Connect with us

Αστυνομικά

Συνελήφθη 70χρονος για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών

Συνελήφθη-70χρονος-για-«πειρατεία»-συνδρομητικών-καναλιών

Τέλος στη δράση 70χρονου ημεδαπού, που διέθετε παράνομα προστατευόμενο περιεχόμενο πνευματικής ιδιοκτησίας, έθεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, έπειτα από τη σύλληψή του πρωινές ώρες χθες (12-04-2022) στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και για απάτη με υπολογιστή.

Συγκεκριμένα, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διενεργήθηκε έρευνα για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της «πειρατείας» συνδρομητικών καναλιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 70χρονος είχε αναρτήσει αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού που παρείχε παράνομα πρόσβαση σε συνδρομητικές υπηρεσίες.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση με τη συνδρομή υπαλλήλων της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων και παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 86 ηλεκτρονικές συσκευές, ορισμένες εκ των οποίων είχαν εγκατεστημένο πειρατικό πρόγραμμα αναπαραγωγής συνδρομητικών καναλιών,
  • Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, tablet, συσκευές αποθήκευσης (σκληροί δίσκοι και usb)
  • Χρηματικό ποσό 1.950 ευρώ,
  • Κινητό τηλέφωνο,
  • Σημειωματάρια και τετράδια με πελατολόγιο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, από τον Απρίλιο του 2021 έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους ο 70χρονος είχε αποστείλει μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών περισσότερα από 200 δέματα σε όλη την Ελλάδα.

Τα έσοδα του συλληφθέντα από την πώληση των ηλεκτρονικών συσκευών και την είσπραξη των παράνομων συνδέσεων υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη ζημία σε διαφυγόντα έσοδα των συνδρομητικών εταιρειών υπερβαίνει τα 600.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αστυνομικά

Καβάλα: Έπεσε από μπαλκόνι και έχασε την ζωή του

Καβάλα:-Έπεσε-από-μπαλκόνι-και-έχασε-την-ζωή-του

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Καβάλα: Έπεσε από μπαλκόνι και έχασε την ζωή του

Νεαρός άντρας έχασε την ζωή του όταν έπεσε από το μπαλκόνι διαμερίσματος 4ου ορόφου σε πολυκατοικία στην οδό Θεσσαλονίκης στην Καβάλα.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2026.

Ο νεαρός άντρας έπεσε πάνω σε κάγκελα περίφραξης υπαίθριου χώρου με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Καβάλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα που οδήγησαν στην πτώση του άντρα από το μπαλκόνι.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Νεκρός 62χρονος σε σύγκρουση Ι.Χ. με φορτηγό

Νεκρός-62χρονος-σε-σύγκρουση-ΙΧ.-με-φορτηγό

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Την 19-10-2026 και περί ώρα 21:53, στο 149ο χλμ της Εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 62χρονος ημεδαπός συγκρούσθηκε μετωπικά με Δ.Χ. Φορτηγό μετά ρυμουλκούμενου που οδηγούσε 51χρονος αλλοδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 62χρονου και τον τραυματισμό του 51χρονου.

 Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ορεστιάδας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Απονομή μεταλλίου «Αστυνομικού Σταυρού» στον Αρχιφύλακα Γεώργιο Μπρίτσο

Απονομή-μεταλλίου-«Αστυνομικού-Σταυρού»-στον-Αρχιφύλακα-Γεώργιο-Μπρίτσο

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2026 στην Αλεξανδρούπολη από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, απονεμήθηκε Μετάλλιο με αντίστοιχο δίπλωμα «Αστυνομικού Σταυρού» σε αστυνομικό του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, για εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξε εκθέτοντας τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Ειδικότερα, ο «Αστυνομικός Σταυρός» μετά την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, απονεμήθηκε στον Αρχιφύλακα ΜΠΡΙΤΣΟ Γεώργιο, ο οποίος, στις 28-07-2025 στον Λιμενίσκο Μάκρης Αλεξανδρούπολης, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης Υπηρεσίας, εκθέτοντας τον εαυτό του σε κίνδυνο κατάφερε να διασώσει έναν άνδρα, ο οποίος είχε πέσει με το αυτοκίνητό του μέσα στη θάλασσα και η ζωή του κινδύνευε άμεσα από πνιγμό. Ο ως άνω Αρχιφύλακας, με επανειλημμένες καταδύσεις και καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια, κατάφερε να τον απεγκλωβίσει από το όχημα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, να τον ανασύρει στην επιφάνεια και με τη συνδρομή και άλλων ατόμων που προσέτρεξαν στο σημείο, να τον βγάλει στη στεριά και έτσι να τον διασώσει, επιδεικνύοντας δραστηριότητα που υπερβαίνει το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον.

Το Αστυνομικό Μετάλλιο απένειμε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Λάμπρος Τσιάρας, ο οποίος συνεχάρη τον τιμώμενο αστυνομικό για την εξαίρετη πράξη του, η οποία όπως ανέφερε αποτελεί έμπρακτη απόδειξη αυταπάρνησης, θάρρους και σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή, αναδεικνύοντας τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα αστυνομικό και την αποστολή του.

Η απονομή του Αστυνομικού Μεταλλίου πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπρόσωπων των Θρησκευτικών, των Πολιτικών και των Δικαστικών Αρχών, των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των τοπικών φορέων, των επαγγελματικών ενώσεων και των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικών φορέων του εν ενεργεία προσωπικού και μελών της οικογένειας του τιμώμενου αστυνομικού.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα