Connect with us

Καβάλα

Με τον… αυτόματο πιλότο λειτουργεί ο δήμος Καβάλας

Με-τον…-αυτόματο-πιλότο-λειτουργεί-ο-δήμος-Καβάλας

Ηλίας Καλανταρίδης: Τον λειτουργούν οι υπάλληλοι σαν να μην υπάρχουν πολιτικοί προϊστάμενοι οι οποίοι θα δώσουν τον ρυθμό / Ο κ. Προμούσας είπε αυτά τα οποία ήθελε να ακούσουν οι πολίτες, ενώ στο δημοτικό συμβούλιο άλλα μας είπε η διοίκηση / Ως τοπική «κυβέρνηση» θα πρέπει να δίνεις το στίγμα σου, κάτι που η σημερινή διοίκηση δεν κάνει

«Πολλές φορές μου δίνεται η αίσθηση ότι ο δήμος Καβάλας λειτουργεί από μόνος του! Τον λειτουργούν οι υπάλληλοι σαν να μην υπάρχουν πολιτικοί προϊστάμενοι, οι οποίοι θα δώσουν τον ρυθμό».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και του συνδυασμού «Έργο Τώρα», Ηλίας Καλανταρίδης, σχολιάζοντας τον πρώτο χρόνο της δεύτερης θητείας του Θ. Μουριάδη, αλλά και τον προϋπολογισμό του 2025.

«Εμένα η αίσθηση που μου δίνεται από τα δημοτικά συμβούλια, όπου ρωτάμε και δεν υπάρχει κάποιος που να ξέρει να μας απαντήσει, είναι αρνητική. Πραγματικά απορώ πώς θα συνεχίσει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση…»

«Το 2024 ως αποτύπωμα της πρώτης χρονιάς της νέας θητείας του κ. Μουριάδη, μου έκανε μια ιδιαίτερη έκπληξη, κακή έκπληξη θα έλεγα. Τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, που πάλι επικεφαλής του δήμου ήταν ο κ. Μουριάδης, είχε τη δικαιολογία ότι διέθετε λίγους δημοτικούς συμβούλους. Τώρα λοιπόν που έχει 21 συμβούλους δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι. Γιατί καλώς ή κακώς οι υπάλληλοι, ναι μεν κάνουν τη δουλειά τους, αλλά ο πολιτικός προϊστάμενος πρέπει να δίνει τον ρυθμό, είναι αυτός που θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές κλπ. Εμένα η αίσθηση που μου δίνεται από τα δημοτικά συμβούλια, όπου ρωτάμε και δεν υπάρχει κάποιος που να ξέρει να μας απαντήσει, είναι αρνητική. Αυτό για μένα δείχνει πολλά. Και πραγματικά απορώ πώς θα συνεχίσει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο αυτή η διοίκηση», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Καλανταρίδης.   

«Ο κ. Προμούσας προφανώς και είπε αυτά τα οποία ήθελε να ακούσουν οι πολίτες, γιατί στο δημοτικό συμβούλιο άλλα ήταν αυτά που μας είπε η διοίκηση…»

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις στην ΕΡΑ Καβάλας του αντιδημάρχου Οικονομικού Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας, Γιάννη Προμούσα, ο οποίος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2025 «άρτιο, στοχευμένο, δίκαιο και ορθολογικό», αλλά και ότι «είναι ένας προϋπολογισμός που μεριμνά για την καθημερινότητα των πολιτών, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην άρτια λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και στην απρόσκοπτη εφαρμογή του τεχνικού προγράμματος», ο κ. Καλανταρίδης υπογράμμισε: «Ο κ. Προμούσας προφανώς και είπε αυτά τα οποία ήθελε να ακούσουν οι πολίτες, γιατί στο δημοτικό συμβούλιο άλλα ήταν αυτά που μας είπε η διοίκηση. Ναι μεν μας είπε ότι προσπάθησε για το καλύτερο, από την άλλη όμως ακούσαμε και τον δήμαρχο και άλλα στελέχη της διοίκησης, να μας λένε ότι η κυβέρνηση δεν τους στέλνει αρκετά χρήματα με αποτέλεσμα να καταρτίζουν τον προϋπολογισμό πολύ δύσκολα, να μη φτάνουν τα χρήματα να καλύψουν τις ανάγκες τους κλπ.»

«Τελικά τι είναι αυτό που αληθεύει;»

«Βέβαια ο κ. δήμαρχος θυμάται να μας τα πει αυτά όποτε τον συμφέρει, γιατί άλλες φορές τα ξεχνάει. Δηλαδή τον ακούμε να κάνει από τη μία δηλώσεις ότι έχουν επενδύσεις της τάξης των 130 εκατομμυρίων ευρώ αν θυμάμαι καλά και αναρωτιέμαι από τη μία μας λένε ότι τόσα πολλά χρήματα επενδύονται στον δήμο Καβάλας και από την άλλη μας λένε ότι δεν έχουν να κάνουν τα βασικά. Τελικά τι είναι αυτό που αληθεύει;», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Χαράλαμπου Χρυσανίδη. 

«Η διοίκηση κατηγορεί την «κακή» αντιπολίτευση για όλα τα δεινά που συμβαίνουν στον δήμο Καβάλας…»

Εξηγώντας τους λόγους που δεν ψήφισε η παράταξή του τον προϋπολογισμό του 2025, ο κ. Καλανταρίδης υπογράμμισε αρχικά: «Εμείς δεν ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του 2025 και δεν θα μπορούσαμε να τον ψηφίσουμε όταν προηγουμένως έχουμε καταψηφίσει τόσο τα δημοτικά τέλη και συγκεκριμένα τα ανταποδοτικά. Δεν τα ψηφίσαμε γιατί όπως δήλωσα και κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης, δεν είναι δυνατόν να έχουμε ένα περίσσευμα κατά κάποιο τρόπο που θα το μεταφέρουμε στην επόμενη χρονιά από τα ανταποδοτικά της τάξης των 2,5 και παραπάνω εκατομμυρίων ευρώ και να μην κάνουμε μία κίνηση προς τους δημότες. Όχι λέγοντας ότι θα μειώσουμε τα τέλη κατά τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ που μας περισσεύουν, γιατί θα πρέπει να γίνουν και επενδύσεις και εγώ πάντα λέω και θα συνεχίσω να λέω ότι θα πρέπει να γίνονται επενδύσεις σε όλους τους τομείς, αλλά από την άλλη πλευρά όταν είναι γνωστό και το επικαλείται και διοίκηση ότι οι δημότες περνάνε δύσκολα, θεωρούμε ότι θα έπρεπε να γίνει μία τέτοιου είδους κίνηση προς τους πολίτες. Για παράδειγμα ένα εκατομμύριο ευρώ να ήταν αυτά τα οποία θα μειώναμε ως τέλη προς τους δημότες και το 1,6 εκ. ευρώ που μας περίσσεψε από πέρυσι να το επενδύαμε για να κάνουμε όλες τις αλλαγές στον στόλο μας, να φροντίσουμε να έχουμε καλύτερους κάδους και πάει λέγοντας, σ’ ό,τι αφορά την καθαριότητα. Δεν το έκανε η διοίκηση και κατηγόρησε την «κακή» αντιπολίτευση η οποία πριν 3 – 4 χρόνια είχε κάνει μία μείωση στα τέλη, τότε που δεν είχε την πλειοψηφία η προηγούμενη διοίκηση του κ. Μουριάδη. Από τότε κατηγορεί την «κακή» αντιπολίτευση για όλα τα δεινά που συμβαίνουν στον δήμο Καβάλας».

«Ως τοπική «κυβέρνηση» θα πρέπει να δίνεις το στίγμα σου, κάτι που δυστυχώς η σημερινή διοίκηση του δήμου Καβάλας δεν κάνει…»

«Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο δεν ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό είχε να κάνει με το τεχνικό πρόγραμμα όπου στην συζήτηση αυτή ανέφερα ορισμένα παραδείγματα. Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που έχει ο δήμος Καβάλας είναι το κακό οδικό δίκτυο και τα σε κακή κατάσταση πεζοδρόμια. Θα έπρεπε λοιπόν να επενδύσουμε σε αυτούς τους τομείς για να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Όταν έρχεται ένα τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο για το 2025 δίνει 0 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις και βελτίωση του οδικού δικτύου, είναι ενδεικτικό του λάθους δρόμου που έχει αποφασίσει να πάρει η διοίκηση του δήμου Καβάλας. Γιατί ναι μεν θα έλεγα είναι περιορισμένες οι επιλογές που έχεις όταν καταστρώνεις έναν προϋπολογισμό, του οποίου της βασικές κατευθυντήριες γραμμές τις στέλνει η κεντρική κυβέρνηση, όμως από ‘κει και πέρα και εσύ ως τοπική «κυβέρνηση» θα πρέπει να δίνεις το στίγμα σου, κάτι που δυστυχώς η σημερινή διοίκηση του δήμου Καβάλας δεν κάνει», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Ηλίας Καλανταρίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Χρήστος Μποσπότης: Να μην γίνουν φέτος καθόλου τα πρωταθλήματα

Χρήστος-Μποσπότης:-Να-μην-γίνουν-φέτος-καθόλου-τα-πρωταθλήματα

«Το θεωρώ σαν λύση, ώστε να υπάρξει πίεση προς την πολιτεία να χρηματοδοτήσει τα γήπεδα / Να μην λειτουργεί καμία εγκατάσταση αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις / Στον δήμο Παγγαίου προσανατολιζόμαστε ακόμη και σε λύσεις περιορισμού των γηπέδων μας

Την αναστολή της αγωνιστικής δράσης για όλη τη χρονιά, μετά τον τραγικό θάνατο του 16χρονου ποδοσφαιριστή του Βύρωνα Καβάλας, προτείνει στην Ε.Π.Σ.Κ., ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

«Καταρχάς να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του άτυχου 16χρονου ποδοσφαιριστή, ένα γεγονός που μας έχει συγκλονίσει όλους. Θέλουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα να αθλούνται κι όχι να σκοτώνονται. Η ΕΠΣΚ θα πρέπει, όσο βαρύ κι αν είναι αυτό, να αναστείλει για φέτος το πρωτάθλημα πλήρως. Να χαθεί μια χρονιά, με δέσμευση και των δήμων, αλλά από ’κει και πέρα και του κράτους, ότι θα γίνει άμεσα μια κοστολόγηση να βρεθούν χρήματα και σε όσα γήπεδα γίνονται αγώνες να έχουν μόνιμες κι όχι προσωρινές άδειες για να αποφευχθεί το ίδιο πρόβλημα», ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο κ. Μποσμπότης.

«Αντιδράσεις θα προκληθούν, αλλά καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις…»

Ερωτηθείς για το αν θα προκληθούν αντιδράσεις από αυτήν του την πρόταση, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου απάντησε: «Αντιδράσεις θα προκληθούν, αλλά καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις. Εγώ καταλήγω εκεί, να μην γίνουν φέτος καθόλου τα πρωταθλήματα. Να σταματήσουν, με το οποίο κόστος, γιατί κόστος θα υπάρξει. Αν οι τέσσερις δήμαρχοι πουν εμείς δεν υπογράφουμε καμία άδεια μοιραία δεν θα ματαιωθεί το πρωτάθλημα; Καλά έκανε η ΕΠΣΚ σε πρώτη φάση και ματαίωσε επ’ αόριστον το πρωτάθλημα, αλλά εγώ αυτή θεωρώ σαν λύση, ώστε να υπάρξει πίεση προς την πολιτεία να χρηματοδοτήσει τα όποια γήπεδα ο κάθε δήμος θεωρεί ότι μπορεί να τα κάνει πλήρως λειτουργικά και αδειοδοτημένα».

«Θα έπρεπε να πάμε σε ένα πλαίσιο του να μην λειτουργεί καμία εγκατάσταση αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις»

«Υπάρχει μια αδυναμία στην αδειοδότηση και στον σωστό τρόπο λειτουργίας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας. Είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει και στην ΚΕΔΕ, μιας και είμαι μέλος στην επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΚΕΔΕ. Το θέμα και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, εντοπίζοντας όλα αυτά τα προβλήματα που είναι μεγάλα και δεν λύνονται εύκολα. Και γιατί είναι μεγάλα αυτά τα προβλήματα; Γιατί μας δίνει η Πολιτεία το δικαίωμα να δίνουμε προσωρινές άδειες. Τι σημαίνει αυτό; Η Τεχνική Υπηρεσία κάνει ένα τεχνικό δελτίο και λέει αυτό το γήπεδο έχει αυτές τις ελλείψεις, οπότε μπορεί να δοθεί προσωρινή άδεια μέχρι να αρθούν αυτές οι ελλείψεις. Η επικινδυνότητα όμως υπάρχει. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να πάμε σε ένα πλαίσιο του να μην λειτουργεί καμία εγκατάσταση αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Βέβαια, αυτό έχει ένα τεράστιο κόστος, γιατί αν το κράτος νομοθετήσει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να βρεθούν και τα αντίστοιχα κονδύλια για να γίνουν όλα τα γήπεδα της χώρας», σημείωσε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Μποσμπότης.

«Στον δήμο Παγγαίου προσανατολιζόμαστε ακόμη και σε λύσεις περιορισμού των γηπέδων μας…»

«Στην Ελλάδα ισχύει το ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Κάθε χρόνο βγαίνει μια Κ.Υ.Α. και παίρνουμε παρατάσεις για κάτι το οποίο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εμείς στον δήμο Παγγαίου προσανατολιζόμαστε ακόμη και σε λύσεις περιορισμού των γηπέδων μας! Δεν γίνεται το κάθε χωριό να έχει το δικό του γήπεδο. Αυτή τη στιγμή έχουμε 15 γήπεδα. Πώς θα συντηρηθούν όλα αυτά και πως θα έχουν την ασφάλεια που πρέπει τη στιγμή που έχουμε γήπεδα με αμφίβολο ιδιοκτησιακό καθεστώς, έχουμε γήπεδα σε οικόπεδα που δεν ανήκουν στον δήμο κλπ. Καταστάσεις 30 και 40 ετών. Πρέπει να γίνει “ξεσκαρτάρισμα”», υπογράμμισε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΙΖΙΔΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Φύτευση χρυσάνθεμων στη νησίδα της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης

Φύτευση-χρυσάνθεμων-στη-νησίδα-της-οδού-Χρυσοστόμου-Σμύρνης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αισθητικής και περιβάλλοντικής αναβάθμισης της νησίδας στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Πράσινου, Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας, Κυριάκου Σταυρίδη και του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Πρασίνου, Κώστα Δουκίδη.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της εν λόγω υπηρεσίας, αφού φρόντισαν για την αποξήλωση των παλιών πυράκανθων, την απομάκρυνση των ριζών, τη λίπανση και την αναμόχλευση του εδάφους σε μικρό βάθος, προχώρησαν στην εγκατάσταση νέου ποτιστικού συστήματος και στη φύτευση χρυσάνθεμων.
Τις ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η προαναφερθείσα παρέμβαση στην περιοχή, με την τοποθέτηση pom pom και τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου.
Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας, αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Προσφορά δύο καμερών από τον Δήμο Καβάλας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Προσφορά-δύο-καμερών-από-τον-Δήμο-Καβάλας-στην-Πυροσβεστική-Υπηρεσία

Στην προφορά δύο καμερών προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας προχώρησε το πρωί της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου 2026 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να ενισχύσει το δύσκολο έργο που επιτελεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών.

Για την παραλαβή των καμερών επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καβάλας ο Διοικητής της Π.Υ. Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μουριάδη για τη δωρεά, τόνισε χαρακτηριστικά πως “οι δύο κάμερες θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με απώτερο στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό επικίνδυνων περιστατικών. Η προσφορά του Δήμου Καβάλας είναι και μια αναγνώριση της μάχης που δίνουν οι συνάδελφοι μου στην πρώτη γραμμή” και συμπλήρωσε “αυτοί σε σταθερή βάση αναδεικνύουν το σημαντικό έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή μας”.

Ο κ. Μουριάδης από την πλευρά σημείωσε ότι “η δωρεά δύο καμερών είναι το ελάχιστο που μπορούμε για την προσφορά Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας τόσο στη δική μας επικράτεια, όσο και σε όλη την Π.Ε. Καβάλας. Δεν αναφέρομαι μόνον στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων της, αλλά και στον άριστο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων την ώρα της κατάσβεσης. Οι πυροσβέστες της Καβάλας έχουν επιδείξει πως είναι ικανότατοι και ότι μπορούμε να τους εμπιστευτούμε την προστασία μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα