Connect with us

Καβάλα

Κάτι φαίνεται να κινείται στην Αλάνα της Ηρακλείτσας

Κάτι-φαίνεται-να-κινείται-στην-Αλάνα-της-Ηρακλείτσας

Φίλιππος Αναστασιάδης: Συζητήθηκαν κάποια προβλήματα που θα προκύψουν στο μέλλον / Tο 30% περίπου του χώρου θα διατεθεί για κοινή χρήση / Αν δεν συμφωνήσουμε σε αυτό ως δήμος, φυσικά και δεν θα ”περπατήσει” η επένδυση

Μια ακόμη συνάντηση ανάμεσα στον δήμο Παγγαίου και τους εκπροσώπους του επενδυτή της Αλάνας της Νέας Ηρακλείτσας πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ελευθερούπολη, αναφορικά με τα ζητήματα των υποδομών του εν λόγω project.
Για το θέμα έκανε δηλώσεις στην ΕΡΑ Καβάλας, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος ανέφερε αρχικά: ”Την Πέμπτη (5/3) είχαμε μία συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας του επενδυτή, στην διάρκεια της οποίας ετέθησαν τα ζητήματα που αφορούν κυρίως τις υποδομές και τον βαθμό που μπορεί να ανταποκριθεί ο δήμος Παγγαίου”.

Oι υποδομές αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες και την οικιστική ανάπτυξη που έχει η περιοχή μας

”Θεωρώ ότι έγινε μία συζήτηση σε σωστή βάση. Συζητήθηκαν κάποια προβλήματα που θα προκύψουν στο μέλλον. Εμείς τους ενημερώσαμε για τη φέρουσα ικανότητα που έχει ο δήμος, ώστε να τους καλύψει κυρίως στην ύδρευση και στον βιολογικό καθαρισμό. Προφανώς έχουν κάποια προβλήματα και ίσως αυτό το θέμα λυθεί με την τριτοβάθμια επεξεργασία του βιολογικού καθαρισμού που θα γίνει. Γενικότερα σε αυτή τη βάση κινήθηκε η συζήτηση και θεωρώ ότι ο δήμος Παγγαίου ανταποκρίνεται στα αιτήματα του επενδυτή, αλλά και οποιοδήποτε άλλου επενδυτή, καθώς οι υποδομές αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες και την οικιστική ανάπτυξη που έχει η περιοχή μας και αυτό είναι το ζητούμενο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

Tο 30% περίπου του χώρου θα διατεθεί για κοινή χρήση και για πρόσβαση των επισκεπτών και των κατοίκων της περιοχής στο παραλιακό μέτωπο

”Έχει κατατεθεί μία πρόταση, η οποία έχει συζητηθεί σε πρώτη φάση με τις τεχνικές υπηρεσίες και την νομική υπηρεσία του δήμου, καθώς και με την Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π., ώστε να γνωρίζουμε το ποιες περιοχές χωροταξικά θα μείνουν για κοινή χρήση. Αυτό ήταν το ζητούμενο και ο λόγος που είχαμε διαφωνίες με τον επενδυτή. Άργησε να το καταλάβει, το κατάλαβε και νομίζω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση, ώστε το 30% περίπου του χώρου να διατεθεί για κοινή χρήση και για πρόσβαση των επισκεπτών και των κατοίκων της περιοχής στο παραλιακό μέτωπο. Αυτό έχει κριθεί, έχει συζητηθεί και σε επόμενο στάδιο θα πάρει και τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου. Αυτή είναι η διαδικασία, θα ”χτενίσουμε” το θέμα και νομικά και από ‘κει και πέρα θα είναι αντικείμενο συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να δοθεί η οριστική σύμφωνη γνώμη, για να προχωρήσει και να γίνει η συμβολαιογραφική πράξη, η οποία θα καθορίζει και εν τοις πράγμασι θα οριοθετεί αυτά που προκύπτουν από το Προεδρικό Διάταγμα βάσει του οποίου μπορεί να αξιοποιηθεί το ακίνητο της Αλάνας”, πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Φίλιππος Αναστασιάδης.

Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο

”Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από τις υπηρεσίες του δήμου. Συμμετείχα σε όλες τις συναντήσεις και εγώ μαζί με την Υπηρεσία Δόμησης, τη νομική υπηρεσία, την Τεχνική Υπηρεσία, τη Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. και νομίζω ότι θα γίνουν όλα έτσι ώστε να καλύπτεται αυτή η ανάγκη που έχουμε (για τους κοινόχρηστους χώρους) κι αυτό ήταν και το ζητούμενο από την αρχή. Αν δεν συμφωνήσουμε σε αυτό ως δήμος, φυσικά και δεν θα ”περπατήσει” η επένδυση. Έγιναν προτάσεις, τροποποιήθηκαν προς το βέλτιστο όσον αφορά τον δήμο Παγγαίου άρα νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο”, επισήμανε καταληκτικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Χρήστος Μποσπότης: Να μην γίνουν φέτος καθόλου τα πρωταθλήματα

Χρήστος-Μποσπότης:-Να-μην-γίνουν-φέτος-καθόλου-τα-πρωταθλήματα

«Το θεωρώ σαν λύση, ώστε να υπάρξει πίεση προς την πολιτεία να χρηματοδοτήσει τα γήπεδα / Να μην λειτουργεί καμία εγκατάσταση αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις / Στον δήμο Παγγαίου προσανατολιζόμαστε ακόμη και σε λύσεις περιορισμού των γηπέδων μας

Την αναστολή της αγωνιστικής δράσης για όλη τη χρονιά, μετά τον τραγικό θάνατο του 16χρονου ποδοσφαιριστή του Βύρωνα Καβάλας, προτείνει στην Ε.Π.Σ.Κ., ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

«Καταρχάς να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του άτυχου 16χρονου ποδοσφαιριστή, ένα γεγονός που μας έχει συγκλονίσει όλους. Θέλουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα να αθλούνται κι όχι να σκοτώνονται. Η ΕΠΣΚ θα πρέπει, όσο βαρύ κι αν είναι αυτό, να αναστείλει για φέτος το πρωτάθλημα πλήρως. Να χαθεί μια χρονιά, με δέσμευση και των δήμων, αλλά από ’κει και πέρα και του κράτους, ότι θα γίνει άμεσα μια κοστολόγηση να βρεθούν χρήματα και σε όσα γήπεδα γίνονται αγώνες να έχουν μόνιμες κι όχι προσωρινές άδειες για να αποφευχθεί το ίδιο πρόβλημα», ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο κ. Μποσμπότης.

«Αντιδράσεις θα προκληθούν, αλλά καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις…»

Ερωτηθείς για το αν θα προκληθούν αντιδράσεις από αυτήν του την πρόταση, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου απάντησε: «Αντιδράσεις θα προκληθούν, αλλά καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις. Εγώ καταλήγω εκεί, να μην γίνουν φέτος καθόλου τα πρωταθλήματα. Να σταματήσουν, με το οποίο κόστος, γιατί κόστος θα υπάρξει. Αν οι τέσσερις δήμαρχοι πουν εμείς δεν υπογράφουμε καμία άδεια μοιραία δεν θα ματαιωθεί το πρωτάθλημα; Καλά έκανε η ΕΠΣΚ σε πρώτη φάση και ματαίωσε επ’ αόριστον το πρωτάθλημα, αλλά εγώ αυτή θεωρώ σαν λύση, ώστε να υπάρξει πίεση προς την πολιτεία να χρηματοδοτήσει τα όποια γήπεδα ο κάθε δήμος θεωρεί ότι μπορεί να τα κάνει πλήρως λειτουργικά και αδειοδοτημένα».

«Θα έπρεπε να πάμε σε ένα πλαίσιο του να μην λειτουργεί καμία εγκατάσταση αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις»

«Υπάρχει μια αδυναμία στην αδειοδότηση και στον σωστό τρόπο λειτουργίας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας. Είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει και στην ΚΕΔΕ, μιας και είμαι μέλος στην επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΚΕΔΕ. Το θέμα και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, εντοπίζοντας όλα αυτά τα προβλήματα που είναι μεγάλα και δεν λύνονται εύκολα. Και γιατί είναι μεγάλα αυτά τα προβλήματα; Γιατί μας δίνει η Πολιτεία το δικαίωμα να δίνουμε προσωρινές άδειες. Τι σημαίνει αυτό; Η Τεχνική Υπηρεσία κάνει ένα τεχνικό δελτίο και λέει αυτό το γήπεδο έχει αυτές τις ελλείψεις, οπότε μπορεί να δοθεί προσωρινή άδεια μέχρι να αρθούν αυτές οι ελλείψεις. Η επικινδυνότητα όμως υπάρχει. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να πάμε σε ένα πλαίσιο του να μην λειτουργεί καμία εγκατάσταση αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Βέβαια, αυτό έχει ένα τεράστιο κόστος, γιατί αν το κράτος νομοθετήσει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να βρεθούν και τα αντίστοιχα κονδύλια για να γίνουν όλα τα γήπεδα της χώρας», σημείωσε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Μποσμπότης.

«Στον δήμο Παγγαίου προσανατολιζόμαστε ακόμη και σε λύσεις περιορισμού των γηπέδων μας…»

«Στην Ελλάδα ισχύει το ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Κάθε χρόνο βγαίνει μια Κ.Υ.Α. και παίρνουμε παρατάσεις για κάτι το οποίο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εμείς στον δήμο Παγγαίου προσανατολιζόμαστε ακόμη και σε λύσεις περιορισμού των γηπέδων μας! Δεν γίνεται το κάθε χωριό να έχει το δικό του γήπεδο. Αυτή τη στιγμή έχουμε 15 γήπεδα. Πώς θα συντηρηθούν όλα αυτά και πως θα έχουν την ασφάλεια που πρέπει τη στιγμή που έχουμε γήπεδα με αμφίβολο ιδιοκτησιακό καθεστώς, έχουμε γήπεδα σε οικόπεδα που δεν ανήκουν στον δήμο κλπ. Καταστάσεις 30 και 40 ετών. Πρέπει να γίνει “ξεσκαρτάρισμα”», υπογράμμισε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΙΖΙΔΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Φύτευση χρυσάνθεμων στη νησίδα της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης

Φύτευση-χρυσάνθεμων-στη-νησίδα-της-οδού-Χρυσοστόμου-Σμύρνης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αισθητικής και περιβάλλοντικής αναβάθμισης της νησίδας στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Πράσινου, Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας, Κυριάκου Σταυρίδη και του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Πρασίνου, Κώστα Δουκίδη.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της εν λόγω υπηρεσίας, αφού φρόντισαν για την αποξήλωση των παλιών πυράκανθων, την απομάκρυνση των ριζών, τη λίπανση και την αναμόχλευση του εδάφους σε μικρό βάθος, προχώρησαν στην εγκατάσταση νέου ποτιστικού συστήματος και στη φύτευση χρυσάνθεμων.
Τις ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η προαναφερθείσα παρέμβαση στην περιοχή, με την τοποθέτηση pom pom και τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου.
Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας, αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Προσφορά δύο καμερών από τον Δήμο Καβάλας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Προσφορά-δύο-καμερών-από-τον-Δήμο-Καβάλας-στην-Πυροσβεστική-Υπηρεσία

Στην προφορά δύο καμερών προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας προχώρησε το πρωί της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου 2026 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να ενισχύσει το δύσκολο έργο που επιτελεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών.

Για την παραλαβή των καμερών επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καβάλας ο Διοικητής της Π.Υ. Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μουριάδη για τη δωρεά, τόνισε χαρακτηριστικά πως “οι δύο κάμερες θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με απώτερο στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό επικίνδυνων περιστατικών. Η προσφορά του Δήμου Καβάλας είναι και μια αναγνώριση της μάχης που δίνουν οι συνάδελφοι μου στην πρώτη γραμμή” και συμπλήρωσε “αυτοί σε σταθερή βάση αναδεικνύουν το σημαντικό έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή μας”.

Ο κ. Μουριάδης από την πλευρά σημείωσε ότι “η δωρεά δύο καμερών είναι το ελάχιστο που μπορούμε για την προσφορά Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας τόσο στη δική μας επικράτεια, όσο και σε όλη την Π.Ε. Καβάλας. Δεν αναφέρομαι μόνον στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων της, αλλά και στον άριστο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων την ώρα της κατάσβεσης. Οι πυροσβέστες της Καβάλας έχουν επιδείξει πως είναι ικανότατοι και ότι μπορούμε να τους εμπιστευτούμε την προστασία μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα