Connect with us

Καβάλα

Ξανά στο σημείο μηδέν το θέμα των Τεναγών των Φιλίππων

Ξανά-στο-σημείο-μηδέν-το-θέμα-των-Τεναγών-των-Φιλίππων

Φίλιππος Αναστασιάδης: Η κατάσταση πραγματικά είναι εξοργιστική με αυτό που συμβαίνει / Εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν γίνει έργα υποδομής / Η βάλτα έχει βαλτώσει πραγματικά

Συγχυσμένος και απογοητευμένος, για το ότι το θέμα των Τεναγών των Φιλίππων βρίσκεται και πάλι στο σημείο μηδέν, δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

Αναφερόμενος αρχικά στη σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα για το θέμα, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε: «Δυστυχώς δεν υπήρξε μία τεχνοκρατική προσέγγιση στο πρόβλημα από το υπουργείο, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσουμε στην ουσία».

Ερχόμαστε πάλι μετά από 11 χρόνια και είμαστε στο σημείο μηδέν και ξαναλέμε ότι θα δημιουργήσουμε φορέα διαχείρισης

«Πριν από 11 χρόνια, όταν είχε γίνει σύσκεψη στο γραφείο μου για το θέμα, μιλούσαμε για την δημιουργία ενός φορέα που θα διαχειρίζεται τα Τενάγη και ερχόμαστε πάλι μετά από 11 χρόνια και είμαστε στο σημείο μηδέν και ξαναλέμε ότι θα δημιουργήσουμε φορέα διαχείρισης. Από ‘κει και πέρα συζητήθηκε το θέμα της αποζημίωσης για τους αγρότες που είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς μιλάμε για απώλεια εισοδήματος κι αυτό πρέπει να καλυφθεί, γιατί η κατάσταση πραγματικά είναι εξοργιστική με αυτό που συμβαίνει. Εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν γίνει έργα υποδομής, ώστε να γίνεται σωστά η απορροή των υδάτων. Είχε ναυαγήσει εκείνη η περιβόητη μελέτη όπου τα όμβρια ύδατα θα κατευθύνονταν στον κόλπο της Νέας Ηρακλείτσας και της Καβάλας που ήταν αδιανόητο να συμβεί. Χάσαμε πάρα πολύ χρόνο και στο μεσοδιάστημα δεν έγιναν τα έργα υποδομής που έπρεπε γι’ αυτό και βλέπουμε το πρόβλημα που υφίσταται τώρα στην περιοχή», πρόσθεσε στη συνέχεια ο δήμαρχος Παγγαίου. 

Αντί να περπατάμε, όπως λέμε στο χωριό μου, αρκουδίζουμε

«Θεωρώ ότι είναι καλύτερο να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις, γι’ αυτό είμαι βέβαιος ότι πρέπει να δοθούν χρήματα στα έργα υποδομής, να γίνεται σωστά η απορροή των ομβρίων προς τον Αγγίτη και από ‘κει στον ποταμό Στρυμόνα κι όχι να ερχόμαστε να θεραπεύουμε, προκειμένου να αποζημηθούν οι αγρότες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Με μία εκτίμηση, τα 40.000 στρέμματα περίπου που είναι πλημμυρισμένα και με το αίτημα που υπάρχει για 175€ ανά στρέμμα, το ποσό που πρέπει να δαπανηθεί είναι γύρω στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Αν αυτά τα χρήματα δαπανηθούν σε αποζημιώσεις, ενώ δεν έχουν δαπανηθεί το προηγούμενο διάστημα για να γίνουν τα έργα υποδομής, αντιλαμβανόμαστε ότι αντί να περπατάμε, όπως λέμε στο χωριό μου, αρκουδίζουμε. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα δυστυχώς», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο δήμαρχος Παγγαίου. 

Η βάλτα έχει βαλτώσει πραγματικά

«Εγώ δεν μπορώ να δηλώνω αναρμόδιος με την έννοια ότι σίγουρα δεν είναι απόλυτα αρμοδιότητα του δήμου, αλλά νιώθω και συνυπεύθυνος, με τη λογική ότι πρέπει όλοι να δράσουμε και να πιέσουμε. Πιέσαμε πολιτικά, δεν έχουμε πιέσει, σύμφωνα με τη σύσκεψη, ουσιαστικά. Είπα στη σύσκεψη ότι εμείς θα διαθέσουμε και την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Παγγαίου, αντίστοιχα να υπάρχει μία ομάδα που θα εργαστεί, είτε από το υπουργείο Υποδομών, είτε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να σκύψουν στο πρόβλημα, να πάρουν τα στοιχεία από τις παλαιότερες μελέτες που υπήρχαν και να πάμε σε μία πιο δραστική μελέτη που θα λύσει το πρόβλημα. Διαφορετικά ας τα παρατήσουν και οι παραγωγοί, ας τα παρατήσει και η πολιτεία, γιατί η βάλτα έχει βαλτώσει πραγματικά! Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Νιώθω και συγχυσμένος από την όλη ιστορία και απογοητευμένος διότι δεν υπάρχουν απτά αποτελέσματα», υπογράμμισε καταληκτικά ο Φίλιππος Αναστασιάδης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Το αποτέλεσμα δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και πάνω σε αυτόν θα συνεχίσουμε

Το-αποτέλεσμα-δείχνει-ότι-είμαστε-στον-σωστό-δρόμο-και-πάνω-σε-αυτόν-θα-συνεχίσουμε

«Ψάξαμε όλη τη νομοθεσία και βρήκαμε ότι υπάρχει φόρμουλα για τα πανηγύρια»

«Είναι κάτι το οποίο μας χαροποιεί, αν και εμείς ξέρουμε ότι δουλεύουμε, ξέρουμε τι κάνουμε. Είναι μια αναγνώριση εκ μέρους των δημοτών των προσπαθειών που καταβάλλει η διοίκηση του Φίλιππου Αναστασιάδη».

Τα παραπάνω τόνισε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, αναφορικά με την 4η θέση μεταξύ 104 δήμων της χώρας, στην οποία κατατάχθηκε ο δήμος Παγγαίου, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr με αντικείμενο τον βαθμό ικανοποίησης των δημοτών από το έργο των δημάρχων τους.

Το αποτέλεσμα δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και πάνω σε αυτόν θα συνεχίσουμε

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Παγγαίου, με δήμαρχο τον Φίλιππο Αναστασιάδη, συγκέντρωσε ποσοστό ικανοποίησης 40,6%. Η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr, διεξήχθη από 1 έως 20 Ιουνίου 2026 σε δείγμα 20.385 ατόμων και βασίστηκε σε διαδικτυακή έρευνα προσωπικών ερωτηματολογίων σε ψηφοφόρους στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

«Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και πάνω σε αυτόν θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Μποσμπότης.

Βρήκαμε ότι υπάρχει φόρμουλα

Ο αντιδήμαρχος Παγγαίου αναφέρθηκε και στην επικοινωνία που είχε με τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την λήψη απόφασης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την έγκριση χορήγησης προσωρινών θέσεων στάσιμου εμπορίου σε πολιτιστικούς συλλόγους στο πλαίσιο και κατά την διάρκεια της διοργάνωσης από αυτούς πολιτιστικών εκδηλώσεων, αποκλειστικά για φορητές εγκαταστάσεις έψησης, σύμφωνα με το άρθρο 182 του Ν. 5297/2026.

«Με τη νομική υπηρεσία του δήμου, με το γραφείο καταστημάτων, ψάξαμε όλη τη νομοθεσία και βρήκαμε ότι υπάρχει φόρμουλα που ήδη εφαρμόζουμε. Σ’ αυτό βοήθησε και μια τροπολογία του Απριλίου, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους πολιτιστικούς συλλόγους να τους παραχωρούνται με απόφαση του δήμου θέσεις προσωρινού στάσιμου εμπορίου για να πωλούν τρόφιμα και ποτά», ανέφερε σχετικά ο κ. Μποσμπότης.

Αυτοψία στον χώρο ψησίματος

«Χαρτογραφήσαμε όλα τα πανηγύρια του καλοκαιρού, πήραμε μια απόφαση με την οποία δημιουργούμε αυτές τις θέσεις κι από εκεί και πέρα ο κάθε σύλλογος με αίτημα του προς την υγειονομική υπηρεσία της Περιφέρειας θα πρέπει να ζητήσει να γίνει αυτοψία του χώρου όπου θα γίνεται το ψήσιμο και η παρασκευή φαγητού. Έτσι θα μπορεί να δραστηριοποιείται χωρίς κανένα πρόβλημα και θα συνεχίσουν τα γνωστά πανηγύρια να λειτουργούν με τον τρόπο που τόσα χρόνια ξέρουμε και βλέπουμε ειδικά τους νέους να τα αγκαλιάζουν κι αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα», επισήμανε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Παγγαίου. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Θόδωρος Μουριάδης: Μην περιμένετε θαύματα φέτος στην Καλαμίτσα

Θόδωρος-Μουριάδης:-Μην-περιμένετε-θαύματα-φέτος-στην-Καλαμίτσα

«Είναι θέμα χρόνου να υπογράψουμε τη σύμβαση με την ΕΤΑΔ  / Εγώ δεν πάω κατηγορούμενος ξανά»

«Λίγη υπομονή κι όλα θα τακτοποιηθούν. Είναι θέμα χρόνου να υπογράψουμε τη σύμβαση με την ΕΤΑΔ, οπότε θα μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις στον χώρο που μας ανήκει στην ακτή της Καλαμίτσας».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος εξήγησε για άλλη μια φορά τι ανήκει και τι όχι στον δήμο στην συγκεκριμένη ακτή.

Στην αρχή θαύματα δεν θα περιμένετε

«Ο δήμος έχει πάρει το τμήμα από την είσοδο και αριστερά προς το Metro. Αυτή είναι η έκταση που έχουμε πάρει από εγκαταστάσεις. Οι υπόλοιπες, από την είσοδο μέχρι και το Μο, ανήκουν στην ΕΤΑΔ, όπως επίσης το Metro και το Mercedes που κι αυτά ανήκουν στην ΕΤΑΔ. Αυτά τα ξεκαθαρίζουμε. Το παλιό αναψυκτήριο είναι στη δικαιοδοσία της ΕΤΑΔ. Η μεν ακτή είναι ελεύθερη για τους πολίτες και χρησιμοποείται ανεξάρτητα από το ποιο τμήμα έχει η ΕΤΑΔ και ποιο ο δήμος, η αμμουδιά είναι προς χρήση για όλους. Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις είπα ότι στην αρχή θαύματα δεν θα περιμένετε», πρόσθεσε ο δήμαρχος Καβάλας.

Εγώ δεν πάω κατηγορούμενος ξανά

«Φέτος θα έχουμε μόνο εργασίες για να είναι αξιοπρεπής η ακτή. Καθαρίσαμε τα ντους. Στις τουαλέτες όμως δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση. Εγώ δεν πάω κατηγορούμενος ξανά. Η υπηρεσία κι εγώ απολογούμαστε γιατί τα προηγούμενα χρόνια κάναμε εργασίες στο αναψυκτήριο και μας κατήγγειλαν στον εισαγγελέα γιατί δεν πήρα τα χρήματα από την ΕΤΑΔ. Θα κάνουν λίγη υπομονή οι δημότες. Αν είναι τόση ανάγκη υπάρχουν χημικές τουαλέτες που είναι προς την πλευρά που έχει ο δήμος, ανδρών, γυναικών και για ΑΜΕΑ. Από εκεί και πέρα με το που θα γίνει η ανάθεση της εργολαβίας για την Καλαμίτσα θα φτιαχτούν οι τουαλέτες που ήταν στην Όστρια. Οι τουαλέτες που υπήρχαν καθαρίστηκαν και κλειδώθηκαν, γιατί αλλιώς θα ήταν εστία μόλυνσης», σημείωσε καταληκτικά ο Θόδωρος Μουριάδης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Καβάλα: Φωτιά σε αυτοκίνητο επεκτάθηκε σε δασική έκταση

Καβάλα:-Φωτιά-σε-αυτοκίνητο-επεκτάθηκε-σε-δασική-έκταση

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Καβάλα: Φωτιά σε αυτοκίνητο επεκτάθηκε σε δασική έκταση

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής 3 Ιουλίου 2026 σε αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη της Εγνατίας οδού, στο ύψος του Αγίου Σίλα. Ο οδηγός του σταμάτησε στην άκρη του δρόμου, αλλά η φωτιά επεκτάθηκε σε παρακείμενη δασική έκταση.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και αντιμετώπισαν την πυρκαγιά πριν πάρει διαστάσεις.

Για την αντιμετώπιση του περιστατικού επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 2ης, 7ης και 21ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα, εθελοντές και 2 αεροσκάφη.

Κάηκε μικρή έκταση με χαμηλή βλάστηση και μερικά δέντρα τα οποία βρίσκονταν παραπλεύρως του δρόμου.  Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα