Connect with us

Καβάλα

Μαζί με τους τουρίστες αυξάνονται και τα απορρίμματα

Μαζί-με-τους-τουρίστες-αυξάνονται-και-τα-απορρίμματα

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καβάλας υπερβάλλει εαυτόν

«Η Καβάλα αυτή τη στιγμή έχει υπερδιπλασιάσει τον πληθυσμό της από τον τουρισμό και σε αυτό η πιο ασφαλής ένδειξη είναι η αποκομιδή απορριμμάτων που κάνουμε».

Τα παραπάνω σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, Κυριάκος Σταυρίδης.

«Η Υπηρεσία Καθαριότητας υπερβάλλει εαυτόν αυτήν την περίοδο. Έχουμε αυξήσει τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων παντού και προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα…»

«Έχουν αυξηθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι όγκοι των σκουπιδιών στους πράσινους και στους μπλε κάδους. Η Υπηρεσία Καθαριότητας υπερβάλλει εαυτόν αυτήν την περίοδο. Έχουμε αυξήσει τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων παντού και προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα. Είναι ευχάριστο το έχουμε πολλούς επισκέπτες στην πόλη μας, από την άλλη όμως πλευρά δεν ξέρω μέχρι πότε θα μπορεί να αντεπεξέρχεται η Υπηρεσία Καθαριότητας στην αποκομιδή των σκουπιδιών σε αυτούς τους ρυθμούς. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Μακάρι να είναι γεμάτη η Καβάλα με κόσμο κι εμείς θα κάνουμε τις προσπάθειες που απαιτείται για να τα καταφέρουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρίδης.

«Το να αρχίσουμε την γκρίνια, δεν έχουμε άτομα κλπ, είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι να διαχειριστούμε το προσωπικό που υπάρχει…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το τι γίνεται με το προσωπικό, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας απάντησε: «Το να αρχίσουμε την γκρίνια, δεν έχουμε άτομα κλπ, είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι να διαχειριστούμε το προσωπικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή, ώστε να καταφέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μέχρι στιγμής είμαστε εντάξει, χρειάζεται σίγουρα παραπάνω προσωπικό, όπως άλλωστε κάθε υπηρεσία του Δήμου. Όσο έχουμε τα 8μηνα τα καταφέρνουμε, ύστερα θα δούμε τι ακριβώς θα γίνει».

«Σίγουρα το τέλειο δεν μπορούμε να το έχουμε, αλλά έχουμε ενισχύσει το Παληό, ώστε να μην έχουμε θέματα και προβλήματα»

Τέλος, ερωτηθείς ειδικότερα για την περιοχή του Παληού, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας απάντησε: «Αυτή τη στιγμή τρεις μέρες μπαίνει απορριμματοφόρο στις κάθετες οδούς του οικισμού και κάθε μέρα σχεδόν περνά από τον κεντρικό δρόμο και από Τόσκα και Μπάτη. Βρίσκουμε κάποια εμπόδια όταν πάμε να πάρουμε τους κάδους, αλλά γενικά νομίζω έχουμε καλό αποτέλεσμα. Σίγουρα το τέλειο δεν μπορούμε να το έχουμε, αλλά έχουμε ενισχύσει το Παληό, ώστε να μην έχουμε θέματα και προβλήματα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Φαίνεται «φως στο τούνελ» της μετεγκατάστασης του Τελωνείου

Φαίνεται-«φως-στο-τούνελ»-της-μετεγκατάστασης-του-Τελωνείου

Γιάννης Παναγιωτίδης: Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να λυθούν όσον αφορά τις τεχνικές υποδομές και τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν / Η πολιτική ηγεσία έχει θετική αντιμετώπιση στη μεταφορά πρέπει και οι τεχνικές υπηρεσίες να συμφωνήσουν

Για όλα τα νεότερα που αφορούν τη μετεγκατάσταση του Τελωνείου από το κεντρικό λιμάνι, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Παναγιωτίδης.

«Ο χώρος αυτός θα πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος της πόλης δημιουργώντας εκεί τις βάσεις, ώστε να αποτελέσει ένα πολιτιστικό κέντρο ή έναν πολυχώρο όπου θα πραγματοποιούνται πολλές δραστηριότητες. Οπότε η ύπαρξη μιας δημόσιας υπηρεσίας στο πιο όμορφο σημείο της πόλης νομίζω ότι είναι ένας λόγος που θα πρέπει να απομακρυνθεί το Τελωνείο», ανέφερε αρχικά ο κ. Παναγιωτίδης.

Θα έχουμε ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα

«Γίνονται συντονισμένες προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση. Θεωρώ ότι θα έχουμε επίλυση του θέματος σε σύντομο χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να προσδιοριστεί, γιατί υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να λυθούν όσον αφορά τις τεχνικές υποδομές και τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για να πληρεί το κτίριο που θα φιλοξενήσει τις υπηρεσίες του Τελωνείου στην μετεγκατάσταση του χώρου όπου θα πάνε οι υπηρεσίες του. Είμαστε σε σχετικές διαδικασίες και κινήσεις, θεωρώ όμως ότι θα τελειώσει θετικά και θα έχουμε ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

Οι χώροι που προτείνονται για τη μετεγκατάσταση του Τελωνείου

Όσον αφορά τους χώρους που έχουν προταθεί, ο κ. Παναγιωτίδης υπογράμμισε: «Οι χώροι αυτοί αφορούν το Βιοτεχνικό Πάρκο, το παλιό ΚΤΕΟ στο Κοκκινόχωμα και το Εκθεσιακό Κέντρο. Έχει γίνει αυτοψία από τον γενικό γραμματέα της Διεύθυνσης Τελωνείων. Η πολιτική ηγεσία έχει θετική αντιμετώπιση στη μεταφορά πρέπει και οι τεχνικές υπηρεσίες που θα κρίνουν τις υποδομές που απαιτούνται για τη λειτουργία του Τελωνείου να συμφωνήσουν και να δούμε στη συνέχεια πως θα γίνει η μετεγκατάσταση».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Τι λέει ο Άγγελος Βλάχος για το πρόστιμο σε υπάλληλο του ΟΛΚ

Τι-λέει-ο-Άγγελος-Βλάχος-για-το-πρόστιμο-σε-υπάλληλο-του-ΟΛΚ

«Δεν του το χρεώσαμε για να μη μειώσουμε το εισόδημά του»

Απάντηση σχετικά με το πρόστιμο 350 ευρώ για τροχαία παράβαση που έκανε υπάλληλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, το οποίο θα κληθεί να πληρώσει ο Οργανισμός, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., Άγγελος Βλάχος.

«Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαμε να χρεώσουμε το πρόστιμο στον εργαζόμενο που υπέπεσε στην παράβαση, αλλά αναρωτιέμαι έχει όρια η ανθρώπινη εμπάθεια; Έχει τέλος ο κατήφορος; Στον Ο.Λ.Κ. θεωρούμε ότι στο πλαίσιο των υπηρεσιακών αναγκών ένας υπάλληλος που τυχόν οι υπέπεσε σε μία παράβαση από αυτές που υποπίπτουν χιλιάδες χιλιάδων συμπατριωτών μας καθημερινά, δεν πρέπει να επιβαρυνθεί από τον πενιχρό μισθό του δεδομένου ότι διενεργούσε υπηρεσιακές ανάγκες», ανέφερε αρχικά ο κ. Βλάχος. 

Είναι ένα πρόστιμο παράβασης ταχύτητας που αφορά έναν εργαζόμενο που δεν θέλουμε να χρεώσουμε για να μη μειώσουμε το εισόδημά του.

«Το γεγονός ότι αυτό το αστείο καθημερινό συμβάν που απασχολεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες στην επικράτεια, αποτελεί αντικείμενο επίθεσης στον Οργανισμό και προσπάθεια δυσφήμισης, απλά δείχνει το μέγεθος, δεν θέλω να πω καν της μικρότητας, ούτε της αθλιότητας, θα έλεγα της υπερβολής, τη σφοδρότητα της επίθεσης για όσους δεν μπορούν να δεχτούν ότι ένας Οργανισμός προσπαθεί πάντα με ευαισθησία και με μέριμνα και για τους πολίτες και τους εργαζόμενους του να πράττει το καλύτερο. Είναι ένα πρόστιμο παράβασης ταχύτητας που αφορά έναν εργαζόμενο που δεν θέλουμε να χρεώσουμε για να μη μειώσουμε το εισόδημά του. Και το λέω αυτό με ντροπή γιατί τι δεν θα έπρεπε να βγαίνω και να λέω τέτοια πράγματα, αλλά είναι μία επιλογή που κάνουμε για να μη μειώσουμε τις αποδοχές ενός ανθρώπου», πρόσθεσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε.

Καλό είναι να μιλάμε για δημιουργικά και αναπτυξιακά θέματα

«Θα έπρεπε να συζητάμε για δημιουργικά και αναπτυξιακά θέματα, αυτά που αξίζει να προβάλλονται και να συζητιούνται για το μέλλον του λιμανιού. Για παράδειγμα για τις πλωτές εξέδρες. Θέλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ένα έργο πιθανόν το μεγαλύτερο που σε αξία έχει βγάλει ποτέ ο Οργανισμός με ίδιους πόρους. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε κάτι, θέλουμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα έχουμε κάποια λεπτομέρεια που δεν έχουμε προσέξει. Ό,τι έχουμε δεσμευτεί θα γίνει δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ας συζητήσουμε για το θετικό νέο που φαίνεται να διαγράφεται και αφορά την μετακίνηση του Τελωνείου όπως πληροφορούμαστε, ένα εγχείρημα που όλοι η πόλη και οι κοινωνικοί φορείς στηρίζουν. Ας μιλήσουμε για την προσπάθεια που γίνεται να τονωθεί το εισόδημα των επαγγελματιών της πόλης από τα 36 κρουαζιερόπλοια εκτός σεζόν, όχι τους καλοκαιρινούς μήνες, που θα έρθουν από αρχές Ιανουαρίου του 2027 στην Καβάλα. Νομίζω είναι καλύτερο να αναφερόμαστε σε αυτά κι όχι στο πρόστιμο», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Άγγελος Βλάχος. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μια όμορφη διάκριση για την Καβάλα: Η Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Χρυσάνθη Ξακοπούλου αποφοίτησε από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας”

Μια-όμορφη-διάκριση-για-την-Καβάλα:-Η-Αντιπλοίαρχος-ΛΣ.-Χρυσάνθη-Ξακοπούλου-αποφοίτησε-από-τη-Σχολή-Εθνικής-Άμυνας”

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Μια όμορφη διάκριση για την Καβάλα: Η Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Χρυσάνθη Ξακοπούλου αποφοίτησε από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας”

Μια σημαντική στιγμή για την Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Ξακοπούλου Χρυσάνθη του Κυριαζή και της Παναγιώτας, με καταγωγή από την Ελευθερούπολη Καβάλας, η οποία ολοκλήρωσε με επιτυχία τη φοίτησή της στη Σχολή Εθνικής Άμυνας.

Η Αντιπλοίαρχος Λ.Σ Ξακοπούλου Χρυσάνθη, υπηρετεί σήμερα στην Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ είναι επίσης απόφοιτη της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου από το 2020.

Η επιτυχία της αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή και για τον τόπο καταγωγής της, αναδεικνύοντας μια αξιωματικό με συνεχή παρουσία στην ανώτερη εκπαίδευση και επαγγελματική εξέλιξη.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα