Connect with us

Νέα Θάσου

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Ανάπλαση και Ανάδειξη Δασικού Κήπου Ποτού»

Υπογράφηκε-η-σύμβαση-του-έργου-«Ανάπλαση-και-Ανάδειξη-Δασικού-Κήπου-Ποτού»

Την Πέμπτη 02 Σεπτεμβρίου 2021, μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του αναδόχου του έργου κ. Κωνσταντίνου Γκουλούση, υπογράφηκε η σύμβαση του έργου “Ανάπλαση και Ανάδειξη Δασικού Κήπου Ποτού”, συνολικής δαπάνης 36.183,91 € με Φ.Π.Α.

Το έργο υλοποιείται από το Δήμο Θάσου και με ιδίους πόρους του Δήμου, κατόπιν διαγωνισμού και σε συνέχεια σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θάσου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης (αρμόδια Δασική Υπηρεσία).

Η υλοποίηση του έργου αφορά: α) στη δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, β) τη δημιουργία πεζόδρομων και μονοπατιών, γ) τη δημιουργία χώρων υπαίθριου γεύματος (Picnic), δ) την κατασκευή ξύλινης περίφραξης στο χώρο του Δασονομείου, ε) την τοποθέτηση πινακίδων ενημέρωσης και κατεύθυνσης, στ) τη συντήρηση υπάρχουσας λίμνης με σιντριβάνι, ζ) τη συντήρηση αποχωρητηρίων, η) τη συντήρηση υπάρχουσας ξύλινης περίφραξης και θ) τον καθαρισμό και την περιποίηση του υπάρχοντος χώρου πρασίνου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Ακόμη μία δέσμευσή μας γίνεται πράξη και ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής ικανοποιείται.

Πρόκειται για ακόμη ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών της».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Νέα Θάσου

Έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στη Θάσο – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Έλευση-της-Ιεράς-Εικόνας-της-Παναγίας-Σουμελά-στη-Θάσο-–-Το-πρόγραμμα-των-εκδηλώσεων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αναμένεται την Κυριακή 26 Απριλίου 2026 η έλευση της Ιεράς και σεβάσμιας Εικόνας της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο Όρος στη Θάσο, στο πλαίσιο θρησκευτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Λιμένα Θάσου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Δήμου Θάσου και της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, δίνοντας έναν ιδιαίτερα επίσημο και πανηγυρικό χαρακτήρα στην υποδοχή της Ιεράς Εικόνας.

Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής, στις 17:30, στο λιμάνι της Θάσου, παρουσία αρχών και πλήθους πιστών. Θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου στις 18:00 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία. Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρωθεί στις 18:30 με Αρχιερατικό Εσπερινό και Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Σουμελά.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα 27 Απριλίου, με την τέλεση Όρθρου και Θείας Λειτουργίας στις 07:30, ενώ στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί Ιερά Παράκληση. Το απόγευμα, στις 18:00, θα τελεστεί Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

Την Τρίτη 28 Απριλίου, στις 07:00 θα τελεστεί ο Όρθρος και στις 08:00 θα ξεκινήσει η προπομπή της Ιεράς Εικόνας προς τη Χρυσούπολη, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της παραμονής της στο νησί.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως και τις 28 Απριλίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους πιστούς να προσέλθουν για προσκύνημα.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Μουσικοχορευτική βραδιά στη Θάσο με άρωμα παράδοσης και θάλασσας

Μουσικοχορευτική-βραδιά-στη-Θάσο-με-άρωμα-παράδοσης-και-θάλασσας

Μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση ετοιμάζεται στη Θάσο το βράδυ του Σαββάτου 25 Απριλίου, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θάσου «Ο Γλαύκος» να προσκαλεί το κοινό σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και έντονα παραδοσιακά στοιχεία.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Θάλασσα δε σ’ απαρνιέμαι – Εκεί που το κύμα συναντά την πίστη και γίνεται τραγούδι», θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Θάσου, φιλοδοξώντας να ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους μέσα από ήχους και εικόνες εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση και τη θαλασσινή ταυτότητα του τόπου.

Στη σκηνή θα βρεθούν η Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα «Έκνευσις» και η Μπάντα Τέτοια, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που συνδυάζει μουσική και χορευτικές παραστάσεις, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γιορτής.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Θάσου, ενισχύοντας τις πολιτιστικές δράσεις του νησιού και προσφέροντας μια ακόμη ευκαιρία στους κατοίκους και επισκέπτες να συμμετάσχουν σε μια βραδιά με έντονο το στοιχείο της παράδοσης.

Η είσοδος έχει οριστεί στα 7 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Άφιξη Αγίου Φωτός στη Θάσο – Τι ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λευτέρης Κυριακίδης

Άφιξη-Αγίου-Φωτός-στη-Θάσο-–-Τι-ανακοίνωσε-ο-δήμαρχος-Λευτέρης-Κυριακίδης

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η Θάσος ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά το Άγιο Φως, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Με ανάρτησή του, ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης γνωστοποίησε ότι, έπειτα από αρκετά χρόνια, το Άγιο Φως θα φτάσει εκ νέου μέσω του αερολιμένα της Καβάλας, εξασφαλίζοντας ταχύτερη και καλύτερα οργανωμένη μεταφορά προς το νησί.

Όπως επισημαίνεται, η μεταφορά θα πραγματοποιηθεί με ειδικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Θάσου με τα Λιμεναρχεία Καβάλας και Θάσου.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Θάσο υπολογίζεται περίπου στις 22:00 το βράδυ, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και τους ιερείς του νησιού, παρουσία πιστών.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα