Connect with us

Καβάλα

Την Δευτέρα η εκλογή νέου Συμπαραστάτη του Δημότη

Την-Δευτέρα-η-εκλογή-νέου-Συμπαραστάτη-του-Δημότη

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Δεν γνωρίζουμε από τώρα ποιοι και πόσοι θα είναι οι υποψήφιοι / Πρέπει να ψηφίσουν θετικά τα 2/3 του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου, άρα πρέπει να βοηθήσει και η αντιπολίτευση.

Για την εκλογή του νέου Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας την ερχόμενη Δευτέρα (1/4), μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του σώματος, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.

«Στη δια ζώσης συνεδρίαση, που θα γίνει στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας (1/4), το δημοτικό συμβούλιο, μετά από μυστική ψηφοφορία, θα κληθεί να εκλέξει τον νέο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχειρήσεις του Δήμου Καβάλας», ανέφερε αρχικά για το θέμα ο κ. Μαμτσαδέλης.

«Η θητεία του είναι πενταετής κατ’ ουσία, δηλαδή διαρκεί όσο και η θητεία του δημοτικού συμβουλίου. Λαμβάνει τον μισθό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου…»

«Έχει δημοσιευθεί εδώ και αρκετό καιρό η προκήρυξη για την εν λόγω θέση. Ο  υποψήφιος ή η υποψήφια πρέπει να είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας να μην συντρέχουν προς το πρόσωπό του /της τα κωλύματα εκλογιμότητας κάθε αιρετού, όπως σωστά προκύπτουν από τις οικείες διατάξεις. Η θητεία του είναι πενταετής κατ’ ουσία, δηλαδή διαρκεί όσο και η θητεία του δημοτικού συμβουλίου. Λαμβάνει τον μισθό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Οι υποψηφιότητες κατατίθενται πριν την έναρξη της συνεδρίασης στο προεδρείο, οπότε δεν γνωρίζουμε από τώρα ποιοι και πόσοι θα είναι οι υποψήφιοι. Θα δώσουμε τον λόγο φυσικά σε κάθε υποψήφιο να αναφερθεί στο βιογραφικό του, στην πορεία του την κοινωνική και την επαγγελματική, ζητώντας φυσικά την ψήφο μας», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. 

«Πρέπει να ψηφίσουν θετικά τα 2/3 του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, δηλαδή 23 άτομα…»

«Το σημαντικό για να εκλογεί ο νέος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, είναι ότι πρέπει να ψηφίσουν θετικά τα 2/3 του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, δηλαδή 23 άτομα. 21 είναι τα μέλη της δημοτικής παράταξης της διοίκησης, άρα πρέπει σε αυτή την επιλογή να βοηθήσει και η αντιπολίτευση. Αν τυχόν δεν εκλογεί την προσεχή Δευτέρα (1/4), τότε ο νόμος δίνει δυνατότητα για μία επαναληπτική ψηφοφορία – διαδικασία με τις ίδιες βέβαια προϋποθέσεις, την ίδια απαιτούμενη πλειοψηφία. Το πότε είναι ένα θέμα που θα το εξετάσουμε αν θα γίνει η επαναληπτική τη Δευτέρα εάν υπάρχει φυσικά ανάγκη ή σε επόμενη συνεδρίαση. Πρέπει όμως να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια συναίνεσης και συμμετοχής στη διαδικασία αυτή με τρόπο ουσιαστικό και της αντιπολίτευσης, ώστε να έχει ο Δήμος Καβάλας Συμπαραστάτη του Δημότη. Είναι ένας θεσμός, ο οποίος βοήθησε κάποιους συμπολίτες μας. Ίσως θα πρέπει λίγο να μεταβληθεί και ο ρόλος του, να ενισχυθεί και να ασχολείται με περισσότερα θέματα που δεν αφορούν την καθημερινότητα και τις υπηρεσίες, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στο μέλλον και από τη στιγμή που θα εκλεγεί ένας νέος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαμτσαδέλης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Δήμος Καβάλας: Ενημερωτική εκδήλωση για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Δήμος-Καβάλας:-Ενημερωτική-εκδήλωση-για-την-διαχείριση-των-αδέσποτων-ζώων

Ανοιχτή συνάντηση – ενημέρωση για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων διοργανώνει ο δήμος Καβάλας, καλώντας πολίτες, φιλόζωους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν σε έναν ουσιαστικό διάλογο για ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία.
Για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χρήστος Τσιτσιλικάκης,

Θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν οι δράσεις που υλοποιεί ο δήμος Καβάλας για τα αδέσποτα

Όπως τόνισε αρχικά κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν οι δράσεις που υλοποιεί ο δήμος Καβάλας για τα αδέσποτα ζώα, οι πολιτικές φιλοζωίας και το ισχύον νομικό πλαίσιο και οι δυνατότητες συνεργασίας με εθελοντές και φιλοζωικά σωματεία.
”Θέλαμε να κάνουμε μία ενημέρωση καταρχήν στους ζωόφιλους συμπολίτες μας για τις ενέργειες που κάνει ο δήμος Καβάλας, τι σκέφτεται να κάνει και τι μπορεί να κάνει ο δήμος. Γιατί το να λέμε θέλουμε το ένα ή το άλλο, το θέμα είναι να μπορούμε να τα κάνουμε. Να ακούσουμε προτάσεις και προβληματισμούς και νομίζω ότι μέσα από συζητήσεις, ενημερώσεις και τέτοιες εκδηλώσεις βγαίνουν μόνο θετικά συμπεράσματα. Να γνωρίσουν οι πολίτες παράλληλα την ομάδα περισυλλογής – καθαριότητας των ζώων συντροφιάς στον δήμο μας, τις δράσεις που γίνονται καθημερινά”, ανέφερε σχετικά ο κ. Τσιτσιλικάκης.

Μεγαλύτερο το πρόβλημα με τις γάτες

”Να μάθουν ότι υπάρχει μία ομάδα που καθημερινά στη στειρώνει 8 με 10 γάτες. Το θέμα με τους σκύλους το έχουμε κάπως περιορίσει, αν και έχουμε κάποια θέματα με τους κτηνοτρόφους, καθώς πολλές μονάδες έχουν κλείσει λόγω των ζωονόσων. Στόχος της εκδήλωσης είναι να πάρουμε ιδέες, να ανταλλάξουμε σκέψεις και προβληματισμούς από όλους τους ζωόφιλους της πόλης μας. Γι’ αυτό θα γίνει αυτή η συνάντηση. Να σημειώσω ότι με τις γάτες έχουμε πρόβλημα. Τα τελευταία δυο χρόνια ο δήμος Καβάλας έχει στειρώσει πάνω από 1.500 γάτες, αλλά είναι πολύ δύσκολο να περιοριστεί ο αριθμός τους”, επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Πρώτος σε στειρώσεις αδέσποτων ζώων στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ., ο δήμος Καβάλας

”Ο δήμος Καβάλας είναι ο πρώτος δήμος σε στειρώσεις στην Περιφέρεια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να περιορίσουμε τα αδέσποτα. Στους 22 δήμους της Π.Α.Μ.Θ. είμαστε ο πρώτος και είμαστε ο 4ος στην Ελλάδα στις επιχορηγήσεις που πήραμε λόγω των πολλών στειρώσεων που έχουμε κάνει. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα νούμερα. Επίσης σημαντικό νούμερο για εμένα που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο είναι οι υιοθεσίες. Μέσα σε ενάμιση χρόνο έχουμε κάνει πάνω από 170 υιοθεσίες και καθημερινά προσπαθεί η ομάδα των εθελοντών που έχω δίπλα μου σε αυτό το κομμάτι”, υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Τσιτσιλικάκης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Νέες θεωρίες του δημάρχου για την Ενεργειακή Κοινότητα

Νέες-θεωρίες-του-δημάρχου-για-την-Ενεργειακή-Κοινότητα

Για τις εξελίξεις που αφορούν την Ενεργειακή Κοινότητα του δήμου Καβάλας, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, μετά και τη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα για το θέμα.
”Όσον αφορά την συνάντηση για την Ενεργειακή Κοινότητα δεν ήταν και τόσο θετική, από την άποψη ότι το συμβόλαιο που υπογράψαμε εμείς με τη ΔΕΗ, είναι για 25 χρόνια να είναι net metering. Φέρνουν τώρα ένα νομοσχέδιο με το οποίο τα υποχρεωτικά χρόνια για net metering θα είναι 10 και τα άλλα 15 χρόνια θα είναι net billing”, ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος Καβάλας.

Θα πάμε ακόμη και στα δικαστήρια αν χρειαστεί

”Παρ’ όλα αυτά εμείς συνεχίζουμε αυτό που σχεδιάσαμε, δηλαδή τα 25 χρόνια. Έχουμε υπογράψει συμβόλαιο και θα πάμε ακόμη και στα δικαστήρια εάν χρειαστεί, διότι δεν μπορούν εκ των υστέρων να έρχονται για τους δικούς τους λόγους να λένε ότι θα είναι 10 χρόνια net metering και 15 net billing. Προσπαθούν να μας βάλουν την τελευταία στιγμή τρικλοποδιά. Έχει ψηφιστεί στη Βουλή και θα συνεχίσουμε έτσι όπως το έχουμε σχεδιάσει. Τα συμφέροντα είναι μεγάλα. Είναι πασιφανές, αλλά πρέπει όμως να υπολογίζουν και τους δήμους. Δεν μπορεί από τη μία να λένε ότι οι δήμοι ζητάνε συνέχεια χρήματα, να υπολειτουργούμε, να μην έχουμε τα οικονομικά που πρέπει, να υπάρχουν δήμοι που έχουν την προνοητικότητα να μειώσουν το μεγάλο κόστος τους που είναι το ρεύμα και να έρχονται και να προσπαθούν αυτό να το αλλοιώσουν”, πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο δήμαρχος Καβάλας.

Λιγότερα τα χρήματα που θα χρειαστούν για το δάνειο

Σε ό,τι αφορά τον δανεισμό για την Ενεργειακή Κοινότητα, ο κ. Μουριάδης επισήμανε: ”Προχωράμε όπως το σχεδιάσαμε. Υπάρχει η Αlpha Βank οπότε προχωράμε όλες τις διαδικασίες. Πριν όμως ληφθεί το δάνειο θα πρέπει να ενημερωθούν και θα ενημερωθούν οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων, διότι για να παρθεί το δάνειο πρέπει να ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο. Το ύψος του δανείου ήταν 21 εκατομμύρια ευρώ, σίγουρα όμως θα είναι λιγότερο, διότι εμείς αυτό που χρειαζόμαστε είναι 14 Μεγαβάτ. Θα υπάρξει έκπτωση και στην κατασκευή, οπότε τα χρήματα που θα πάρουμε ως δάνειο θα είναι λιγότερα. Υπολογίζουμε με την ανώτερη τιμή και σίγουρα μετά την έκπτωση ότι θα είναι λιγότερα τα χρήματα, περίπου στα 14 εκατομμύρια ευρώ”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Η Εθνική Λυρική Σκηνή στην Ελευθερούπολη με τη «Συμφωνία του Αθλητή»

Η-Εθνική-Λυρική-Σκηνή-στην-Ελευθερούπολη-με-τη-«Συμφωνία-του-Αθλητή»

Ο Δήμος Παγγαίου έχει τη χαρά να ανακοινώσει τη φιλοξενία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Ελευθερούπολη, την Πέμπτη 30 Απριλίου και ωρα 20:30 στο Αμφιθεατρο Φ. Παπαχρηστιδης της  Ελευθερούπολης, με την πρωτότυπη παράσταση «Συμφωνία του Αθλητή».

Πρόκειται για μια ξεχωριστή καλλιτεχνική δημιουργία που συνδυάζει τη μουσική με τον αθλητισμό, αναδεικνύοντας διαχρονικές αξίες όπως η προσπάθεια, η πειθαρχία, η συνεργασία και η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. Η παράσταση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία.

Η εκδήλωση υλοποιείται σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, ενώ πλαισιώνεται από τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων, και συγκεκριμένα της Γυμναστικής Αθλητικής Ακαδημίας Παγγαίου (Ελευθερούπολη) και της Groove Dance Studio (Χρυσούπολη), ενισχύοντας τον τοπικό χαρακτήρα και τη δυναμική της δράσης.

Η παρουσία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην περιοχή μας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και συμβάλλει ουσιαστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, φέρνοντας την υψηλή τέχνη πιο κοντά στην τοπική κοινωνία.

Καλούμε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν την παράσταση και να στηρίξουν αυτή τη σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία.

Πληροφορίες Εκδήλωσης:

  • Αμφιθεατρο Φ. Παπαχρηστιδης 
  • Πέμπτη 30 Απριλίου ΩΡΑ : 20:30

Ο Δήμος Παγγαίου συνεχίζει να επενδύει στον πολιτισμό και στηρίζει δράσεις που ενώνουν την κοινωνία μέσα από την τέχνη.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα