Connect with us

Οικονομία

Την λειτουργία σφαγείου στην Καβάλα ζητούν οι κρεοπώλες

Την-λειτουργία-σφαγείου-στην-Καβάλα-ζητούν-οι-κρεοπώλες

Κώστας Κεχαγιάς: Δεν μπορούμε να αντέξουμε αλλά έξοδα παραπάνω

Για το αίτημα των κρεοπωλών για λειτουργία σφαγείων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Καβάλας, Κώστας Κεχαγιάς.

«Απευθύναμε ένα αίτημα προς τους βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας, την Περιφέρεια και τους δημάρχους της περιοχής μας για τη λειτουργία σφαγείων. Υπήρχαν δύο και ζητάμε να επαναλειτουργήσουν και παράλληλα να βρούμε μία άκρη και να ανοίξουμε ένα μικρό σφαγείο στη Θάσο», ανέφερε αρχικά ο κ. Κεχαγιάς.

«Δεν μπορούμε να αντέξουμε οι κρεοπώλες αλλά έξοδα παραπάνω. Η Καβάλα δυστυχώς εδώ και δύο χρόνια δεν έχει σφαγείο…»

«Τα κόστη είναι μεγάλα τα φέρνουμε από άλλες περιοχές τα ζώα και τα πηγαίνουμε στο σφαγείο σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Δεν μπορούμε να αντέξουμε οι κρεοπώλες αλλά έξοδα παραπάνω. Στο σφαγείο του Αγίου Αθανασίου στην Π.Ε. Δράμας υπάγεται η περιοχή μας. Η Καβάλα δυστυχώς εδώ και δύο χρόνια δεν έχει σφαγείο. Είχαμε δύο ιδιωτικά στο Κοκκινόχωμα ένα και της ΚΡΕΚΑ το δεύτερο και παλεύουμε με τα κύματα μόνοι μας. Πιστεύουμε να ενεργοποιηθεί λίγο η πολιτεία να βάλουν κάποιον ιδιώτη ή να τα ανοίξουν οι δήμοι και να δουλέψουν σαν δημοτικά σφαγεία όπως ήταν παλιά. Να βρουν τον τρόπο γιατί τα έξοδά μας είναι τεράστια», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Κεχαγιάς.

«Οι Καβαλιώτες παραγωγοί δεν μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα πλέον…»

«Οι συνάδελφοι από Χρυσούπολη πηγαίνουν στην Ξάνθη, άλλοι από τον δήμο Παγγαίου επίσης σε Ξάνθη και Δράμα, είναι απίστευτα τα κόστη. Οι Καβαλιώτες παραγωγοί δεν μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα πλέον. Στην Καβάλα δεν σφάζονται αιγοπρόβατα είμαστε σε καραντίνα και άρα και τα κρατάνε αυτοί και δεν μπορούν να να τα σφάξουν με τη ζωονόσο», συμπλήρωσε ακόμη ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Καβάλας.

Σταθερές οι τιμές στα κρέατα – Από την Παρασκευή αναμένεται να αρχίσει η κίνηση στα κρεοπωλεία

Τέλος, σχετικά με την κίνηση στα κρεοπωλεία ενόψει των εορτών, ο κ. Κεχαγιάς υπογράμμισε: «Η κίνηση θα αρχίσει από την ερχόμενη Παρασκευή (19/12) πιστεύω. Οι συνάδελφοι φορτώνουμε όλοι κρέατα για τις γιορτές και πιστεύω με τα δώρα θα κινηθεί η αγορά με γεμάτα τραπέζια για όλους τους συμπολίτες μας. Οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δεν άλλαξαν καθόλου και πιστεύουμε σε μία σταθερή πορεία των τιμών μέχρι και το Πάσχα».  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Οικονομία

Μέτρια η πασχαλινή κίνηση στην αγορά της Καβάλας

Μέτρια-η-πασχαλινή-κίνηση-στην-αγορά-της-Καβάλας

Γιώργος Βαφείδης: Καμία σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο

«Μία σχετική κινητικότητα υπήρχε, δεν μπορούμε να τη μηδενίσουμε. Παραδοσιακά αυτή η περίοδος είναι καλή τόσο για την εστίαση όσο και για το λιανικό εμπόριο. Αλλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι το οικονομικό αποτύπωμα γενικότερα αυτής της περιόδου δεν είχε καμία σχέση με το αντίστοιχο της περσινής».
Τα παραπάνω δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης, αναφορικά με την κίνηση που καταγράφηκε στην εστίαση στη διάρκεια του Πάσχα.

Καιρός και υψηλές τιμές στα καύσιμα επηρέασαν την κίνηση

”Οι λόγοι είναι γνωστοί σε όλους, είναι κατανοητοί. Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι το Πάσχα φέτος ήταν πολύ νωρίς και ο καιρός ακόμη δεν σταθεροποιήθηκε. Υπήρχε μία κατάσταση περιέργη με τη θερμοκρασία γενικότερα. Επίσης επηρέασε αρνητικά αυτή η γεωπολιτική κρίση που υπάρχει στον περσικό κόλπο που έχει εκτοξεύσει τις τιμές των καυσίμων και των παραγωγών αυτών που σίγουρα και αυτό επηρέασε και γενικότερα το γεγονός ότι η καταναλωτική δύναμη πιέζεται πάρα πολύ κι αυτό έχει σίγουρα αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Βαφείδης.

Η θερινή περίοδος κρατά ζωντανό το επιχειρείν στην Καβάλα

”Όσον αφορά αποκλειστικά την εστίαση, το Μεγάλο Σάββατο που αποτελεί μία πάρα πολύ καλή ημέρα για τα καταστήματά μας, καθώς τα περισσότερα κάνουν κάποιο event εορταστικό κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, δεν είχε τα αποτελέσματα που θέλαμε για λόγους καιρού. Σε γενικές γραμμές υπήρξε μία σχετική κίνηση, αλλά δεν είχε καμία σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Από εδώ και πέρα η θερινή περίοδος αποτελεί μία πάρα πολύ καλή περίοδο για μας, καθώς είναι αυτή που στην κυριολεξία διατηρεί την καβαλιώτικη οικονομία. Ευελπιστώ όλες αυτές οι ανακατατάξεις να μη μας επηρεάσουν. Βέβαια εμείς έχουμε το ατού του οδικού τουρισμού, αλλά κι αυτός αν τα καύσιμα παραμείνουν σε αυτές τις τιμές που βρίσκονται σήμερα, σίγουρα θα επηρεαστεί. Παρ’ όλα αυτά δεν χάνουμε την ελπίδα μας. Προσδοκούμε αυτήν την περίοδο όσο τίποτα άλλο, καθώς είναι αυτή που μας κρατάει ζωντανούς στο επιχειρείν”, κατέληξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Βαφείδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Η Γερμανία μειώνει τον φόρο στα καύσιμα

Η-Γερμανία-μειώνει-τον-φόρο-στα-καύσιμα

Την μείωση του φόρου των καυσίμων – αρχικά για δύο μήνες – ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ως μέτρο ελάφρυνσης των καταναλωτών από την εκτόξευση των τιμών που προκάλεσε η νέα κρίση στη Μέση Ανατολή.

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ο φόρος στα πετρελαιοειδή μειώνεται κατά 17 σεντς/λίτρο, σε πρώτη φάση για διάστημα δύο μηνών, με την ελπίδα, όπως είπε, ότι η βιομηχανία καυσίμων θα μετακυλίσει αυτές τις περικοπές απευθείας στους καταναλωτές. Για συνολική ελάφρυνση ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ έκανε λόγο από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας Μπέρμπελ Μπας.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός αποφάσισε ακόμη να επιτρέψει στους εργοδότες να καταβάλουν στους εργαζόμενους αφορολόγητο και χωρίς εισφορές «μπόνους ελάφρυνσης» ύψους 1.000 ευρώ για το 2026 και, προκειμένου να αντισταθμιστεί το έλλειμμα φορολογικών εσόδων που θα προκύψει, θα αυξηθεί ήδη από φέτος ο φόρος στον καπνό.

Οι σημερινές ανακοινώσεις ήλθαν έπειτα από διαβουλεύσεις ημερών και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, ειδικά μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Λαρς Κλινγκμπάιλ (SPD) και της υπουργού Οικονομίας Κατερίνα Ράιχε (CDU). Ο καγκελάριος από την πλευρά του ζήτησε αυτοσυγκράτηση και επαίνεσε τελικά τις «εποικοδομητικές» συνομιλίες στην κυβερνητική επιτροπή, ενώ απαντώντας σήμερα σε σχετική ερώτηση, απέρριψε την υπόθεση ότι η κυβέρνηση βγαίνει λαβωμένη από αυτές τις διαβουλεύσεις και τόνισε ότι στόχος του είναι η αποκατάσταση της πεποίθησης των πολιτών ότι το κράτος είναι σε θέση να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Ερωτώμενος μάλιστα εάν η κυρία Ράιχε συμμετείχε στις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα, ο κ. Μερτς διευκρίνισε ότι αυτό που τον ενόχλησε ήταν όχι η διαφωνία, αλλά η δημόσια αντιπαράθεση των υπουργών. «Για αυτό και ζήτησα να σταματήσει», υπογράμμισε.

πηγή: http://amna.gr

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Το κράτος και τα διυλιστήρια οι μόνοι κερδισμένοι από τις αυξήσεις στα καύσιμα

Το-κράτος-και-τα-διυλιστήρια-οι-μόνοι-κερδισμένοι-από-τις-αυξήσεις-στα-καύσιμα

«Με χαρά υποδεχτήκαμε την ανακοίνωση της εκεχειρίας που επετεύχθη. Μακάρι να είναι όλα αυτά πραγματικά και να να έρθει μία ισορροπία και στα καύσιμα και σε όλη την αγορά».
Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος, μετά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός δυο εβδομάδων στη Μέση Ανατολή.

Μακάρι να σταματήσει αυτό το κακό, ώστε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες να δούμε να υπάρχει μία σταδιακή αποκλιμάκωση στα καύσιμα

”Οι τιμές των καυσίμων λόγω του Πάσχα των καθολικών από την περασμένη Πέμπτη και μετά είναι αμετάβλητες. Τη Μ. Τετάρτη είχαμε νέες τιμές, οι οποίες δείχνουν μία αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης και μία σταθεροποίηση στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης. Όσον αφορά την Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο για τους καταναλωτές να πληρώνουν αυτές τις τιμές που έχουμε αυτή τη στιγμή στα καύσιμα. Δεν είναι όμως μόνο οι καταναλωτές, είναι οι βιοτεχνίες και οι βιομηχανίες, που στηρίζονται κυρίως στο πετρέλαιο κίνησης. Με μια τιμή στα 2€ είναι πολύ δύσκολο να είμαστε ανταγωνιστικοί σε πάρα πολλά. Ευχολόγια κάνουμε και λέμε μακάρι να σταματήσει αυτό το κακό, ώστε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες να δούμε να υπάρχει μία σταδιακή αποκλιμάκωση στα καύσιμα”, πρόσθεσε σχετικά ο κ. Πούλος.

Το ελληνικό κράτος και τα διυλιστήρια οι μόνοι κερδισμένοι

Ερωτηθείς για το ποιος έχει κερδίσει μέχρι τώρα από όλη αυτή την κατάσταση με τα καύσιμα, ο κ. Πούλος απάντησε: ”Σίγουρα κέρδισαν τα διυλιστήρια και το ίδιο το ελληνικό κράτος. Ξεπέρασε τα 38€ ο επιπλέον Φ..Π.Α. στον τόνο έναντι αυτού που έπαιρνε το κράτος στα μέσα Φεβρουαρίου. Δίνοντας ένα fuel pass δεν λύθηκε το πρόβλημα γι’ αυτό έπρεπε να υπάρξει μία πιο γενναία αποκλιμάκωση τιμών από το ίδιο το κράτος. Ο μόνος κερδισμένος είναι το ελληνικό κράτος και τα διυλιστήρια που ήταν τα μόνα που δεν τους επιβλήθηκε πλαφόν. Αντίθετα το πλαφόν στα πρατήρια είναι κάτι πολύ δύσκολο για τους παρατηριούχους και πολύ φοβάμαι πρατήρια που είναι στην περιφέρεια μας, που βοηθούσαν αγροτικές περιοχές, με τις αναπροσαρμογές και τα νέα συστήματα εισροών – εκροών, ενδεχομένως πολλά πρατήρια τους επόμενους μήνες θ’ αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα