Connect with us

Αστυνομικά

Καβάλα: Συνελήφθη διακινητής και 6 παράνομοι μετανάστες στην Εξοχή

Καβάλα:-Συνελήφθη-διακινητής-και-6-παράνομοι-μετανάστες-στην-Εξοχή

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα (4-4-2022), σε περιοχές της Καβάλας και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Ροδόπης, 3 αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί, στο ύψος του οικισμού Εξοχής Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 6 μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, αναπτύσσοντας ταχύτητα, ενώ μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει. Όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης καθώς επίσης για το όχημα που οδηγούσε έχει δηλωθεί κλοπή την 21-3-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί, στον οικισμό Φαναρίου Ροδόπης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες. Επισημαίνεται ότι ο δράστης δεν συμμορφώθηκε νωρίτερα σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα και τις πινακίδες κυκλοφορίας έχει δηλωθεί κλοπή την 14-3-2022 και την 4-4-2022 σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

Στην τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι, στην επαρχιακή οδό Αιγείρου – Πόρπης Ροδόπης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 6 μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο διακινητής δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ τελικά εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Όπως προέκυψε ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τρία ΙΧΕ αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αστυνομικά

Καβάλα: Έπεσε από μπαλκόνι και έχασε την ζωή του

Καβάλα:-Έπεσε-από-μπαλκόνι-και-έχασε-την-ζωή-του

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Καβάλα: Έπεσε από μπαλκόνι και έχασε την ζωή του

Νεαρός άντρας έχασε την ζωή του όταν έπεσε από το μπαλκόνι διαμερίσματος 4ου ορόφου σε πολυκατοικία στην οδό Θεσσαλονίκης στην Καβάλα.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2026.

Ο νεαρός άντρας έπεσε πάνω σε κάγκελα περίφραξης υπαίθριου χώρου με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Καβάλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα που οδήγησαν στην πτώση του άντρα από το μπαλκόνι.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Νεκρός 62χρονος σε σύγκρουση Ι.Χ. με φορτηγό

Νεκρός-62χρονος-σε-σύγκρουση-ΙΧ.-με-φορτηγό

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Την 19-10-2026 και περί ώρα 21:53, στο 149ο χλμ της Εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 62χρονος ημεδαπός συγκρούσθηκε μετωπικά με Δ.Χ. Φορτηγό μετά ρυμουλκούμενου που οδηγούσε 51χρονος αλλοδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 62χρονου και τον τραυματισμό του 51χρονου.

 Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ορεστιάδας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Απονομή μεταλλίου «Αστυνομικού Σταυρού» στον Αρχιφύλακα Γεώργιο Μπρίτσο

Απονομή-μεταλλίου-«Αστυνομικού-Σταυρού»-στον-Αρχιφύλακα-Γεώργιο-Μπρίτσο

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2026 στην Αλεξανδρούπολη από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, απονεμήθηκε Μετάλλιο με αντίστοιχο δίπλωμα «Αστυνομικού Σταυρού» σε αστυνομικό του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, για εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξε εκθέτοντας τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Ειδικότερα, ο «Αστυνομικός Σταυρός» μετά την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, απονεμήθηκε στον Αρχιφύλακα ΜΠΡΙΤΣΟ Γεώργιο, ο οποίος, στις 28-07-2025 στον Λιμενίσκο Μάκρης Αλεξανδρούπολης, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης Υπηρεσίας, εκθέτοντας τον εαυτό του σε κίνδυνο κατάφερε να διασώσει έναν άνδρα, ο οποίος είχε πέσει με το αυτοκίνητό του μέσα στη θάλασσα και η ζωή του κινδύνευε άμεσα από πνιγμό. Ο ως άνω Αρχιφύλακας, με επανειλημμένες καταδύσεις και καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια, κατάφερε να τον απεγκλωβίσει από το όχημα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, να τον ανασύρει στην επιφάνεια και με τη συνδρομή και άλλων ατόμων που προσέτρεξαν στο σημείο, να τον βγάλει στη στεριά και έτσι να τον διασώσει, επιδεικνύοντας δραστηριότητα που υπερβαίνει το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον.

Το Αστυνομικό Μετάλλιο απένειμε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Λάμπρος Τσιάρας, ο οποίος συνεχάρη τον τιμώμενο αστυνομικό για την εξαίρετη πράξη του, η οποία όπως ανέφερε αποτελεί έμπρακτη απόδειξη αυταπάρνησης, θάρρους και σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή, αναδεικνύοντας τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα αστυνομικό και την αποστολή του.

Η απονομή του Αστυνομικού Μεταλλίου πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπρόσωπων των Θρησκευτικών, των Πολιτικών και των Δικαστικών Αρχών, των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των τοπικών φορέων, των επαγγελματικών ενώσεων και των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικών φορέων του εν ενεργεία προσωπικού και μελών της οικογένειας του τιμώμενου αστυνομικού.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα