Connect with us

Αστυνομικά

Καβάλα: Δύο συλλήψεις για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Καβάλα:-Δύο-συλλήψεις-για-απάτες-σε-βάρος-ηλικιωμένων

Έπεισαν το θύμα τους να αφήσει σακούλα με χρήματα, τιμαλφή και λίρες στην αυλή εκκλησίας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τρεις περιπτώσεις απάτης εκ των οποίων μία τετελεσμένη και δύο σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν την 22 και 23-8-2023 σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών στην πόλη της Καβάλας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (23-8-2023) από τους ανωτέρω αστυνομικούς με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, συνελήφθησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας  μία αλλοδαπή και ένας ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται.

Ειδικότερα χθες το πρωί, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη ημεδαπή και προσποιούμενος τον αστυνομικό, υπό το πρόσχημα ότι προτίθενται να υποθάλψει συγγενικό της πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, την έπεισε να τοποθετήσει σε αύλειο χώρο Ιερού Ναού μία σακούλα που περιείχε χρηματικό ποσό, τιμαλφή και λίρες, η οποία παρελήφθη από την δράστιδα.

Μετά από αναζητήσεις και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οι παραπάνω αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας τους δράστες οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο προκειμένου πραγματοποιήσουν έξοδο από την χώρα.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την 22-08-2023 στην Καβάλα, οι προαναφερόμενοι δράστες μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής, συνεργούς τους, διέπραξαν, με την ίδια μέθοδο, δύο απόπειρες απάτης σε βάρος ηλικιωμένων.

Στη κατοχή των δραστών βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα χρήματα, τιμαλφή και λίρες, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Τέλος, κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και  τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αστυνομικά

Αλλοδαποί οδηγούσαν ανάποδα στην Εγνατία

Αλλοδαποί-οδηγούσαν-ανάποδα-στην-Εγνατία

Συνελήφθησαν την 15-7-2026 το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, δύο αλλοδαποί, διότι εντοπίσθηκαν να οδηγούν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κήπων, με αντίθετη κατεύθυνση. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.

Θανατηφόρο τροχαίο

Την 17-7-2026 το πρωί, στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης – Κήπων, φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 36χρονος ημεδαπός παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 87χρονη ημεδαπή, η οποία διέσχιζε πεζή το οδόστρωμα. Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη, ενώ την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.

Οδηγούσε μεθυσμένος και μπλέχτηκε σε ατύχημα

Συνελήφθη την 16-7-2026 το απόγευμα, έπειτα από τροχαίο ατύχημα, στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας ένας αλλοδαπός, καθόσον όπως προέκυψε οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ευρισκόμενος υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Καβάλα: Συνελήφθη ζευγάρι απατεώνων

Καβάλα:-Συνελήφθη-ζευγάρι-απατεώνων

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκληματών Καβάλας συνελήφθησαν μία ημεδαπή και ένας ημεδαπός, οι οποίοι επιχείρησαν να εξαπατήσουν ημεδαπή, την Δευτέρα (13-7-2026) στην Καβάλα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία που περιλαμβάνει μία ακόμη άγνωστη συνεργό τους που αναζητείται.

Αναλυτικότερα, τις μεσημβρινές ώρες άγνωστη δράστιδα, προσποιούμενη την υπάλληλο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., επικοινώνησε με ημεδαπή και με το πρόσχημα ύπαρξης βλάβης στον ηλεκτρολογικό πίνακα της οικίας της, επιχείρησε να την πείσει να συγκεντρώσει και να παραδώσει χρήματα και τιμαλφή, πλην όμως οι απατηλές της προθέσεις έγιναν αντιληπτές και έπειτα από σχετική καταγγελία του περιστατικού οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν την ημεδαπή δράστιδα η οποία επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβη στην οικία της παθούσας για την παραλαβή των συμφωνηθέντων χρημάτων και άμεσα συνελήφθη, ενώ ο συνεργός της – οδηγός του οχήματος εντοπίσθηκε στην πόλη της Καβάλας και συνελήφθη επίσης.

Οι δράστες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Θάσο για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Συνελήφθη-αλλοδαπός-στη-Θάσο-για-διακεκριμένες-περιπτώσεις-κλοπής

Συνελήφθη την Τρίτη (7-7-2026) στη Θάσο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, η οποία περιλαμβάνει και τρεις άγνωστους δράστες που αναζητούνται.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ανωτέρω αλλοδαπό, διότι ενεργώντας από κοινού με δύο ακόμη άγνωστους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εντοπίστηκαν να επιχειρούν να διαρρήξουν επιχείρηση σε οικισμό της Θάσου, πλησίον της οποίας τους ανέμενε ένας ακόμα άγνωστος δράστης ως οδηγός Ι.Χ.Φ. οχήματος.

Σημειώνεται ότι στη θέα των αστυνομικών οι ανωτέρω δράστες τράπηκαν σε φυγή, απορρίπτοντας στο έδαφος τρία τελάρα με σακούλες, πλην όμως ο ένας εξ αυτών ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.

Επιπλέον όπως προέκυψε από προανάκριση του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας και του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου, βραδινές ώρες της 6-7-2026 οι δράστες ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν από οικισμό της Θάσου το ανωτέρω Ι.Χ.Φ. όχημα.  

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω τελάρα καθώς επίσης ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ζευγάρι γάντια, μία κουκούλα τύπου ¨Full Face¨ και είδη ρουχισμού που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα