Connect with us

Καβάλα

Ικανοποιημένοι οι ιδιοκτήτες ταξί από την νέα πιάτσα στην Βενιζέλου

Ικανοποιημένοι-οι-ιδιοκτήτες-ταξί-από-την-νέα-πιάτσα-στην-Βενιζέλου

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση του επιβατικού κοινού στην νέα πιάτσα των ταξί, όπως αυτή έχει δημιουργηθεί επί της οδού Βενιζέλου, μετά την κατάργηση αυτής που βρισκόταν επί της οδού Αβέρωφ (Ο.Τ.Ε.).

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Καβάλας, Χρήστος Ιωαννίδης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική αυτή εξέλιξη σ’ ένα θέμα που ταλαιπώρησε ιδιαίτερα τον κλάδο τους στη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

«Πάμε πολύ καλά, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και εμείς και συμπολίτες μας, καθώς οι περισσότεροι εξυπηρετούνται…»

«Ξεκινήσαμε πιλοτικά με τρία οχήματα στη νέα πιάτσα της οδού Βενιζέλου μέχρι να έχουμε την πλήρη νομιμοποίησή της. Υπάρχει μία τυπική διαδικασία κι όπως μου είπε ο δήμαρχος πρέπει να νομιμοποιηθεί λόγω των προβλημάτων που είχαμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν, για να είμαστε πλέον καθ’ όλα νόμιμοι. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση του επιβατικού κοινού. Άλλωστε ήταν κάτι που το ζήτησε το επιβατικό κοινό, να υπάρχει δηλαδή πιάτσα εκεί κοντά στην περιοχή, όπως αυτή που υπήρχε δίπλα στον Ο.Τ.Ε. Πάμε πολύ καλά, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και εμείς και συμπολίτες μας, καθώς οι περισσότεροι εξυπηρετούνται. Ναι μεν συνυπάρχουμε δίπλα με το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ., αλλά αυτός που είναι να πάρει το ταξί θα πάρει το ταξί  και αυτός αντίστοιχα που θα χρησιμοποιήσει το λεωφορείο θα το κάνει. Ήταν μία κοινή απόφαση με τον κ. Μακρογιαννίδη προς το παρόν, μέχρι να δούμε στην πορεία τι θα γίνει με την παλιά μας πιάτσα θα συμβιώσουμε στον ίδιο χώρο», ανέφερε σχετικά ο κ. Ιωαννίδης. 

«Έχουμε και τα «παπαγαλάκια» βέβαια που μιλάνε για τους ταξιτζήδες που είναι σε μία παράνομη πιάτσα. Τα στραβά τους τα βγάζουνε στους μικροεπαγγελματίες; Σε αυτόν που προσπαθεί να επιβιώσει; Το ταξί τους πειράζει;»

«Γενικότερα η νέα πιάτσα χωράει 4 οχήματα και άλλα 3 που θα προστεθούν πιο πίσω θα είναι 7 στο σύνολο. Αν δούμε ότι χρειάζονται κι άλλα οχήματα θα αναγκαστούμε να βάλουμε άλλα τρία στην εσοχή, γκρινιάξει δεν γκρινιάξει ο δήμος! Από την άλλη έχουμε και τα «παπαγαλάκια» βέβαια που μιλάνε για τους ταξιτζήδες που είναι σε μία παράνομη πιάτσα και αντί να ζήσουμε μονιασμένοι, κοιτάζουμε να βγάλουμε ο ένας τα μάτια του άλλου. Τα στραβά τους τα βγάζουνε στους μικροεπαγγελματίες; Σε αυτόν που προσπαθεί να επιβιώσει; Το ταξί τους πειράζει; Υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα να τους πειράξουν μέσα στην πόλη μας και όχι το ταξί. Είμαστε 184 οχήματα μιλάμε για 300 οικογένειες, είμαστε μέλος της κοινωνίας, επιβιώνουμε και συμβιώνουμε μαζί με όλους τους άλλους. Κάποια στιγμή θα εκφράσουμε και εμείς την αγανάκτησή μας. Να ασχοληθούν με τους άλλους και αν έχουν τα τζιέρια να τους πιάσουν αυτοπροσώπως όχι μόνο να είναι λαλίστατοι εκεί που θέλουν», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης. 

Δειλά δειλά αρχίζει να ανεβαίνει η επιβατική κίνηση

Τέλος, όσον αφορά την επιβατική κίνηση στη διάρκεια της τρέχουσας χρονικής περιόδου, ο κ. Ιωαννίδης επισήμανε: «Χωρίς να έχουμε κάτι το ιδιαίτερο η επιβατική κίνηση ξεκινάει δειλά δειλά. Υπάρχει ένα κύμα τουριστών, αλλά οι περισσότεροι έρχονται με τα αυτοκίνητά τους. Δεν μιλάμε για τουρίστες που χρησιμοποιούν το ταξί ακόμη. Ευελπιστούμε αυτό να αλλάξει στην πορεία μετά τα μέσα Ιουνίου γιατί και στις γειτονικές χώρες, Βουλγαρία και Ρουμανία, τα σχολεία είναι ανοιχτά όπως και σε μας, οπότε αφού κλείσουν τα σχολεία τότε θα ξεκινήσει η μεγαλύτερη κίνηση και στην περιοχή μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Χρήστος Μποσπότης: Να μην γίνουν φέτος καθόλου τα πρωταθλήματα

Χρήστος-Μποσπότης:-Να-μην-γίνουν-φέτος-καθόλου-τα-πρωταθλήματα

«Το θεωρώ σαν λύση, ώστε να υπάρξει πίεση προς την πολιτεία να χρηματοδοτήσει τα γήπεδα / Να μην λειτουργεί καμία εγκατάσταση αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις / Στον δήμο Παγγαίου προσανατολιζόμαστε ακόμη και σε λύσεις περιορισμού των γηπέδων μας

Την αναστολή της αγωνιστικής δράσης για όλη τη χρονιά, μετά τον τραγικό θάνατο του 16χρονου ποδοσφαιριστή του Βύρωνα Καβάλας, προτείνει στην Ε.Π.Σ.Κ., ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

«Καταρχάς να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του άτυχου 16χρονου ποδοσφαιριστή, ένα γεγονός που μας έχει συγκλονίσει όλους. Θέλουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα να αθλούνται κι όχι να σκοτώνονται. Η ΕΠΣΚ θα πρέπει, όσο βαρύ κι αν είναι αυτό, να αναστείλει για φέτος το πρωτάθλημα πλήρως. Να χαθεί μια χρονιά, με δέσμευση και των δήμων, αλλά από ’κει και πέρα και του κράτους, ότι θα γίνει άμεσα μια κοστολόγηση να βρεθούν χρήματα και σε όσα γήπεδα γίνονται αγώνες να έχουν μόνιμες κι όχι προσωρινές άδειες για να αποφευχθεί το ίδιο πρόβλημα», ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο κ. Μποσμπότης.

«Αντιδράσεις θα προκληθούν, αλλά καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις…»

Ερωτηθείς για το αν θα προκληθούν αντιδράσεις από αυτήν του την πρόταση, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου απάντησε: «Αντιδράσεις θα προκληθούν, αλλά καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις. Εγώ καταλήγω εκεί, να μην γίνουν φέτος καθόλου τα πρωταθλήματα. Να σταματήσουν, με το οποίο κόστος, γιατί κόστος θα υπάρξει. Αν οι τέσσερις δήμαρχοι πουν εμείς δεν υπογράφουμε καμία άδεια μοιραία δεν θα ματαιωθεί το πρωτάθλημα; Καλά έκανε η ΕΠΣΚ σε πρώτη φάση και ματαίωσε επ’ αόριστον το πρωτάθλημα, αλλά εγώ αυτή θεωρώ σαν λύση, ώστε να υπάρξει πίεση προς την πολιτεία να χρηματοδοτήσει τα όποια γήπεδα ο κάθε δήμος θεωρεί ότι μπορεί να τα κάνει πλήρως λειτουργικά και αδειοδοτημένα».

«Θα έπρεπε να πάμε σε ένα πλαίσιο του να μην λειτουργεί καμία εγκατάσταση αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις»

«Υπάρχει μια αδυναμία στην αδειοδότηση και στον σωστό τρόπο λειτουργίας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας. Είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει και στην ΚΕΔΕ, μιας και είμαι μέλος στην επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΚΕΔΕ. Το θέμα και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, εντοπίζοντας όλα αυτά τα προβλήματα που είναι μεγάλα και δεν λύνονται εύκολα. Και γιατί είναι μεγάλα αυτά τα προβλήματα; Γιατί μας δίνει η Πολιτεία το δικαίωμα να δίνουμε προσωρινές άδειες. Τι σημαίνει αυτό; Η Τεχνική Υπηρεσία κάνει ένα τεχνικό δελτίο και λέει αυτό το γήπεδο έχει αυτές τις ελλείψεις, οπότε μπορεί να δοθεί προσωρινή άδεια μέχρι να αρθούν αυτές οι ελλείψεις. Η επικινδυνότητα όμως υπάρχει. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να πάμε σε ένα πλαίσιο του να μην λειτουργεί καμία εγκατάσταση αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Βέβαια, αυτό έχει ένα τεράστιο κόστος, γιατί αν το κράτος νομοθετήσει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να βρεθούν και τα αντίστοιχα κονδύλια για να γίνουν όλα τα γήπεδα της χώρας», σημείωσε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Μποσμπότης.

«Στον δήμο Παγγαίου προσανατολιζόμαστε ακόμη και σε λύσεις περιορισμού των γηπέδων μας…»

«Στην Ελλάδα ισχύει το ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Κάθε χρόνο βγαίνει μια Κ.Υ.Α. και παίρνουμε παρατάσεις για κάτι το οποίο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εμείς στον δήμο Παγγαίου προσανατολιζόμαστε ακόμη και σε λύσεις περιορισμού των γηπέδων μας! Δεν γίνεται το κάθε χωριό να έχει το δικό του γήπεδο. Αυτή τη στιγμή έχουμε 15 γήπεδα. Πώς θα συντηρηθούν όλα αυτά και πως θα έχουν την ασφάλεια που πρέπει τη στιγμή που έχουμε γήπεδα με αμφίβολο ιδιοκτησιακό καθεστώς, έχουμε γήπεδα σε οικόπεδα που δεν ανήκουν στον δήμο κλπ. Καταστάσεις 30 και 40 ετών. Πρέπει να γίνει “ξεσκαρτάρισμα”», υπογράμμισε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΙΖΙΔΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Φύτευση χρυσάνθεμων στη νησίδα της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης

Φύτευση-χρυσάνθεμων-στη-νησίδα-της-οδού-Χρυσοστόμου-Σμύρνης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αισθητικής και περιβάλλοντικής αναβάθμισης της νησίδας στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Πράσινου, Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας, Κυριάκου Σταυρίδη και του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Πρασίνου, Κώστα Δουκίδη.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της εν λόγω υπηρεσίας, αφού φρόντισαν για την αποξήλωση των παλιών πυράκανθων, την απομάκρυνση των ριζών, τη λίπανση και την αναμόχλευση του εδάφους σε μικρό βάθος, προχώρησαν στην εγκατάσταση νέου ποτιστικού συστήματος και στη φύτευση χρυσάνθεμων.
Τις ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η προαναφερθείσα παρέμβαση στην περιοχή, με την τοποθέτηση pom pom και τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου.
Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας, αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Προσφορά δύο καμερών από τον Δήμο Καβάλας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Προσφορά-δύο-καμερών-από-τον-Δήμο-Καβάλας-στην-Πυροσβεστική-Υπηρεσία

Στην προφορά δύο καμερών προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας προχώρησε το πρωί της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου 2026 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να ενισχύσει το δύσκολο έργο που επιτελεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών.

Για την παραλαβή των καμερών επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καβάλας ο Διοικητής της Π.Υ. Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μουριάδη για τη δωρεά, τόνισε χαρακτηριστικά πως “οι δύο κάμερες θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με απώτερο στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό επικίνδυνων περιστατικών. Η προσφορά του Δήμου Καβάλας είναι και μια αναγνώριση της μάχης που δίνουν οι συνάδελφοι μου στην πρώτη γραμμή” και συμπλήρωσε “αυτοί σε σταθερή βάση αναδεικνύουν το σημαντικό έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή μας”.

Ο κ. Μουριάδης από την πλευρά σημείωσε ότι “η δωρεά δύο καμερών είναι το ελάχιστο που μπορούμε για την προσφορά Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας τόσο στη δική μας επικράτεια, όσο και σε όλη την Π.Ε. Καβάλας. Δεν αναφέρομαι μόνον στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων της, αλλά και στον άριστο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων την ώρα της κατάσβεσης. Οι πυροσβέστες της Καβάλας έχουν επιδείξει πως είναι ικανότατοι και ότι μπορούμε να τους εμπιστευτούμε την προστασία μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα