Connect with us

Καβάλα

Προσπάθειες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου από την Ένωση Ξενοδόχων Θάσου

Προσπάθειες-για-επιμήκυνση-της-τουριστικής-περιόδου-από-την-Ένωση-Ξενοδόχων-Θάσου

Για τις προσπάθειες που καταβάλλει η νέα διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέσω του αεροπορικού τουρισμού, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Θ., Μαργαρίτης Μπαμπατζίκος.
”Η νέα διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου έχει σαν σκοπό της να κάνουμε το αυτονόητο, να επιμηκύνουμε την τουριστική σεζόν. Οι Βαλκάνιοι μας έχουν στηρίξει σε πολύ δύσκολες περιόδους, όπως της πανδημίας, μας έχουν δώσει μεγάλη ώθηση, αλλά δυστυχώς είναι περιορισμένη η περίοδος τους, από 15 Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, ούτε 3 μήνες δηλαδή”, ανέφερε αρχικά ο κ. Μπαμπατζίκος.

Στόχευση σε βόρειες χώρες

”Καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει αυτό για μία μεγάλη τουριστική επιχείρηση όπως είναι τα ξενοδοχεία που προσπαθούν να κρατηθούν όρθια με αυτά τα λειτουργικά κόστη που έχουν φτάσει στον ουρανό και με όλη αυτή την φορολογική λαίλαπα. Άρα σκοπός μας είναι να καταφέρουμε να μεγαλώσουμε την τουριστική περίοδο στην περιοχή μας, οπότε συντονισμένα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου μαζί και με τους τοπικούς φορείς, κάναμε ένα πλάνο και στοχεύσαμε σε κάποιες χώρες που μας λείπουν και είναι αυτές οι χώρες που τους αρέσει να ταξιδεύουν off season και δεν είναι άλλες από τις βόρειες χώρες, όπως Αγγλία, Σκανδιναβία, Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία και Ολλανδία”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Θ.

Οι κόποι αποδίδουν καρπούς

”Μια τεράστια καμπάνια, μια τεράστια προσπάθεια. Θεωρούμε ότι ήδη σιγά – σιγά οι κόποι μας αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς. Ήδη για το 2026 θα έχουμε δύο νέες πτήσεις από τη Γερμανία που θα ανακοινωθούν μέχρι τέλος του μήνα. Ακόμα δύο πτήσεις από την Ρουμανία, με την οποία δεν είχαμε αεροπορική σύνδεση και είμαστε πολύ κοντά σε ανακοινώσεις και από την Βρετανία, τη Σκανδιναβία και ελπίζω και από την Ολλανδία. Αυτό όμως ακόμη δεν είναι κάτι σίγουρο, δεν μπορούμε να το πούμε μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, να υπογραφούν οι συμβάσεις, αλλά πιστεύω ότι είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό δρόμο”, υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Μπαμπατζίκος.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Το αποτέλεσμα δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και πάνω σε αυτόν θα συνεχίσουμε

Το-αποτέλεσμα-δείχνει-ότι-είμαστε-στον-σωστό-δρόμο-και-πάνω-σε-αυτόν-θα-συνεχίσουμε

«Ψάξαμε όλη τη νομοθεσία και βρήκαμε ότι υπάρχει φόρμουλα για τα πανηγύρια»

«Είναι κάτι το οποίο μας χαροποιεί, αν και εμείς ξέρουμε ότι δουλεύουμε, ξέρουμε τι κάνουμε. Είναι μια αναγνώριση εκ μέρους των δημοτών των προσπαθειών που καταβάλλει η διοίκηση του Φίλιππου Αναστασιάδη».

Τα παραπάνω τόνισε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, αναφορικά με την 4η θέση μεταξύ 104 δήμων της χώρας, στην οποία κατατάχθηκε ο δήμος Παγγαίου, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr με αντικείμενο τον βαθμό ικανοποίησης των δημοτών από το έργο των δημάρχων τους.

Το αποτέλεσμα δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και πάνω σε αυτόν θα συνεχίσουμε

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Παγγαίου, με δήμαρχο τον Φίλιππο Αναστασιάδη, συγκέντρωσε ποσοστό ικανοποίησης 40,6%. Η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr, διεξήχθη από 1 έως 20 Ιουνίου 2026 σε δείγμα 20.385 ατόμων και βασίστηκε σε διαδικτυακή έρευνα προσωπικών ερωτηματολογίων σε ψηφοφόρους στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

«Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και πάνω σε αυτόν θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Μποσμπότης.

Βρήκαμε ότι υπάρχει φόρμουλα

Ο αντιδήμαρχος Παγγαίου αναφέρθηκε και στην επικοινωνία που είχε με τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την λήψη απόφασης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την έγκριση χορήγησης προσωρινών θέσεων στάσιμου εμπορίου σε πολιτιστικούς συλλόγους στο πλαίσιο και κατά την διάρκεια της διοργάνωσης από αυτούς πολιτιστικών εκδηλώσεων, αποκλειστικά για φορητές εγκαταστάσεις έψησης, σύμφωνα με το άρθρο 182 του Ν. 5297/2026.

«Με τη νομική υπηρεσία του δήμου, με το γραφείο καταστημάτων, ψάξαμε όλη τη νομοθεσία και βρήκαμε ότι υπάρχει φόρμουλα που ήδη εφαρμόζουμε. Σ’ αυτό βοήθησε και μια τροπολογία του Απριλίου, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους πολιτιστικούς συλλόγους να τους παραχωρούνται με απόφαση του δήμου θέσεις προσωρινού στάσιμου εμπορίου για να πωλούν τρόφιμα και ποτά», ανέφερε σχετικά ο κ. Μποσμπότης.

Αυτοψία στον χώρο ψησίματος

«Χαρτογραφήσαμε όλα τα πανηγύρια του καλοκαιρού, πήραμε μια απόφαση με την οποία δημιουργούμε αυτές τις θέσεις κι από εκεί και πέρα ο κάθε σύλλογος με αίτημα του προς την υγειονομική υπηρεσία της Περιφέρειας θα πρέπει να ζητήσει να γίνει αυτοψία του χώρου όπου θα γίνεται το ψήσιμο και η παρασκευή φαγητού. Έτσι θα μπορεί να δραστηριοποιείται χωρίς κανένα πρόβλημα και θα συνεχίσουν τα γνωστά πανηγύρια να λειτουργούν με τον τρόπο που τόσα χρόνια ξέρουμε και βλέπουμε ειδικά τους νέους να τα αγκαλιάζουν κι αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα», επισήμανε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Παγγαίου. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Θόδωρος Μουριάδης: Μην περιμένετε θαύματα φέτος στην Καλαμίτσα

Θόδωρος-Μουριάδης:-Μην-περιμένετε-θαύματα-φέτος-στην-Καλαμίτσα

«Είναι θέμα χρόνου να υπογράψουμε τη σύμβαση με την ΕΤΑΔ  / Εγώ δεν πάω κατηγορούμενος ξανά»

«Λίγη υπομονή κι όλα θα τακτοποιηθούν. Είναι θέμα χρόνου να υπογράψουμε τη σύμβαση με την ΕΤΑΔ, οπότε θα μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις στον χώρο που μας ανήκει στην ακτή της Καλαμίτσας».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος εξήγησε για άλλη μια φορά τι ανήκει και τι όχι στον δήμο στην συγκεκριμένη ακτή.

Στην αρχή θαύματα δεν θα περιμένετε

«Ο δήμος έχει πάρει το τμήμα από την είσοδο και αριστερά προς το Metro. Αυτή είναι η έκταση που έχουμε πάρει από εγκαταστάσεις. Οι υπόλοιπες, από την είσοδο μέχρι και το Μο, ανήκουν στην ΕΤΑΔ, όπως επίσης το Metro και το Mercedes που κι αυτά ανήκουν στην ΕΤΑΔ. Αυτά τα ξεκαθαρίζουμε. Το παλιό αναψυκτήριο είναι στη δικαιοδοσία της ΕΤΑΔ. Η μεν ακτή είναι ελεύθερη για τους πολίτες και χρησιμοποείται ανεξάρτητα από το ποιο τμήμα έχει η ΕΤΑΔ και ποιο ο δήμος, η αμμουδιά είναι προς χρήση για όλους. Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις είπα ότι στην αρχή θαύματα δεν θα περιμένετε», πρόσθεσε ο δήμαρχος Καβάλας.

Εγώ δεν πάω κατηγορούμενος ξανά

«Φέτος θα έχουμε μόνο εργασίες για να είναι αξιοπρεπής η ακτή. Καθαρίσαμε τα ντους. Στις τουαλέτες όμως δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση. Εγώ δεν πάω κατηγορούμενος ξανά. Η υπηρεσία κι εγώ απολογούμαστε γιατί τα προηγούμενα χρόνια κάναμε εργασίες στο αναψυκτήριο και μας κατήγγειλαν στον εισαγγελέα γιατί δεν πήρα τα χρήματα από την ΕΤΑΔ. Θα κάνουν λίγη υπομονή οι δημότες. Αν είναι τόση ανάγκη υπάρχουν χημικές τουαλέτες που είναι προς την πλευρά που έχει ο δήμος, ανδρών, γυναικών και για ΑΜΕΑ. Από εκεί και πέρα με το που θα γίνει η ανάθεση της εργολαβίας για την Καλαμίτσα θα φτιαχτούν οι τουαλέτες που ήταν στην Όστρια. Οι τουαλέτες που υπήρχαν καθαρίστηκαν και κλειδώθηκαν, γιατί αλλιώς θα ήταν εστία μόλυνσης», σημείωσε καταληκτικά ο Θόδωρος Μουριάδης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Καβάλα: Φωτιά σε αυτοκίνητο επεκτάθηκε σε δασική έκταση

Καβάλα:-Φωτιά-σε-αυτοκίνητο-επεκτάθηκε-σε-δασική-έκταση

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Καβάλα: Φωτιά σε αυτοκίνητο επεκτάθηκε σε δασική έκταση

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής 3 Ιουλίου 2026 σε αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη της Εγνατίας οδού, στο ύψος του Αγίου Σίλα. Ο οδηγός του σταμάτησε στην άκρη του δρόμου, αλλά η φωτιά επεκτάθηκε σε παρακείμενη δασική έκταση.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και αντιμετώπισαν την πυρκαγιά πριν πάρει διαστάσεις.

Για την αντιμετώπιση του περιστατικού επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 2ης, 7ης και 21ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα, εθελοντές και 2 αεροσκάφη.

Κάηκε μικρή έκταση με χαμηλή βλάστηση και μερικά δέντρα τα οποία βρίσκονταν παραπλεύρως του δρόμου.  Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα