Αβραμίδου Ιωάννα, Γκόγκου Παγώνα (Γώνη), Καλλιοντζή Αικατερίνη, Καμπουρίδου Μαρία-Άννα, Καραγιαννίδης Αναστάσιος, Κουντουρή Αναστασία, Κυριακίδης Παναγιώτης, Λάζαρης Γεώργιος, Λεμονίδης Βασίλειος, Λυκοπούλου Πηνελόπη, Μαυρομμάτης Βασίλειος, Μούκος Δημήτριος, Μπάσσιας Βασίλειος, Παναγιωτόπουλος Αντώνιος, Ποδάρας Αντώνιος, Πυρώτης Αλέξανδρος, Τερπουικίδης Αβραάμ (Μάκης), Τσίρλης Ιωάννης, Φουρμούζη Μαγδαληνή (Λιάνα), Χάϊτας Ηλίας, Χατζηαβραμίδης Ιωάννης και Ηλιάδης Χρήστος-Χριστιάνος.

Η εκλογική διαδικασία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα καθορίσει τη νέα διοίκηση σε μια περίοδο με αυξημένες προκλήσεις για την τοπική αγορά και τους επαγγελματίες της Καβάλας.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Υπογραφή συμβάσεων έργων ασφαλτοστρώσεων από τον Δήμο Θάσου, συνολικής δαπάνης περίπου 1.575.100€

Υπογραφή-συμβάσεων-έργων-ασφαλτοστρώσεων-από-τον-Δήμο-Θάσου,-συνολικής-δαπάνης-περίπου-1575.100e

Σήμερα, Τετάρτη 29 Απριλίου 2026, υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον κ. Στεφανή Χρήστο, εκπρόσωπο του οικονομικού φορέα «ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ ΑΝΩΝΥΜΗ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΜΙΓΜΑΤΩΝ – ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ» με διακριτικό τίτλο «ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ ΑΕ», οι συμβάσεις για την εκτέλεση των έργων:
Α) “Βελτίωση Αγροτικών Δρόμων Δήμου Θάσου”, συνολικής δαπάνης 1.446.803,34€ με ΦΠΑ.
Β) “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑΣ ΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ADEL”, συνολικής δαπάνης 128.296,95€ με ΦΠΑ.
Η διάρκεια υλοποίησης του έργου “Βελτίωση Αγροτικών Δρόμων Δήμου Θάσου” ορίζεται σε 18 μήνες και χρηματοδοτείται από το «ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ» ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ. Το έργο στοχεύει στην βελτίωση της πρόσβασης σε αγροτικές γαίες του Δήμου Θάσου. Περιλαμβάνει δε επεμβάσεις με ασφαλτόστρωση σε υφιστάμενους χωματόδρομους σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Θάσου, συνολικού μήκους 10.570 μέτρων.
Η διάρκεια υλοποίησης του έργου “ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑΣ ΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ADEL” ορίζεται σε 8 μήνες και χρηματοδοτείται από το «ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2021-2025». Το έργο αφορά στην αποξήλωση των εναπομεινάντων ασφαλτικών και στην εκ νέου ασφαλτόστρωση της δημοτικής συνδετήριας οδού στον οικισμό της Ποταμιάς, μετά την ολική καταστροφή του οδοστρώματος που προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το νησί της Θάσου στις 28 και 29 Νοεμβρίου του 2025 (κακοκαιρία Adel).
Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
«Σήμερα κάνουμε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα προς τα εμπρός για τον τόπο μας. Με το μεγάλο έργο ασφαλτόστρωσης του αγροτικού οδικού δικτύου, αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η δουλειά και η υπευθυνότητα δεν είναι σύνθημα, αλλά δέσμευση που γίνεται πράξη. Το έργο ασφαλτόστρωσης της αγροτικής οδοποιίας δεν είναι μια ακόμη παρέμβαση αλλά είναι μια τομή που απαντά σε χρόνια προβλήματα. Για χρόνια, οι άνθρωποι της παραγωγής αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους. Σήμερα, δίνουμε λύσεις. Συνεχίζουμε με σχέδιο, ευθύνη και ξεκάθαρο όραμα. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα σε κάθε κοινότητα, με παρεμβάσεις που κάνουν τη διαφορά και χτίζουν το μέλλον που αξίζουμε. Οι αγρότες μας αξίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες πρόσβασης στις καλλιέργειές τους και αυτό διεκδικούμε, αυτό προγραμματίζουμε, αυτό διασφαλίζουμε.
Το δεύτερο έργο αφορά στην αποκατάσταση δρόμου στην Κοινότητα Ποταμιάς, ύστερα από τις καταστροφικές πλημμύρες του χειμώνα.
Προχωράμε μπροστά με έργα που ενισχύουν την τοπική οικονομία και δημιουργούν προοπτική ανάπτυξης για όλους».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα