Connect with us

Καβάλα

Ολοκληρώθηκε ο Α’ Κύκλος της Δομής Kick-It -Επιταχυντής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας

Ολοκληρώθηκε-ο-Α’-Κύκλος-της-Δομής-kick-it-Επιταχυντής-Επιχειρηματικότητας-και-Καινοτομίας

Σημαντική στιγμή στην ιστορία του Επιμελητηρίου Καβάλας, αλλά και της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητάς και Καινοτομίας «Kick-iT», η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α., Ιωάννη Μπρατάκου, και του Πρόεδρου του επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας και της δομής Kick-It, αναλαμβάνοντας μία κοινή πρωτοβουλία για την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων.

Στόχος η ενδυνάμωση των δομών επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, καθιστώντας τες σημεία αναφοράς και υποστήριξης τοπικών οργανισμών, επαγγελματικών ενώσεων και μεμονωμένων επιχειρήσεων.

Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι και ικανοποιημένοι ως Επιμελητήριο Καβάλας, για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων στην ειδική εκδήλωση παρουσίασης ενός χρόνου λειτουργίας της Δομής Υποστήριξης της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητάς «Kick-iT». Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που αναλάβαμε, για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της περιοχής, καθώς και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων.

• Η Δομή Kick-iT ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021 και αποτελεί μία από τις πρώτες Περιφερειακές Δομές Στήριξης Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας στην Ελληνική Επικράτεια.

• Υποδέχθηκε 40 αιτήσεις από επιχειρηματικές ομάδες εντός της Π.Ε. Καβάλας.

• 26 επιχειρηματικές ομάδες έγιναν αποδεκτές στο πρόγραμμα και έφτασαν τις 35.

• Από τις επιχειρηματικές ομάδες που συμμετείχαν στον Α’ Κύκλο, και με ένα πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας, οι 11 κατάφεραν να κάνουν την επιχειρηματική τους ιδέα πράξη, 5 από αυτές έχουν κάνει ήδη έναρξη, οι 6 θα κάνουν το επόμενο διάστημα και οι υπόλοιπες επιχειρηματικές ομάδες προσπαθούν να οργανώσουν καλύτερα το επιχειρηματικό τους πλάνο για να το υλοποιήσουν πιο οργανωμένα στο μέλλον.

Θέλω να ευχαριστήσω για την παρουσία του και την ενεργή στήριξή του σε αυτή μας την προσπάθεια, τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Ιωάννη Μπρατάκο, καθώς και τον πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων ΑΕ, Χάρη Λαμπρόπουλο, που με την παρουσία του στην εκδήλωση έδωσε το στίγμα των αναπτυξιακών προοπτικών.

Σε αυτή την προσπάθεια μας είχαμε τη στήριξη του Δήμου Καβάλας και των Διοικήσεων της Δήμητρας Τσανάκα και του Θόδωρου Μουριάδη, που μας παραχώρησαν τον χώρο που είναι εγκατεστημένη η Δομή «Kicκ-iΤ», καθώς και τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστο Μέτιο, για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου μας από το πρόγραμμα του ΒΑΑ Δήμου Καβάλας.

Πιο πολύ όμως τα συγχαρητήρια ανήκουν στους νέους επιχειρηματίες και επενδυτές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και μας γέμισαν με αισιοδοξία ότι η τοπική και ελληνική επιχειρηματικότητα έχει μέλλον και στηρίζεται σε νέους ανθρώπους με φρέσκες ιδέες και επενδυτικά σχέδια που θα βοηθήσουν την περιοχή μας και την πατρίδα μας να βγει από αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Το Επιμελητήριο Καβάλας αρωγός στήριξης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας θα συνεχίζει δυναμικά με κάθε μέσο και τρόπο να ενισχύει τις επιχειρήσεις του και πολύ περισσότερο τους νέους και πολλά υποσχόμενους νέους επιχειρηματίες.

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Μάκης-Παπαδόπουλος:-Θα-λειτουργήσει-το-Πηλοθεραπευτήριο-Κρηνίδων,-ΝΑΙ-Ή-ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας:

·         Θα λειτουργήσει φέτος το Πηλοπεραπευτήριο των Κρηνίδων, ναι ή όχι;

·         Αν δεν λειτουργήσει, για ποιους λόγους θα γίνει αυτό;

·         Αναλογίζεται η Δημοτική Αρχή τι σοβαρό “πλήγμα” θα προκαλέσει μία τέτοια απόφαση στους ανέργους και τους τοπικούς επαγγελματίες του τουρισμού και της αγοράς της περιοχής;

Μιλάμε για απώλεια ενός σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας στο Πηλοθεραπευτήριο όπου εργάζονται εποχικά άνεργοι της περιοχής, χιλιάδων επισκεπτών και σημαντικών εσόδων μέσα στη θερινή περίοδο!

·         Λογαριάζει καθόλου τους επισκέπτες που έχουν ήδη κάνει κρατήσεις σε ξενοδοχεία και τοπικά καταλύματα για το καλοκαίρι, αλλά και όσους συνεχίζουν να κάνουν κρατήσεις; Πότε θα ανακοινώσει η Διοίκηση του Δήμου την απόφασή της;

Η στάση της Διοίκησης του Δήμου στο θέμα αυτό δείχνει το λιγότερο ασέβεια και στους ανέργους και στους τοπικούς επαγγελματίες, αλλά και στους επισκέπτες.

Κυρίως όμως η στάση της Δημοτικής Αρχής προκαλεί σοβαρότατη δυσφήμιση της περιοχής μαςπροκαλώντας ζημιά και στην επόμενη θερινή περίοδο του 2025.

Ζητούμε από τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας να ξεκαθαρίσει ΑΜΕΣΑ τη θέση της, για να ενημερωθούν ΑΜΕΣΑ άνεργοι, επαγγελματίες και επισκέπτες.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Τι-ζήτησαν-οι-Επαγγελματίες-της-Περάμου-από-τον-δήμαρχο-Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Την Παρασκευή 12 Απριλίου το ΔΣ του συλλόγου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη στο Δημαρχείο και έγινε εκτενής συζήτηση σε θέματα καθημερινότητας που απασχολούν τους επαγγελματίες της Νέας Περάμου και έπειτα θέσαμε προτάσεις που αφορούν το μέλλον, για τα οποία ζητήσαμε την θέση της διοίκησης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Παγγαίου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού Μποσμπότης Χρήστος, ο πρόεδρος της μόνομετοχικής του Δήμου Παγγαίου Μήτρου Τάσος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέας Περάμου Μεταξάς Τάσος.

Επιγραμματικά τα ζητήματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής:

1. Η εντατικοποίηση αποκομιδής των απορριμμάτων, ο καθαρισμός των φρεατίων αποχέτευσης και το συχνότερο πλύσιμο των κάδων.

2. Το εμπορικό κέντρο και όλη η παραλιακή ζώνη όπου υπάρχει επαγγελματική δραστηριότητα να φροντίζεται επιμελώς και να παρουσιάζει αξιοπρεπή εικόνα και τους χειμερινούς μήνες. Το θέμα αυτό αφορά και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εποχιακά τους θερινούς μήνες.

3. Σήμανση στην παραλιακή οδό Νίκης η οποία θα υποδεικνύει στους οδηγούς τους ελεύθερους χώρους στάθμευσης που υπάρχουν σε σημεία όπως όπισθεν “Γουντσίδη” και “Μπαλκιζα”. Οι χώροι στάθμευσης στην παραλιακή ζώνη που είναι είτε ιδιωτικά οικόπεδα που παραχωρήθηκαν προσωρινά στο Δήμο προς εξυπηρέτηση των οχημάτων, είτε είναι κοινόχρηστοι χώροι που δεν μπορούν να γίνουν οργανωμένοι χώροι στάθμευσης με αντίτιμο να φωτιστούν και να παρέχουν το αίσθημα ασφάλειας στον επισκέπτη που θέλει να σταθμεύσει.

4. Προτείναμε χώρους φορτοεκφόρτωσης στην Οδό Νίκης οι οποίοι θα εξυπηρετούν τα καταστήματα (εσοχές τελωνείο, Φαρμακείο Βασιλειάδη, “Ζαχαροπλαστείο Ελίτ”, “Ταβέρνα Μουράγιο”) οι οποίοι όμως θα λειτουργούν υποχρεωτικά με συγκεκριμένο ωράριο το οποίο θα αναγράφεται ώστε να χρησιμοποιούνται γι’ αυτό το λόγο. Επιπλέον οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης που αιτούνται επαγγελματίες σε άλλα σημεία, υποχρεωτικά να εξυπηρετούν και τα παρακείμενα καταστήματα και να μην είναι ιδιωτικές.

5. Αναβάθμιση του διαδικτυακού τόπου ‘Visit pageo’, προβολή αυτού και ταχύτερη καταχώρηση επαγγελματιών που αιτήθηκαν προβολή.

6. Σε συνέχεια της ανάπλασης της οδού Αγίου Νικολάου η οποία έχει σχεδιαστεί να ακολουθήσει μελέτη για τις υπόλοιπες οδούς του εμπορικού κέντρου. Ζητήθηκε να γίνει διαβούλευση με τους μόνιμους κατοίκους και τους επαγγελματίες ώστε μελλοντικά η στάθμευση και η κίνηση στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους να μειωθεί και παράλληλα να γίνει η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

7. Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας.

8. Καθιέρωση πολιτιστικής νύχτας τον Ιούνιο με συμμετοχή όλων των τοπικών συλλόγων και ελεύθερη συναυλία στην κεντρική πλατεία 

9. Ίδρυση πρότυπης Λαϊκής Αγοράς 

10. Παράλληλα με την ραγδαία οικιστική ανάπτυξη έργα οδοποιίας φωτισμού πεζοδρομίων όπου είναι απαραίτητο.

Με εκτίμηση

Διοικητικό συμβούλιο

Επαγγελματιών Νέας Περάμου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Επισκέψιμο-από-τον-Μάιο-το-Αρχαίο-θέατρο-της-Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το θέατρο της Θάσου θα είναι ανοικτό στο κοινό ως επισκέψιμο μνημείο από Δευτέρα ως Παρασκευή ώρες 8.00-14.00 εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών.

Το έργο «Αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Θάσου-Β Φάση» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία -Θράκη 2014-2020» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Οι εργασίες άρχισαν στις 26-11-2018  και η αποκατάσταση των μαρμάρινων εδωλίων στο κοίλο του θεάτρου ολοκληρώθηκε στις 22-12-2023.

Το έργο που εκτελέστηκε, περιελάβανε πλήθος περιφερειακών εργασιών, αλλά πρωτίστως την αναστήλωση του κοίλου του αρχαίου θεάτρου με ανακατασκευή των λίθινων τοιχίων στήριξης των εδωλίων, τοποθέτηση όσων αρχαίων μαρμάρινων εδωλίων σώζονταν και ταυτοποιήθηκαν και συμπλήρωση των κενών με σύγχρονα εδώλια από μάρμαρο Θάσου, προς αντικατάσταση των ξύλινων εδωλίων που τοποθετήθηκαν τη δεκαετία του 1990.

Το έργο συνεχίζεται με εργασίες βελτίωσης των λοιπών υποδομών προκειμένου το μνημείο να καταστεί και λειτουργικό ως χώρος παραστάσεων.

Ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την αποκατάσταση του κοίλου του αρχαίου θεάτρου στην αρχική μαρμάρινη μορφή του ολοκληρώθηκε  με την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Ανατολική Μακεδονίας-Θράκης και της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού που ενέταξε το έργο στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της, του προσωπικού της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» και του προσωπικού της Επιτελικής Δομής του ΥΠΠΟ (ΕΔΕΠΟΛ).

Η ολοκλήρωση ενός τεχνικά δύσκολου αναστηλωτικού έργου με πολλαπλά προβλήματα, εντός του χρονικού πλαισίου της περιόδου 2014-2020 πιστώνεται στην άοκνη προσπάθεια της επιβλέπουσας του έργου και στους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων επί του πεδίου, αλλά και στο προσωπικό της λογιστικής υποστήριξης του έργου  που ανταπεξήλθαν επαξίως.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα