Connect with us

Καβάλα

Συνάντηση του Δημάρχου Καβάλας με τον Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας της Γερμανίας

Συνάντηση-του-Δημάρχου-Καβάλας-με-τον-Υφυπουργό-Οικονομικής-Συνεργασίας-της-Γερμανίας

Με τον Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό στο Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και Εντεταλμένο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Norbert Barthle, ο οποίος συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο του Γερμανικού Κοινοβουλίου, Rainer Spiering και τον Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Carsten Muller, συναντήθηκε τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Στο επίκεντρο της ωριαίας συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκε το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών του Δήμου Καβάλας και της εκμετάλλευσης νέων μορφών ενέργειας, οι οποίες θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον και θα εξασφαλίζουν ενεργειακή αυτονομία τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Ο κ. Barthle τόνισε ότι έχει ήδη συνυπογράψει μνημόνιο κατανόησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, για τη στενότερη διασύνδεση μεταξύ των περιφερειών και των δήμων των δύο χωρών, καθώς και την ανάπτυξη κοινών δράσεων, που θα αφορούν τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, των υποδομών, του τουρισμού, της κυκλικής οικονομίας, του ψηφιακού μετασχηματισμού και την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας των δύο χωρών, όπως ανέφερε ο κ. Barthle, είναι πλέον απαραίτητο να εξεταστεί το ενδεχόμενο αντικατάστασης του πετρελαίου με τη δημιουργία μονάδων υδρογόνου, οι οποίες, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, της γεωγραφικής θέσης, των υποδομών και της σταθερής κυβέρνησης που διεθέτει η Ελλάδα, μπορούν να αναπτυχθούν σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Ο κ. Μουριάδης επισήμανε ότι η προοπτική αξιοποίησης των μονάδων υδρογόνου τον βρίσκει απολύτως σύμφωνο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις κινήσεις που έκανε ο Δήμος Καβάλας από το 2019, για την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, μέσα από την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με LED, την κατασκευή ενεργειακών κοινοτήτων και φωτοβολταϊκών πάρκων, καθώς και την προώθηση σημαντικών προγραμμάτων στον τομέα της κυκλικής οικονομίας.

Τέλος, ο κ. Μουριάδης ενημέρωσε τον καλεσμένο του για την τουριστική κίνηση που εμφανίζει η περιοχή μας τους τελευταίους δύο μήνες, λέγοντας ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία βρίσκεται στο 50% της αντίστοιχης περιόδου του 2019, και αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Barthle να παραστεί στις εργασίες της ετήσιας Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Αθήνα.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Πολύς-κόσμος-στο-carnival-shopping-party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο Carnival Shopping party που διοργάνωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Μαρτίου, στην πλατεία Ελευθερίας, ο Δήμος Καβάλας, η Αντιπεριφέρεια Καβάλας, το Επιμελητήριο Καβάλας και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας!

Στο πάρτι, το οποίο περιελάμβανε πλούσια εδέσματα, κρασί και μουσική, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

Τις εντυπώσεις της συγκεκριμένης εκδήλωσης έκλεψαν οι Νώντας Δώρης και η Φωτεινή Ζέγου, ερμηνεύοντας πολλές επιτυχίες του λαϊκού πενταγράμμου!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

«Λίφτινγκ»-στο-Βερούλειο-μετά-το-τέλος-της-αγωνιστικής-περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται

Για τα θέματα που αφορούν τα στάδια «Ανθή Καραγιάννη» και «Βερούλειο», μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού, Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου.

«Για το «Ανθή Καραγιάννη» και το εγκεκριμένο ποσό των 70.000 ευρώ, είμαστε στη φάση που περιμένουμε την έγκριση του προϋπολογισμού, που είναι ζήτημα ημερών και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση, προκειμένου να υπάρξει ένας νικητής στον διαγωνισμό, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες. Οπότε αναμένουμε την έγκριση σε πρώτη φάση. Δεν νομίζω να καθυστερήσουμε, θεωρώ σχετικά σύντομα θα έχουμε εξελίξεις», ανέφερε σχετικά ο κ. Χατζηαναστασίου. 

«Ένα γήπεδο που υπερχρησιμοποιείται από τις τρεις ομάδες που φιλοξενούνται εκεί, όσο καλά και να συντηρείται δεν μπορεί να είναι σε άριστη κατάσταση…»

«Στο «Βερούλειο» είναι γνωστό το πρόβλημα με την κακή εικόνα του αγωνιστικού χώρου, που λένε κάποιοι ότι υπάρχουν κακοτεχνίες και λοιπά. Αυτό που θέλω να πω για ακόμη μία φορά, είναι ότι δεν μπορούμε να λέμε ότι έγιναν κακοτεχνίες αν δεν κάνουμε μία τεχνική έρευνα. Από εκεί και μετά, όπως πολλές φορές έχω πει δημόσια,   ένα γήπεδο που υπερχρησιμοποιείται από τις τρεις ομάδες που φιλοξενούνται εκεί, όσο καλά και να συντηρείται δεν μπορεί να είναι σε άριστη κατάσταση. Οπότε σίγουρα για την εικόνα του γηπέδου φταίει η υπερχρήση. Από εκεί και μετά στο τέλος της σεζόν και όταν θα σταματήσουν οι αθλητικές δραστηριότητες των ομάδων θα ξεκινήσουμε μία διαδικασία να επαναφέρουμε το στάδιο σε καλή κατάσταση και θα δούμε αν όντως κάτι δεν λειτουργεί σωστά», τόνισε σχετικά ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού.

«Η πλαστικοποίηση μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή στο γήπεδο…» «

Σε καμία περίπτωση στη φάση που είμαστε δεν μπορούμε να μιλήσουμε ότι η εικόνα του γηπέδου οφείλεται σε κακοτεχνίες. Αυτό το διάστημα σε συνεργασία με την Περιφέρεια καταφέραμε και πήραμε μία μελέτη από τον Δήμο Βόλου για ένα γήπεδο που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το «Βερούλειο» που παραδόθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία, η οποία την έχει  στα χέρια της και οι αρμόδιοι θα δουν κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί στις εγκαταστάσεις του «Βερούλειου» να προσαρμοστεί, ώστε εφόσον όλα πάνε καλά και εγκριθούν από τη γενική γραμματεία αθλητισμού να μπορέσουμε να το κάνουμε πλαστικοποίηση το γήπεδο. Αυτή η λύση γίνεται γιατί καταλαβαίνουμε ότι το «Βερούλειο» είναι ένα γήπεδο, κέντρο αποκέντρο της Καβάλας που εξυπηρετεί πάρα πολλούς Καβαλιώτες να πηγαίνουν τα παιδιά τους για να παρακολουθούν ένα άθλημα. Η πλαστικοποίηση μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή στο γήπεδο», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Χατζηαναστασίου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά-από-δύο-μήνες-πληρώθηκαν-οι-εργαζόμενοι-στους-βρεφονηπιακούς-σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας, επιτέλους πληρώθηκαν, ύστερα και από την ψήφιση του προϋπολογισμού, που ήταν προαπαιτούμενο για την καταβολή των μισθών τους.

Για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για τη γενικότερη κατάσταση των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας, μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδικών Σταθμών και Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, Ανέστης Δημητριάδης.

«Ελπίζουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα να μην ξαναβρεθούμε με το ίδιο πρόβλημα μπροστά μας…»

«Πραγματικά ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος για τους υπαλλήλους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας. Αυτή η ταλαιπωρία που υπέστησαν τέλειωσε ευτυχώς μετά από δύο μήνες, καθώς ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Καβάλας κάτι που σημαίνει ότι τα χρήματα απελευθερώθηκαν και όλοι υπάλληλοι μέσω ΕΣΠΑ, έχουνε πληρωθεί και τους δύο μήνες, οπότε πλέον έχουν αποπληρωθεί και ελπίζουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα να μην ξαναβρεθούμε με το ίδιο πρόβλημα μπροστά μας. Ήταν μία οδύσσεια, μία ταλαιπωρία θα έλεγα των υπαλλήλων. Ήταν σεβαστές οι αντιδράσεις και η αγανάκτησή τους, γιατί κάθε υπάλληλος πρέπει να πληρώνεται. Οι προσπάθειες μας όλες είναι να μην έχουμε επανάληψη του προβλήματος αυτού», ανέφερε σχετικά ο κ. Δημητριάδης. 

«Οι Παιδικοί Σταθμοί συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους, χωρίς προβλήματα, χωρίς ιδιαίτερες ασθένειες ή ιώσεις για τα μικρά παιδιά…»

«Από εκεί και πέρα οι Παιδικοί Σταθμοί συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους, χωρίς προβλήματα, χωρίς ιδιαίτερες ασθένειες ή ιώσεις για τα μικρά παιδιά.  Προχωράμε κανονικά και οργανώνουμε πλέον για την επόμενη χρονιά το τι μέλλει γενέσθαι, για να είμαστε έτοιμοι και οργανωμένοι για την επόμενη χρονιά για να υποδεχτούμε τους μικρούς μας φίλους και ελπίζουμε να διατηρήσουμε την όποια καλή λειτουργία έχουμε και να δείξουμε ότι όντως οι Παιδικοί Σταθμοί είναι έτοιμοι να παρέχουν τις υπηρεσίες τους», επισήμανε καταληκτικά ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδικών Σταθμών και Προγραμμάτων ΕΣΠΑ του Δήμου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα