Connect with us

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Χρειαζόμαστε μελέτη για τα αεροπορικά δρομολόγια Καβάλας-Αθήνας»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Χρειαζόμαστε-μελέτη-για-τα-αεροπορικά-δρομολόγια-Καβάλας-Αθήνας»

Η διακοπή της πρωϊνής πτήσης του αεροπορικού δρομολογίου προς Αθήνα είναι άλλη μία ένδειξη της υποβαθμισμένης θέσης της Καβάλας, ακόμη και στα τουριστικά δίκτυα της χώρας.

Δυστυχώς, όσοι διοίκησαν την Καβάλα μετά τον αείμνηστο Δήμαρχο Λευτέρη Αθανασιάδη οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και υστέρηση του τόπου μας, τόσο στο εσωτερικό της Περιφέρειάς μας, όσο και σε εθνικό επίπεδο. 

Στο πλαίσιο μίας ουσιαστικής, αξιόπιστης και αποτελεσματικής διαπραγμάτευσης με τις αεροπορικές εταιρείες, προτείνουμε τα εξής:

·        να κάνουμε άμεσα μία μελέτη που θα υπολογίσει και θα δώσει στοιχεία πόσοι Καβαλιώτες, Δραμινοί, Ξανθιώτες ταξιδεύουν από τα αεροδρόμια της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο της Καβάλας. Να αποδείξουμε με στοιχεία ότι υπάρχει ένας πληθυσμός από τις τρεις αυτές περιοχές, που είναι ικανός να στηρίξει επαρκή και βιώσιμα δρομολόγια από Καβάλα προς Αθήνα.

·        με αυτά τα στοιχεία και με συνεργασία των φορέων των τριών Νομών Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης, να πάμε σε διαπραγμάτευση με αεροπορικές εταιρείες, με στόχο α) να μπει εκείνος ο αριθμός των δρομολογίων που θα εξυπηρετεί όλον αυτόν τον πληθυσμό των επιβατών και θα του δίνει το κίνητρο να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο της Καβάλας, και β) να πετύχουμε και μείωση του εισιτηρίου.

·        η συμφωνία που θα προκύψει να υλοποιηθεί πιλοτικά τουλάχιστον για έναν χρόνο, ώστε να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματά της.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Φύτευση μεγάλων δέντρων και τοποθέτηση φυτών στο πάρκο Φαλήρου

Φύτευση-μεγάλων-δέντρων-και-τοποθέτηση-φυτών-στο-πάρκο-Φαλήρου

Ο Δήμος Καβάλας, μετά την πρόσφατη αντικατάσταση των καμμένων λαμπτήρων και των φθαρμένων φωτιστικών, προχώρησε στη φύτευση μεγάλων δέντρων και την τοποθέτηση λουλουδιών στο πάρκο Φαλήρου.

Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι του Τμήματος Συντήρησης Πρασίνου και ο Προϊστάμενος τους, Κώστας Δουκίδης, υπό την επίβλεψη του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Κυριάκου Σταυρίδη, πρόσθεσαν περισσότερο χρώμα και οξυγόνο σε μια περιοχή που επισκέπτονται καθημερινά πολλοί Καβαλιώτες και τουρίστες της πόλης μας, μεταφυτεύοντας 20 ελιές και 15 πλατάνια, με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων, και βάζοντας σε αρκετά σημεία διμορφοθήκες διαφόρων χρωμάτων. Παράλληλα, φρόντισαν για την εγκατάσταση αυτόματου ποτιστικού συστήματος, τη λίπανση του εδάφους και την αραίωση κλαδιών των υφιστάμενων δέντρων.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Σωτήρη Τσεκμέζογλου, θα τοποθετηθούν ξύλινα παγκάκια και καινούργια παιχνίδια στην υπάρχουσα παιδική χαρά.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»

Ενημέρωση-για-το-Πρόγραμμα-«Ξεκινώ-Επιχειρηματικά»

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Enterprise Europe Network Hellas, σας ενημερώνει, ότι το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε την προκήρυξη της Δράσης «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΣΠΑ 2021-2027), προϋπολογισμού 70.000.000€

Η Δράση στοχεύει στην ενεργοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου μέσω της ενδυνάμωσης της αυτοαπασχόλησης και της ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που συνεισφέρουν στην αύξηση της απασχόλησης. Πληθυσμός-στόχος είναι κυρίως εξειδικευμένοι & καταρτισμένοι νέοι με επιχειρηματική ικανότητα και νοοτροπία για δραστηριοποίηση σε βιώσιμους & σύγχρονους τομείς (π.χ. ΤΠΕ, Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική & Μαθηματικά, Τουρισμός, κ.λπ.). Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις επιχειρηματικές δραστηριότητες που δημιουργούν νέες, βιώσιμες θέσεις απασχόλησης.

Στη Δράση συμμετέχουν υπό σύσταση και νεοσύστατες Μικρές και Πολύ Μικρές επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται στο Παράρτημα IV της παρούσας, που συστήνονται από φυσικά πρόσωπα που έχουν αποκτήσει μετά την 1/1/2016 το πρώτο πτυχίο τους από σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ), καθώς και νέες επιχειρήσεις (αυτοαπασχολούμενοι ή εταιρικά/πολυμετοχικά σχήματα με νομικές μορφές, όπως ορίζονται στην παρούσα Πρόσκληση) που έκαναν έναρξη μετά την 1/1/2025, οι οποίες θα δραστηριοποιηθούν ή δραστηριοποιούνται στους επιλέξιμους ΚΑΔ της Πρόσκλησης.

Ειδικότερα, επιλέξιμες για την παρούσα Δράση είναι οι ακόλουθες κατηγορίες επιχειρήσεων:

  • Κατηγορία Α. Υπό σύσταση. Επιχειρήσεις που θα συσταθούν μετά την ημερομηνία υποβολής της Αίτησης Χρηματοδότησης και όχι πέραν των 365 ημερών από την ημερομηνία ηλεκτρονικής κοινοποίησης της οριστικής έγκρισης της αίτησης χρηματοδότησης και θα δραστηριοποιηθούν αποκλειστικά σε επιλέξιμο/ους ΚΑΔ, καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου και μέχρι την αποπληρωμή της επένδυσης, σύμφωνα με το Παράρτημα II EΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΚΑΔ).
  • Κατηγορία Β. Νεοσύστατες. Με τον όρο νεοσύστατες ορίζονται οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν συσταθεί από την 01/1/2025 έως και την ημερομηνία υποβολής της Αίτησης Χρηματοδότησης.

Σημειώνεται ότι θα πρέπει να έχουν συνεχή λειτουργία αποκλειστικά σε επιλέξιμους ΚΑΔ της Δράσης από την ημερομηνία έναρξης της επιχείρησης στην ΑΑΔΕ και καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου έως και την αποπληρωμή της επένδυσης.

Το ποσοστό ενίσχυσης είναι το 100% του συνολικού (επιχορηγούμενου) προϋπολογισμού κάθε επιχειρηματικού σχεδίου.

Υποβολή αιτήσεων: από 06.05.2026 έως 30.06.2026

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ στην διεύθυνση https://app.opske.gr/). Αιτήσεις χρηματοδότησης στις οποίες δεν έχουν συμπληρωθεί όλα τα υποχρεωτικά προς συμπλήρωση πεδία του ΟΠΣΚΕ, δεν θα είναι δυνατό να υποβληθούν.

Για την αξιολόγηση των αιτήσεων χρηματοδότησης θα εφαρμοστεί η συγκριτική αξιολόγηση.

Επικοινωνία – Πληροφορίες

  • Γραφείο Πληροφόρησης Κοινού: Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα.
  • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή από 10:00 πµ έως 2:00 µµ
  • Τηλεφωνική ενημέρωση: στο 801 11 36 300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση από 9:00 πμ έως 4:30 μμ
  • Εmail: infoepan@mou.gr
  • Ιστοσελίδες: www.antagonistikotita.grwww.espa.gr

Σημεία Πληροφόρησης ΕΦΕΠΑΕ & των Περιφερειακών μονάδων τους: www.efepae.gr

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οι υποψήφιοι στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

Οι-υποψήφιοι-στις-εκλογές-του-Εμπορικού-Συλλόγου-Καβάλας

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας με θέμα την ανακήρυξη των υποψηφίων που θα λάβουν μέρος στις αρχαιρεσίες της 14ης και 15ης Μαΐου 2026, κατατέθηκαν συνολικά οι υποψηφιότητες 2 συνδυασμών:

1. «ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ» με 28 αιτήσεις υποψηφίων συνολικά για όλες τις θέσεις

2. «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ» με 24 αιτήσεις υποψηφίων συνολικά για όλες τις θέσεις

Οι Συνδυασμοί και οι υποψήφιοι που ανακηρύχτηκαν έχουν ως ακολούθως:

1. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: «ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ»

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο

Αβραμίδου Ιωάννα

Γκόγκου Παγώνα (Γώνη)

Καλλιοντζή Αικατερίνη

Καμπουρίδου Μαρία – Άννα

Καραγιαννίδης Αναστάσιος

Κελγιώργης Ιωάννης

Κουντουρή Αναστασία

Κυριακίδης Παναγιώτης

Λάζαρης Γεώργιος

Λυκοπούλου Πηνελόπη

Μαυρομμάτης Βασίλειος

Μούκος Δημήτριος

Μπάσσιας Βασίλειος

Παναγιωτόπουλος Αντώνιος

Ποδάρας Αντώνιος

Προκοπίου Αλέξανδρος

Πυρώτης Αλέξανδρος

Τερπουικίδης Αβραάμ (Μάκης)

Τσίρλης Ιωάννης

Φουρμούζη Μαγδαληνή (Λιάνα)

Χάιτας Ηλίας

Χατζηαβραμίδης Ιωάννης

Υποψήφιοι για Αντιπρόσωποι Ομοσπονδίας

Αβραμίδου Ιωάννα

Γκόγκου Παγώνα (Γώνη)

Ηλιάδης Χρήστος – Χριστιανός

Καλλιοντζή Αικατερίνη

Καμπουρίδου Μαρία – Άννα

Καραγιαννίδης Αναστάσιος

Κελγιώργης Ιωάννης

Κουντουρή Αναστασία

Κυριακίδης Παναγιώτης

Λάζαρης Γεώργιος

Λεμονίδης Βασίλειος

Λυκοπούλου Πηνελόπη

Μαυρομμάτης Βασίλειος

Μούκος Δημήτριος

Μπάσσιας Βασίλειος

Παναγιωτόπουλος Αντώνιος

Ποδάρας Αντώνιος

Πυρώτης Αλέξανδρος

Τερπουικίδης Αβραάμ (Μάκης)

Τσίρλης Ιωάννης

Φουρμούζη Μαγδαληνή (Λιάνα)

Χάιτας Ηλίας

Χατζηαβραμίδης Ιωάννης

Υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή

Κουτσόγλου Παναγιώτης

Παπαϊωάννου Χριστόφορος

Πούλος Φώτιος

Υποψήφιοι για την Εφορευτική Επιτροπή

Σεϊτανίδης Χαρίλαος (Χάρης)

2. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: « ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ»

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο

Αλχαζίδης Θεόδωρος

Αναστασιάδης Αθανάσιος

Βουλγαράκη Αναστασία

Γιαγκίδης Ιωάννης

Δημητριάδου Δέσποινα

Ζαραγκούλιας Ανδρέας

Κιρτάζογλου Θεόδωρος

Κοντογεωργίου Θεόδωρος

Κοντόπουλος Ευάγγελος

Κοσμίδης Κωνσταντίνος

Κυριαζή Σταματία

Μακριδάκης Χρήστος

Μαριώτης Γεώργιος

Μορφίδης Θεόδωρος

Νεοφυτίδου Αθηνά

Νταμπρατζής Παναγιώτης

Ορφανίδης Γεώργιος

Παραδέλης Μιλτιάδης

Παυλίδης Σταύρος

Πιεβαλίτσα Νταϊάνα

Φερσίδου Μαρία

Χατζή Κυριακή

Υποψήφιοι για Αντιπρόσωποι Ομοσπονδίας

Αλχαζίδης Θεόδωρος

Αναστασιάδης Αθανάσιος

Βουλγαράκη Αναστασία

Γιαγκίδης Ιωάννης

Δημητριάδου Δέσποινα

Κιρτάζογλου Θεόδωρος

Κοντογεωργίου Θεόδωρος

Κοντόπουλος Ευάγγελος

Κοσμίδης Κωνσταντίνος

Κυριαζή Σταματία

Μαριώτης Γεώργιος

Μορφίδης Θεόδωρος

Νταμπρατζής Παναγιώτης

Παραδέλης Μιλτιάδης

Παυλίδης Σταύρος

Πιεβαλίτσα Νταϊάνα

Φερσίδου Μαρία

Χατζή Κυριακή

Υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή

CELIK NEVIN

Υποψήφιοι για την Εφορευτική Επιτροπή

Σπιτσέρης Δημήτριος

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα