Connect with us

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας ομολόγησε πως “πιάστηκε κορόιδο” και έχασε την Καλαμίτσα!»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Ο-Δήμαρχος-Καβάλας-ομολόγησε-πως-“πιάστηκε-κορόιδο”-και-έχασε-την-Καλαμίτσα!»

Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, την Πέμπτη 16 Μαΐου, ο Δήμαρχος Καβάλας ομολόγησε δημόσια ότι “πιάστηκε κορόιδο” από την ΕΤΑΔ στο θέμα της παραχώρησης της Καλαμίτσας και είναι πλέον δύσκολο να καταλήξει ο Δήμος Καβάλας σε μία συμφέρουσα συμφωνία για την αξιοποίηση της ακτής.

Οι ευθύνες του Δημάρχου Καβάλας για αυτήν την εξέλιξη είναι τεράστιες.

Κατά την προηγούμενη θητεία του, με προσωπικές του αποφάσεις και αγνοώντας τα όργανα του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Καβάλας αρχικά, το έτος 2020, συνομολόγησε δικαστικά ότι η ακτή ανήκει στην ΕΤΑΔ, ενώ μέχρι τότε η Καλαμίτσα ήταν εγγεγραμμένη στο Κτηματολόγιο ως ιδιοκτησία του Δήμου Καβάλας και αργότερα, το έτος 2023 δεν προχώρησε σε έφεση, για να σταματήσει το αρχικό λάθος, που έκανε το 2020.

Υπενθυμίζουμε πως το 2013, όταν ο σημερινός Δήμαρχος ήταν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, έβαλε πολεοδομικό πρόστιμο €900.000 στην ΕΤΑΔ, το οποίο, μάλιστα, δεν γνωρίζουμε τι απέγινε και αν το έχει εισπράξει τελικά ο Δήμος ή το χαρίσαμε…

Αυτή όμως η υποχωρητικότητα και η οικειοθελής παραίτηση του Δημάρχου για λογαριασμό του Δήμου από τα δικαιώματά του στην Καλαμίτσα, έγιναν άραγε με μόνο στόχο να επιτύχει τελικά συμφωνία με την ΕΤΑΔ, με οποιοδήποτε κόστος και οποιουσδήποτε όρους; Αυτό που φαίνεται είναι ότι ο Δήμαρχος ήθελε “να αποδείξει” πρώτα στον εαυτό του και μετά στους Δημότες ότι κατάφερε να φέρει συμφωνία για την Καλαμίτσα.

Βέβαια, οι προτάσεις συμφωνίας με την ΕΤΑΔ που έφερε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Καβάλας για τη χρήση της ακτής και των εγκαταστάσεων της Καλαμίτσας, ήταν όλες ξεκάθαρα ασύμφορες για τους δημότες:

– η πρώτη πρόταση ήταν να πληρώνουμε ετήσιο ενοίκιο €25.000 για τα πρώτα 3 χρόνια και €50.000 για τα επόμενα. Όλες οι δαπάνες αποκατάστασης-συντήρησης-λειτουργίας να βαρύνουν τον Δήμο και τα έσοδα να μοιράζονται 50% – 50% με την ΕΤΑΔ. Η διάρκεια της παραχώρησης θα ήταν 20 χρόνια με δικαίωμα επέκτασης + άλλα 10 χρόνια.

– η επόμενη πρόταση ήταν να πληρώνουμε ετήσιο ενοίκιο €70.000.

– η επόμενη να πληρώνουμε €120.000 (για όλη την έκταση).

– η επόμενη να πληρώνουμε €90.000 ετησίως και πάλι για παραχώρηση 20+10 ετών.

Και μετά από όλα αυτά, έρχεται τώρα ο Δήμαρχος Καβάλας και ομολογεί ότι μας ζητάνε να πληρώνουμε ετήσιο ενοίκιο €90.000, αλλά για παραχώρηση διάρκειας μόνο 5 χρόνων! Και μετά;;;

Προφανώς, διαπιστώνει πλέον ο Δήμαρχος το ΠΛΗΡΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, στο οποίο παρέσυρε τον Δήμο, αποκλειστικά με προσωπικές του μονομερείς ενέργειες και δική του ευθύνη.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, εμείς επιμέναμε συνεχώς ότι ο Δήμος Καβάλας μπορούσε να διεκδικήσει δικαστικά την ιδιοκτησία της Καλαμίτσας, διότι είχαμε τα νομικά όπλα να το υποστηρίξουμε και θα έπρεπε ο Δήμαρχος να το έχει ήδη κάνει.

Δυστυχώς όμως, για ακόμη μία φορά, ο Δήμαρχος Καβάλας λειτούργησε με προσωπικά κριτήρια και τώρα μας έχει εγκλωβίσει όλους, Δήμο και δημότες, σε αυτό το ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

Δήμαρχε Καβάλας, σε καλούμε να επιλύσεις ΑΜΕΣΑ την εμπλοκή με την ΕΤΑΔ γύρω από την υπόθεση ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ και να φέρεις την οριστική, συμφέρουσα λύση για τους Καβαλιώτες και τους επισκέπτες μας!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΑΣ!

Μάκης Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» θα πραγματοποιηθεί και η φετινή Kavala Expo

Στο-εκθεσιακό-κέντρο-«Απόστολος-Μαρδύρης»-θα-πραγματοποιηθεί-και-η-φετινή-kavala-expo

Στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη θα πραγματοποιηθεί και η φετινή Kavala Expo, παρά το ότι προχωρά η διαδικασία για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου.

Για το θέμα μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος.

Μας διαβεβαίωσε η διαχειριστική αρχή δεν θα ξεκινήσει ο ανάδοχος τις εργασίες

”Φέτος θα διεξαχθεί η 32η Kavala Expo. Είχαμε έναν προβληματισμό, λόγω της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου, σχετικά με το αν θα είναι διαθέσιμος ο χώρος. Οι διαδικασίες τρέχουν γι’ αυτό, αλλά απ’ ό,τι μας διαβεβαίωσε η διαχειριστική αρχή δεν θα ξεκινήσει ο ανάδοχος τις εργασίες, άρα θα προλάβουμε να κάνουμε εκεί την έκθεσή μας από 2 μέχρι 5 Οκτωβρίου. Ήδη προβάλλεται και το σποτ που αναφέρεται στη διοργάνωση. Θα είναι και φέτος μια έκθεση χωρίς πωλήσεις και νομίζω ότι θα είναι μια ακόμη πετυχημένη Kavala Expo”, ανέφερε σχετικά ο κ. Χατζηχρήστος.

Γίνεται προσπάθεια όσο το δυνατό να είναι μια διευρυμένη έκθεση που δεν θα περιορίζεται μόνο στις τοπικές επιχειρήσεις

”Έχουν ενημερωθεί όσοι συμμετείχαν πέρυσι, δήλωσαν ενδιαφέρον και για τη φετινή έκθεση κι από εκεί και μετά σίγουρα θα υπάρχουν νέες συμμετοχές, καθώς η περσινή έκθεση άφησε ένα πολύ θετικό στίγμα. Είναι ένας επιτυχημένος θεσμός που κρατά εδώ και 32 χρόνια. Όσον αφορά τη συμμετοχή ξένων χωρών, εμείς πάντοτε κάνουμε πρόσκληση τουλάχιστον στις βαλκανικές χώρες. Βλέπουμε ότι επιχειρήσεις από τα Βαλκάνια δηλώνουν συμμετοχή και γίνεται προσπάθεια όσο το δυνατό να είναι μια διευρυμένη έκθεση που δεν θα περιορίζεται μόνο στις τοπικές επιχειρήσεις, για να υπάρχει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον”, επισήμανε καταληκτικά ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ευθύνες στους αλιείς για τα απόβλητα στην Κεραμωτή επιρρίπτει ο πρόεδρος του ΟΛΚ

Ευθύνες-στους-αλιείς-για-τα-απόβλητα-στην-Κεραμωτή-επιρρίπτει-ο-πρόεδρος-του-ΟΛΚ

Την απάντησή του σχετικά με την εκτεταμένη απόθεση αποβλήτων από αλιευτικά σκάφη στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Κεραμωτής, που δημιουργούν θέματα δημόσιας υγείας, έδωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Κ., Άγγελος Βλάχος.

Στο πρόβλημα αναφέρθηκε και η Πρωτοβουλία Πολιτών Κεραμωτής, με τον κ. Βλάχο να σημειώνει: «Οι πολίτες έχουν απόλυτο δίκαιο για την ύπαρξη αυτών των απορριμμάτων και των αποβλήτων. Ο Ο.Λ.Κ., κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, έχει έναν πάροχο συλλογής αποβλήτων, ο οποίος οφείλει να τα μαζεύει. Μιλάμε για απόβλητα επαγγελματικά, όχι αστικά, απόβλητα από τους ψαράδες», ανέφερε αρχικά ο κ. Βλάχος.

«Ο δρόμος από τη μεριά μας έχει ήδη χαραχτεί. Εισαγγελέας…»

«Αυτοί για δικούς τους λόγους αμελούν, αδρανούν ή αρνούνται να κάνουν τα απαραίτητα τηλέφωνα. Ο δρόμος από τη μεριά μας έχει ήδη χαραχτεί. Εισαγγελέας. Την προηγούμενη Τρίτη, πριν την επιστολή και την «πρόνοια» κάποιων πολιτών, οι οποίοι φροντίζουν να το χρεώνουν στον Ο.Λ.Κ. όχι γιατί δεν ξέρουν, αλλά γιατί προφανώς αρνούνται να δεχτούν την αλήθεια ή παίζουν παιχνίδια πολιτικά, κι αυτό μπορώ να το πιστέψω, ο Ο.Λ.Κ. με κοινοποίηση στον εισαγγελέα έχει στείλει αναφορά που εξηγεί ότι αρμόδιος για την τήρηση της τάξης και την ύπαρξη τυχόν σκουπιδιών – αποβλήτων σε χώρους που προβλέπονται είναι η κατά τόπους λιμενική αρχή, εν προκειμένω στην Κεραμωτή», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Κ. 

«Μόνος αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας»

«Συνεπώς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Έχουμε δράσει πριν από οποιονδήποτε άλλο, έχουμε πάει σε όλες τις αρμόδιες αρχές φτάνοντας μέχρι και το αρχηγείο του Λ.Σ. κι έχουμε καταγγείλει αυτό που συμβαίνει σε βάρος της δημόσιας υγείας και της υποβάθμισης της ζωής των πολιτών. Ναι, υπάρχουν σκουπίδια, ναι ασυνείδητοι επαγγελματίες τα πετούν, προφανώς όχι όλοι. Κάποιοι σίγουρα, συμβαίνει περιστασιακά. Προσβάλλει τον τόπο, δημιουργεί προβλήματα στον τουριστικό προορισμό της Κεραμωτής. Εφόσον αυτό συμβαίνει και ενώ υπάρχει διαδικασία που δεν ακολουθείται, μόνος αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας για να ελέγξει αυτούς που ασυνείδητα τα πετούν κι αφετέρου αυτούς που δεν εντοπίζουν, δεν συλλαμβάνουν και δεν επιβάλλουν τις προβλεπόμενες σκληρές κυρώσεις σε αυτούς που πληγώνουν την δημόσια υγεία», τόνισε καταληκτικά ο κ. Βλάχος. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ανεμιστήρες στο κέντρο της Ελευθερούπολης

Ανεμιστήρες-στο-κέντρο-της-Ελευθερούπολης

Ανεμιστήρες στα κεντρικά σημεία της Ελευθερούπολης όπου θα δοθεί η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου τοποθέτησε ο Δήμος Παγγαίου συναυλίας.

Επίσης θα υπάρχει γιατρός και διασωστική ομάδα στην γωνία του Αρτοποιείου Κρουστάλη.

«Επειδή η Έλενα Παπαριζου προβλέπεται να ανεβάσει το θερμόμετρο στα ύψη…», γράφει σε ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χρήστος Μποσπότης.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 ο Δήμος Παγγαίου, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ελευθερούπολης, διοργανώνουν την «Λευκή Νύχτα» στην Ελευθερούπολη με πολλές δράσεις πολιτισμού και μουσικής και στόχο την ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Το συναυλιακό κομμάτι της εκδήλωσης ανέλαβε η δημοφιλής ερμηνεύτρια Έλενα Παπαρίζου.

The post Ανεμιστήρες στο κέντρο της Ελευθερούπολης appeared first on KavalaWebNews.gr.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα