Connect with us

Καβάλα

Οι Καβαλιώτες θα πληρώσουν «φουσκωμένο» το χρέος της ΔΕΥΑΚ;

Οι-Καβαλιώτες-θα-πληρώσουν-«φουσκωμένο»-το-χρέος-της-ΔΕΥΑΚ;

«Μασάζ» στους δημάρχους της Περιφέρειας ΑΜΘ σχετικά με το θέμα των συγχωνεύσεων των Δ.Ε.Υ.Α. έκαναν ο πρόεδρος και ο διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., στην έκτακτη συνάντηση εργασίας της ΠΕΔ ΑΜΘ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Κομοτηνή.

Την συνάντηση συγκάλεσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, μετά τις αντιδράσεις που υπάρχουν για το θέμα των συγχωνεύσεων από τους δημάρχους της Περιφέρειας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το χρέος των 250 εκατ. ευρώ των Δ.Ε.Υ.Α. για το πρόσθετο ενεργειακό κόστος της ρήτρας αναπροσαρμογής, το οποίο ζητούν να καλύψει το Κράτος. Να σημειωθεί πως η σχετική οφειλή της ΔΕΥΑ Καβάλας ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ. Από μόνη της η παραπάνω οφειλή των 250 εκατομμυρίων καθιστά ανίσχυρες και σε πολύ δύσκολη θέση διαπραγμάτευσης τις ΔΕΥΑ να αρνηθούν την συγχώνευση, που τίθεται ουσιαστικά ως προϋπόθεση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την εξόφληση των χρεών.

Στην συνάντηση της Τρίτης όμως, ακούστηκε και μία άλλη εκδοχή, καθόλου θετική για τις χρεωμένες ΔΕΥΑ. Ενώ αρχικά οι ΔΕΥΑ θα ελάμβαναν ως επιδότηση το ποσό της οφειλής, ακούστηκε πως τελικά θα δοθεί επιχορήγηση στις ΔΕΥΑ υπό την μορφή δανείου! Αυτή η εξέλιξη σημαίνει πως τελικά οι δημότες και όχι το Κράτος θα πληρώσουν και το δάνειο και τους τόκους που αυτό συνεπάγεται. Στην περίπτωση της ΔΕΥΑ Καβάλας οι Καβαλιώτες θα πληρώσουν τα 4 εκατ. ευρώ συν τους τόκους!

Όπως είναι κατανοητό, Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ είναι υπόλογοι για την πολιτική απόφαση να μην πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, και τώρα μας γυρίζει όλους μπούμερανγκ!

«Μήπως ο δήμαρχος και ο πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Κ. αυτοπαγιδεύτηκαν με την άρνησή τους να πληρώσουν τις τεράστιες οφειλές της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. σε ρεύμα;», αναρωτήθηκε σε συνέντευξή του στον «Ε» ο Μάκης Παπαδόπουλος. Η μία παράμετρος είναι πως έτσι κατέστησαν ανίσχυρη την ΔΕΥΑΚ να διαπραγματευτεί το θέμα των συγχωνεύσεων. Η άλλη είναι πως με το δάνειο που θα υποχρεωθεί να πάρει τελικά η ΔΕΥΑΚ, οι Καβαλιώτες είναι που θα πληρώσουν το χρέος των 4 εκατ. ευρώ «φουσκωμένο» με τους τόκους. Δεν το λες και σωστή διαχείριση…

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Καβάλα: Σύλληψη 17χρονου για ομοφοβική επίθεση σε 21χρονο

Καβάλα:-Σύλληψη-17χρονου-για-ομοφοβική-επίθεση-σε-21χρονο

Για φραστική επίθεση με ομοφοβικά σχόλια εναντίον 21 ετών νεαρού συνελήφθη ένας 17χρονος στην Καβάλα, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα.

Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα της πόλης και η σύλληψη έγινε από λιμενικούς.

Την προανάκριση για την υπόθεση διεξάγει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Καλοκαίρι ταλαιπωρίας με διακοπές ρεύματος

Καλοκαίρι-ταλαιπωρίας-με-διακοπές-ρεύματος

Χρήστος Μποσμπότης: Αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε την συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω / Ο ΔΕΔΔΗΕ άφησε χαντάκια απέναντι από το δημαρχείο λόγω έλλειψης προσωπικού

Τον μπελά τους έχουν βρει στον δήμο Παγγαίου το φετινό καλοκαίρι με τις συνεχείς διακοπές ρεύματος, αλλά και τις πτώσεις της τάσης. Το πρόβλημα είναι εντονότερο στο παραλιακό μέτωπο, ενώ απότοκο αυτής της κατάστασης ήταν και η αναβολή της συναυλίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στα Κάστρα της Νέας Περάμου.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, ο οποίος περιέγραψε πως ακριβώς έχει η κατάσταση με τις διακοπές ρεύματος.

«Η νέα ημερομηνία της συναυλίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω όταν πλέον θα λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα…»

«Είναι περίοδος αιχμής και πραγματικά υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, ιδιαίτερα των παραλιακών οικισμών και ειδικότερα της Νέας Περάμου. Βλέπουμε καθημερινές διακοπές ρεύματος ή πτώσης της τάσης, ενώ  υπάρχει βέβαια και ένα πρόβλημα και εντός του Κάστρου με την μεταφορά του ηλεκτρικού ρεύματος εντός αυτού κι έτσι οδηγηθήκαμε στην απόφαση να αναβάλλουμε, να μεταθέσουμε, για άλλη ημερομηνία την συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, η οποία θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω όταν πλέον θα λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μποσμπότης. 

Χαντάκια απέναντι από το δημαρχείο Παγγαίου, λόγω έλλειψης προσωπικού του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., ενώ το έργο είναι πληρωμένο από πέρυσι τον Οκτώβριο!

«Βέβαια με τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. δεν υπάρχουν προβλήματα μόνο στα Κάστρα ή στην Νέα Πέραμο, αλλά και σε διάφορα έργα που εκτελεί, όπως στην Ελευθερούπολη, όπου ξεκινούμε να κάνουμε πεζοδρόμηση και υπογειοποίηση του δικτύου στην περιοχή μπροστά από το δημαρχείο Παγγαίου. Ο εργολάβος που κάνει την πεζοδρόμηση έσκαψε, αλλά ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. μας καθυστερεί πάρα πολύ στο να κάνει την υπογειοποίηση των καλωδίων, μια διαδικασία που είναι πληρωμένη από τον περσινό Οκτώβριο! Και βλέπουμε τώρα στο κέντρο της πόλης απέναντι από το δημαρχείο σκαμμένα χαντάκια και να μην υπάρχει ένας εργάτης να δουλεύει, γιατί προφανώς τα συνεργεία του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. δεν επαρκούν και αυτή την περίοδο, καθώς ασχολούνται με τις διάφορες βλάβες που προκύπτουν», σημείωσε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου.

«Ας ελπίσουμε ότι οι υπηρεσίες θα σταθούν στο ύψος τους και θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που ανακύπτουν…»

«Υπάρχουν όντως μεγάλα προβλήματα το φετινό καλοκαίρι και πρέπει να δούμε πώς θα επιλυθούν. Οι καταστηματάρχες γκρινιάζουν με το δίκιο τους οι άνθρωποι, το έργο δεν προχωράει. Στα Κάστρα αναβάλουμε τη συναυλία, όταν γίνονται διακοπές ρεύματος στην Νέα Πέραμο, φοβούνται οι άνθρωποι για αλλοίωση των προϊόντων τους στα ψυγεία. Το ένα πρόβλημα φέρνει το άλλο. Ας ελπίσουμε ότι οι υπηρεσίες θα σταθούν στο ύψος τους και θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που ανακύπτουν», υπογράμμισε καταληκτικά ο Χρήστος Μποσμπότης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δήμος Θάσου: Μαζέψτε ομπρέλες και καθίσματα από τις παραλίες

Δήμος-Θάσου:-Μαζέψτε-ομπρέλες-και-καθίσματα-από-τις-παραλίες

Από τον Δήμο Θάσου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Παρατηρείται για μία ακόμη χρονιά το φαινόμενο της αυθαίρετης και παράνομης τοποθέτησης, ομπρελών, κιοσκιών, ξαπλωστρών και καθισμάτων ασφαλισμένων με αλυσίδες και διαφόρων άλλων πρόχειρων κατασκευών στους κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού και της παραλίας. Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του αρθρ.14Ν.5092/2024 (ΦΕΚ 33/4-3-2024) και του αριθ. πρωτ.:18870/04-07-2024 εγγράφου της Κτηματικής Υπηρεσίας Καβάλας για Απομάκρυνση αντικειμένων(ομπρέλες, ξαπλώστρες κλπ) κατά μήκος της ακτογραμμής των παραλιών των Δήμων.

Ο Δήμος Θάσου καλεί όλους τους ιδιώτες, οι οποίοι έχουν προβεί σε τέτοιου είδους ενέργειες να απομακρύνουν άμεσα όλα τα αντικείμενα που έχουν τοποθετήσει αυθαίρετα στους κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού και της παραλίας. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο Δήμος Θάσου θα ξεκινήσει την απομάκρυνση όλων των αυθαιρέτως τοποθετημένων αντικειμένων.

Παρακαλούμε για την ανταπόκρισή σας, έτσι ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να τα απομακρύνουμε, χρησιμοποιώντας προσωπικό και μηχανήματα, που τόσο αναγκαία είναι, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, για τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα του Δήμου μας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα