Connect with us

Καβάλα

Ο Δήμος Θάσου στη διεθνή έκθεση τουρισμού Sajam Turizma στο Βελιγράδι

Ο-Δήμος-Θάσου-στη-διεθνή-έκθεση-τουρισμού-sajam-turizma-στο-Βελιγράδι

Στο Βελιγράδι βρέθηκε ο Δήμος Θάσου για την προβολή του τουριστικού του προϊόντος.

Ο Δήμος Θάσου ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή με αυτόνομο περίπτερο (Stand 1148/1, Hall 1) στη διεθνή έκθεση τουρισμού Sajam Turizma 2024 το διάστημα από τις 22 έως τις 25 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών η έκθεση αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις στον τομέα του τουρισμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Υποδέχεται περισσότερους 36 χιλ επισκέπτες, πάνω από 100 αγοραστές και από 1.000 δημοσιογράφους από τη Σερβία.

Η συμμετοχή του Δήμου Θάσου στην έκθεση Sajam Turizma 2024 αποτελεί στοχευμένη ενεργεία προώθησης και συνεχούς ανάπτυξης του τουριστικού τομέα της Θάσου σε αγορές του εξωτερικού και έχει στόχο την επαφή και ανάπτυξη συνεργασιών με τους επαγγελματίες του κλάδου της αγοράς τη Σερβίας.

Στο πλαίσιο της Sajam Turizma 2024, ο Δήμος Θάσου παρουσίασε το πλούσιο θεματικό χαρτοφυλάκιο που διαθέτει όπως οι εξωτικές παραλίες, τα φιλόξενα ορεινά χωριά, η μοναδική φύση με θέα το μαγευτικό Αιγαίο, η φιλοξενία σε θαυμάσιες ξενοδοχειακές μονάδες, οι ντόπιες συνταγές αλλά και την ποικιλία δραστηριοτήτων όπως βόλτες στα μονοπάτια, επισκέψεις σε θρησκευτικούς και πολιτιστικούς χώρους κλπ.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η αντιπροσωπεία του Δήμου Θάσου πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις και συζητήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού. Επιπλέον, τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε μια σειρά συνεντεύξεων στο περίπτερο του Δήμου Θάσου σε μέσα ενημέρωσης της αγοράς προβάλλοντας τη Θάσο ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό για τους Σέρβους επισκέπτες.

Το περίπτερο του Δήμου Θάσου επισκέφτηκαν η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ στη Σερβία κος Γεώργιος Κακούτης, ο Πρόεδρος του ελληνικού κόμματος της Σερβίας, κος Χρήστος Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων της Σερβίας κος Βασίλειος Προβελέγγιος.

Τον Δήμο Θάσου εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Θάσου κος Ελευθέριος Κυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Θάσου κος Ιωάννης Μαρκιανός και η Αντιπρόεδρος Θάσος Δημοτική ΑΕ κα Λαμπρινή Φωκά.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Τι απαντά ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου για το έργο του ηλεκτροφωτισμού

Τι-απαντά-ο-Σωτήρης-Τσεκμέζογλου-για-το-έργο-του-ηλεκτροφωτισμού

«Όταν βλέπω κάτι το οποίο έχει κενά, οφείλω να προστατέψω το δημόσιο συμφέρον, οφείλω να προστατέψω το δημόσιο χρήμα, οφείλω να προστατέψω την ποιότητα του έργου. Προφανώς εξέφρασα της αντιρρήσεις μου και στην επιτροπή διαγωνισμού, η οποία έλαβε μία δική της απόφαση, καλώς ή κακώς δεν θα το κρίνω εγώ αυτό. Από ‘κει και πέρα εγώ έκανα αυτό που όφειλα να κάνω ως αντιδήμαρχος».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος, Αστικής Ανάπτυξης και Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Καβάλας, Σωτήρης Τσεκμέζογλου, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε για το έργο του ηλεκτροφωτισμού. 

Το ιστορικό του περιβόητου διαγωνισμού

«Επειδή έχουν λεχθεί πολλά για το θέμα του ηλεκτροφωτισμού έχω να πω το εξής: από το 2024, οπότε στην ουσία και ξεκίνησε η νέα θητεία της διοίκησης του κ. Μουριάδη, με τον κ. Γούλα αντιδήμαρχο και εγώ ως εντεταλμένος σύμβουλος, είχαμε αντιληφθεί ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα στον ηλεκτροφωτισμό που θα επιδεινωνόταν κι άλλο, αφού ο μοναδικός υπάλληλος του δήμου τον Δεκέμβριο του 2025 θα έβγαινε στη σύνταξη. Είχαμε άμεσα αντανακλαστικά και δεσμεύσαμε χρήματα στον προϋπολογισμό του 2024 σε μία αναμόρφωση για να μπορέσουμε να επιλύσουμε το θέμα αυτό με εργολάβο αναγκαστικά. Ελλείψει προσωπικού δεν έχεις άλλη επιλογή. Από εκείνη τη στιγμή και μετά και με συνεχείς οχλήσεις και δικές μου και του κ. Γούλα και του δημάρχου, ο διαγωνισμός μετά κόπων και βασάνων έγινε τον Ιούνιο του 2026. Περάσανε δύο χρόνια για να γίνει αυτός ο περιβόητος διαγωνισμός κι αυτά τα δύο χρόνια ήμασταν σε μία δύσκολη κατάσταση και προσπαθούσαμε με όποια μέσα είχαμε να κρατήσουμε τον δήμο σε ένα επίπεδο με τα προβλήματα που είχε φυσικά», πρόσθεσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας. 

Υπάρχει χαοτική διαφορά στα ποσοστά των εκπτώσεων

«Από ‘κει και πέρα έχουμε ένα αποτέλεσμα διαγωνισμού με τους μειοδότες. Η συντριπτική πλειονότητα των μειοδοτών έχουν δώσει από 12 έως 17% έκπτωση και υπάρχουν δύο μειοδότες που έδωσαν 38%. Υπάρχει χαοτική διαφορά στα ποσοστά των εκπτώσεων. Αυτό που πάντα λέω και λόγω της εμπειρίας μου είναι ότι προτιμώ τα έργα να γίνονται με όρους ποιοτικούς. Αν είναι να μην κατασκευαστεί ένα έργο σωστά ή να κατασκευαστεί και μετά από δύο χρόνια που λήγουν οι υποχρεώσεις των εργολάβων να τρέχουμε πάλι είναι κάτι που δεν θέλουμε. Υπήρχε προφανώς μία διαφωνία δική μου και της επιτροπής διαγωνισμού για την επιλογή του αναδόχου. Η επιτροπή επέμενε στη στάση της για να κατοχυρώσει τον διαγωνισμό στον πρώτο προσωρινό ανάδοχο και εκεί ακριβώς όταν ήρθε η ώρα του να πάει το θέμα στη δημοτική επιτροπή εγώ εισηγήθηκα περαιτέρω δικαιολογητικά που θα διασφαλίσουν την ποιότητα του έργου», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Τσεκμέζογλου. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ουσιαστική η παρέμβαση της ΟΕΒΕΚ στην επίσκεψη του Κυριάκου Πιερρακάκη

Ουσιαστική-η-παρέμβαση-της-ΟΕΒΕΚ-στην-επίσκεψη-του-Κυριάκου-Πιερρακάκη

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, στο Επιμελητήριο Καβάλας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών κι Εμπόρων Ν. Καβάλας (ΟΕΒΕΚ) ανέλαβε μια συντονισμένη πρωτοβουλία, με στόχο την ουσιαστική εκπροσώπηση του επαγγελματικού κόσμου της περιοχής και την ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν την τοπική επιχειρηματικότητα.

Τις ημέρες που προηγήθηκαν της επίσκεψης, η Ομοσπονδία προχώρησε σε οργανωμένη επικοινωνία με το σύνολο των σωματείων-μελών της, ζητώντας την καταγραφή και αποστολή προτάσεων, προβληματισμών και ζητημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες του κάθε κλάδου.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας ήταν να διαμορφωθεί μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αναγκών της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, ώστε η παρουσία της ΟΕΒΕΚ να συνοδεύεται από ουσιαστικό περιεχόμενο, τεκμηριωμένες επισημάνσεις και συγκεκριμένες διεκδικήσεις.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ, κ. Χατζηχρήστος Θεόδωρος, παρευρέθηκε στο Επιμελητήριο Καβάλας και είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό κάποια αιτήματα, με κύρια  την τεκμαρτή φορολόγηση, την ρευστότητα των επιχειρήσεων, την επιδότηση της ενέργειας και την βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων κ.α. Παράλληλα, στη συνάντηση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι σωματείων, ενισχύοντας με την παρουσία τους τη συλλογική εκπροσώπηση των επαγγελματικών κλάδων.

Η ΟΕΒΕΚ θεωρεί ότι η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας περνά μέσα από τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία ενός σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, για αυτό τον λόγο, η επικοινωνία με την Πολιτεία, η ανάδειξη των ιδιαίτερων συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της περιφέρειας και η διεκδίκηση ουσιαστικών λύσεων αποτελούν διαρκείς προτεραιότητες της.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Επίτιμο μέλος του Επιμελητηρίου Καβάλας ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Επίτιμο-μέλος-του-Επιμελητηρίου-Καβάλας-ο-Κυριάκος-Πιερρακάκης

Το Επιμελητήριο Καβάλας ανακήρυξε επίτιμο μέλος του τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Πρόεδρο του Eurogroup, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, κατά την επίσκεψή του στην Καβάλα, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026, και τη συνάντησή του με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου.

 Η απόφαση ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν την τοπική οικονομία και την επιχειρηματική κοινότητα, με τον κ. Πιερρακάκη να δεσμεύεται να δρομολογήσει λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των φορέων. Παράλληλα, ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Τελωνείου από το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας.

Όπως ανέφερε, θα προηγηθούν οι απαραίτητες αυτοψίες, με το Βιοτεχνικό Πάρκο να αποτελεί τη βασική εναλλακτική για τη μεταφορά των υπηρεσιών, ενώ το σχετικό χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την εξέταση των διαθέσιμων χώρων.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Παναγιωτίδης

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα