Connect with us

Περιφέρεια

«Ο Αργαλειός της Ανατολής»: Μία επιτυχημένη επιλογή του Αντιπεριφερειάρχη Αλέξη Πολίτη

«Ο-Αργαλειός-της-Ανατολής»:-Μία-επιτυχημένη-επιλογή-του-Αντιπεριφερειάρχη-Αλέξη-Πολίτη

Ο θεατρικός επιχειρηματίας κ. Γιάννης Σπανόπουλος, με ανάρτησή του ευχαριστεί τον Αντιπεριφερειαρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη, για την επιλογή του να παρουσιαστεί η πάρασταση «Ο Αργαλειός της Ανατολής» στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων.

Ο κ. Σπανόπουλος σημειώνει σχετικά:

«Ο Αργαλειός της Ανατολής» στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων.

Η επιλογή του Αντιπεριφερειαρχη Καβάλας κ Alexis Politis καθώς και του διοικητικού συμβουλίου Π.Α.Μ.Θ/ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ να παρουσιαστεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ via egnatia 2022 η παράσταση, τιμήθηκε με πάνω από 2.000 θεατές όλων των ηλικιών.

Η Πολιτιστική διαδρομή ξεκίνησε από τον προαύλιο χώρο όπου μεταφέρθηκε και στήθηκε ο πραγματικός Αργαλειός με την ίδια την γιαγιά Ανατολή να τοποθετεί τις κλωστές και τα νήματα της.

Ξένοι επισκέπτες από το πρωί αλλά και οι θεατές που παρακολούθησαν την παράσταση, φωτογραφήθηκαν με τον Αργαλειό που φέρει μαζί του δεκαετίες δημιουργίας και παράδοσης.

Το παρελθόν και το παρόν έγιναν ένα.

25 μέρες προετοιμασίας άξιζαν κάθε δευτερόλεπτο.

30 άνθρωποι ένωσαν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση της δράσης.

Άνθρωποι του τόπου μαζί με την παραγωγή Εργοστάσιο Ονείρου παρέδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Αντιπεριφερειαρχη κ. Πολίτη για την εμπιστοσύνη της ανάθεσης.

Και ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς σε όλους τους ΦΙΛΟΥΣ που διέδωσαν το μήνυμα της γιαγιάς Ανατολής.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. ΒΙΚΥ ΤΣΙΑΝΙΚΑ που μας τίμησε με την παρουσία της!!!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

ΠΕ.-ΚΑΒΑΛΑΣ:-Επαφές-για-περαιτέρω-βελτίωση-των-σχέσεων-με-την-Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen Ileana Mihalcescu και τον Οικονομικό Ακόλουθο του Προξενείου κ. Silviu Mihai Zeleniuc, δέχθηκε το πρωί της Τετάρτης 27 Μαρτίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος στο γραφείο του και είχαν συζήτηση για τη διεύρυνση της συνεργασίας των δυο πλευρών, σε μια σειρά θέματα.

Ο κ. Μαρκόπουλος κατά την υποδοχή της Ρουμανικής αντιπροσωπείας επισήμανε ότι «Με χαρά υποδεχόμαστε στο κτήριο της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Καβάλα την κ. Mihalcescu γενική πρόξενο της Ρουμανίας στην Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα υποδεχόμαστε την εκπρόσωπο ενός φιλικού κράτους, από το οποίο κάθε χρόνο υποδεχόμαστε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες. Ταυτόχρονα δεν θα δίσταζα να πω ότι είναι για ένα Έλληνα η πλέον φιλική πόλη στα Βαλκάνια είναι το Βουκουρέστι» και συνέχισε τονίζοντας ότι «σήμερα έχουμε την δυνατότητα να συζητήσουμε για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και να ενημερώσουμε την κ. Πρόξενο για τα αναπτυξιακά θέματα που αφορούν και τις δυο πλευρές. Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η Περιφέρεια ΑΜΘ στην περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία είναι και η πρόσφατη απόφαση του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη, ο οποίος άλλαξε το πρόγραμμα προκειμένου να υπάρξει μια δυναμική παρουσία μας στην έκθεση του Βουκουρεστίου. Πιστεύω ότι πέραν του τουρισμού, θα βρούμε και άλλους τομείς συνεργασίας, τόσο στο πλαίσιο της καλής γειτονίας όσο και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου της Ε.Ε.».

Από την πλευρά της η κ. Mihalcescu, ευχαρίστησε και καλημέρισε στα ελληνικά και συνέχισε στις δηλώσεις της τονίζοντας ότι «Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι σήμερα στην Καβάλα, για να σας συναντήσω καθώς και όλα αυτά που εκπροσωπείτε. Ελπίζω να έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και μια καλή συνεργασία στο μέλλον. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να συζητήσουμε τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Γνωρίζω ότι η Καβάλα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και όμορφη πόλη. Είναι η δεύτερη φορά που την επισκέπτομαι και αυτό μου αρέσει πολύ. Ας έχουμε λοιπόν για μια καλή συνεργασία» και μας ευχήθηκε «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» για την εθνική επέτειο του 1821 και εξέφρασε και τις ευχές της για την ονομαστική εορτή του κ. Μαρκόπουλου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε προτάχθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως μεταξύ άλλων:

  • Η διεύρυνση της τουριστικής συνεργασίας και η αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με το Βουκουρέστι.
  • Η διερεύνηση της συνεργασίας με πανεπιστημιακές σχολές της Καβάλας με αντίστοιχες πανεπιστημιακές σχολές της Ρουμανίας.
  • Επίσης εξετάστηκε η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ με αντίστοιχη περιφέρεια της Ρουμανίας.
  • Επιπλέον, έγινε συζήτηση για την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών με κεντρικό σημείο αναφορά την παραγωγή πετρελαίου στην Καβάλα και την Ρουμανία.

Ο κ. Μαρκόπουλος αποσαφήνισε ότι προτίθεται να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να προωθήσει τα παραπάνω θέματα, ενώ δεν παρέλειψε στο πλαίσιο της συζήτησης να αναφερθεί στην ιστορικότητα της περιοχής μας με ιδιαίτερες αναφορές στην αρχαία Νεάπολη, τους Φιλίππους, στην έλευση του Αποστόλου Παύλου και την βάπτισης της πρώτης ευρωπαίας Χριστιανής της Αγ. Λυδίας. Ο κ. Μαρκόπουλος πρόσφερε στην Πρόξενο ένα βιβλίο με την ιστορία και τις ομορφιές της Περιφέρειας ΑΜΘ καθώς και ένα αντίγραφο αρχαίου ειδωλίου της νύμφης της Νεαπόλεως από το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας και δέχθηκε ως δώρα, ένα τόμο με βυζαντινές και μεταβυζαντινές μελέτες και ένα μπουκάλι κρασί. Η συνάντηση έληξε με τις αμοιβαίες διαβεβαιώσεις μια καλή και παραγωγική συνεργασία.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Συνάντηση Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

Συνάντηση-Περιφερειάρχη-ΑΜΘ-με-τον-Οικουμενικό-Πατριάρχη-κκ.-Βαρθολομαίο

Στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024.

Ο κ. Περιφερειάρχης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, τον Δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών κ. Απόστολο Ιωάννου και συνεργάτες τους, και είχε ως στόχο την εθιμοτυπική συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τοψίδης ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την αναπτυξιακή προσπάθεια που εφαρμόζεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η οποία έχει ανθρωποκεντρικό πρόσημο, αλλά και φιλοπεριβαλλοντικό προσανατολισμό, καθώς ο Παναγιώτατος επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτούς του τομείς.

Ο κ. Τοψίδης χαρακτήρισε μεγάλη ευλογία την συνάντηση του με τον κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Περιφερειάρχης είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος και κάθε επίσκεψή του συνιστά μέγιστη τιμή και ευλογία για τον τόπο μας.

Σύμπαντα τα μέλη της αποστολής εξέφρασαν τον σεβασμό τους στο πρόσωπο και το πολυεπίπεδο έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, εκφράζοντας του την προσδοκία τους να επισκεφτεί για ακόμη μία φορά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Ξεκίνησε η καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Ξεκίνησε-η-καταπολέμηση-των-κουνουπιών-στην-Περιφέρεια-ΑΜΘ

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, ξεκίνησαν φέτος οι ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κατόπιν σειράς συσκέψεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, αποφασίστηκε η διενέργεια ελέγχων για τον εντοπισμό εστιών προνυμφών, ώστε να γίνουν τοπικές παρεμβάσεις.

Ως εκ τούτου, και επειδή από τους ελέγχους εντοπίστηκαν εστίες, ξεκίνησε η διαδικασία των επίγειων ψεκασμών σε συγκεκριμένα σημεία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Στη δεδομένη χρονική στιγμή οι ψεκασμοί είναι επίγειοι και έχουν ως στόχο την εξόντωση των προνυμφών, προκειμένου να μειωθούν κατά το μέγιστο δυνατό οι επικείμενοι πληθυσμοί ενήλικων εντόμων.

Οι επίγειοι ψεκασμοί κατά των προνυμφών θα συνεχιστούν για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο, ενώ αν διαπιστωθεί ανάγκη διενέργειας και εναέριων ψεκασμών, υπάρχει ήδη εγκεκριμένη άδεια ώστε να πραγματοποιηθούν.

Η επόμενη φάση του σχεδιασμού είναι η ακμαιοκτονία, δηλαδή η καταπολέμηση των ενήλικων εντόμων και θα διενεργηθεί από εξειδικευμένα συνεργεία, επίγεια και από αέρος, με ειδικό πρόγραμμα που θα δημοσιεύεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα