Connect with us

Καβάλα

Τάκης Αγγελίδης: Μην μηδενίζουμε τα οφέλη από τα κρουαζιερόπλοια

Τάκης-Αγγελίδης:-Μην-μηδενίζουμε-τα-οφέλη-από-τα-κρουαζιερόπλοια

«Την περασμένη Τρίτη (21/5) εγκαινιάστηκε η τουριστική περίοδος της Καβάλας, ως προορισμός κρουαζιέρας, με το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που προσέγγισε το λιμάνι της πόλης μας μέχρι σήμερα. Θα ακολουθήσουν περίπου 30 επιβεβαιωμένες αφίξεις μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ καλή χρονιά όσον αφορά τον τουρισμό κρουαζιέρας». 

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Καβάλας, Τάκης Αγγελίδης, μ’ αφορμή την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, όσον αφορά τα κρουαζιερόπλοια που αναμένεται να καταπλεύσουν στο «Απόστολος Παύλος».

«Είναι λίγο μίζερο το να φέρνουμε κρουαζιερόπλοια και να λέμε ότι δεν ψώνισαν ή δεν «άφησαν» χρήματα στην τοπική αγορά…»

Απαντώντας σε ότι λένε ότι η κρουαζιέρα δεν «αφήνει» χρήματα στην τοπική αγορά, ο κ. Αγγελίδης υπογράμμισε: «Πριν πολλά χρόνια ήμασταν στα 3 – 4 και τώρα είμαστε συστηματικά κάθε χρονιά είμαστε από τα 30 έως 40 κρουαζιερόπλοια. Είναι κάτι που το αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορες ενστάσεις και κριτικές, μερικές φορές καλοπροαίρετες, άλλες φορές κακοπροαίρετες. Το θέμα είναι ότι στην τελευταία άφιξη κρουαζιερόπλοιου την Τρίτη, είχαμε πάνω από 2.000 επιβάτες, οι οποίοι ήταν ενός οικονομικού προφίλ από τον μέσο όρο και πάνω, το κατάλαβε και η αγορά. Εγώ ως άνθρωπος της αγοράς που κυκλοφόρησα είδα πολλούς συναδέλφους που μου είπαν ότι ήρθε κόσμος και ψώνισε από τα μαγαζιά. Είναι λίγο μίζερο το να φέρνουμε κρουαζιερόπλοια και να λέμε ότι δεν ψώνισαν ή δεν «άφησαν» χρήματα στην τοπική αγορά».

«Αυτοί οι άνθρωποι θα γυρίσουν στους τόπους τους και θα διαφημίσουν την Καβάλα…»

«Κάποιοι άνθρωποι θα βγουν να ψωνίσουν, κάποιοι άλλοι δεν θα το κάνουν. Το θέμα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι θα γυρίσουν στους τόπους τους και θα διαφημίσουν την Καβάλα. Έχει επιβεβαιωθεί στατιστικά ότι ένα ποσοστό των ανθρώπων που κάνουν κρουαζιέρα αν τους αρέσει ένας προορισμός, θα ξανάρθουν ή θα τον διαφημίσουν στον τόπο τους και θα στείλουν φίλους τους από εκεί. Μην ξεχνάμε φυσικά ότι αυτά τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια που μεταφέρουν πάνω από 2.000 επιβάτες, έχουν τα μισά άτομα ως πλήρωμα. Υπάρχουν άλλα χίλια άτομα που βγαίνουν και ψωνίζουν στην πόλη μας. Αυτό μην το αγνοούμε, είναι πολύ σημαντικό και είναι μία εξαιρετική προβολή για την πόλη μας», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Αγγελίδης.

«Μην ακυρώνουμε και μην μηδενίζουμε πράγματα που είναι ορατά και προφανώς έχουν οφέλη για την τοπική κοινωνία και για την προβολή της πόλης μας διεθνώς»

«Είναι σαν να έχουμε 30 – 40 φορές τον χρόνο για μία μέρα 30 πεντάστερα ξενοδοχεία! Κάποιοι δεν μπορούν να το καταλάβουν και στέκονται στη μίζερη κριτική ότι δεν ψώνισαν ή δεν «άφησαν» χρήματα στην αγορά ή δεν έκαναν εκδρομές. Το να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις να ξοδέψουν περισσότερα είναι στην προσπάθεια που κάνουμε για να αναβαθμίσουμε ποιοτικά την κρουαζιέρα. Αλλά μην ακυρώνουμε και μην μηδενίζουμε πράγματα που είναι ορατά και προφανώς έχουν οφέλη για την τοπική κοινωνία και για την προβολή της πόλης μας διεθνώς», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Καβάλας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Μάρκος Δέμπας: Αφουγκράζομαι ότι η Καβάλα θέλει την αλλαγή

Μάρκος-Δέμπας:-Αφουγκράζομαι-ότι-η-Καβάλα-θέλει-την-αλλαγή

Για την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δήμο Καβάλας, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας.

«Προχωράμε, έχουμε δρόμο μπροστά μας, έχουμε χρόνο για να αφουγκραστούμε, να γίνουν οι ζυμώσεις, οι απαιτούμενες επαφές και ο σχεδιασμός μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Δέμπας.

Απαιτούνται αλλαγές, πρέπει να σπάσουμε αυγά σε πολλά πράγματα, προκειμένου να παρθούν σωστές αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ροή

«Ο δήμος Καβάλας θέλει πολλή δουλειά κι αυτό γιατί έχει πολλά ζητήματα που πρέπει πραγματικά να αποτελέσουν προτεραιότητα. Απαιτούνται αλλαγές, πρέπει να σπάσουμε αυγά σε πολλά πράγματα, προκειμένου να παρθούν σωστές αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ροή, την αναπτυξιακή πορεία του δήμου Καβάλας. Αυτό το διάστημα γίνεται η οργάνωση αυτή, έχουμε επαφές με κόσμο, με νέους που θέλουν να ασχοληθούν, αλλά έχουν και πολύ σημαντικές ιδέες και απόψεις κι εδώ είναι το στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί. Διότι ξέρουμε πολύ καλά ότι ο κόσμος στο τέλος θα πρέπει να καταλάβει το όραμα, τους στόχους και για ποιο λόγο υπάρχει κάτι διαφορετικό για να μπορέσει να πάει μπροστά ο δήμος Καβάλας», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Μάρκος Δέμπας. 

Αφουγκράζομαι ότι η Καβάλα θέλει την αλλαγή, θέλει κάτι καλύτερο να γίνει κι αυτό που μας αξίζει πραγματικά να το διεκδικήσουμε

«Έχουμε δουλειά, έχουμε χρόνο που δουλεύει υπέρ μας και από ‘κει και πέρα πολύ σύντομα θα έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε. Θα διεκδικήσω τον δήμο Καβάλας, δεν νομίζω να αλλάξει κάτι. Έχουμε σχεδόν δυόμιση χρόνια ακόμη, είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς ζυμώνεται εδώ και καιρό, δεν έχει αλλάξει κάτι μέσα μου και μ’ αυτά που ακούω. Αφουγκράζομαι ότι η Καβάλα θέλει την αλλαγή, θέλει κάτι καλύτερο να γίνει κι αυτό που μας αξίζει πραγματικά να το διεκδικήσουμε. Μακάρι σε αυτήν την προσπάθεια να ενωθούμε πολλοί περισσότεροι, να μην υπάρχουν ούτε κόντρες, ούτε αντιπαραθέσεις γιατί το κοινό καλό είναι πάνω απ’ όλα για τους Καβαλιώτες, η πόλη μας να γίνει φιλική, να αναπτυχθεί και ν’ αφήσουμε κι εμείς ένα θετικό αποτύπωμα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Δέμπας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Γιάννης Κελγιώργης: Ακούσαμε μέτρα που αφορούν το αύριο ενώ το πρόβλημα είναι σήμερα

Γιάννης-Κελγιώργης:-Ακούσαμε-μέτρα-που-αφορούν-το-αύριο-ενώ-το-πρόβλημα-είναι-σήμερα

Απογοητευμένος δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, αναφορικά με τα όσα εξήγγειλε από τη Δ.Ε.Θ. ο πρωθυπουργός, καθώς κανένα από τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου δεν ικανοποιήθηκε.

«Ως Εμπορικός Σύλλογος και δεδομένων των συνθηκών που βιώνουν οι εμπορικές επιχειρήσεις που κλείνουν η μία μετά την άλλη, στείλαμε ένα υπόμνημα στον πρωθυπουργό, προκειμένου κάποια μέτρα να συμπεριληφθούν στην Δ.Ε.Θ.», ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. 

Το πρόβλημα είναι σήμερα κι όχι αύριο ή ύστερα από 10 χρόνια

«Αυτό που αποκομίσαμε τους τελευταίους μήνες ήταν ότι φέτος είναι η χρονιά σας, φέτος η έκθεση θα είναι αφιερωμένη στην μικρομεσαία επιχείρηση, στον αυτοαπασχολούμενο κι όπως είναι λογικό είχαμε δημιουργήσει όλοι μας μέσα μας προσδοκίες ότι κάποια στιγμή θα έχουμε ανακοινώσεις στην έκθεση που ν’ αφορούν εμάς, όπως η κατάργηση του τεκμαρτού και πολλά άλλα. Αντ’ αυτού δεν είδαμε τίποτα για το σήμερα, γιατί το πρόβλημα είναι σήμερα κι όχι αύριο ή ύστερα από 10 χρόνια. Είδαμε μέτρα που αφορούν καθαρά το αύριο, όπως τη μείωση του 5% της προκαταβολής φόρου που θα ισχύσει από το 2029», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Γιάννης Κελγιώργης. 

Βρέθηκα στην Δ.Ε.Θ., είδα αρκετούς συναδέλφους πρόεδρους από όλη την επικράτεια, είδα μία απογοήτευση που την έχουμε κι εμείς

«Δεν ακούσαμε τίποτα απολύτως που να αφορά τον εμπορικό κόσμο. Την Κυριακή βρέθηκα στην Δ.Ε.Θ., είδα αρκετούς συναδέλφους πρόεδρους από όλη την επικράτεια, είδα μία απογοήτευση που την έχουμε κι εμείς εδώ στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και οι συνάδελφοί μου, καθώς προσδοκούσαμε να δούμε πράγματα. Δεν είδαμε απολύτως τίποτα. Η επιχειρηματικότητα έχει πρόβλημα σήμερα, δεν έχει πρόβλημα ύστερα από τρία και τέσσερα και δέκα χρόνια. Ας ανακοίνωνε τουλάχιστον κάτι που να έλεγε αυτό είναι για τα παιδιά σας δεν αφορά εσάς», σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Αν δεν βλέπεις τίποτα προεκλογικά, αντιλαμβανόμαστε όλοι τι θα γίνει την επόμενη μέρα των εκλογών

«Εμείς θέλαμε λύσεις για πολλά ζητήματα σήμερα. Η υψηλή φορολόγηση, οι τραπεζικές προμήθειες που έχουν φτάσει στον Θεό και αυξάνονται κάθε μήνα ανεξέλεγκτα, δεν υπάρχει αφορολόγητο για τους συναδέλφους μας, δεν μπορεί κάποιος να πάρει ένα χιλιάρικο αφορολόγητο, καθώς φορολογείται από το πρώτο ευρώ. Το τεκμαρτό, η κατάργηση διαφόρων τελών που υπάρχουν πάνω σε επιχειρήσεις και πολλά άλλα. Συνολικά 13 μέτρα είχαμε ζητήσει, ώστε να τα δει ο πρωθυπουργός και να δοθούν λύσεις, αλλά δεν κοίταξαν τίποτα απολύτως. Θα θυμίσω ότι φέτος είναι μία προεκλογική χρονιά και αν δεν βλέπεις τίποτα προεκλογικά, αντιλαμβανόμαστε όλοι τι θα γίνει την επόμενη μέρα των εκλογών», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Κελγιώργης.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Καβάλας

Ο-Μανώλης-Χριστοδουλάκης-επισκέφθηκε-το-Επιμελητήριο-Καβάλας

Στο Επιμελητήριο Καβάλας βρέθηκε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Καβάλα, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι βασικοί παραγωγικοί και οικονομικοί πυλώνες της περιοχής, με αναφορές στον τουρισμό, τη μεταποίηση, την εξαγωγική δραστηριότητα, τον πρωτογενή τομέα και την εξόρυξη και επεξεργασία μαρμάρου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως η περιορισμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση, το αυξημένο λειτουργικό κόστος και οι γενικότερες δυσκολίες που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητά τους.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου επισημάνθηκε η ανάγκη για ουσιαστικότερη συνεργασία και διαβούλευση της Πολιτείας με τους παραγωγικούς φορείς και τα Επιμελητήρια, ώστε οι αποφάσεις οικονομικής πολιτικής να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης, παρέδωσε στον κ. Χριστοδουλάκη υπόμνημα με τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική επιχειρηματικότητα, καθώς και προτάσεις για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη δημιουργία ενός πιο σταθερού και ανταγωνιστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Παναγιωτίδης

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα