Connect with us

Οικονομία

Σύμπραξη Τουρισμού Καβάλας – Θάσου: Σύνθεση δυνάμεων για την επόμενη ημέρα του τουρισμού

Σύμπραξη-Τουρισμού-Καβάλας-–-Θάσου:-Σύνθεση-δυνάμεων-για-την-επόμενη-ημέρα-του-τουρισμού

Μετρώντας ήδη 4 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας η Σύμπραξη Τουρισμού Καβάλας – Θάσου πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023, παρουσίαση του έργου της στο ξενοδοχείο Lucy Hotel στην Καβάλα, παρουσία πλήθους κόσμου.

Σήμερα η Σύμπραξη Τουρισμού Καβάλας – Θάσου ενισχύεται σημαντικά με την ένταξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο σχήμα της. Έτσι, αποτελούμενη πλέον από επτά (7) συμμάχους – Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καβάλας, Ένωση Ξενοδόχων Θάσου, Επιμελητήριο Καβάλας, Fraport Greece, AEGEAN, Marketing Greece και Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) – η Σύμπραξη Τουρισμού Καβάλας – Θάσου ενώνει δυνάμεις και πόρους και θέτει την ανάδειξη και προώθηση της τουριστικής ταυτότητας των δύο προορισμών στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της.

Με στόχο την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και ελκυστικότητας των δύο προορισμών, την ανάδειξη των αυθεντικών εμπειριών που προσφέρουν, την προβολή της διαφορετικότητας των προορισμών, αλλά και της μεταξύ τους εγγύτητα, η Σύμπραξη Τουρισμού σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις που απευθύνονται στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό. Για το 2023, η Σύμπραξη συνεχίζει να χτίζει περαιτέρω στον αυθεντικό χαρακτήρα των προορισμών, εμβαθύνοντας και αποκαλύπτοντας τις λιγότερο γνωστές εμπειρίες που εμπλουτίζουν και διαμορφώνουν ένα πολυθεματικό τουριστικό προϊόν. Όπως η κοντινή απόδραση από την Καβάλα στο ανεξερεύνητο Παγγαίο Όρος και μια σειρά ξεχωριστών εμπειριών, πεζοπορία μέσα στη φύση, παραδοσιακά χωριά, αμπελώνες, τοπικά προϊόντα. Ενώ παράλληλα ο πλούτος των χειροτεχνιών (crafts), τα δημοφιλή τοπικά προϊόντα της Θάσου και η παράδοση και κουλτούρα των κατοίκων του νησιού βρίσκονται σε πρώτο πλάνο αποτυπώνοντας το έντονο στοιχείο αυθεντικότητας του προορισμού και αναδεικνύοντας την πολιτιστική του αξία.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί 11 travel video, περισσότερες από 150 φωτογραφίες,  11 ταξιδιωτικά αφιερώματα στο discovergreece.com και προώθηση του συνολικού περιεχομένου με  ψηφιακές καμπάνιες προβολής. Αξιοσημείωτο είναι το ψηφιακό αποτύπωμα των δράσεων με reach 10 εκατ. και 1.5 εκατ. video views. Επιπλέον, έχουν υλοποιηθεί 15 δημοσιογραφικά ταξίδια από τις αγορές – στόχο των προορισμών με εκπροσώπους από διεθνή ΜΜΕ, έχοντας επιτύχει περισσότερα από 40 δημοσιεύματα.

Ο Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, δήλωσε πως «Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας για τον τουρισμό είναι ήδη εδώ. Βασική προϋπόθεση για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του νέου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος που διαμορφώνεται είναι η συνεργασία. Για αυτό ο ΕΟΤ ενώνει δυνάμεις με την Marketing Greece και τον ιδιωτικό τομέα και στην Καβάλα – Θάσο, συμβάλλοντας έμπρακτα στην κοινή προσπάθεια προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό. Η επόμενη μέρα του τουρισμού μας χρειάζεται όλους και ευελπιστώ αυτή η κοινή πρωτοβουλία μας να αποτελέσει οδηγό για όλους».

Η Ιωάννα Δρέττα, CEO Marketing Greece, υπογράμμισε τη σημασία της Σύμπραξης Τουρισμού Καβάλας – Θάσου λέγοντας πως «Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός πως η Καβάλα και η Θάσος στέκονται δυναμικά και με αφοσίωση στη δημιουργία, διατήρηση και ενίσχυση της Σύμπραξης Τουρισμού, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση», ενώ παρουσιάζοντας το έργο που έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα τόνισε ότι «Η ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητας των δυο προορισμών εστιάζει σε μια βαθύτερη προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος, φέρνοντας στην πρώτη γραμμή την αυθεντικότητα, την παράδοση, αλλά και τις ξεχωριστές εμπειρίες που προσφέρουν στους επισκέπτες τους. Η βαθύτερη κατανόηση από όλους της ταυτότητας των προορισμών είναι προϋπόθεση για το χτίσιμο του brand τους».

Ο Αντώνης Μιτζάλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, δήλωσε πως: «Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε σήμερα τις δράσεις ανάδειξης και προβολής της ευρύτερης περιοχής Καβάλας – Θάσου. Με πίστη στο κοινό μας όραμα συνεχίζουμε την άρτια συνεργασία των τοπικών φορέων ξενοδόχων και επαγγελματιών με την Marketing Greece και ελπίζουμε η προσπάθεια αυτή να ενδυναμώνεται χρόνο με το χρόνο».

Ο Πάρις Παρασχούδης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, δήλωσε πως «Η αρχή «Η ισχύς εν τη ενώσει», είναι ακόμα πιο σημαντική για τον κλάδο του Τουρισμού, όπου οι εμπλεκόμενοι είναι πολλοί, και η παραδοχή για το «κοινώς αποδεκτό» μη δεδομένη. Η Marketing Greece συνέβαλε καθοριστικά, στο να προσεγγίσουμε το τουριστικό μας προϊόν με Ανθρωποκεντρικό – Βιωματικό τρόπο, και να το συνδέσουμε με ότι εκφράζει την «Ελληνικότητά» μας. Χωρίς να αρνούμαστε ως προορισμός τον «ήλιο και τη θάλασσα» που είναι εκ των πραγμάτων η  κύρια μορφή τουρισμού στη Θάσο, η στρατηγική μας είναι, να τη συμπληρώσουμε με περισσότερες εκδοχές του τι σημαίνει Θάσος, οι οποίες μπορούν να μεταφραστούν σε τουριστικές εμπειρίες. Προσβλέπω, στην συνέχιση της μέχρι τώρα  γόνιμης συνεργασίας μας, για την περαιτέρω ανάδειξη της τουριστικής μας ταυτότητας».

Ο Μάρκος Δέμπας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας, συμπλήρωσε πως: «Η κοινή προσπάθεια των Φορέων μας, για προβολή της περιοχής Καβάλας και Θάσου, έχει ως σκοπό να αναδείξει τις μοναδικές ομορφιές της περιοχής μας, να προβάλει τις προοπτικές ανάπτυξης τουριστικών σημείων και να προσελκύσει ακόμη περισσότερους επισκέπτες, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, επιμήκυνσης ως τουριστικού προορισμού, σε όλες τις εποχές του χρόνου. Μέσα από τα επικοινωνιακά δίκτυα, μεγάλης προσβασιμότητας, που στοχεύσαμε, έρχεται η περιοχή μας, να προβληθεί ακόμη πιο έντονα,  να γίνει περισσότερο γνωστή και να ωφελήσει τις επιχειρήσεις του τουρισμού και την επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας τις συνθήκες ακόμη μεγαλύτερης ανάπτυξης και διείσδυσης σε χώρες του εξωτερικού.»

Ο Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, σχολίασε: «Συνεχίζοντας με συνέπεια και όραμα τη συμμετοχή μας στη Σύμπραξη Τουρισμού για την προώθηση της Καβάλας και της Θάσου, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες φορείς που συνέβαλαν μέσω της κοινής αυτής προσπάθειας στην προώθηση της Καβάλας και της Θάσου τη χρονιά που πέρασε. Η στοχευμένη και καθ’ όλα άρτια στρατηγική επικοινωνίας που υλοποιήθηκε από την Σύμπραξή μας, έδωσε την ευκαιρία στους δύο προορισμούς να προβάλουν  τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη μοναδικότητά τους με τον πλέον ελκυστικό, συνεπή και σύγχρονο τρόπο. Τέλος, θα ήθελα να καλωσορίσω τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, όπου ως νέο μέλος της Σύμπραξής μας θα συμβάλει στην περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου και του έργου μας, και να υπογραμμίσω ταυτόχρονα την αξία της κοινής προσπάθειας ως μονόδρομο για την επιτυχή τουριστική ανάπτυξη ενός προορισμού».

Η Μαρίνα Βάλβη, Marketing Director AEGEAN δήλωσε πως «Είναι ιδιαίτερη η χαρά της ΑEGEAN να συμμετέχει στη Σύμπραξη Τουρισμού Καβάλας-Θάσου, καθώς μόνο μέσα από συνέργειες μεγιστοποιούμε την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών μας για την προώθηση του τόπου. Πόσο μάλλον όταν αυτές περιλαμβάνουν όλους τους φορείς που καθορίζουν το τουριστικό μέλλον του προορισμού. Με κύριο συντονιστή μας τη Marketing Greece, προχωρήσαμε σε παραγωγή υλικού που αναδεικνύει τον χαρακτήρα της περιοχής, ενώ από την πλευρά της AEGEAN χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα και κανάλια επικοινωνίας για να προβάλουμε δυνατά τις ομορφιές του τόπου. Ταυτόχρονα ενισχύουμε τη διασυνδεσιμότητα του προορισμού, όπως έγινε φέτος με τις πρόσθετες πτήσεις της Καβάλας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την κοινή προσπάθεια για την προσέλκυση ακόμα περισσότερων επισκεπτών και γιατί όχι, να μεγαλώσουμε κι άλλο αυτή τη Σύμπραξη, για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα στο μέλλον!»

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Οικονομία

Αναστάτωση στην τοπική οικονομία έφεραν οι αυξήσεις στα καύσιμα

Αναστάτωση-στην-τοπική-οικονομία-έφεραν-οι-αυξήσεις-στα-καύσιμα

Αλέξης Προκοπίου: Όταν πέσουν οι τιμές δεν θα μειωθούν αντίστοιχα στα προϊόντα

Για την αναστάτωση που έχουν επιφέρει στην τοπική οικονομία οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο Αλέξης Προκοπίου, πρόεδρος του εμπορικού τμήματος του Επιμελητηρίου Καβάλας.
”Είναι μία περίοδος που την έχουμε ζήσει ξανά με τον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά αυτή τη φορά είναι πιο έντονη. Οι τιμές των καυσίμων είναι πολύ ανεβασμένες και έχουν συμπαρασύρει όλα τα υπόλοιπα προϊόντα”, ανέφερε αρχικά ο κ. Προκοπίου.

Θα χρειαστεί ένα τρίμηνο να επανέλθει η οικονομία όταν τελειώσει ο πόλεμος

”Την τελευταία εβδομάδα είχαμε μία μικρή αποκλιμάκωση, αλλά απ’ ό,τι βλέπω θα αρχίσουν και πάλι οι τιμές των καυσίμων να ανεβαίνουν, καθώς έχει εκτιναχθεί η τιμή του πετρελαίου διεθνώς για άλλη μια φορά. Ελπίζουμε το επόμενο διάστημα να γίνει κάτι ώστε να αποκλιμακωθεί αυτή η άσχημη κατάσταση. Όταν γίνει αυτό θα χρειαστεί ένα διάστημα 2-3 μηνών για να επανέλθουμε σε φυσιολογικά επίπεδα”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του εμπορικού τμήματος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Όταν πέσουν οι τιμές στα καύσιμα δεν θα μειωθούν αντίστοιχα στα προϊόντα

”Τα καύσιμα είναι το άλφα και το ωμέγα στη δουλειά των επαγγελματιών στις μεταφορές. Είναι τεράστιο το ποσό με το οποίο επιβαρύνεται μία επιχείρηση κι αυτό είναι φυσικά που περνάει τις αυξήσεις από τα καύσιμα στη συνέχεια στις τιμές των προϊόντων. Βέβαια στα καύσιμα κάποια στιγμή θα πέσουν οι τιμές, όμως των προϊόντων είναι αυτές που δεν θα μειωθούν εύκολα. Εκεί είναι το μελανό σημείο της υπόθεσης. Όταν αυξάνονται τα καύσιμα συμπαρασύρονται τα πάντα, αλλά όταν μειώνονται δεν έχουμε αντίστοιχα μειώσεις στα υπόλοιπα προϊόντα”, σημείωσε καταληκτικά ο κ. Προκοπίου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

«Παρενέργειες» στον τουρισμό από την κρίση στη Μέση Ανατολή

«Παρενέργειες»-στον-τουρισμό-από-την-κρίση-στη-Μέση-Ανατολή

Πάρης Παρασχούδης: Άρχισαν να μην υπάρχουν καύσιμα για τα αεροπλάνα / Η ακρίβεια ήρθε για να μείνει

«Έχουμε όντως επιπτώσεις στις προκρατήσεις με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας», σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, αναφορικά με τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή στον τουρισμό.
”Το ξεκίνημα της χρονιάς πήγε πολύ καλά για τον τουρισμό και για τις προκρατήσεις μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου οπότε και ξεκίνησαν τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής. Τα πράγματα μέχρι τότε ήταν πολύ καλύτερα σε σχέση με την περσινή περίοδο”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Παρασχούδης.

‘Εχουν γίνει πιο πολύπλοκα τα πράγματα

”Όταν ήμασταν στο Βερολίνιο δεν έγινε ιδιαίτερος λόγος για τα προβλήματα του πολέμου. Πίστευαν όλοι ότι θα είναι κάτι γρήγορο που θα ξεπεραστεί σε μερικές εβδομάδες. Όσο υπήρχε αυτή η προσδοκία δεν είχαμε επιπτώσεις, υπήρχε μία αναμονή, ένα πάγωμα των κρατήσεων, αλλά περίμεναν όλοι να ξεπεραστούν γρήγορα οι δυσκολίες. Τώρα όμως βλέπουμε ότι έχουν γίνει πιο πολύπλοκα τα πράγματα, άρχισαν να μην υπάρχουν καύσιμα για τα αεροπλάνα, κάτι που είναι πάρα πολύ ανησυχητικό γιατί ο εισερχόμενος τουρισμός βασίζεται στις πτήσεις και χωρίς αεροπλάνα δεν θα μπορέσουν να έρθουν αυτοί οι άνθρωποι στη χώρα μας. Αυτό μπορεί να διορθωθεί βέβαια με το τέλος του πολέμου”, ανέφερε στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου.

Η ακρίβεια ήρθε για να μείνει

”Αυτό όμως που ήρθε και θα μείνει είναι η ακρίβεια, η οποία επηρεάζει και τους πελάτες μας που βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται και οι επιλογές τους να είναι λιγότερες και εμάς φυσικά ως επιχειρηματίες του τουρισμού που το κόστος λειτουργίας μας ανεβαίνει. Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα μείνουν, κάποια άλλα ελπίζουμε να ξεπεραστούν και γρήγορα να έχουμε μία καλή τουριστική περίοδο. Ο ελληνικός τουρισμός έχει αποδείξει ότι είναι ανθεκτικός σε τέτοιου είδους δυσκολίες. Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά πρέπει και ο πόλεμος να τελειώσει κάποια στιγμή. Είναι αλήθεια ότι ο οδικός τουρισμός ίσως ευνοεί την περιοχή μας. Εμείς ως ξενοδόχοι δεν πιστεύουμε ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα αφίξεων. Το πρόβλημα είναι της κατανάλωσης και του κόστους λειτουργίας των καταλυμάτων. Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, άλλωστε είναι μία ευκαιρία να κερδίσουμε, όπως συμβαίνει στην Ισπανία, επισκέπτες από αυτούς που δεν θα πάνε προς την ανατολή και θα κατευθύνεται προς τη δύση. Εμείς είμαστε στη μέση και ισορροπούμε μεταξύ ανατολής και δύσης όπως πάντα”, σημείωσε καταληκτικά ο Πάρης Παρασχούδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Πέφτει η αυλαία στις 26 Οκτωβρίου για τα ξενοδοχεία της Θάσου

Πέφτει-η-αυλαία-στις-26-Οκτωβρίου-για-τα-ξενοδοχεία-της-Θάσου

Στις 26 Οκτωβρίου πέφτει η αυλαία για τη φετινή τουριστική περίοδο για τα ξενοδοχεία της Θάσου, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Μαργαρίτης Μπαμπατζίκος, την συγκεκριμένη ημερομηνία κλείνει και το τελευταίο ξενοδοχείο της Θάσου.

«Η φετινή τουριστική περίοδος οδεύει προς το τέλος της. Έχουν μείνει ελάχιστα ξενοδοχεία ανοιχτά στο νησί. Οι τελευταίοι τουρίστες προέρχονται κύριως από τις βόρειες χώρες της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα το 90% εξ αυτών είναι από τη Γερμανία. Το τελευταίο ξενοδοχείο του νησιού θα κλείσει στις 26 Οκτωβρίου», ανέφερε αρχικά ο κ. Μπαμπατζίκος.

Σημαντικές επαφές σε εξέλιξη με tour operators – Τα αποτελέσματα θα φανού στα τέλη Νοεμβρίου

«Γενικότερα ήταν μία χρονιά αρκετά καλή για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Ειδικότερα ο Σεπτέμβριος μας βοήθησε πάρα πολύ. Ίσως ήταν από τους καλύτερους που είχαμε τα τελευταία χρόνια κι αυτό οφείλεται στις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν. Πραγματικά το ξεκίνημα μας φέτος ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Και ο Μάιος και ο Ιούνιος δεν πήγαν όπως περιμέναμε. Ευελπιστούμε του χρόνου όλο αυτό να διαφοροποιηθεί και να έχουμε ένα καλύτερο ξεκίνημα. Ως Ένωση Ξενοδόχων Θάσου κάναμε μια τεράστια προσπάθεια και πιστεύω ότι στα τέλη Νοεμβρίου θα έχουμε θετικά αποτελέσματα να ανακοινώσουμε για τις επαφές που έχουμε με μεγάλους tour operators, με τους οποίους αυτή τη στιγμή είμαστε σε συζήτηση. Αν έχουμε το αποτέλεσμα που περιμένουμε θα το ανακοινώσουμε με μεγάλη ικανοποίηση», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου.

Η έλλειψη υποδομών στο νησί δεν του επιτρέπει να εκμεταλλευτεί τον τουρισμό κρουαζιέρας

Ερωτηθείς για το πόσο θα μπορούσε να βοηθήσει το νησί, όσον αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο τουρισμός κρουαζιέρας, ο κ. Μπαμπατζίκος απάντησε: «Η έλλειψη υποδομών δεν μας επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε τον τουρισμό κρουαζιέρας, όπως το κάνει η Καβάλα. Δεν μπορούμε να έχουμε αυτό το όφελος, διότι πραγματικά τα λιμάνια μας είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Στον Λιμένα και στα Λιμενάρια που έχουν μια σχετική υποδομή θα μπορούσε να γίνει κάτι κι αυτό θα ήταν μία μεγάλη τόνωση στο τουριστικό κομμάτι του νησιού μας, αλλά δυστυχώς είμαστε πάρα πολύ πίσω σε αυτό το κομμάτι. Ευελπιστούμε να το ακούσουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με όλο αυτό και να κάνουν κάποιες κινήσεις, ώστε να καταφέρουμε κάποια στιγμή να έχουμε κι εμείς τέτοιου είδους τουρισμό». 

Οι Ρουμάνοι έκαναν και φέτος τη διαφορά – Ωστόσο η οικονομική δυνατότητα των τουριστών στη Θάσο είναι από μέτρια έως χαμηλή

Τέλος, αναφορικά με τις αγορές που κυριάρχησαν φέτος στο νησί, ο Μαργαρίτης Μπαμπατζίκος επισήμανε: «Αυτοί που κυριάρχησαν για ακόμη μία χρόνια ήταν οι Ρουμάνοι, αν και αρκετά πιο πεσμένη η προσέλευσή τους σε σχέση μ’ άλλες χρονιές. Οι Ρουμάνοι έκαναν και φέτος τη διαφορά, καθώς αποτελούν το 70% των επισκεπτών μας και το υπόλοιπο 30% το παίρνουν Βούλγαροι, Σέρβοι και Τούρκοι. Σίγουρα η τουρκική αγορά ήταν λίγο καλύτερη από πέρυσι, αυτό δεν αμφισβητείται. Όσον αφορά τα βαλάντια μόνο ένα 10 με 15% έκανε τη διαφορά. Με την ποσότητα επισκεπτών που είχε το νησί θα έπρεπε τα αποτελέσματα να είναι καλύτερα στους τζίρους μας, αλλά η οικονομική δυνατότητα των τουριστών μας είναι από μέτρια έως χαμηλή. Αυτό δεν ξέρω πώς μπορούμε να το αλλάξουμε. Θέλει κόπο, θέλει αγώνα αρκετό, για να ξεκινήσουμε σιγά σιγά να κάνουμε όσο το δυνατόν γίνεται μία καλύτερη διαχείριση του κόσμου».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα