Η Interplast βραβεύτηκε, ακόμα μια φορά, για τρία πρωτοποριακά προϊόντα της, από την Ελληνική Εταιρεία Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ) η οποία τιμά την καινοτομία και αναδεικνύει την Ελληνική παραγωγή έχοντας θεσπίσει τα βραβεία «Made in Greece».
Στην τελετή που έγινε την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024, στο Κέντρο Πολιτισμού ‘’Ελληνικός Κόσμος’’ του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, με μια τριπλή βράβευση η Interplast επικύρωσε την υψηλή θέση της σε διεθνές επίπεδο, στο χώρο των ποιοτικών κατασκευών.
Ειδικότερα, τα χαρακτηριστικά των προϊόντων, για τα οποία βραβεύτηκε η Interplast, είναι τα εξής:
*Το χρυσό μετάλλιο καινοτόμου βιομηχανικού προϊόντος απονεμήθηκε στονέο ηχομονωτικό σύστημα σωλήνων αποχέτευσης από Πολυπροπυλένιο, Atlas Plus Echo Silent, το οποίο είναι κατασκευασμένο από έναν υπερσύγχρονο συνδυασμό πλαστικού και απορροφητικού υλικού. Η φόρμουλα του υλικού έχει αναπτυχθεί από το τμήμα R & D της Interplast και προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό ακουστικών επιδόσεων, βάρους και μηχανικής αντοχής.
*Το χρυσό μετάλλιο επώνυμου βιομηχανικού προϊόντος απονεμήθηκε στο πρωτοποριακό σύστημα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης, EcoFloor, το οποίο κατοχυρώθηκε στη συνείδηση του τεχνικού κόσμου και του καταναλωτικού κοινού λόγω του χαμηλού ύψους, της υψηλής και άμεσης απόδοσης και της εξοικονόμησης ενέργειας η οποία είναι μεγαλύτερη από 20% σε σχέση με την κλασική δαπεδοθέρμανση και 50% σε σχέση με τα θερμαντικά σώματα.
*Το χάλκινο μετάλλιο εξαγωγικής αριστείας απονεμήθηκε στο ήδη βραβευμένο με χρυσό μετάλλιο καινοτομίας, προ-μονωμένο σύστημα σωληνώσεων Aqua Plus Prins. Η έλευση του, αποτέλεσε την επιτομή́ της προ-μόνωσης δικτύων νερού, προσφέροντας πιστοποιημένη αδιάλειπτη εξοικονόμηση ενέργειας, σημαίνοντας την αρχή του τέλους στις δαπανηρές συντηρήσεις μονώσεων και στις ενεργοβόρες λειτουργίες των δικτύων.
Αυτές οι νέες διακρίσεις αποτελούν αναγνώριση της πολυετούς σταθερής στρατηγικής της εταιρείας να επενδύει στην έρευνα που διεξάγει ένα υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό, αλλά και στην διαρκή ανανέωση και χρήση του σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού της.
Η τριπλή βράβευση ανήκει παράλληλα και σε όσους επιλέγουν και εμπιστεύονται τα προϊόντα της Interplast, τα οποία είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας του τρίπτυχου σχεδιασμός-έρευνα-καινοτομία, με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.
Η Interplast σχεδιάζει, παράγει, αναπτύσσει και διαθέτει στην αγορά προϊόντα και ολοκληρωμένες λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες της σύγχρονης κατασκευής και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, δημιουργώντας μια σταθερή σχέση εμπιστοσύνης με τον τεχνικό κόσμο και το καταναλωτικό κοινό.
Το εύρος των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνει εξαγωγές σε 70 χώρες στις 5 ηπείρους. Η εταιρεία κατέχει ISO 9001, 14001, 50001, Environmental Product Declaration (EPD) και περισσότερες από 60 πιστοποιήσεις για το σύνολο των προιόντων της από διεθνείς οργανισμούς της Ευρώπης και της Αμερικής.
Σήμερα η Interplast συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους παγκόσμιους παρόχους ολοκληρωμένων συστημάτων πλαστικών σωληνώσεων για κτιριακές εγκαταστάσεις.
Σταγόνα στον ωκεανό τα μέτρα της κυβέρνησης για τα καύσιμα
Φώτης Πούλος: Για την βενζίνη απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα υπάρξει επιδότηση / Απαιτείται ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για να έχουμε συγκράτηση των τιμών / Θα είναι μακράν ο δυσκολότερος χειμώνας ενεργειακά
Σταγόνα στον ωκεανό χαρακτήρισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος, την αύξηση της επιδότησης στα 15 λεπτά ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την Τετάρτη (30/9).
“Μαζί με την έκπτωση από τα διυλιστήρια η συνολική ελάφρυνση στην τιμή του diesel κίνησης θα φτάσει περίπου τα 20 λεπτά ανά λίτρο, ωστόσο αυτή η μείωση είναι σταγόνα στον ωκεανό, καθώς συνολικά θα διαμορφωθεί στα 1,95 ευρώ το λίτρο, τιμή και πάλι πολύ αυξημένη”, ανέφερε αρχικά ο κ. Πούλος.
Καμία ανακοίνωση για την βενζίνη, η οποία “φλερτάρει” με τα 2,30 ευρώ το λίτρο
Όσον αφορά την βενζίνη απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα υπάρξει επιδότηση για αυτήν με την τιμή της σήμερα να φτάνει στα 2,20 ευρώ το λίτρο και δυστυχώς η προοπτική λέει ότι μπορεί να φτάσουμε μέχρι και τα 2,30 ευρώ το λίτρο. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μια σταθεροποίηση, σταμάτησαν οι μεγάλες αυξήσεις, όμως δεν μιλάμε για πτώση αξίας λόγου. Όσο συνεχίζεται η αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή δεν θα ηρεμήσουμε. Ακόμη όμως κι αν ο πόλεμος θα απαιτούσαν μεγάλο χρονικό διάστημα για να υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Πούλος.
Πρέπει να υπάρξει μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για να έχουμε μια συγκράτηση των τιμών
“Το πετρέλαιο κίνησης είναι αυτό που κινεί όλη την αγορά, τη βιομηχανία και τη βιοτεχνία. Είναι ουσιαστικά είδος πρώτης ανάγκης. Η μεγάλη τιμή του αυξάνει την ακρίβεια και πολλές επιχειρήσεις έχουν φτάσει σε αδιέξοδο, καθώς δεν μπορούν να επωμιστούν το μεγάλο αυτό κόστος. Υπάρχει τρομακτική αύξηση σε όλα τα ενεργειακά προϊόντα. Όσον αφορά το αίτημά μας για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα υπάρχουν επιστολές του πρωθυπουργού προς την Ε.Ε., αλλά δεν ξέρω αν θα υπάρξει θετική απάντηση. Σίγουρα πρέπει να υπάρξει μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για να έχουμε μια συγκράτηση των τιμών και του κακού που συμβαίνει αυτή τη στιγμή”, επισήμανε ακόμη στα όσα δήλωσε στον “Ε” ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.
Απαράδεκτο αυτό πού γίνεται τα τελευταία χρόνια με το επίδομα θέρμανσης – Θα είναι μακράν ο δυσκολότερος χειμώνας ενεργειακά
Τέλος, όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου, ο κ. Πούλος τόνισε: “Αν άνοιγε σήμερα η τιμή θα ήταν κοντά στα 1,90 ευρώ το λίτρο. Με βάση όσα είπε ο πρωθυπουργός για τιμή κάτω από τα 1,75 ευρώ το λίτρο είναι και πάλι πολύ υψηλή. Αυτό σημαίνει ότι ένα βαρέλι των 200 λίτρων χρειάζεται 350 ευρώ για να γεμίσει. Που θα τα βρει αυτά ένας συνταξιούχος ή μια οικογένεια για να ζεσταθεί καθώς και αυτό την προσέχει μήπως δεν βγαίνει. Όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης κι αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια είναι κάτι απαράδεκτο. Έχει μειωθεί υπερβολικά και η εκκαθάριση γίνεται στα τέλη Μαΐου. Τι να τα κάνει τότε ο καταναλωτής τα χρήματα που μπορεί να είναι και μειωμένα. Έπρεπε να βρεθεί ένας πιο γενναίος τρόπος για μεγαλύτερη επίδοτηση και να δίνεται άμεσα αυτή. Νομίζω ότι θα είναι μακράν ο δυσκολότερος χειμώνας ενεργειακά”
Φέρνει χρήμα για νέες επενδύσεις το νέο πρόγραμμα LEADER
Για το νέο πρόγραμμα LEADER ύψους 2,38 εκατομμυρίων ευρώ για νέες επενδύσεις σε Καβάλα και Θάσο, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο γενικός διευθυντής της «Αναπτυξιακής Καβάλας Α.Ε.», Μιχάλης Σκορδάς.
«Πρόκειται για την πρόσκληση ιδιωτικών επενδύσεων της νέας περιόδου του προγράμματος LEADER. Η Καβάλα έκλεισε το προηγούμενο πρόγραμμα σαν τρίτη στη χώρα, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια ευρώ δημόσια δαπάνη και τα 17 εκατομμύρια ευρώ επενδύσεις», ανέφερε αρχικά ο κ. Σκορδάς.
Ακόμη δεν εξοφλήθηκαν 19 δράσεις από το προηγούμενο πρόγραμμα
«19 επενδύσεις δεν έχουν εξοφληθεί ακόμη από την ΑΑΔΕ από τον οργανισμό πληρωμών του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης μετά τη μετατροπή ΟΠΕΚΕΠΕ σε ΑΑΔΕ. Σε αυτό το περιβάλλον ανοίγουμε την νέα πρόσκληση, η οποία βέβαια είναι πολύ μικρότερη και σε προϋπολογισμό και σε διάρκεια. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά. Άρα μιλάμε για επενδυτικά σχέδια που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι 31.12.29. Η προηγούμενη προγραμματική περίοδος ξεκίνησε θεωρητικά το 2016 και έφτασε το 2025, 9 χρόνια. Η τρέχουσα ξεκίνησε το 2024 και θα τελειώσει το 2029, είναι η μισή χρονική περίοδος. Οι προϋπολογισμοί από 325 εκατομμύρια στο προηγούμενο πρόγραμμα για όλη τη χώρα δημόσια δαπάνη, έχουν περιοριστεί στα 236 εκατομμύρια ευρώ και τα 325 τότε κλείσανε στα 500 εκ. με υπερδεσμεύσεις μεσούσης της υγειονομικής κρίσης είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε και μία δεύτερη τεράστια πρόσκληση το 2023 που ολοκληρώθηκε το 2025», πρόσθεσε στη συνέχεια ο γενικός διευθυντής της «Αναπτυξιακής Καβάλας Α.Ε.».
Μιλάμε για μικρότερα προγράμματα, στο 50% των προηγούμενων και πρέπει επομένως μέσα σε αυτές τις λογικές να βρούμε έξυπνες επενδυτικές λύσεις
«Επομένως υπάρχουν ιδιομορφίες και περιορισμοί οικονομικοί. Τα σχέδια από 600.000 ευρώ μέγιστο προϋπολογισμό έχουν περιοριστεί στις 300.000, ήταν μία απόφαση της ευρωπαϊκής επιτροπής για τη χώρα, γιατί είχαμε μεγάλα σχέδια με το LEADER και δεν ήταν αυτή η φιλοσοφία του προγράμματος, έτσι όπως διαμορφωνόταν τελικά στο γίγνεσθαι των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τη μεταποίηση βέβαια είναι μέχρι 400.000 ευρώ. Μ’ αυτά και μ’ αυτά ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια δυνατότητα υπερδέσμευσης δηλαδή τα 2,38 εκ. € να αυξηθούν στην αξιολόγηση και στην κατανομή. Θεωρούμε ότι ίσως τα διπλασιάσουμε. Πάντως οι συνθήκες έχουν αλλάξει για όλους μας, άρα μιλάμε για μικρότερα προγράμματα, στο 50% των προηγούμενων και πρέπει επομένως μέσα σε αυτές τις λογικές να βρούμε έξυπνες επενδυτικές λύσεις κι εμείς που προτείνουμε και οι επενδυτές που πρέπει να αξιοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα», υπογράμμισε καταληκτικά ο Μιχάλης Σκορδάς.
Νέα πρόσκληση LEADER 2,38 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στον Νομό Καβάλας
Στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) 2023–2027, η Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. δημοσιεύει Πρόσκληση ενδεικτικής συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 2,38 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της Παρέμβασης Π3-77-4.1 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ)», για ιδιωτικές επενδύσεις, καθώς και για πράξεις εκπαίδευσης και συνεργασίας.
Η Πρόσκληση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δυνατότητες χρηματοδότησης για επενδύσεις στους τομείς της μεταποίησης, της βιοτεχνίας και χειροτεχνίας, του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών, καθώς και για δράσεις εκπαίδευσης και συνεργασίας.
Δυνητικοί δικαιούχοι, ανάλογα με την υπο-παρέμβαση, μπορούν να είναι:
φυσικά πρόσωπα,
υφιστάμενα ή υπό ίδρυση νομικά πρόσωπα,
ιδιωτικοί φορείς με καταστατικό σκοπό την υλοποίηση αντίστοιχων έργων,
τοπικοί φορείς του δημόσιου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα,
τοπικοί σύλλογοι και οργανώσεις.
Ως έναρξη της περιόδου επιλεξιμότητας των δαπανών θεωρείται η 1η Ιανουαρίου 2023.
Η περιοχή εφαρμογής περιλαμβάνει τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου, με εξαίρεση τη Δημοτική Κοινότητα Καβάλας, όπως αποτυπώνεται αναλυτικά στην Πρόσκληση.
Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣΚΕ, από την 30η Σεπτεμβρίου 2026 και ώρα 13:00 έως την 18η Δεκεμβρίου 2026 και ώρα 15:00.
Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της ιστοσελίδας μας και άλλα μας βοηθούν να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας. Επιλέξτε εσείς ποια cookies αποδέχεστε, τα οποία μπορείτε να αλλάξετε οποιαδήποτε στιγμή.
Αποδοχή
Αλλαγή ρυθμίσεων
Cookie Box Settings
Απόρρητο
Cookie Box Settings
Απόρρητο
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Επιλέξτε εσείς ποια cookies αποδέχεστε.
Ωστόσο, ορισμένα από αυτά είναι αναγκαία για την σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες λειτουργίες να μην είναι πλέον διαθέσιμες. Για πληροφορίες σχετικά με τη διαγραφή των cookies, συμβουλευτείτε τη λειτουργία βοήθειας του προγράμματος περιήγησης.
Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε κάνοντας κλικ εδώ
Εδώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε διαφορετικούς τύπους cookies:
Η ιστοσελίδα θα:
Remember which cookies group you accepted
Αποθηκεύει την ρύθμιση προτιμήσεων των cookies
Επιτρέπει τα cookies περιοδικής λειτουργείας
Πιστοποιεί ότι είστε συνδεμένος στον λογαριασμό σας
Αποθηκεύει την επιλεγμένη γλώσσα
Συγκεντρώνει πληροφορίες τι έχετε εισάγει στις φόρμες επικοινωνίας
Η ιστοσελίδα δεν θα:
Αποθηκεύσει τα στοιχεία της σύνδεσης σας
Αποθηκεύσει τις ρυθμίσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Αποθηκεύσει την επιλεγμένη περιοχή και χώρα σας
Εντοπίσει τις σελίδες επισκέψεων και την αλληλεπίδραση σας με αυτές
Εντοπίσει την τοποθεσία και την περιοχή σας με βάση την διεύθυνση IP
Εντοπίσει τον χρόνο που δαπανάται σε κάθε σελίδα
Προσαρμόσει τις πληροφορίες και τη διαφήμιση στα ενδιαφέροντά σας με βάση π.χ. το περιεχόμενο που έχετε επισκεφτεί προηγουμένως
Συγκεντρώσει στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης, όπως όνομα και τοποθεσία.
Η ιστοσελίδα θα:
Remember which cookies group you accepted
Αποθηκεύει την ρύθμιση προτιμήσεων των cookies
Επιτρέπει τα cookies περιοδικής λειτουργείας
Πιστοποιεί ότι είστε συνδεμένος στον λογαριασμό σας
Αποθηκεύει την επιλεγμένη γλώσσα
Συγκεντρώνει πληροφορίες τι έχετε εισάγει στις φόρμες επικοινωνίας
Αποθηκεύσει τις ρυθμίσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Αποθηκεύσει την επιλεγμένη περιοχή και χώρα σας.
Η ιστοσελίδα δεν θα:
Εντοπίσει τις σελίδες επισκέψεων και την αλληλεπίδραση σας με αυτές
Εντοπίσει την τοποθεσία και την περιοχή σας με βάση την διεύθυνση IP
Εντοπίσει τον χρόνο που δαπανάται σε κάθε σελίδα
Προσαρμόσει τις πληροφορίες και τη διαφήμιση στα ενδιαφέροντά σας με βάση π.χ. το περιεχόμενο που έχετε επισκεφτεί προηγουμένως
Συγκεντρώσει στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης, όπως όνομα και τοποθεσία.
Η ιστοσελίδα θα:
Remember which cookies group you accepted
Αποθηκεύει την ρύθμιση προτιμήσεων των cookies
Επιτρέπει τα cookies περιοδικής λειτουργείας
Πιστοποιεί ότι είστε συνδεμένος στον λογαριασμό σας
Αποθηκεύει την επιλεγμένη γλώσσα
Συγκεντρώνει πληροφορίες τι έχετε εισάγει στις φόρμες επικοινωνίας
Αποθηκεύσει τις ρυθμίσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Αποθηκεύσει την επιλεγμένη περιοχή και χώρα σας
Εντοπίσει τις σελίδες επισκέψεων και την αλληλεπίδραση σας με αυτές
Εντοπίσει την τοποθεσία και την περιοχή σας με βάση την διεύθυνση IP
Εντοπίσει τον χρόνο που δαπανάται σε κάθε σελίδα
Η ιστοσελίδα δεν θα:
Προσαρμόσει τις πληροφορίες και τη διαφήμιση στα ενδιαφέροντά σας με βάση π.χ. το περιεχόμενο που έχετε επισκεφτεί προηγουμένως
Συγκεντρώσει στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης, όπως όνομα και τοποθεσία.
Η ιστοσελίδα θα:
Remember which cookies group you accepted
Αποθηκεύσει τις ρυθμίσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Αποθηκεύσει την επιλεγμένη περιοχή και χώρα σας
Εντοπίσει τις σελίδες επισκέψεων και την αλληλεπίδραση σας με αυτές
Εντοπίσει την τοποθεσία και την περιοχή σας με βάση την διεύθυνση IP
Εντοπίσει τον χρόνο που δαπανάται σε κάθε σελίδα
Προσαρμόσει τις πληροφορίες και τη διαφήμιση στα ενδιαφέροντά σας με βάση π.χ. το περιεχόμενο που έχετε επισκεφτεί προηγουμένως
Συγκεντρώσει στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης, όπως όνομα και τοποθεσία.
You must be logged in to post a comment Login