Connect with us

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Έχουμε έτοιμη ομάδα για να διοικήσει τον Δήμο Καβάλας»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Έχουμε-έτοιμη-ομάδα-για-να-διοικήσει-τον-Δήμο-Καβάλας»

«Είμαστε στην τελική ευθεία να κλείσουμε το ψηφοδέλτιό μας και έχουμε περίπου 200 υποψηφίους / Η  σημερινή απερχόμενη διοίκηση του Δήμου προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε, η αποτυχία της είναι εμφανής σε όλους τους τομείς»

« Έχουμε μία συγκροτημένη ομάδα με εμπειρία και τεχνογνωσία, που είναι έτοιμη για να διοικήσει τον Δήμο Καβάλας», δηλώνει σε συνέντευξή του στον «Ενήμερο» ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος.  Τονίζει επίσης πως δεν αφορά την παράταξή του η δυστοκία στην εξεύρεση υποψηφίων, καθώς έχουν ήδη ανακοινωθεί πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού θα «κλείσει» με περίπου 200 υποψηφίους.

Ο κ. Παπαδόπουλος εκφράζει την βεβαιότητα πως «Ο Τόπος της Ζωής μας» θα περάσει στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και δηλώνει αισιόδοξος πως θα είναι ο τελικός νικητής της εκλογικής αναμέτρησης.

Πόσο εφικτός είναι ο στόχος να περάσει ο συνδυασμός σας στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, ώστε να διεκδικήσει τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας με αξιώσεις;

Είμαστε οργανωμένοι ως παράταξη εδώ και χρόνια, ανακοινώσαμε πρώτοι το πρόγραμμά μας, ανακοινώσαμε ένα πλήρες ψηφοδέλτιο ήδη από τον Μάρτιο και είμαστε έτοιμοι από καιρό να διοικήσουμε τον Δήμο. Έχουμε μία έτοιμη και συγκροτημένη ομάδα με εμπειρία και τεχνογνωσία, είμαστε ήδη 8 δημοτικοί σύμβουλοι που έχουμε εκπαιδευτεί στα θέματα του Δήμου και πλαισιωνόμαστε από ένα ευρύτερο επιτελείο με εξειδικευμένους συνεργάτες που ασχολούνται εξειδικευμένα με τα θέματα του Δήμου. Είμαστε δέκα χρόνια παρόντες στα δημοτικά πράγματα, ξέρουμε τα προβλήματα, έχουμε δουλέψει πάνω στις λύσεις. Αυτό οι δημότες το γνωρίζουν. Αυτό που εισπράττω από τους συνδημότες μου είναι ότι μας το αναγνωρίζουν και θα μας δώσουν πλέον την ευκαιρία να διοικήσουμε.

Σε αυτήν την προεκλογική μάχη έχουμε πάρα πολλούς υποψηφίους που διεκδικούν για πρώτη φορά τον Δήμο Καβάλας. Πως σχολιάζετε εσείς αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον;

Το έχουμε ξαναπεί ότι η παρουσία πολλών υποψηφίων δείχνει ξεκάθαρα την παταγώδη αποτυχία της σημερινής, απερχόμενης πλέον, διοίκησης του Δήμου να λύσει και τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών και να υλοποιήσει ουσιαστικά έργα πνοής που θα βελτιώσουν την ποιότητας ζωής και θα δημιουργήσουν ανάπτυξη, που θα φέρει έσοδα στον Δήμο και δουλειές στους δημότες. Αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν είναι για εμάς ευκαιρία, γιατί είμαστε μία μεγάλη και ουσιαστικά ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική παράταξη που έχει μάθει να συζητά, να βρίσκει συγκλίσεις και να συνεργάζεται. Πιστεύω πως θα είμαστε οι νικητές των εκλογών.

Που βρίσκεται ο συνδυασμός σας όσον αφορά την στελέχωση του ψηφοδελτίου του; Ακούγεται γενικότερα, ότι υπάρχει μια δυστοκία στην εξεύρεση υποψηφίων. Το αντιμετωπίζετε αυτό το θέμα ή όχι;

Δεν αφορά την παράταξή μας αυτή η συζήτηση, γιατί ο κόσμος μας βλέπει που αγωνιζόμαστε 10 χρόνια τώρα, το εκτιμάει και θέλει να συμμετέχει. Γι’ αυτό και επεσήμανα πριν ότι θα είμαστε οι νικητές των εκλογών, γιατί βλέπουμε μία γενικότερη αποδοχή και θετική στάση των δημοτών απέναντι στην παράταξή μας. Είμαστε στην τελική ευθεία να κλείσουμε το ψηφοδέλτιό μας και έχουμε περίπου 200 υποψηφίους. Δεν κοιτάμε λοιπόν τι κάνουν οι άλλοι, δεν μας νοιάζει αν μας αντιγράφουν ή όχι. Εμείς εισπράττουμε καθημερινά την αγάπη του κόσμου απ’ άκρη σ’ άκρη στον Δήμο και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Γενικότερα τι άτομα στελεχώνουν τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής Μας»;

Το πολύ θετικό είναι ότι η παράταξη στελεχώνεται με άτομα με σημαντική εμπειρία, διάθεση για προσφορά, από όλους τους επαγγελματικούς, παραγωγικούς και κοινωνικούς χώρους, στοιχείο που θα λειτουργήσει ως πλεονέκτημα, εάν αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου. Έχουμε υποψηφίους από όλες τις συνοικίες και τους οικισμούς του Δήμου, όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, είμαστε ένας συνδυασμός που αντιπροσωπεύει όλα τα στρώματα της τοπικής μας κοινωνίας. Έχουμε έμπειρους αυτοδιοικητικούς, θεσμικούς (όπως τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Ανατ. Μακεδονίας και τον Πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας), επαγγελματίες, εξειδικευμένους επιστήμονες, νέους, γυναίκες, πολύτεκνους, ανέργους. Αυτό είναι και το σημαντικό μας πλεονέκτημα.

Να περάσουμε στα προβλήματα της καθημερινότητας. Ποια θεωρείται ότι είναι αυτά και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Στόχος μας είναι ο δημότης, από τη στιγμή που θα βγει από το σπίτι του, να έχει σωστά πεζοδρόμια, σωστό φωτισμό, σωστούς και ασφαλτοστρωμένους δρόμους, να έχει θέσεις στάθμευσης, χώρους αναψυχής και άθλησης στη γειτονιά του για τα παιδιά του, καθαρούς και πλυμένους κάδους που δεν βρωμάνε, τακτική αποκομιδή των σκουπιδιών, σωστή ανακύκλωση. Το επίκεντρο της πολιτικής μας είναι ο δημότης και οι γειτονιές. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα και στην κοινωνική στήριξη των δημοτών που έχουν ανάγκη από βοήθεια και φροντίδα. Ενισχύουμε το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, για να καλύψουμε όλους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Ενισχύουμε τους ωφελούμενους στο ΒΟΗΘΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Σύνθημά μας ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ! Τέλος, οργανώνουμε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου με βάση τον δημότη. Δεν ταλαιπωρούμε τους δημότες, ανταποκρινόμαστε αμέσως στα αιτήματά τους είτε ηλεκτρονικά είτε τηλεφωνικά είτε ζωντανά.

Σε ποιο σημείο βρίσκεται το πρόγραμμα του συνδυασμού σας και πως θα παρουσιαστεί;

Είμαστε η πρώτη παράταξη που παρουσίασε το σύνολο των προτεραιοτήτων και των κεντρικών παρεμβάσεων του προγράμματός μας στην εκδήλωση στις 17 Μαρτίου όπου παρουσιάσαμε τους πρώτους 85 υποψηφίους μας. Ένα πλήρες πρόγραμμα που καλύπτει όλους τους τομείς των υπηρεσιών του Δήμου, με συγκεκριμένες δράσεις και στόχους που στοχεύουν στο να αλλάξουμε τον Δήμο μας. Στην τελική παρουσίαση του Προγράμματός μας θα εξειδικεύσουμε ακόμη περισσότερο τους στόχους μας και παρουσιάσουμε κεντρικές παρεμβάσεις, όπως κάναμε με την πρότασή μας για τη μετατροπή του πεζοδρόμου της οδού Αβέρωφ σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας και την ανάπλαση της κεντρικής Πλατείας Ελευθερίας.

Ένα μεγάλο κομμάτι του Δήμου Καβάλας αφορά τον Τουρισμό. Ποια είναι η θέση σας για το θέμα; Υπάρχει περαιτέρω δυνατότητα αξιοποίησής του ή έχουμε πιάσει ταβάνι;

Υπάρχουν υποδομές πρόσβασης για τους επισκέπτες που χρειάζεται να τις αξιοποιήσουμε περισσότερο: Εγνατία οδός, λιμάνια, μαρίνες, αεροδρόμιο. Συνεπώς, έχουμε ανάγκη από δύο πράγματα: να χτίσουμε το brand name του τόπου μας και να δημιουργήσουμε περισσότερες υποδομές φιλοξενίας και να βελτιώσουμε τις υποδομές αναψυχής και πρόσβασης (πλατείες, πάρκα, δρόμοι κ.ά.). Η προσέλκυση επισκεπτών είναι δουλειά των επαγγελματιών του τουρισμού. Γενικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα φιλικό και ελκυστικό περιβάλλον για νέες τουριστικές επιχειρήσεις και επενδύσεις. Όχι μόνο δεν έχουμε “πιάσει ταβάνι”, αλλά έχουμε ακόμη πόρους που παραμένουν αναξιοποίητοι. Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή, να αποφασίσουμε για τη στρατηγική μας να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε αυτό που θα αποφασίσουμε.

Μεγάλο μέρος του Δήμου Καβάλας (Δ.Ε. Φιλίππων) ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα. Ποιες είναι οι προτάσεις σας για αυτόν;

Δίνουμε έμφαση στις υποδομές και στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και των υποδομών άρδευσης των καλλιεργειών, ειδικά στα Τενάγη των Φιλίππων. Βελτιώνουμε την αγροτική οδοποιία, συμβάλλουμε στο τακτικό καθαρισμό των καναλιών, αποκαθιστούμε τα φράγματα, για να βελτιώσουμε την υπάρδευση των εδαφών. Στηρίζουμε τη δημιουργία αγροτικών μεταποιητικών επιχειρήσεων με στη σύσταση Αγροτικού Γραφείου, που θα είναι στελεχωμένο με γεωπόνους και ειδικούς επιστήμονες που θα συμβουλεύουν τους αγρότες και θα εκπονούν και μελέτες, για να βοηθήσουμε με χειροπιαστό τρόπο τους αγρότες μας και όσους θέλουν να παράγουν στον πρωτογενή τομέα.

Ένας οικισμός – στολίδι αλλά και με πολλά προβλήματα, διαχρονικά, είναι αυτός του Παληού. Μπορούν αυτά τα προβλήματα να ξεπεραστούν και ποιες είναι οι θέσεις σας για τον εν λόγω οικισμό;

Στόχος μας είναι να κάνουμε το Παληό τουριστικό προορισμό για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, σύγχρονο, με ποιότητα ζωής για τους κατοίκους. Εξασφαλίζουμε ένα σύγχρονο και αξιόπιστο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης. Λύνουμε το πρόβλημα της ασφάλειας πεζών και οχημάτων στον κεντρικό δρόμο του Παληού, εφαρμόζοντας επιτέλους την κυκλοφοριακή μελέτη που εκπονήθηκε πρόσφατα. Επιδιορθώνουμε και ασφαλτοστρώνουμε τους δρόμους, φτιάχνουμε πεζοδρόμια. Δρομολογούμε την κατασκευή Περιμετρικής στο Παληό. Εφαρμόζουμε άμεσα την τροποποίηση στο Σχέδιο Πόλης του Παληού, δίνοντας διέξοδο στην ανάπτυξη. Δημιουργούμε Χώρους Αναψυχής για Καλύτερη Ποιότητα Ζωής, που θα είναι Σημεία Αναφοράς για την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών. Τέλος, δημιουργούμε έναν χώρο συνάθροισης αντίστοιχο ενός ΚΑΠΗ, όπως υπήρχε κάποτε.

Αναφορικά με τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, ποιες θεωρείτε ότι είναι οι ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής και ποιες οι λύσεις που προτείνει ο συνδυασμός σας;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Δημοτική Ενότητα Φιλίππων ήταν πρώην Δήμος και οφείλουμε τον δέοντα σεβασμό στους δημότες της. Γι’ αυτό δώσαμε μάχη και κερδίσαμε να προχωρήσει η κατασκευή του Λυκείου Κρηνίδων, όταν η διοίκηση του Δήμου έβγαλε το σχολείο από τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας, καθυστερώντας τρία πολύτιμα χρόνια. Γι’ αυτό πιέσαμε και πιέζουμε να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο πνοής της υδροδότησης των οικισμών της περιοχής των Φιλίππων, για να δώσουμε επιτέλους στους κατοίκους καθαρό και ποιοτικό νερό. Αλλάζουμε τα όρια στις Ζώνες Προστασίας των Αρχαιολογικών χώρων και λύνουμε το πρόβλημα που δεσμεύει τις περιουσίες των κατοίκων. Αξιοποιούμε ταχύτατα και αναδεικνύουμε τον Αρχαιολογικό Χώρο και Ιστορικό Τοπόσημο του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς ΟΥΝΕΣΚΟ ΦΙΛΙΠΠΟΙ. Προχωρούμε σε νέα, λειτουργική ανάπλαση του κέντρου των Κρηνίδων, ώστε να περνούν οι επισκέπτες από το κέντρο του οικισμού, να ωφελούνται οι τοπικές επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν νέες μεταποιητικές επιχειρήσεις με άξονα την ανάπτυξη του Μνημείου ΟΥΝΕΣΚΟ των Φιλίππων και την προσέλκυση εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών. Δημιουργούμε Σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο και Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στον Μύλο. Αδειοδοτούμε ένα νέο Αθλητικό Κέντρο στο Γήπεδο του Κεραυνού. Αναδεικνύουμε το Πηλοθεραπευτήριο σε Κέντρο Διεθνούς Πηλοθεραπείας και Ευεξίας.

Τέλος, ποιο είναι το σχόλιό σας για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας;

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τη σημερινή απερχόμενη διοίκηση του Δήμου. Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε. Η αποτυχία της είναι εμφανής σε όλους τους τομείς. Οι δημότες έχουν ήδη αποφασίσει ότι θέλουν αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Και εμείς είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε και να διασφαλίσουμε ότι η αλλαγή θα γίνει από μία παράταξη με ιστορία, με εμπειρία, με ομάδα έτοιμη να αναλάβει ευθύνες και να διοικήσει.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Τι απαντά ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου για το έργο του ηλεκτροφωτισμού

Τι-απαντά-ο-Σωτήρης-Τσεκμέζογλου-για-το-έργο-του-ηλεκτροφωτισμού

«Όταν βλέπω κάτι το οποίο έχει κενά, οφείλω να προστατέψω το δημόσιο συμφέρον, οφείλω να προστατέψω το δημόσιο χρήμα, οφείλω να προστατέψω την ποιότητα του έργου. Προφανώς εξέφρασα της αντιρρήσεις μου και στην επιτροπή διαγωνισμού, η οποία έλαβε μία δική της απόφαση, καλώς ή κακώς δεν θα το κρίνω εγώ αυτό. Από ‘κει και πέρα εγώ έκανα αυτό που όφειλα να κάνω ως αντιδήμαρχος».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος, Αστικής Ανάπτυξης και Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Καβάλας, Σωτήρης Τσεκμέζογλου, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε για το έργο του ηλεκτροφωτισμού. 

Το ιστορικό του περιβόητου διαγωνισμού

«Επειδή έχουν λεχθεί πολλά για το θέμα του ηλεκτροφωτισμού έχω να πω το εξής: από το 2024, οπότε στην ουσία και ξεκίνησε η νέα θητεία της διοίκησης του κ. Μουριάδη, με τον κ. Γούλα αντιδήμαρχο και εγώ ως εντεταλμένος σύμβουλος, είχαμε αντιληφθεί ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα στον ηλεκτροφωτισμό που θα επιδεινωνόταν κι άλλο, αφού ο μοναδικός υπάλληλος του δήμου τον Δεκέμβριο του 2025 θα έβγαινε στη σύνταξη. Είχαμε άμεσα αντανακλαστικά και δεσμεύσαμε χρήματα στον προϋπολογισμό του 2024 σε μία αναμόρφωση για να μπορέσουμε να επιλύσουμε το θέμα αυτό με εργολάβο αναγκαστικά. Ελλείψει προσωπικού δεν έχεις άλλη επιλογή. Από εκείνη τη στιγμή και μετά και με συνεχείς οχλήσεις και δικές μου και του κ. Γούλα και του δημάρχου, ο διαγωνισμός μετά κόπων και βασάνων έγινε τον Ιούνιο του 2026. Περάσανε δύο χρόνια για να γίνει αυτός ο περιβόητος διαγωνισμός κι αυτά τα δύο χρόνια ήμασταν σε μία δύσκολη κατάσταση και προσπαθούσαμε με όποια μέσα είχαμε να κρατήσουμε τον δήμο σε ένα επίπεδο με τα προβλήματα που είχε φυσικά», πρόσθεσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας. 

Υπάρχει χαοτική διαφορά στα ποσοστά των εκπτώσεων

«Από ‘κει και πέρα έχουμε ένα αποτέλεσμα διαγωνισμού με τους μειοδότες. Η συντριπτική πλειονότητα των μειοδοτών έχουν δώσει από 12 έως 17% έκπτωση και υπάρχουν δύο μειοδότες που έδωσαν 38%. Υπάρχει χαοτική διαφορά στα ποσοστά των εκπτώσεων. Αυτό που πάντα λέω και λόγω της εμπειρίας μου είναι ότι προτιμώ τα έργα να γίνονται με όρους ποιοτικούς. Αν είναι να μην κατασκευαστεί ένα έργο σωστά ή να κατασκευαστεί και μετά από δύο χρόνια που λήγουν οι υποχρεώσεις των εργολάβων να τρέχουμε πάλι είναι κάτι που δεν θέλουμε. Υπήρχε προφανώς μία διαφωνία δική μου και της επιτροπής διαγωνισμού για την επιλογή του αναδόχου. Η επιτροπή επέμενε στη στάση της για να κατοχυρώσει τον διαγωνισμό στον πρώτο προσωρινό ανάδοχο και εκεί ακριβώς όταν ήρθε η ώρα του να πάει το θέμα στη δημοτική επιτροπή εγώ εισηγήθηκα περαιτέρω δικαιολογητικά που θα διασφαλίσουν την ποιότητα του έργου», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Τσεκμέζογλου. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ουσιαστική η παρέμβαση της ΟΕΒΕΚ στην επίσκεψη του Κυριάκου Πιερρακάκη

Ουσιαστική-η-παρέμβαση-της-ΟΕΒΕΚ-στην-επίσκεψη-του-Κυριάκου-Πιερρακάκη

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, στο Επιμελητήριο Καβάλας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών κι Εμπόρων Ν. Καβάλας (ΟΕΒΕΚ) ανέλαβε μια συντονισμένη πρωτοβουλία, με στόχο την ουσιαστική εκπροσώπηση του επαγγελματικού κόσμου της περιοχής και την ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν την τοπική επιχειρηματικότητα.

Τις ημέρες που προηγήθηκαν της επίσκεψης, η Ομοσπονδία προχώρησε σε οργανωμένη επικοινωνία με το σύνολο των σωματείων-μελών της, ζητώντας την καταγραφή και αποστολή προτάσεων, προβληματισμών και ζητημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες του κάθε κλάδου.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας ήταν να διαμορφωθεί μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αναγκών της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, ώστε η παρουσία της ΟΕΒΕΚ να συνοδεύεται από ουσιαστικό περιεχόμενο, τεκμηριωμένες επισημάνσεις και συγκεκριμένες διεκδικήσεις.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ, κ. Χατζηχρήστος Θεόδωρος, παρευρέθηκε στο Επιμελητήριο Καβάλας και είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό κάποια αιτήματα, με κύρια  την τεκμαρτή φορολόγηση, την ρευστότητα των επιχειρήσεων, την επιδότηση της ενέργειας και την βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων κ.α. Παράλληλα, στη συνάντηση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι σωματείων, ενισχύοντας με την παρουσία τους τη συλλογική εκπροσώπηση των επαγγελματικών κλάδων.

Η ΟΕΒΕΚ θεωρεί ότι η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας περνά μέσα από τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία ενός σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, για αυτό τον λόγο, η επικοινωνία με την Πολιτεία, η ανάδειξη των ιδιαίτερων συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της περιφέρειας και η διεκδίκηση ουσιαστικών λύσεων αποτελούν διαρκείς προτεραιότητες της.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Επίτιμο μέλος του Επιμελητηρίου Καβάλας ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Επίτιμο-μέλος-του-Επιμελητηρίου-Καβάλας-ο-Κυριάκος-Πιερρακάκης

Το Επιμελητήριο Καβάλας ανακήρυξε επίτιμο μέλος του τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Πρόεδρο του Eurogroup, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, κατά την επίσκεψή του στην Καβάλα, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026, και τη συνάντησή του με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου.

 Η απόφαση ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν την τοπική οικονομία και την επιχειρηματική κοινότητα, με τον κ. Πιερρακάκη να δεσμεύεται να δρομολογήσει λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των φορέων. Παράλληλα, ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Τελωνείου από το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας.

Όπως ανέφερε, θα προηγηθούν οι απαραίτητες αυτοψίες, με το Βιοτεχνικό Πάρκο να αποτελεί τη βασική εναλλακτική για τη μεταφορά των υπηρεσιών, ενώ το σχετικό χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την εξέταση των διαθέσιμων χώρων.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Παναγιωτίδης

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα