Connect with us

Καβάλα

Ξεπερνά τα διεθνή στάνταρ η αναλογία απινιδωτών ανά κάτοικο στον δήμο Παγγαίου

Ξεπερνά-τα-διεθνή-στάνταρ-η-αναλογία-απινιδωτών-ανά-κάτοικο-στον-δήμο-Παγγαίου

Στη μεγάλη σημασία ανάπτυξης των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, αναφέρεται με ανάρτησή του στο facebook, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου, Στέργιος Κεχαγιάς.

Όπως τονίζει αρχικά, «η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των συνδημοτών μας είναι για εμάς προτεραιότητα! Ο άνθρωπος είναι στο κέντρο των επιλογών μας».

«Εν αναμονή παραλαβής άλλων 10 απινιδωτών από τον Δήμο Παγγαίου»

 «Κάθε χρόνο περίπου 350.000 Ευρωπαίοι θα υποστούν εξωνοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή. Για αυτόν τον λόγο, έχουν αναπτυχθεί οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές.

Σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ, χρειάζεται ένας απινιδωτής ανά 1.500 άτομα.

Στον Δήμο Παγγαίου, ένα δήμο με έκταση 698 τετραγωνικών χιλιόμετρων και με πληθυσμό 29.572 κατοίκων (απογραφή 2021-22) με τριάντα δημοτικές κοινότητες και 37 οικισμούς ( 4804/2021) αναπτύχθηκε ένα εκτεταμένο δίκτυο με 33 AED σε δημόσιους χώρους με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό, κυρίως στα Περιφερειακά Ιατρεία, αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και τουριστικά-παραθεριστικά μέρη (πολυσύχναστες παραλίες-beach bars) από τον Δήμο Παγγαίου, από την Π.Ε Καβάλας (2), από δωρεά του βουλευτή κ. Λαζαρίδη (4), αλλά και ιδιωτών (3), ενώ είναι σε αναμονή παραλαβής άλλων 10 από τον Δήμο, που επίσης θα τοποθετηθούν στα περιφερειακά ιατρεία, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 43», επισημαίνει στη συνέχεια της ανάρτησής του ο κ. Κεχαγιάς.

«Η αναλογία απινιδωτών ανά κάτοικο αποτελεί την μέγιστη απόδειξη της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται στον Δήμο μας»

 «Έτσι ξεπερνάμε το μέσο όρο της Κοπεγχάγης που θεωρείται πόλη – πρότυπο, με την σχέση 1 ΑΕD ανά 1.000 κατοίκους, αλλά και αυτόν της Δράμας 1 AED ανά 1.100 κατοίκους, κατεβάζοντας τον σε 1/688 κατοίκους από 1/896 που έχουμε σήμερα. Η αναλογία απινιδωτών ανά κάτοικο αποτελεί την μέγιστη απόδειξη της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται στον Δήμο μας, που έχει ως στόχο να βελτιώσει σημαντικά τα ποσοστά επιτυχούς ανάνηψης πιθανών θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

Παράλληλα, με τους 175 εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους εθελοντές διασώστες καρδιακής ανακοπής, πετυχαίνουμε πολύ υψηλή σχέση 1/169 (29.572 κάτοικοι /175 διασώστες), που προέρχονται από την ελληνική αστυνομία, αθλητικά σωματεία, τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτιστικούς συλλόγους, την εκκλησία και την εκπαίδευση.

Ο αντικειμενικός δε στόχος είναι να διευρυνθεί το φάσμα των εκπαιδευόμενων και από άλλες κοινωνικές ομάδες, φθάνοντας στους τριακόσιους και ρίχνοντας τον μέσο όρο 1/100», επισημαίνει καταληκτικά ο κ. Κεχαγιάς.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Καβάλας

Ο-Μανώλης-Χριστοδουλάκης-επισκέφθηκε-το-Επιμελητήριο-Καβάλας

Στο Επιμελητήριο Καβάλας βρέθηκε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Καβάλα, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι βασικοί παραγωγικοί και οικονομικοί πυλώνες της περιοχής, με αναφορές στον τουρισμό, τη μεταποίηση, την εξαγωγική δραστηριότητα, τον πρωτογενή τομέα και την εξόρυξη και επεξεργασία μαρμάρου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως η περιορισμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση, το αυξημένο λειτουργικό κόστος και οι γενικότερες δυσκολίες που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητά τους.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου επισημάνθηκε η ανάγκη για ουσιαστικότερη συνεργασία και διαβούλευση της Πολιτείας με τους παραγωγικούς φορείς και τα Επιμελητήρια, ώστε οι αποφάσεις οικονομικής πολιτικής να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης, παρέδωσε στον κ. Χριστοδουλάκη υπόμνημα με τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική επιχειρηματικότητα, καθώς και προτάσεις για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη δημιουργία ενός πιο σταθερού και ανταγωνιστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Παναγιωτίδης

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Επιστολή – Παρέμβαση της Ο.Ε.Β.Ε. Καβάλας για τις εξαγγελίες της Δ.Ε.Θ.

Η ΟΕΒΕ Καβάλας απέστειλε προς τους βουλευτές του νομού την παρακάτω επιστολή:

Αξιότιμη κυρία και αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,   

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας εκφράζει την έντονη απογοήτευση και διαμαρτυρία της για τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις που εκπροσωπούμε περίμεναν ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα έδιναν ανάσα στην πραγματική οικονομία, θα μείωναν το βάρος της καθημερινής λειτουργίας τους και θα αποκαθιστούσαν τις αδικίες που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Αντί αυτού, ανακοινώθηκαν αποσπασματικές και περιορισμένης εμβέλειας ρυθμίσεις, οι οποίες αφήνουν εκτός τη μεγάλη πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι μικρές επιχειρήσεις δεν ζητούν προνομιακή μεταχείριση. Ζητούν ένα δίκαιο, σταθερό και λειτουργικό περιβάλλον για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και της απασχόλησης.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η διατήρηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης, ο οποίος εξακολουθεί να φορολογεί υποθετικά και όχι πραγματικά εισοδήματα. Καμία επιχείρηση δεν λειτουργεί χωρίς λειτουργικές δαπάνες, επενδύσεις, αυξημένα ενοίκια, κόστος ενέργειας, καυσίμων και πρώτων υλών. Η πραγματικότητα της αγοράς δεν μπορεί να αποτυπώνεται με τεκμήρια που αγνοούν το πραγματικό οικονομικό αποτέλεσμα κάθε επαγγελματία.

Την ίδια στιγμή, οι προϋποθέσεις που τίθενται ώστε ένας επαγγελματίας να επωφεληθεί από τις περιορισμένες αλλαγές είναι τόσο αυστηρές και πολύπλοκες, ώστε στην πράξη αποκλείουν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που καθημερινά προσπαθούν να ανταποκριθούν σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο φορολογικό και εργασιακό πλαίσιο.

Εξίσου ανεπαρκής είναι και η αντιμετώπιση της προκαταβολής φόρου. Η μικρή αποκλιμάκωση που ανακοινώθηκε δεν λύνει το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας, καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να προκαταβάλλουν φόρο για εισόδημα που ακόμη δεν έχουν αποκτήσει, σε μια περίοδο όπου το κόστος λειτουργίας αυξάνεται συνεχώς.

Η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος αποτελεί μεν αναγνώριση ενός πάγιου και δίκαιου αιτήματος του επιχειρηματικού κόσμου, όμως η εφαρμογή της σε βάθος χρόνου δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των επαγγελματιών. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται άμεση ελάφρυνση και όχι υποσχέσεις που μετατίθενται στα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, οι εξαγγελίες δεν δίνουν καμία ουσιαστική απάντηση στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η αγορά: στο αυξημένο ενεργειακό κόστος, στις συνεχείς ανατιμήσεις των πρώτων υλών, στο υψηλό κόστος καυσίμων, στις υπέρογκες τραπεζικές προμήθειες, στην εκρηκτική αύξηση των επαγγελματικών ενοικίων και στο ασφυκτικό καθεστώς ρύθμισης των οφειλών, το οποίο επιβαρύνεται από υπέρογκες προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Αναγνωρίζουμε ότι ορισμένες ανακοινώσεις, όπως η ενίσχυση χρηματοδοτικών εργαλείων μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας ή τα κίνητρα για συγκεκριμένες επενδύσεις, κινούνται προς θετική κατεύθυνση. Ωστόσο, εφόσον η πρόσβαση στη χρηματοδότηση εξακολουθεί να εξαρτάται από τα αυστηρά πιστοληπτικά κριτήρια των τραπεζών, οι περισσότερες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις παραμένουν αποκλεισμένες από τα εργαλεία αυτά.

Η ΟΕΒΕ Καβάλας θεωρεί ότι οι εξαγγελίες της ΔΕΘ δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της περιφέρειας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Η Καβάλα, όπως και κάθε περιφερειακή αγορά, βιώνει καθημερινά τη μείωση της κατανάλωσης, τη συρρίκνωση του τζίρου και την αβεβαιότητα. Σε αυτές τις συνθήκες, τα ημίμετρα δεν αποτελούν λύση.

Διεκδικούμε άμεσα:

  • Κατάργηση του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος και φορολόγηση με βάση τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία κάθε επιχείρησης.
  • Άμεση και καθολική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επαγγελματίες.
  • Ουσιαστική μείωση της προκαταβολής φόρου, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων.
  • Μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και του κόστους καυσίμων.
  • Νέα αποτελεσματική ρύθμιση οφειλών με περισσότερες δόσεις και διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων.
  • Παρεμβάσεις για τη συγκράτηση των επαγγελματικών ενοικίων.
  • Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων που επιβαρύνουν την κατανάλωση και περιορίζουν τον κύκλο εργασιών των μικρών επιχειρήσεων.
  • Περιορισμό των τραπεζικών προμηθειών στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και δικαιότερο πλαίσιο χρεώσεων.
  • Απλοποίηση της φορολογικής και εργασιακής νομοθεσίας, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να συμμορφώνονται χωρίς υπέρμετρο διοικητικό κόστος.

Η ΟΕΒΕ Καβάλας καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη λογική των αποσπασματικών παρεμβάσεων και να προχωρήσει σε έναν ουσιαστικό διάλογο με τους εκπροσώπους της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως αριθμοί στους δημοσιονομικούς σχεδιασμούς. Είναι οι επιχειρήσεις που στηρίζουν την τοπική οικονομία, δημιουργούν θέσεις εργασίας, κρατούν ζωντανές τις πόλεις και τα χωριά της χώρας και αποτελούν βασικό πυλώνα της παραγωγικής Ελλάδας.

Η στήριξή τους δεν μπορεί να παραμένει εξαγγελία. Πρέπει να γίνει άμεση πολιτική προτεραιότητα.

Με εκτίμηση,

Εκ της Διοικήσεως

The post Επιστολή – Παρέμβαση της Ο.Ε.Β.Ε. Καβάλας για τις εξαγγελίες της Δ.Ε.Θ. appeared first on KavalaWebNews.gr.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Υπόσχεση Κικίλια για αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του Λιμένα

Υπόσχεση-Κικίλια-για-αποκατάσταση-των-ζημιών-στο-λιμάνι-του-Λιμένα

Δημήτρης Μανίτσας: Το κόστος ανέρχεται στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ

Για τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, Δημήτρης Μανίτσας.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Κικίλια στο νησί μας την προηγούμενη εβδομάδα συζητήσαμε πολλά θέματα. Το κυριότερο που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή αφορά το επιβατικό λιμάνι του Λιμένα, το οποίο από φυσικές καταστροφές πριν από δύο χρόνια περίπου έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, «ανέφερε αρχικά ο κ. Μανίτσας.

Υπόσχεση Κικίλια ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει τελειώσει η ένταξη του έργου

«Είμαστε στο τελικό στάδιο της χρηματοδότησης. Ο υπουργός μας υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει τελειώσει η ένταξη του έργου. Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι από θέμα αδειοδοτήσεων, μελετών κι ό,τι άλλο χρειάζεται. Το έχει εντάξει το υπουργείο στο πρόγραμμα «Μεταφορές 21 – 27» και μας υποσχέθηκε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα γίνει διυπουργική που θα αναλάβει τη δημοπράτηση και την επισκευή του λιμανιού που θα την υλοποιήσει εξ ολοκλήρου το υπουργείο», πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου. 

Στα 2,2 εκ. ευρώ το κόστος του έργου

«Το κόστος ανέρχεται στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ, ένα έργο το οποίο έπρεπε να έχει γίνει χθες αν με ρωτάτε. Αλλά τα μεγάλα έργα δεν γίνονται εύκολα. Οι αδειοδοτήσεις και μόνο χρειάστηκαν πάρα πολύ χρόνο. Έχουμε φτάσει στο 99,9% για να πάρουμε την πλήρη ένταξη. Αυτό ήταν το βασικότερο θέμα συζήτησης που είχαμε με τον υπουργό. Από ‘κει και πέρα μιλήσαμε και για άλλα ζητήματα που αφορούν τα λιμάνια μας στο νησί, τα οπόια τα αφήνουμε λίγο στην άκρη, γιατί το πρώτο και σημαντικότερο όλων είναι το επιβατικό λιμάνι του Λιμένα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Μανίτσας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα