Connect with us

Καβάλα

Τα πανηγύρια, τα σουβλάκια και οι καταγγελίες του ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Τα-πανηγύρια,-τα-σουβλάκια-και-οι-καταγγελίες-του-ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Χρήστος Μποσμπότης: Υπάρχει νομοθεσία από το 2021, αλλά μέχρι τώρα ήταν κάπως σε αδράνεια / Ανατρέπονται τα πάντα σε σχέση με το γνωστό πανηγύρι / Δημιουργούνται τεράστια προβλήματα και πρέπει να δούμε πώς θα μπορούσουμε να τα αντιμετωπίσουμε

Για την αναστάτωση που έχει προκληθεί στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους και την ανατροπή που έχει ανακύψει στα πανηγύρια, όσον αφορά την παρασκευή και διάθεση τροφίμων σε αυτά, μίλησε στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

«Υπάρχει νομοθεσία από το 2021, η οποία προβλέπει το πως γίνεται η πώληση τροφίμων και ποτών σε υπαίθριους χώρους. Αυτή η νομοθεσία ήταν κάπως σε αδράνεια. Τώρα πλέον υπάρχει το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ.) που πιστεύει ότι θίγονται τα μέλη του και προχωρά σε οργανωμένες καταγγελίες όταν εντοπίζει ότι κάπου υπάρχει ένα πανηγύρι», ανέφερε αρχικά ο αντιδήμαρχος Παγγαίου. 

Ανατρέπονται τα πάντα σε σχέση με το γνωστό πανηγύρι όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα

«Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι αρχές να είναι αναγκασμένες να πραγματοποιούν τους σχετικούς ελέγχους. Αυτό έχει δημιουργήσει μία αναστάτωση στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, καθώς ανατρέπονται τα πάντα σε σχέση με το γνωστό πανηγύρι όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα. Δηλαδή δεν θα πρέπει να παρασκευάζονται τρόφιμα στον υπαίθριο χώρο της εκδήλωσης, να ψήνονται δηλαδή τα σουβλάκια και οτιδήποτε άλλο, αλλά θα πρέπει να προετοιμάζονται σε άλλο χώρο από εταιρεία που είναι πιστοποιημένη για την παρασκευή προϊόντων φαγητού και να μεταφέρονται στο χώρο όπου διεξάγεται η κάθε εκδήλωση. Όλα αυτά δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους συλλόγους, γι’ αυτό και κινητοποιούνται, όπως έγινε την Τετάρτη (17/6) στην Ελευθερούπολη», πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Χρήστος Μποσμπότης. 

Δημιουργούνται τεράστια προβλήματα και πρέπει να δούμε πώς θα μπορούσουμε να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί

«Πρέπει να τονίσουμε ότι οι συλλογοι ένα έσοδο έχουν τον χρόνο, ενώ έχουν πάρα πολλά έξοδα. Το έσοδο προέρχεται από αυτό το σουβλάκι που θα πουλήσουν, από το πανηγύρι που θα κάνουν. Και εκτός από τα έσοδα του εκάστοτε πολιτιστικού συλλόγου είναι ότι τα πανηγύρια ζωντανεύουν και τα χωριά μας το καλοκαίρι. Είναι μία παράδοση, καθώς εκεί συναντιούνται οι άνθρωποι, επιστρέφουν οι ξενιτεμένοι, χορεύουν, οι νέοι διασκεδάζουν με ένα σχετικά χαμηλό κόστος. Όλο αυτό προσπαθεί το να το ανατρέψει το ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ., θεωρώντας ότι θίγονται τα συμφέροντά των μελών του με επώνυμες καταγγελίες. Από την άλλη γίνονται κινητοποιήσεις, όπως αυτή της Τετάρτης (17/6) στην Ελευθερούπολη με 32 συλλόγους συνολικά, για να δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να περισωθεί απ’ όλη αυτή την κατάσταση. Σαφώς είναι σοβαρό το θέμα και ή θα πρέπει οι σύλλογοι να προσαρμοστούν και να κάνουν συμβάσεις με κάποια catering, τα οποία δεν πρέπει επίσης να παρασκευάζουν το φαγητό σε συγκεκριμένο σημείο, αλλά να έρχεται από κάπου αλλού και φυσικά να είναι κρύο το σουβλάκι κι όλα τα υπόλοιπα. Δημιουργούνται τεράστια προβλήματα και πρέπει να δούμε πώς θα μπορούσουμε να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί», υπογράμμισε καταληκτικά σε όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Θετικό τουριστικό αποτύπωμα άφησε ο Σεπτέμβριος στη Θάσο

Θετικό-τουριστικό-αποτύπωμα-άφησε-ο-Σεπτέμβριος-στη-Θάσο

Θετικό είναι το αποτύπωμα που αφήνει ο Σεπτέμβριος στη Θάσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν ένας πάρα πολύ καλός ο μήνας τουριστικά και παρά το ότι την τελευταία εβδομάδα ο καιρός δεν ήταν αυτός που περιμέναμε, απέδειξε ότι μπορεί να ικανοποιήσει τους επισκέπτες», ανέφερε αρχικά ο αντιδήμαρχος Θάσου. 

Η φετινή χρόνια μας έδειξε τον δρόμο ότι και τον Σεπτέμβριο αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη Θάσο

«Όλο αυτό το διάστημα, όχι μόνο με το «ήλιος και τη θάλασσα», διαπιστώσαμε ότι όλα τα ορεινά χωριά ήταν γεμάτα από κόσμο κι ότι οι φιλοξενούμενοι μας έχουν τη δυνατότητα να περάσουν πολύ όμορφα τον χρόνο τους και να ζήσουν ωραίες στιγμές  σε μία διαφορετική εποχή. Ήταν ένα στοίχημα που πολλές φορές θέλουμε να κερδίσουμε κι αυτή η χρόνια μας έδειξε τον δρόμο έτσι ώστε να πούμε ότι πράγματι οι μήνες αυτοί, όπως ο Σεπτέμβριος, είναι αρκετά καλοί και αξίζει κάποιος να επισκεφθεί τη Θάσο, όχι μόνο θεωρητικά, αλλά και στην πράξη», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Γιάννης Μαρκιανός. 

Η μεγάλη πλειονότητα των επαγγελματιών στήριξε τον προορισμό και τον Σεπτέμβριο

«Αυτό που μας δίνει κουράγιο είναι η ανταπόκριση που έδειξε και η τοπική κοινωνία, γιατί κάτι που μας προβλημάτιζε όλους, ήταν αν τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά, ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες και φέτος αυτό αποδείχθηκε. Η μεγάλη πλειονότητα των επαγγελματιών στήριξε τον προορισμό κι αυτό μας δείχνει πώς θέλουμε να είναι η επόμενη μέρα. Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου είχαμε πολλούς τουρίστες μέσω οδικού τουρισμού, Ρουμάνους, Σέρβους, αλλά από τα μέσα του μήνα και μετά έχουμε περισσότερους βορειοευρωπαίους με πρώτους τους Γερμανούς. Φυσικά έχουμε και Πολωνούς, δεν πρέπει να ξεχνάμε την πολωνική αγορά που είναι πολύ ισχυρή και τα τελευταία χρόνια είναι και σταθερή, χωρίς αυξομειώσεις κι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για το νησί μας», σημείωσε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Θάσου. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Καύσιμα και γεωπολιτικές εξελίξεις επηρέασαν τον τουρισμό

Καύσιμα-και-γεωπολιτικές-εξελίξεις-επηρέασαν-τον-τουρισμό

Απόστολος Μουμτσάκης: Μεγάλη επισκεψιμότητα κυρίως μέσω οδικού τουρισμού / Με τις εκτός τουριστικής περιόδου αφίξεις θα έρθει η ισορροπία στην κρουαζιέρα /  Βελτιώθηκε η αεροπορική προσβασιμότητα με περισσότερους επισκέπτες από την γερμανική αγορά

«Η φετινή τουριστική περίοδος επηρεάστηκε πάρα πολύ από τις γεωπολιτικές εξελίξεις και βεβαίως από την αύξηση της τιμής των καυσίμων με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Περιορίστηκαν τα οδικά ταξίδια του σαββατοκύριακου, αυξήθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια, αυξήθηκε το συνολικό πακέτο των διακοπών για τους ξένους και ντόπιους επισκέπτες».

Τα παραπάνω δήλωσε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού του δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, περιγράφοντας την εικόνα της φετινής τουριστικής περιόδου μιας και ολοκληρώνεται πλέον και ο Σεπτέμβριος.

Μεγάλη επισκεψιμότητα κυρίως μέσω οδικού τουρισμού από τα μέσα Ιουνίου και μετά – Σημαντική και η συνεισφορά του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος»

«Μέχρι και τα μέσα του Ιουνίου η επισκεψιμότητα στην πόλη μας ήταν περιορισμένη. Από ‘κεί πέρα μέχρι και τα μέσα Σεπτέμβριου ήμασταν υπερπλήρεις.

Είχαμε μεγάλη επισκεψιμότητα κυρίως μέσω του οδικού τουρισμού. Οδικοί επισκέπτες από Τουρκία, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία αντιπροσώπευσαν το 80% της τουριστικής κίνηση της πόλης μας. Σημαντική είναι όμως και η συνεισφορά του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος». Η αεροπορική προσβασιμότητα βελτιώθηκε πάρα πολύ φέτος με περισσότερους επισκέπτες από την γερμανική αγορά», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Μουμτσάκης.

Πεσμένη φέτος η κρουαζιέρα – Με τις εκτός τουριστικής περιόδου αφίξεις θα έρθει η ισορροπία

Όσον αφορά τον τουρισμό κρουαζιέρας ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού του δήμου Καβάλας υπογράμμισε: «Η κρουαζιέρα ήταν πεσμένη φέτος. Είχαμε λιγότερα πλοία σε σχέση με πέρυσι στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος». Ωστόσο, έγινε μία συντονισμένη προσπάθεια έτσι ώστε να έχουμε αφίξεις πλοίων και εκτός τουριστικής περιόδου (Ιανουάριο – Απρίλιο, Οκτώβριο – Νοέμβριο), η οποία φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Μιλάμε για 27 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων εκτός τουριστικής περιόδου και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να ισορροπήσει τις λίγες αφίξεις του 2026».

Περισσότερες διανυκτερεύσεις, μεγαλύτερη μέση παραμονή, μεγαλύτερες δαπάνες το επόμενο μεγάλο στοίχημα του δήμου Καβάλας

Παράλληλα, ο Απόστολος Μουμτσάκης επισήμανε ότι εκ μέρους του δήμου Καβάλας και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς καταβάλλεται προσπάθεια έτσι ώστε από το «ήλιος και θάλασσα» του καλοκαιριού, να μετατραπεί η πόλη μας σε τουριστικό προορισμό εμπειρίας 365 ημερών.

«Περισσότερες διανυκτερεύσεις, μεγαλύτερη μέση παραμονή, μεγαλύτερες δαπάνες επισκεπτών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη, αυτό είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Στόχευση στον αθλητικό και θρησκευτικό τουρισμό, αλλά και σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης

Όπως σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Απόστολος Μουμτσάκης, σύντομα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του δήμου Καβάλας, ώστε να υπάρξει προετοιμασία για την ερχομένη τουριστική χρονιά.

«Θέλουμε να στοχεύσουμε στον αθλητικό και θρησκευτικό τουρισμό, αλλά και χώρες όπως η Πολωνία, η Τσεχία και η Σλοβακία, επιλέγοντας να επισκεφτούμε ανάλογες τουριστικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό», ανέφερε σχετικά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού του δήμου Καβάλας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΙΖΙΔΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

KAVALA EXPO 2026: Εκδήλωση της ΟΕΒΕΚ και της ΓΣΕΒΕΕ για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

kavala-expo-2026:-Εκδήλωση-της-ΟΕΒΕΚ-και-της-ΓΣΕΒΕΕ-για-τη-μικρομεσαία-επιχειρηματικότητα

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Καβάλας (ΟΕΒΕ Καβάλας) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) συνδιοργανώνουν εκδήλωση στο πλαίσιο της 32ης KAVALA EXPO 2026, με επίκεντρο τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, την περιφερειακή ανάπτυξη και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026, στις 12:00, στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, στην αίθουσα «Τάσος Μεταξάς».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι Άξονες – Προτάσεις Πολιτικής της ΓΣΕΒΕΕ, οι οποίοι αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς και τη στήριξη και ανάπτυξη της πολύ μικρής και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα της Εξαμηνιαίας Έρευνας Οικονομικού Κλίματος Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων για το Α΄ Εξάμηνο του 2026, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ουσιαστικό πεδίο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για ζητήματα που αφορούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και, ευρύτερα, την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Για αυτό τον σκοπό έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν όλα τα εν ισχύ πολιτικά κόμματα της Ελλάδας, οι εκπρόσωποι των οποίων θα τοποθετηθούν επί των προτάσεων μας.

Η ΟΕΒΕ Καβάλας καλεί τα μέλη της και τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να συμμετάσχουν στον διάλογο για τις προκλήσεις, τις ανάγκες και τις προοπτικές των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Η παρουσία και η συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου της Καβάλας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η ανάδειξη των πραγματικών αναγκών των εν λόγω επιχειρήσεων και η διαμόρφωση προτάσεων για τη στήριξή τους, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για μια ισχυρή και βιώσιμη περιφερειακή οικονομία.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα