Connect with us

Καβάλα

Συνεργασία δήμου Καβάλας και Αστυνομίας για τις γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας

Συνεργασία-δήμου-Καβάλας-και-Αστυνομίας-για-τις-γυναίκες-θύματα-έμφυλης-και-ενδοοικογενειακής-βίας

Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Καβάλας και την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, για την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας και αρωγής σε γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, υπέγραψαν το πρωί της Τρίτης 23 Νοεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας, Γιάννης Καραμανλής.

Το μνημόνιο συνεργασίας επικυρώνει την πρόθεση των δύο μερών να συνεργαστούν αποτελεσματικά για την ουσιαστική στήριξη του έργου του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας, αναφορικά με την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Παράλληλα, συμβάλλει στην ανάπτυξη δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για το σοβαρό αυτό κοινωνικό φαινόμενο και στη δημιουργία ενός πλαισίου δομημένης επικοινωνίας και αμφίδρομης πληροφόρησης, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιστατικών που καταγράφονται στην περιοχή μας.

Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι “το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών και των γυναικοκτονιών, έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας. Ο Δήμος μας βρίσκεται διαρκώς αρωγός στις δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, όπως και σήμερα, που υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας με τη Διεύθυνση της Αστυνομίας Καβάλας.

Σκοποί του εγχειρήματος αυτού είναι η ολοκληρωτική στήριξη κάθε γυναίκας θύματος έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και η θεσμική αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, που έχει λάβει διαστάσεις κοινωνικής πανδημίας.

Η πρωτοβουλία αυτή” όπως ανέφερε ο κ. Μουριάδης “συνιστά δέσμευση αγαστής συνεργασίας, με στόχο κάθε γυναίκα και να αισθάνεται και να είναι ασφαλής.

Ο Δήμος Καβάλας καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας κατά των γυναικών και βρίσκεται στο πλευρό κάθε θύματος κακοποίησης.

Κι εγώ, ως Δήμαρχος, δηλώνω ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το Συμβουλευτικό Κέντρο και κάθε πρωτοβουλία κατά της βίας εναντίον των γυναικών, διαδίδοντας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στην κακοποίηση, με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον δίχως βία, που αξίζει σε κάθε άνθρωπο”.

Παίρνοντας το λόγο ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας, Γιάννης Καραμανλής, σημείωσε ότι “η πρωτοβουλία που ανέλαβε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας για την υπογραφή του εν λόγω μνημονίου συνεργασίας είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”, ενώ επισήμανε πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων του Παγγαίου και του Νέστου, θα ενισχύσουν με όλες τους τις δυνάμεις την προσπάθεια προστασίας, ασφάλειας και εξυπηρέτησης των γυναικών-θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Τέλος, η νομική εκπρόσωπος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας, Θεανώ Κιρκασιάδου, είπε ότι “τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά και να δράσουμε. Η Ελλάδα ματώνει καθημερινά, καθώς διαπιστώνεται μια κλιμάκωση της βίας άκρως επικίνδυνης και ανησυχητικής. Απαιτείται διαρκής εγρήγορση και αυξημένη προσοχή. Στόχος είναι να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες” τόνισε με έμφαση η κ. Κιρκασιάδου και πρόσθεσε “η σημερινή υπογραφή αποτελεί μια ενέργεια συμβολική, αλλά και μια ενέργεια ουσίας. Η εξωστρέφεια είναι πολύ σημαντική. Οι υπηρεσίες είναι τα πρόσωπα. Είμαστε εμείς και είμαστε εδώ”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Φίλιππος Αναστασιάδης: Είναι επιβράβρευση μιας συλλογικής προσπάθειας

Φίλιππος-Αναστασιάδης:-Είναι-επιβράβρευση-μιας-συλλογικής-προσπάθειας

«Δεν επιβραβεύεται μόνο ο επικεφαλής, αλλά είναι βέβαιο ότι αυτό γίνεται απ’ όλους μαζί / Υπάρχει μεγάλος βαθμός ικανοποίησης από τους συμπολίτες μας και αυτό είναι ορατό / Επίσης σημαντικό είναι και το γεγονός ότι τα παιδιά μας μένουν στον τόπο τους»

«Είναι επιβράβρευση μιας συλλογικής προσπάθειας, γιατί ποτέ δεν επιβραβεύεται μόνο ο επικεφαλής, αλλά είναι βέβαιο ότι αυτό γίνεται απ’ όλους μαζί και νομίζω ότι αυτό είναι που μας κάνει να σηκώνουμε τα μανίκια και να έχουμε όρεξη για περισσότερη δουλειά, γιατί επιβραβεύονται οι προσπάθειες που έχουμε κάνει για να παρέχουμε όσο γίνεται καλύτερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, μ’ αφορμή την 4η θέση μεταξύ 104 δήμων της χώρας, στην οποία κατατάχθηκε ο δήμος Παγγαίου, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr με αντικείμενο τον βαθμό ικανοποίησης των δημοτών από το έργο των δημάρχων τους. Πιο συγκεκριμένα ο δήμος Παγγαίου με δήμαρχο τον Φίλιππο Αναστασιάδη, συγκέντρωσε ποσοστό ικανοποίησης 40,6%.

Αναδεικνύεται η προσπάθεια της δημοτικής αρχής του δήμου Παγγαίου

«Η πανελλαδική δημοσκόπηση έγινε από το έγκριτο site aftodioikisi.gr, όπου με κάποια συγκριτικά στοιχεία, αναδεικνύεται η προσπάθεια της δημοτικής αρχής του δήμου Παγγαίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος βαθμός ικανοποίησης από τους συμπολίτες μας. Αυτό είναι ορατό, το βλέπουμε στην καθημερινότητα, αλλά και στην τουριστική και οικονομική γενικότερα ανάπτυξη που έχει η περιοχή μας. Ο δήμος Παγγαίου είναι ένας από τους πιο τουριστικούς δήμους της χώρας, κάτι που προκύπτει από στατιστικά στοιχεία των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών. Είμαστε στους πέντε πρώτους τουριστικούς δήμους της χώρας, σύμφωνα με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών και της παράκτιας ζώνης γενικά», πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο δήμαρχος Παγγαίου.

Καρπωνόμαστε τις προσπάθειες που έχουμε κάνει κι αυτό φαίνεται και στα επίσημα στοιχεία

«Πραγματικά καρπωνόμαστε τις προσπάθειες που έχουμε κάνει κι αυτό φαίνεται και στα επίσημα στοιχεία, ενώ υπάρχουν πολλοί ικανοποιημένοι συμπολίτες μας, επαγγελματίες κι όχι μόνο, που παρέχουν εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες. Επίσης σημαντικό είναι και το γεγονός ότι τα παιδιά μας μένουν στον τόπο τους, βρίσκουν δουλειά, δεν υπάρχει ανεργία στον τόπο μας, αλλά απεναντίας έχουν αυξηθεί πολύ τα μεροκάματα. Αυτό που διαπιστώνω τελευταία είναι ότι ενώ έφευγαν νέα παιδιά από την περιοχή μας για να δουλέψουν «σεζόν» όπως λέμε σε θερινές και τουριστικές περιοχές, πλέον μένουν στην περιοχή μας, αλλά και πολλοί έρχονται από άλλες περιοχές για να αναζητήσουν εργασία στον δήμο μας. Αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και γι’ αυτό συνεχίζουμε την προσπάθειά μας», επισήμανε καταληκτικά ο Φίλιππος Αναστασιάδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Συνελήφθη η οδηγός του οχήματος που πήρε φωτιά στην Εγνατία οδό

Συνελήφθη-η-οδηγός-του-οχήματος-που-πήρε-φωτιά-στην-Εγνατία-οδό

Συνελήφθη η αλλοδαπή οδηγός του οχήματος που πήρε φωτιά στην Εγνατία οδό η οποία επεκτάθηκε σε δασική έκταση πάνω από την Καλαμίτσα Καβάλας το πρωί της Παρασκευής (3/7/2026).

Αναλυτικά σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησαν την Παρασκευή τα Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος για τρεις πυρκαγιές από αμέλεια που εκδηλώθηκαν σε Αργολίδα, Καβάλα και Κορινθία. Πιο συγκεκριμένα:

Στην Ασίνη Αργολίδας συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, όταν πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:52 στο Ι.Χ.Φ. όχημά του επεκτάθηκε σε δασική έκταση. Σε βάρος του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.707,03 ευρώ.

Στην Καλαμίτσα Καβάλας συνελήφθη 60χρονη αλλοδαπή, καθώς πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10:46 στο όχημά της επεκτάθηκε επίσης σε δασική έκταση.

Στο Σπαθοβούνι Κορινθίας συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 48 και 59 ετών, για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16:22. Από την προανάκριση προέκυψε ότι η φωτιά προκλήθηκε από καλώδιο ηλεκτροδότησης γεώτρησης.

Όπως σημειώνεται από την Πυροσβεστική, και οι τέσσερις συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ οι σχετικές προανακρίσεις συνεχίζονται από τα αρμόδια Α.Κ.Α.Ε.Ε.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Το αποτέλεσμα δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και πάνω σε αυτόν θα συνεχίσουμε

Το-αποτέλεσμα-δείχνει-ότι-είμαστε-στον-σωστό-δρόμο-και-πάνω-σε-αυτόν-θα-συνεχίσουμε

«Ψάξαμε όλη τη νομοθεσία και βρήκαμε ότι υπάρχει φόρμουλα για τα πανηγύρια»

«Είναι κάτι το οποίο μας χαροποιεί, αν και εμείς ξέρουμε ότι δουλεύουμε, ξέρουμε τι κάνουμε. Είναι μια αναγνώριση εκ μέρους των δημοτών των προσπαθειών που καταβάλλει η διοίκηση του Φίλιππου Αναστασιάδη».

Τα παραπάνω τόνισε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, αναφορικά με την 4η θέση μεταξύ 104 δήμων της χώρας, στην οποία κατατάχθηκε ο δήμος Παγγαίου, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr με αντικείμενο τον βαθμό ικανοποίησης των δημοτών από το έργο των δημάρχων τους.

Το αποτέλεσμα δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και πάνω σε αυτόν θα συνεχίσουμε

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Παγγαίου, με δήμαρχο τον Φίλιππο Αναστασιάδη, συγκέντρωσε ποσοστό ικανοποίησης 40,6%. Η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr, διεξήχθη από 1 έως 20 Ιουνίου 2026 σε δείγμα 20.385 ατόμων και βασίστηκε σε διαδικτυακή έρευνα προσωπικών ερωτηματολογίων σε ψηφοφόρους στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

«Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και πάνω σε αυτόν θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Μποσμπότης.

Βρήκαμε ότι υπάρχει φόρμουλα

Ο αντιδήμαρχος Παγγαίου αναφέρθηκε και στην επικοινωνία που είχε με τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την λήψη απόφασης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την έγκριση χορήγησης προσωρινών θέσεων στάσιμου εμπορίου σε πολιτιστικούς συλλόγους στο πλαίσιο και κατά την διάρκεια της διοργάνωσης από αυτούς πολιτιστικών εκδηλώσεων, αποκλειστικά για φορητές εγκαταστάσεις έψησης, σύμφωνα με το άρθρο 182 του Ν. 5297/2026.

«Με τη νομική υπηρεσία του δήμου, με το γραφείο καταστημάτων, ψάξαμε όλη τη νομοθεσία και βρήκαμε ότι υπάρχει φόρμουλα που ήδη εφαρμόζουμε. Σ’ αυτό βοήθησε και μια τροπολογία του Απριλίου, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους πολιτιστικούς συλλόγους να τους παραχωρούνται με απόφαση του δήμου θέσεις προσωρινού στάσιμου εμπορίου για να πωλούν τρόφιμα και ποτά», ανέφερε σχετικά ο κ. Μποσμπότης.

Αυτοψία στον χώρο ψησίματος

«Χαρτογραφήσαμε όλα τα πανηγύρια του καλοκαιρού, πήραμε μια απόφαση με την οποία δημιουργούμε αυτές τις θέσεις κι από εκεί και πέρα ο κάθε σύλλογος με αίτημα του προς την υγειονομική υπηρεσία της Περιφέρειας θα πρέπει να ζητήσει να γίνει αυτοψία του χώρου όπου θα γίνεται το ψήσιμο και η παρασκευή φαγητού. Έτσι θα μπορεί να δραστηριοποιείται χωρίς κανένα πρόβλημα και θα συνεχίσουν τα γνωστά πανηγύρια να λειτουργούν με τον τρόπο που τόσα χρόνια ξέρουμε και βλέπουμε ειδικά τους νέους να τα αγκαλιάζουν κι αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα», επισήμανε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Παγγαίου. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα