Connect with us

Οικονομία

Καλή η αύξηση του μισθού αλλά επιβαρύνει μόνο τις επιχειρήσεις

Καλή-η-αύξηση-του-μισθού-αλλά-επιβαρύνει-μόνο-τις-επιχειρήσεις

Μάρκος Δέμπας: Σωστά δίνονται οι αυξήσεις, όμως θα πρέπει να συμμετέχει και το Δημόσιο / Οι μεικτές δαπάνες για κάθε εργαζόμενο δεν είναι 730 ευρώ, αλλά από 1.000 έως 1.200 ευρώ / Σχεδόν ένας επιπλέον μισθός τον χρόνο δίνεται στον ιδιωτικό τομέα

Για τον αντίκτυπο που θα έχει στις τοπικές επιχειρήσεις η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος διαμορφώνεται πλέον στα 830 ευρώ (μεικτά), μίλησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο αποτύπωμα που άφησε ο φετινός χειμώνας στις τοπικές επιχειρήσεις, στις προσδοκίες που υπάρχουν για την τουριστική περίοδο, αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις από τις υψηλές τιμές των καυσίμων.

«Σωστά δίνονται οι αυξήσεις, πράγματι έχουμε χαμηλούς μισθούς στη χώρα μας, αλλά θα πρέπει να δίνονται λελογισμένα…»

«Η απόφαση της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό ή γενικότερα για τις αμοιβές του ιδιωτικού τομέα, επιβαρύνει καθαρά τις επιχειρήσεις μας. Δεν έχει κανένα κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό. Σωστά δίνονται αυτές οι αυξήσεις, πράγματι έχουμε χαμηλούς μισθούς στη χώρα μας, αλλά θα πρέπει να δίνονται λελογισμένα. Από εκεί και μετά θα πρέπει να δούμε πώς συμμετέχει το Δημόσιο σ’ αυτήν την αύξηση. Μέχρι στιγμής πουθενά. Εμείς λέμε, ναι, να δώσουμε αυτήν την αύξηση στον κατώτατο μισθό, αλλά να δούμε και τη συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Έχουμε το μισθολογικό και το μη μισθολογικό κόστος. Το δεύτερο είναι οι εισφορές που πληρώνουμε εμείς σαν επιχειρήσεις, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό, ένα μέρος ο εργαζόμενος συν τους φόρους. Σήμερα που μιλάμε είναι περίπου της τάξης του 40%, με αποτέλεσμα οι μεικτές δαπάνες και αυτά τα οποία πληρώνει η επιχείρηση να μην είναι 730 ευρώ, αλλά να είναι από 1.000 έως 1.200 ευρώ», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Δέμπας. 

«Θα πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να μειώσει τις εργοδοτικές εισφορές κατά τουλάχιστον 4 μονάδες, να μειώσει τις εισφορές του εργαζόμενου εξίσου, έτσι ώστε το πραγματικό εισόδημα του εργαζόμενου να είναι πολύ περισσότερο…»

«Επομένως θα πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να μειώσει αυτές τις δαπάνες και τότε πραγματικά η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα είναι και πιο ουσιαστική και πιο υψηλή. Πρέπει επίσης να πούμε ότι ο μισθωτός του ιδιωτικού τομέα δεν πληρώνεται επί 12 μήνες, πληρώνεται επί 14 μήνες, δηλαδή τα 710 ευρώ περίπου που λαμβάνει είναι επί 14 μήνες. Άρα είναι παραπλανητικό να λέμε ότι ο ιδιώτης δεν πληρώνει αυτά τα οποία αξίζει ο εργαζόμενος. Τον πληρώνει και πολλαπλάσια. Να προσθέσω επίσης ότι δεν είναι 12 μήνες η εργασία στον ιδιωτικό τομέα, αλλά είναι 10 μήνες και 16 μέρες περίπου. Αυτό το λέω για να μην θίγεται συνεχώς η επιχειρηματικότητα και ο ιδιωτικός τομέας, ότι δήθεν κάνουμε κατάχρηση κάποιων εργασιακών όρων. Να πω για άλλη μία φορά είναι θετικό να βλέπουμε αυξήσεις στους μισθούς, αλλά παράλληλα σαν αντιστάθμισμα θα πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να μειώσει τις εργοδοτικές εισφορές κατά τουλάχιστον 4 μονάδες, να μειώσει τις εισφορές του εργαζόμενου εξίσου, έτσι ώστε το πραγματικό εισόδημα του εργαζόμενου να είναι πολύ περισσότερο απ’ αυτό το οποίο έχει σήμερα», σημείωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Αν πολλαπλασιάσουμε τα 50 ευρώ επί 14 μήνες είναι σχεδόν ένας επιπλέον μισθός τον χρόνο που δίνεται αυτή τη στιγμή στον ιδιωτικό τομέα…»

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στα αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου, ο κ. Δέμπας απάντησε: «Ζητάει η κυβέρνηση ο ιδιωτικός τομέας να βάλει πλάτη. Βάζει πλάτη. Έχουν μειώσει κάτι περίπου μία – δυο μονάδες τις ασφαλιστικές εισφορές, ας τις μειώσουν άλλες πέντε. Υπάρχουν τρόποι, εμείς βάζουμε πλάτη σ’ όλες αυτές τις αποφάσεις, αλλά όλα θα πρέπει να γίνονται λελογισμένα. Διότι πραγματικά χάνεται η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων μας και πολλές επιχειρήσεις αυτό το ποσό, το οποίο συζητάμε σήμερα, μπορεί να ήταν το καθαρό τους κέρδος. Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αυτών των αυξήσεων έρχεται να καλύψει αυτήν την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, τον οποίο έχουμε στη χώρα μας αυτή τη στιγμή. Αν πολλαπλασιάσουμε τα 50 ευρώ επί 14 μήνες είναι σχεδόν ένας επιπλέον μισθός τον χρόνο που δίνεται αυτή τη στιγμή στον ιδιωτικό τομέα. Εμείς αυτό το οποίο θέλουμε είναι να έχουμε δουλειές, να έχουμε αύξηση στα εισοδήματα και στον κύκλο εργασιών μας κι από εκεί και πέρα να μπορούμε να καλύπτουμε τις δαπάνες, γιατί αυτή η ακρίβεια δεν είναι μόνο για την κοινωνία και τους εργαζόμενους, είναι και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Εμείς τα ζούμε καθημερινά και στο πολλαπλάσιο».

«Όπως έχουμε το μεταφορικό ισοδύναμο για τις νησιωτικές περιοχές, θα πρέπει να δούμε και ένα μεταφορικό ισοδύναμο, τουλάχιστον για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για να κρατηθούμε πιο ανταγωνιστικοί…» 

Αναφορικά με το μεγάλο πρόβλημα των τιμών των υγρών καυσίμων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας σχολίασε: «Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, είναι τραγικό και μια μεγάλη διαρροή χρημάτων για τις επιχειρήσεις, ειδικά για όσες έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό ή πρέπει να μεταφέρουν εμπορεύματα και γενικά για όσες χρησιμοποιούν επαγγελματικά οχήματα. Το λέμε συνεχώς ότι δεν μπορούμε να έχουμε έναν τέτοιον τεράστιο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης καυσίμων που είναι περίπου το 70%. Στα 2 ευρώ περίπου το 70% είναι φόροι, δεν είναι δυνατόν. Έχουμε μία επιπρόσθετη επιβάρυνση σε αυτό το οποίο λέγεται μεταφορικό κόστος. Όπως έχουμε το μεταφορικό ισοδύναμο για τις νησιωτικές περιοχές, θα πρέπει να δούμε και ένα μεταφορικό ισοδύναμο, τουλάχιστον για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για να κρατηθούμε πιο ανταγωνιστικοί». 

«Για πολλές επιχειρήσεις, κυρίως εμπορικές, ήταν ίσως από τους πιο δύσκολους χειμώνες της τελευταία δεκαετίας…»

Τέλος, σε σχέση με το αποτύπωμα του φετινού χειμώνα και γενικότερα του πρώτου τριμήνου του 2024 για τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και για τις προσδοκίες της επικείμενης τουριστικής περιόδου, ο Μάρκος Δέμπας επισήμανε: «Ο χειμώνας γενικότερα και το πρώτο τρίμηνο του 2024 ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος. Πραγματικά για πολλές επιχειρήσεις, κυρίως εμπορικές, ήταν ίσως από τους πιο δύσκολους χειμώνες της τελευταία δεκαετίας. Κάτι άρχισε να φαίνεται μέσα στον Μάρτιο, αλλά φέτος έχουμε κι ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα μεταξύ των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Τουλάχιστον βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες μία μεγαλύτερη αισιοδοξία, ότι σιγά σιγά η αγορά τουλάχιστον θα αρχίσει να κινείται. Πάντως σίγουρα ίσως ήταν ένας από τους σε πιο δύσκολους χειμώνες της τελευταίας δεκαετίας για την τοπική αγορά».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Οικονομία

Η επέκταση του μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο σε 9 ερωταπαντήσεις

Η-επέκταση-του-μπόνους-παραγωγικότητας-στο-Δημόσιο-σε-9-ερωταπαντήσεις

Την επέκταση του συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής (μπόνους παραγωγικότητας) σε φορείς του Δημοσίου παρουσίασαν στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός και η υφυπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η Βιβή Χαραλαμπογιάννη, αντίστοιχα.
Δικαιούχοι του νέου συστήματος είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι των φορέων που υπάγονται στη στοχοθεσία – αξιολόγηση (Υπουργεία, δήμοι και περιφέρειες, νοσοκομεία).
Στην αρχή κάθε έτους θα καθορίζονται οι προς ανταμοιβή στόχοι των φορέων του Δημοσίου, κατόπιν επεξεργασίας από την Επιτροπή Κινήτρων και Ανταμοιβής που αποτελείται από υπηρεσιακά στελέχη και τους αρμόδιους Γενικούς Γραμματείς, με βάση τις προτεραιότητες ανά Υπουργείο. Εφόσον οι στόχοι αυτοί επιτευχθούν, οι υπάλληλοι που έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξή τους, θα λαμβάνουν το μπόνους παραγωγικότητας.
Οι δικαιούχοι υπάλληλοι μπορούν να λάβουν χρηματική ανταμοιβή έως το 15% του ετήσιου βασικού μισθού τους. Η επιλογή των δικαιούχων υπαλλήλων και του ύψους ανταμοιβής ανά δικαιούχο πραγματοποιείται από τους υπηρεσιακούς τους προϊσταμένους και όχι από την πολιτική ηγεσία, με κριτήριο τη συμβολή τους στην επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων. Το 40% του ποσού ανταμοιβής κατανέμεται ισομερώς στους δικαιούχους υπαλλήλους που εργάστηκαν για την επίτευξη του στόχου και το 60% κατανέμεται μη οριζόντια και σε συνάρτηση με τη συγκεκριμένη προσφορά του κάθε υπαλλήλου στην επίτευξη του στόχου. Με το νομοσχέδιο προβλέπονται επίσης δικλείδες ασφαλείας για να μην μετατρέπεται το μπόνους σε οριζόντιο επίδομα ενώ εισάγονται επίσης μη χρηματικές ανταμοιβές, οι οποίες μπορούν να έχουν για παράδειγμα τη μορφή συμμετοχής σε ειδικά προγράμματα πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από φορείς δημόσιας διοίκησης στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, στόχος του νέου συστήματος είναι η ενίσχυση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να επιτυγχάνεται η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων με απώτερο στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Σε δήλωσή της η κα. Κεραμέως ανέφερε: «Εισάγουμε υγιή κίνητρα στο Δημόσιο. Επενδύουμε στους ανθρώπους μας, επιβραβεύουμε τους δημοσίους υπαλλήλους που είναι ιδιαιτέρως αποδοτικοί. Αλλάζουμε την αντίληψη για το Δημόσιο μέσα από ένα πλούσιο μεταρρυθμιστικό πλέγμα που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πιο σύγχρονου, πιο φιλικού, πιο αποτελεσματικού κράτους που θα εξυπηρετεί καλύτερα τον πολίτη.».
Η κα. Χαραλαμπογιάννη από την πλευρά της δήλωσε: «Εκπληρώνουμε σήμερα, ακόμα μια προεκλογική μας δέσμευση, με το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής που εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική μας για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο. Συνδέουμε άρρηκτα το νέο νομοθέτημα με τη στοχοθεσία και δημιουργούμε ένα περιβάλλον παρακίνησης, αξιοκρατίας, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας, προς όφελος των πολιτών.».

Εννέα ερωτήσεις – απαντήσεις για το μπόνους παραγωγικότητας

Λεπτομέρειες για το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων δίνει το υπουργείο Εσωτερικών με 9 ερωταπαντήσεις.

Τι είναι το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων (μπόνους παραγωγικότητας);
Πρόκειται για ένα νέο σύστημα επιβράβευσης των δημοσίων υπαλλήλων για την ουσιαστική συμβολή τους στην επίτευξη προσδιορισμένων και μετρήσιμων στόχων, απόλυτα συνδεδεμένο με το υφιστάμενο σύστημα στοχοθεσίας – αξιολόγησης και με τα Ετήσια Σχέδια Δράσης των Υπουργείων.
Στόχος του νέου συστήματος είναι η ενίσχυση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να επιτυγχάνεται η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων με απώτερο στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ποια είναι τα οφέλη του μπόνους παραγωγικότητας;
Τα οφέλη του συγκεκριμένου νομοθετήματος είναι τα ακόλουθα:
Επιβράβευση άξιων και αποτελεσματικών δημοσίων υπαλλήλων – εισαγωγή υγιών κινήτρων στο Δημόσιο.
Ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Δημόσιου Τομέα – ενίσχυση της συνεργατικότητας μεταξύ υπηρεσιών που εξυπηρετούν κοινούς στόχους.
Καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες – καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Ταχύτερη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και προτεραιοτήτων Υπουργείων.
Ενίσχυση της εικόνας και της ελκυστικότητας του Δημόσιου Τομέα ως εργοδότη.

Ποιους αφορά το μπόνους παραγωγικότητας;
Όλοι οι υπάλληλοι φορέων που υπάγονται στην στοχοθεσία – αξιολόγηση, όπως π.χ. Υπουργεία, δήμοι και περιφέρειες, νοσοκομεία, είναι εν δυνάμει δικαιούχοι του μπόνους παραγωγικότητας.
Προκειμένου να λάβει ένας υπάλληλος το μπόνους παραγωγικότητας, πρέπει να έχει συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη στόχου που έχει επιλεγεί προς ανταμοιβή.

Πώς επιλέγονται οι προς επιβράβευση στόχοι;
Οι στόχοι που τίθενται για κάθε υπηρεσία του Δημοσίου προκύπτουν από την υφιστάμενη διαδικασία στοχοθεσίας φορέων του Δημοσίου, στην όποια ενσωματώνονται και εξειδικεύονται ανά Γενική Διεύθυνση, Διεύθυνση και Τμήμα τα έργα των Ετήσιων Σχεδίων Δράσης των Υπουργείων.
Στην αρχή κάθε έτους θα καθορίζονται οι, προς ανταμοιβή, στόχοι των φορέων, κατόπιν επεξεργασίας από την Επιτροπή Κινήτρων και Ανταμοιβής που αποτελείται από υπηρεσιακά στελέχη και τους αρμόδιους Γενικούς Γραμματείς, με βάση τις προτεραιότητες ανά Υπουργείο.

Πώς υπολογίζεται ο βαθμός επίτευξης των στόχων;
Οι στόχοι των υπηρεσιών που προκύπτουν από την υφιστάμενη διαδικασία στοχοθεσίας φορέων του Δημοσίου διαμορφώνονται στο σύνολό τους σύμφωνα με τη μέθοδο S.M.A.R.T..
Με αυτόν τον τρόπο προκύπτουν στόχοι που είναι:
Συγκεκριμένοι,
Μετρήσιμοι,
Επιτεύξιμοι,
Σχετικοί,
Χρονικά προσδιορισμένοι.
Ο βαθμός επίτευξης των επιλεγμένων προς επιβράβευση στόχων υπολογίζεται με βάση συγκεκριμένους δείκτες μέτρησης απόδοσης.
Οι δείκτες αυτοί, καθώς και το τεκμηριωτικό υλικό που αποδεικνύει την πρόοδο της επίτευξης των επιλεγμένων στόχων, καταγράφονται στο Πληροφοριακό Σύστημα Ανταμοιβής, που υλοποιείται για τον σκοπό αυτό, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πώς επιλέγονται οι δικαιούχοι υπάλληλοι και πως διασφαλίζεται ότι δεν θα καταλήξει επιδοματικού χαρακτήρα σε όλους;
Η επιλογή των δικαιούχων υπαλλήλων και του ύψους ανταμοιβής ανά δικαιούχο πραγματοποιείται από τους υπηρεσιακούς τους προϊσταμένους και όχι από την πολιτική ηγεσία, με κριτήριο τη συμβολή τους στην επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων.
Προκειμένου το μπόνους παραγωγικότητας να μην αποκτήσει «επιδοματικό» χαρακτήρα καθορίζεται ελάχιστο ποσό ανταμοιβής ανά υπάλληλο και ανώτατος αριθμός δικαιούχων υπαλλήλων ανά φορέα.
Το 40% του ποσού ανταμοιβής κατανέμεται ισομερώς στους δικαιούχους υπαλλήλους και το 60% κατανέμεται μη οριζόντια και σε συνάρτηση με την προσφορά του κάθε υπαλλήλου στην επίτευξη του στόχου.

Ποιο είναι το ύψος της χρηματικής ανταμοιβής που λαμβάνουν οι υπάλληλοι;
Οι δικαιούχοι υπάλληλοι μπορούν να λάβουν χρηματική ανταμοιβή έως το 15% του ετήσιου βασικού μισθού τους.
Ο προϋπολογισμός για τις χρηματικές ανταμοιβές, σύμφωνα με το νέο σύστημα, ανέρχεται συνολικά σε 40 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος.

Τι είναι οι μη χρηματικές ανταμοιβές;
Οι μη χρηματικές ανταμοιβές χορηγούνται εφάπαξ, ετησίως, σε υπαλλήλους που έχουν συμβάλει στην πλήρη επίτευξη στόχων και δεν έχουν λάβει χρηματική ανταμοιβή.
Χορηγούνται κατόπιν εμπεριστατωμένων εισηγήσεων των άμεσων προϊσταμένων των υπαλλήλων.
Μπορούν να έχουν για παράδειγμα τη μορφή συμμετοχής σε ειδικά προγράμματα πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από φορείς δημόσιας διοίκησης στο εξωτερικό.

Πώς διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα στη διαδικασία χορήγησης του μπόνους παραγωγικότητας;
Το νομοσχέδιο εισάγει μια σειρά από δικλείδες ασφαλείας για την αντικειμενικότητα στη διαδικασία χορήγησης του μπόνους παραγωγικότητας:
Προβλέπεται μεθοδικός τρόπος κατανομής της ανταμοιβής, με συγκεκριμένους μαθηματικούς τύπους που αναγράφονται ρητά στο σχέδιο νόμου,
Οι υπάλληλοι που θα λάβουν μπόνους παραγωγικότητας επιλέγονται από τους υπηρεσιακούς τους προϊσταμένους και όχι από την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων,
Το Πληροφοριακό Σύστημα Ανταμοιβής διασφαλίζει τη δίκαιη εφαρμογή του μπόνους παραγωγικότητας, μέσω της παρακολούθησης των δεικτών μέτρησης απόδοσης και του απαραίτητου τεκμηριωτικού υλικού,
Δίνεται η δυνατότητα στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας να προβαίνει σε δειγματοληπτικό έλεγχο δίκαιης κατανομής και ορθής καταβολής του μπόνους.

πηγή: http://amna.gr

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

ΑΝΚΑ:-Επιπλέον-7,8-εκατ.-ευρώ-από-το-πρόγραμμα-leader-στον-νομό-Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024 αποφάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα:  «Δυνατότητα πρόσθετης υπερδέσμευσης στο υπομέτρο 19.2 του Μέτρου 19 του Τ.Π. CLLD/LEADER για παρεμβάσεις δημοσίου και ιδιωτικού αντίστοιχα χαρακτήρα της ΟΤΔ AN. KABAΛΑΣ A.A.E. O.T.A.» οι οποίες αποφάσεις έπονται των αντίστοιχων προσκλήσεων που ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 δίνεται η δυνατότητα ένταξης στο τοπικό πρόγραμμα επιπλέον Ιδιωτικών επενδύσεων συνολικής Δημόσιας Δαπάνης  5.300.000,00€ και πέντε εμβληματικών Δημόσιων έργων που αφορούν τους ΟΤΑ Νέστου Θάσου και Παγγαίου αντίστοιχης Δημόσιας Δαπάνης 2.500.000,00€. Εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις ένταξης των παραδεκτών επενδυτικών έργων για τα οποία βάσει της σειράς κατάταξης τους επαρκούν οι εν λόγω πόροι ώστε να χρηματοδοτηθούν. Ο χρόνος δε υλοποίησης αυτών των έργων αφορά αποκλειστική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έως 30.09.2025

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Λευτέρη Αυγενάκη για την εξαιρετική ανταπόκριση που έδειξε ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της επενδυτικής ζήτησης που καταγράφηκε στην περιοχή παρέμβασης καθώς και το σύνολο των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών και τον Γενικό Γραμματέα κύριο Δημήτρη Παπαγιαννίδη για την συνεχή στήριξη της εταιρείας μας καθώς και του συνόλου των ΟΤΔ της Χώρας.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που συνέδραμαν ώστε να αυξηθούν εξαιρετικά οι χρηματοδοτικοί πόροι των εν λόγω προσκλήσεων, τους ΟΤΑ της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας, όλους τους τοπικούς Φορείς καθώς και το στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας  που ανταποκρίνονται ουσιαστικά και συνεχώς σ΄ αυτήν την εργώδη προσπάθεια για να εξασφαλίζουμε συνεχώς  επιπρόσθετους πόρους για τον τόπο και την αναπτυξιακή του προοπτική.

Για την ΑΝΚΑ ΑΕ ΟΤΑ

Ελευθέριος Κυριακίδης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

Αποδοτική-η-4η-επιχειρηματική-αποστολή-της-kourtidis-group-στις-ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α. ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Επισκεφτήκαμε για έξι μέρες το San Francisco και για επτά μέρες την Νέα Υόρκη, όπου είχαμε με πάρα πολλές συναντήσεις, τόσο με Ελληνοαμερικάνους, αλλά και με Αμερικανούς, μέσα στην καρδιά του λόμπι. Κάναμε πολλά ραντεβού, αλλά το κυριότερο είναι ότι υπογράψαμε συμφωνίες, συνεργασίες και πωλήσεις που θα εμφανιστούν το επόμενο διάστημα». 

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο επικεφαλής του ομίλου Kourtidis Group, Νίκος Κουρτίδης, ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε ότι «σημαία της αποστολής μας στην Αμερική, ήταν η Θάσος, το νησί μας. Και εκεί επικεντρωθήκαμε, στην διαφήμιση των έργων μας στο νησί».

«Αυτό που μας χαροποίησε ιδιαίτερα είναι ότι γνώριζαν όλοι για την εταιρεία μας και για τα έργα μας…»

«Πραγματικά υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση, γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν έρθει ποτέ ούτε στη Θάσο, ούτε στην Καβάλα, αλλά ούτε καν στην Θεσσαλονίκη. Και προχωρήσαμε σε αγορές απευθείας στην περιοχή μας. Αυτό βέβαια που μας χαροποίησε ιδιαίτερα είναι ότι γνώριζαν όλοι για την εταιρεία μας και για τα έργα μας. Μ’ όποιον βρεθήκαμε από την ομογένεια, γνώριζαν τα πάντα για μας. Και αυτό είναι πολύ τιμητικό για μας. Να πούμε ακόμη ότι η εταιρεία μας στα billboard της  Τime Square. Πραγματικά ήταν κάτι πολύ συγκινητικό, να είμαστε εκεί και εκείνη τη στιγμή να διαφημίζεται η εταιρεία μας και η περιοχή μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό», ανέφερε ακόμη ο επικεφαλής του ομίλου Kourtidis Group στις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα