Connect with us

Καβάλα

Οι Καβαλιώτες θα πληρώσουν «φουσκωμένο» το χρέος της ΔΕΥΑΚ;

Οι-Καβαλιώτες-θα-πληρώσουν-«φουσκωμένο»-το-χρέος-της-ΔΕΥΑΚ;

«Μασάζ» στους δημάρχους της Περιφέρειας ΑΜΘ σχετικά με το θέμα των συγχωνεύσεων των Δ.Ε.Υ.Α. έκαναν ο πρόεδρος και ο διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., στην έκτακτη συνάντηση εργασίας της ΠΕΔ ΑΜΘ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Κομοτηνή.

Την συνάντηση συγκάλεσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, μετά τις αντιδράσεις που υπάρχουν για το θέμα των συγχωνεύσεων από τους δημάρχους της Περιφέρειας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το χρέος των 250 εκατ. ευρώ των Δ.Ε.Υ.Α. για το πρόσθετο ενεργειακό κόστος της ρήτρας αναπροσαρμογής, το οποίο ζητούν να καλύψει το Κράτος. Να σημειωθεί πως η σχετική οφειλή της ΔΕΥΑ Καβάλας ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ. Από μόνη της η παραπάνω οφειλή των 250 εκατομμυρίων καθιστά ανίσχυρες και σε πολύ δύσκολη θέση διαπραγμάτευσης τις ΔΕΥΑ να αρνηθούν την συγχώνευση, που τίθεται ουσιαστικά ως προϋπόθεση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την εξόφληση των χρεών.

Στην συνάντηση της Τρίτης όμως, ακούστηκε και μία άλλη εκδοχή, καθόλου θετική για τις χρεωμένες ΔΕΥΑ. Ενώ αρχικά οι ΔΕΥΑ θα ελάμβαναν ως επιδότηση το ποσό της οφειλής, ακούστηκε πως τελικά θα δοθεί επιχορήγηση στις ΔΕΥΑ υπό την μορφή δανείου! Αυτή η εξέλιξη σημαίνει πως τελικά οι δημότες και όχι το Κράτος θα πληρώσουν και το δάνειο και τους τόκους που αυτό συνεπάγεται. Στην περίπτωση της ΔΕΥΑ Καβάλας οι Καβαλιώτες θα πληρώσουν τα 4 εκατ. ευρώ συν τους τόκους!

Όπως είναι κατανοητό, Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ είναι υπόλογοι για την πολιτική απόφαση να μην πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, και τώρα μας γυρίζει όλους μπούμερανγκ!

«Μήπως ο δήμαρχος και ο πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Κ. αυτοπαγιδεύτηκαν με την άρνησή τους να πληρώσουν τις τεράστιες οφειλές της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. σε ρεύμα;», αναρωτήθηκε σε συνέντευξή του στον «Ε» ο Μάκης Παπαδόπουλος. Η μία παράμετρος είναι πως έτσι κατέστησαν ανίσχυρη την ΔΕΥΑΚ να διαπραγματευτεί το θέμα των συγχωνεύσεων. Η άλλη είναι πως με το δάνειο που θα υποχρεωθεί να πάρει τελικά η ΔΕΥΑΚ, οι Καβαλιώτες είναι που θα πληρώσουν το χρέος των 4 εκατ. ευρώ «φουσκωμένο» με τους τόκους. Δεν το λες και σωστή διαχείριση…

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Τραυματισμός 29χρονου στη «Γκιόλα» της Θάσου

Τραυματισμός-29χρονου-στη-«Γκιόλα»-της-Θάσου

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θάσου για τραυματισμό 29χρονου ημεδαπού λουόμενου, στη θαλάσσια περιοχή «ΓΚΙΟΛΑ» Θάσου.

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος τραυματίστηκε στο πόδι έπειτα από βουτιά στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κολυμπήσει και να εγκλωβιστεί σε βραχώδες σημείο της ακτής. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο απεγκλώβισε τον τραυματία. Στη συνέχεια ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και ακολούθως με ίδια μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Η ΕΤΑΔ υπέγραψε την παραχώρηση μέρους της ακτής Καλαμίτσας στον δήμο Καβάλας

Η-ΕΤΑΔ-υπέγραψε-την-παραχώρηση-μέρους-της-ακτής-Καλαμίτσας-στον-δήμο-Καβάλας

Mε την υπογραφή της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση μέρους της ακτής Καλαμίτσας στον δήμο Καβάλας γιόρτασε ο Σύλλογος Κατοίκων Καλαμίτσας – Κηπούπολης το βράδυ του Σαββάτου (18/7), το καθιερωμένο ετήσιο νυχτερινό beach party, στο πλαίσιο των ευχαριστιών προς τους 8.000 πολίτες που υπέγραψαν για την παραχώρηση της ακτής.

«Μάθαμε ότι την Παρασκευή (17/7) η ΕΤΑΔ έστειλε υπογεγραμμένη τη συμφωνία στον δήμο Καβάλας. Έχει γίνει το πρώτο βήμα, ώστε να μπορέσει η Καλαμίτσα να βγει από το χάλι που ζει αυτήν την περίοδο, να γίνει ανάπλαση του χώρου και να διευθετηθούν τα θέματα ασφαλείας που υπάρχουν», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Καλαμίτσας – Κηπούπολης, Νίκος Μωϋσίδης στην ΕΡΤ Καβάλας. 

Εμείς θα είμαστε εκεί, θα παλέψουμε όλοι μαζί για το σωστό αποτέλεσμα

«Δεν σταματάμε εδώ. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Να δούμε τι θα γίνει με τις εγκαταστάσεις, με το δεξιά κομμάτι που έχει παραμείνει στην ΕΤΑΔ. Μακάρι κι αυτό να περάσει στον δήμο. Σε περίπτωση που δεν γίνει να πιέσουμε όλοι μαζί, ώστε να μπορέσει να διορθωθεί κι εκείνο το κομμάτι. Θα είναι παράδοξο αριστερά να φτιάχνεται η Καλαμίτσα και δεξιά να μένει εγκαταλελειμμένη η ακτή. Δεν θα αντικατοπτρίζει αυτό που θέλουν οι πολίτες. Εμείς θα είμαστε εκεί, θα παλέψουμε όλοι μαζί για το σωστό αποτέλεσμα. Φαντάζομαι είναι δύσκολο από αύριο να αρχίσουν εργασίες, μιας και είμαστε στη μέση της σεζόν, τουλάχιστον όμως ο δήμος να επέμβει στο κομμάτι που του δόθηκε και να διορθώσει τα βασικά προβλήματα, να μπει λίγος φωτισμός επιτέλους», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Μωϋσίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

7 εκατομμύρια ευρώ για κλειστό κολυμβητήριο στην Ελευθερούπολη

7-εκατομμύρια-ευρώ-για-κλειστό-κολυμβητήριο-στην-Ελευθερούπολη

Χρήστος Μποσμπότης: Ο σχεδιασμός που έχουμε κάνει στο αθλητικό κομμάτι προχωράει σε όλα τα επίπεδα και δημιουργούνται πολλοί αθλητικοί χώροι σε όλο τον δήμο / Ώρα για ένα σύγχρονο κολυμβητήριο με 25αρα πισίνα

Χρηματοδότηση ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ελευθερούπολης, εξασφάλισε ο δήμος Παγγαίου από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Ο σχεδιασμός που έχουμε κάνει στο αθλητικό κομμάτι προχωράει σε όλα τα επίπεδα και δημιουργούνται πολλοί αθλητικοί χώροι σε όλο τον δήμο μας», ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» για το θέμα, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

Ήρθε η ώρα για να κάνουμε το επόμενο βήμα για ένα σύγχρονο κλειστό κολυμβητήριο με 25αρα πισίνα

«Η βάση είναι το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ελευθερούπολης, όπου μετά την πλήρη αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου με τους 8 διαδρόμους, το ταρτάν κι όλο τον εξοπλισμό που τα τελευταία χρόνια μας φέρνει αγώνες στίβου και μετά την επέκταση και ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου στο μπάσκετ, ήρθε η ώρα για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Εδώ και αρκετούς μήνες έχει κατατεθεί αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση, η οποία εγκρίθηκε τη Δευτέρα (20/7). Έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι τα επόμενα χρόνια στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ελευθερούπολης θα δημιουργηθεί κι ένα σύγχρονο κλειστό κολυμβητήριο με 25αρα πισίνα, η οποία θα είναι υπεραρκετή για να καλύψει τις ανάγκες των νέων κι όχι μόνο που θέλουν να αθληθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μποσμπότης.

Μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι και σε κάποια χρόνια ο δήμος Παγγαίου θα έχει το δικό του κολυμβητήριο και θα είναι πλήρης από άποψη αθλητικών εγκαταστάσεων

«Ο σχεδιασμός συνεχίζεται, η ανάπτυξη του Δ.Α.Κ. επεκτείνεται και εμπλουτίζεται με νέες εγκαταστάσεις προς όφελος της νεολαίας και όλων των δημοτών μας. Ακόμη δεν μπορούμε να πούμε πότε θα ξεκινήσει το έργο, υπάρχουν γραφειοκρατικά ζητήματα, αλλά χονδρικά να πούμε ότι σε βάθος τριετίας θα έχει ολοκληρωθεί. Το βασικό είναι ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση, υπάρχει ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα με την κατάθεση εγγράφων που απαιτούνται για να μπορέσουμε μετά να πάμε σε δημοπράτηση, στην επιλογή του αναδόχου κλπ. Το θέμα είναι ότι μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι και σε κάποια χρόνια ο δήμος Παγγαίου θα έχει το δικό του κολυμβητήριο και θα είναι πλήρης από άποψη αθλητικών εγκαταστάσεων», υπογράμμισε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Παγγαίου. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΙΖΙΔΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα