Connect with us

Αστυνομικά

Συνελήφθησαν 38 μέλη συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών

Συνελήφθησαν-38-μέλη-συμμορίας-διακίνησης-ναρκωτικών

Άλλο ένα καίριο χτύπημα στα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στην διακίνηση ναρκωτικών πέτυχε η Ελληνική Αστυνομία.

Οι εμπεριστατωμένες έρευνες σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την 30-11-2021, στις πόλεις της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν συνολικά τριάντα οκτώ (38) μέλη του κυκλώματος.

Πρόκειται για τριάντα έξι (36) ημεδαπούς (τριάντα άνδρες, μεταξύ των οποίων ένας υπάλληλος εξωτερικής φρουράς καταστήματος κράτησης και έξι γυναίκες) και δύο (2) αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και  περί αλλοδαπών κατά περίπτωση.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Δράμας και Ξάνθης και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την πιστοποίηση και αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης των συλληφθέντων, προηγήθηκε αστυνομική έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας διακριβώθηκε ότι οι δράστες από τις αρχές του Ιανουαρίου του 2021 έως την 29-11-2021, εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση, διακριτούς ρόλους και σύνθεση που εναλλασσόταν ανάλογα με τις περιστάσεις, έχοντας ως σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω της πώλησης ναρκωτικών.

Από την πολύμηνη επιτήρηση της δράσης του κυκλώματος και την πρόοδο των ερευνών, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη του κυκλώματος δραστηριοποιούνταν στην πώληση ναρκωτικών ουσιών σε χρήστες των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου, ποσότητες τις οποίες προμηθεύονταν από τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή.

 Παράλληλα, διακριβώθηκε η δράση δύο εκ των συλληφθέντων στην προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας  προέκυψε ότι η οργάνωση προμήθευε με ναρκωτικά τουλάχιστον 115 άτομα.

 Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, σε οχήματα και σε σημεία απόκρυψης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1 κιλό και 608,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • 502 ναρκωτικά δισκία
  • 342 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης
  • 10 ml χασισέλαιο
  • 45 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
  • 3 μαχαίρια
  • 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • 22 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης
  • το χρηματικό ποσό των 9.210 ευρώ περίπου
  • πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κινητών τηλεφώνων

Κατασχέθηκαν επίσης 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και 2 δίκυκλες μοτοσικλέτες.

Η ποσότητα ναρκωτικών που διακινήθηκε κατά το χρονικό διάστημα δράσης του κυκλώματος, εκτιμάται στα 34 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ενώ το παράνομο όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της υπολογίζεται περίπου στα 190.000 ευρώ.

Την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αστυνομικά

Νεκρός 62χρονος σε σύγκρουση Ι.Χ. με φορτηγό

Νεκρός-62χρονος-σε-σύγκρουση-ΙΧ.-με-φορτηγό

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Την 19-10-2026 και περί ώρα 21:53, στο 149ο χλμ της Εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 62χρονος ημεδαπός συγκρούσθηκε μετωπικά με Δ.Χ. Φορτηγό μετά ρυμουλκούμενου που οδηγούσε 51χρονος αλλοδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 62χρονου και τον τραυματισμό του 51χρονου.

 Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ορεστιάδας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Απονομή μεταλλίου «Αστυνομικού Σταυρού» στον Αρχιφύλακα Γεώργιο Μπρίτσο

Απονομή-μεταλλίου-«Αστυνομικού-Σταυρού»-στον-Αρχιφύλακα-Γεώργιο-Μπρίτσο

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2026 στην Αλεξανδρούπολη από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, απονεμήθηκε Μετάλλιο με αντίστοιχο δίπλωμα «Αστυνομικού Σταυρού» σε αστυνομικό του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, για εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξε εκθέτοντας τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Ειδικότερα, ο «Αστυνομικός Σταυρός» μετά την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, απονεμήθηκε στον Αρχιφύλακα ΜΠΡΙΤΣΟ Γεώργιο, ο οποίος, στις 28-07-2025 στον Λιμενίσκο Μάκρης Αλεξανδρούπολης, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης Υπηρεσίας, εκθέτοντας τον εαυτό του σε κίνδυνο κατάφερε να διασώσει έναν άνδρα, ο οποίος είχε πέσει με το αυτοκίνητό του μέσα στη θάλασσα και η ζωή του κινδύνευε άμεσα από πνιγμό. Ο ως άνω Αρχιφύλακας, με επανειλημμένες καταδύσεις και καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια, κατάφερε να τον απεγκλωβίσει από το όχημα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, να τον ανασύρει στην επιφάνεια και με τη συνδρομή και άλλων ατόμων που προσέτρεξαν στο σημείο, να τον βγάλει στη στεριά και έτσι να τον διασώσει, επιδεικνύοντας δραστηριότητα που υπερβαίνει το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον.

Το Αστυνομικό Μετάλλιο απένειμε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Λάμπρος Τσιάρας, ο οποίος συνεχάρη τον τιμώμενο αστυνομικό για την εξαίρετη πράξη του, η οποία όπως ανέφερε αποτελεί έμπρακτη απόδειξη αυταπάρνησης, θάρρους και σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή, αναδεικνύοντας τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα αστυνομικό και την αποστολή του.

Η απονομή του Αστυνομικού Μεταλλίου πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπρόσωπων των Θρησκευτικών, των Πολιτικών και των Δικαστικών Αρχών, των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των τοπικών φορέων, των επαγγελματικών ενώσεων και των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικών φορέων του εν ενεργεία προσωπικού και μελών της οικογένειας του τιμώμενου αστυνομικού.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Ένας νεκρός σε σύγκρουση Ι.Χ. με γερανοφόρο όχημα

Ένας-νεκρός-σε-σύγκρουση-ΙΧ.-με-γερανοφόρο-όχημα

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, 2026

Ο λογαριασμός μου

Get into your account.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα