Connect with us

Καβάλα

Μην παρκάρετε οχήματα μπροστά στους κάδους απορριμμάτων

Μην-παρκάρετε-οχήματα-μπροστά-στους-κάδους-απορριμμάτων

Έκκληση στους πολίτες της Καβάλας να μην παρκάρουν τα οχήματά τους μπροστά από τους κάδους απορριμμάτων, απηύθυνε με δηλώσεις του στην τοπική ΕΡΑ, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Χρήστος Τσιτσιλικάκης.
”Αυτό που παρατηρούμε καθημερινά είναι ότι μπροστά από τους κάδους βλέπουμε παρκαρισμένα οχήματα. Δεν μπορεί να γίνει σωστά η αποκομιδή των απορριμμάτων. Φεύγει το απορριμματοφόρο επιστρέφει μετά από μισή ή μία ώρα, αλλά ξανά το όχημα είναι εκεί”, τόνισε αρχικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Η νοοτροπία αυτή πρέπει να αλλάξει

”Δεν μαζεύεται ο κάδος, ρωτούν οι πολίτες γιατί δεν μαζεύεται ο κάδος. Είναι εύκολο το να κατηγορούμε κάποιον. Το θέμα είναι να δούμε γιατί δεν έγινε αυτό. Καθημερινά κάνω τη διαδρομή από την 7ης Μεραρχίας μέχρι το αμαξοστάσιο τα χαράματα και βλέπω τουλάχιστον 3 – 4 οχήματα μπροστά από κάδους. Φανταστείτε τι γίνεται σε άλλες γειτονιές. Έχουμε καθημερινά παράπονα. Αναγκαστήκαμε σε κάποιο σημείο να δέσουμε κάδο με αλυσίδα για να μη μετακινείται, γιατί τον βρίσκαμε μία εδώ και μία εκεί. Η νοοτροπία αυτή πρέπει να αλλάξει”, πρόσθεσε σχετικά με το θέμα ο κ. Τσιτσιλικάκης.

Πάνω απ’ όλα ζητάμε τη βοήθεια των συμπολιτών μας, δεν θέλουμε τίποτα άλλο

Αναφορικά με την ανακοίνωση του δήμου Καβάλας και τις οδηγίες για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και υπολειμμάτων κηπευτικών εργασιών, ο αντιδήμαρχος Καβάλας σημείωσε: ”Ο καιρός βελτιώνεται, αρχίζουν οι ανακαινίσεις, οι μετακομίσεις, το κόψιμο των χόρτων. Πάνω απ’ όλα ζητάμε τη βοήθεια των συμπολιτών μας, δεν θέλουμε τίποτα άλλο. Να ενημερώνουν την Υπηρεσία Καθαριότητας, ώστε να μπορεί αυτή να κάνει την αποκομιδή των ογκωδών. Είναι θέμα σεβασμού στην πόλη και στους συμπολίτες μας. Να παίρνουν τηλέφωνο στην υπηρεσία και να λένε το όνομά τους και ότι έχουν να βγάλουν για παράδειγμα ένα στρώμα. Μας ενημερώνουν για την περιοχή που βρίσκονται και τους ενημερώνουμε για το πότε πρέπει να το βγάλουν έξω. Αν υπάρχουν περισσότερα αντικείμενα όπως μια ντουλάπα ή ένα κρεβάτι, ενημερώνεται η υπηρεσία, πηγαίνει επιτόπου ο επόπτης βλέπει τον όγκο και κόβει ένα μικρό παράβολο για να γίνει η αποκομιδή”.

Δυστυχώς απ’ ό,τι έχουμε καταλάβει μόνο με το πρόστιμο βελτιώνεται η κατάσταση

”Το ευχάριστο είναι ότι τελευταία δέχομαι και εγώ προσωπικά και η υπηρεσία τηλέφωνα από συμπολίτες μας για γείτονές τους που έχουν πετάξει για μέρες στρώματα ή οτιδήποτε άλλο ογκώδες. Άρα δεν μας έχουν ενημερώσει, οπότε βρίσκουμε τα στοιχεία αυτού που το έχει κάνει και του βεβαιώνεται πρόστιμο. Δυστυχώς απ’ ό,τι έχουμε καταλάβει μόνο με το πρόστιμο βελτιώνεται η κατάσταση. Οι εποχές είναι δύσκολες και το πρόστιμο των 100, 200 ή 500€ είναι πολύ μεγάλο και βαρύ για κάθε οικογένεια. Αλλά δεν θέλουμε να πάμε έτσι, αλλά με τη σωστή ενημέρωση. Ένα τηλέφωνο είναι, μία ενημέρωση και γίνεται η διαχείριση από την Υπηρεσία Καθαριότητας. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε και αυτό τότε τι να πω; Θα πρέπει αυτή η κακή νοοτροπία να αλλάξει”, πρόσθεσε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Ανθή Χατζηφραντζή: Στόχος μου είναι να κριθώ από τα αποτελέσματα

Ανθή-Χατζηφραντζή:-Στόχος-μου-είναι-να-κριθώ-από-τα-αποτελέσματα

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Ανθή Χατζηφραντζή: Στόχος μου είναι να κριθώ από τα αποτελέσματα

«Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς τον δήμαρχο Καβάλας για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και φυσικά όλους τους δημότες για τη στήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια».

Τα παραπάνω δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, η νέα αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής, Ανθή Χατζηφραντζή.

Στόχος μου είναι να κριθώ από τα αποτελέσματα κι όχι από τα λόγια

«Η ανάληψη της αντιδημαρχίας Παιδείας αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή. Αλλά και μεγαλύτερη ευθύνη, αυτό είναι το κυριότερο. Έχουμε δείξει δείγματα για το πως δουλεύουμε, θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με όλους τους διευθυντές, τους συλλόγους γονέων, κλπ. Οι τίτλοι έχουν αξία μόνο όταν συνοδεύονται από έργο. Δικός μου στόχος είναι να κριθώ από τα αποτελέσματα κι όχι από τα λόγια. Είμαστε υπάλληλοι των πολιτών, αυτό έχω να πω. Οι πολίτες μας επέλεξαν και μας έβαλαν σε αυτή τη θέση. Από εκεί και πέρα μέσα στο καλοκαίρι θα γίνουν οι συντηρήσεις στις σχολικές μονάδες και ήδη ενημερώνομαι για τις προτεραιότητες», πρόσθεσε καταληκτικά στις δηλώσεις της η κ. Χατζηφραντζή.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οι Σέρβοι τουρίστες κάνουν φέτος τη διαφορά στη Θάσο

Οι-Σέρβοι-τουρίστες-κάνουν-φέτος-τη-διαφορά-στη-Θάσο

«Όπως ήταν αναμενόμενο από τις 20 Ιουνίου και μετά, αφού έκλεισαν και τα σχολεία στις χώρες των Βαλκανίων, έχουμε μια πολύ έντονη ροή επισκεπτών. Το νησί έχει αυξημένες πληρότητες».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Θάσου, Γιάννης Μαρκιανός, περιγράφοντας την τουριστική εικόνα που παρουσιάζει το νησί την τρέχουσα περίοδο. 

Οι Σέρβοι κάνουν τη διαφορά φέτος στη Θάσο

«Η Θάσος τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει περίπου τρεις μήνες με πολύ καλές πληρότητες, κάτι που επιβεβαιώνεται και φέτος. Ο αγώνας μας συνεχίζεται ώστε να επιμηκυνθεί αυτή η περίοδος και να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι επισκέπτες μας. Αυτό το διάστημα οι Βούλγαροι δεν είναι πολλοί στο νησί. Οι Ρουμάνοι είναι περισσότεροι και η μεγαλύτερη έκπληξη είναι οι Σέρβοι, οι οποίοι επέλεξαν το νησί μας και την περίοδο του Ιουνίου που δεν είχαμε μεγάλες πληρότητες φαινόταν ξεκάθαρα ότι αποτελούσαν την πλειονότητα των επισκεπτών με τους δυτικοευρωπαίους», πρόσθεσε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Θάσου.

Καλός φαίνεται και ο Σεπτέμβριος με τα τωρινά δεδομένα

«Από τις επισκέψεις μας τον χειμώνα φαινόταν ότι η Σερβία είναι σε μια πολύ καλή κατάσταση μετά τα πολιτικά προβλήματα που είχε τα δυο τελευταία χρόνια. Το νησί μας βγήκε κερδισμένο, καθώς οι Σέρβοι αγαπούν την Θάσο και την χώρα μας επίσης. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα καλό μείγμα βορειοευρωπαίων, με Άγγλους, Γερμανούς, αλλά και Πολωνούς που είναι μια σπουδαία αγορά για το νησί μας και προχωράμε για ακόμη περισσότερους. Παράλληλα, έχουμε μια εικόνα και για τον Σεπτέμβριο και φαίνεται ότι θα είναι καλός μήνας, αν δεν έχουμε κάποιο απρόοπτο και αναταραχές σε παγκόσμιο επίπεδο», σημείωσε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Βασίλης Λεμονίδης ανέλαβε αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας

Ο-Βασίλης-Λεμονίδης-ανέλαβε-αντιδήμαρχος-Δημοτικής-Αστυνομίας

Για τα νέα του καθήκοντα μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Αναδιάρθρωσης – Οργάνωσης και Δημοτικής Αστυνομίας, Βασίλης Λεμονίδης.

«Η Δημοτική Αστυνομία είναι το νευραλγικό σημείο κάθε δήμου. Στην πόλη μας λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας το καλοκαίρι, αυξάνεται ο αριθμος των οχημάτων και η κίνηση κι άρα έχουμε περισσότερα προβλήματα», ανέφερε αρχικά ο κ. Λεμονίδης.

Πρέπει να μπει μια τάξη

«Πρέπει να σκύψουμε πάνω στο πρόβλημα, να είμαστε παρόντες στα σημεία όπου υπάρχει θέμα τις ώρες αιχμής, ώστε να υπάρχει διαρκής ροή και να μην έχουμε παράνομα σταθμευμένα οχήματα. Όλοι μας θα πρέπει να αγαπήσουμε την πόλη μας και να λειτουργούμε σωστά και νόμιμα κι όχι να παρκάρουμε σε θέσεις για ΑΜΕΑ, να μην κλείνουμε τις θέσεις φορτοεκφόρτωσης, να μην μπαίνουμε με τα μηχανάκια στους πεζόδρομους κλπ. Θα πρέπει να μπει μια τάξη, να υπάρχει αυστηρότητα και τήρηση της νομιμότητας και να τηρηθεί ο κανονισμός όπως έχει ψηφιστεί», πρόσθεσε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Όπου υπάρχει πρόβλημα θα είμαστε παρόντες

«Και στη χερσόνησο της Παναγίας πρέπει να βρούμε άμεσα λύσεις, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα, τόσο στους μόνιμους κατοίκους, όσο και στους καταστηματάρχες, όπως φυσικά και στους επισκέπτες. Πρέπει κι εμείς να γίνουμε πιο σωστοί για να λειτουργεί εύρυθμα η πόλη. Εκεί έρχεται και η Δημοτική Αστυνομία με το προσωπικό που έχει για να βοηθήσει και να μην υπάρχουν προβλήματα στάθμευσης ή κυκλοφορίας, καθώς και σε θέματα για τους πεζόδρομους και για τα τραπεζοκαθίσματα. Έχω διαβάσει όλες τις αρμοδιότητες και ασχολούμαι καθημερινά με την λύση των ζητημάτων που ανακύπτουν και όπου υπάρχει πρόβλημα θα είμαστε παρόντες», σημείωσε καταληκτικά ο Βασίλης Λεμονίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα