Connect with us

Οικονομία

Θάσος: Ικανοποίηση από τις πληρότητες,”βαρόμετρο” ο Σεπτέμβριος

Θάσος:-Ικανοποίηση-από-τις-πληρότητες,”βαρόμετρο”-ο-Σεπτέμβριος

Καλύτερα απ’ ό,τι περίμεναν πηγαίνουν τα πράγματα για τους ξενοδόχους της Θάσου, καθώς ο στόχος της προσέγγισης των αριθμών του 2019 δεν είναι μόνο εφικτός, αλλά τουλάχιστον για τον Ιούλιο, έχει ξεπεραστεί σχεδόν σε ποσοστό της τάξης του 10%.

Το γεγονός αυτό ικανοποιεί ιδιαίτερα τους ανθρώπους του ξενοδοχειακού κλάδου, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρη Παρασχούδη, να δηλώνει στον ”Ενήμερο”, ότι οι πληρότητες στα ξενοδοχεία του νησιού θα διαμορφώνονται το επόμενο διάστημα σχεδόν στο 100%.

”Η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής τουλάχιστον δείχνει ότι θα είμαστε αρκετά καλύτερα από το 2019. Το σύνολο της χρονιάς όμως θα εξαρτηθεί πολύ από τον Σεπτέμβριο…”

”Τα πράγματα είναι όντως καλά όσον αφορά τις αφίξεις και τις εισπράξεις. Αυτό ξεκίνησε για το νησί μας από τα μέσα Ιουνίου και μετά. Σε σύγκριση με το 2019 η Θάσος είχε για τον Μάιο και τον Ιούνιο μια υστέρηση περίπου 10%, όμως για τον Ιούλιο πιστεύουμε ότι είμαστε σίγουρα πάνω από το 2019, ίσως και 10%, γιατί ο μήνας συνεχίζεται. Και ο Αύγουστος πιστεύουμε ότι θα είναι πάνω από το 2019. Η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής τουλάχιστον δείχνει ότι θα είμαστε αρκετά καλύτερα από το 2019. Το σύνολο της χρονιάς όμως θα εξαρτηθεί πολύ από τον Σεπτέμβριο, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός μήνας για την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου”, επισημαίνει σχετικά ο κ. Παρασχούδης.

”Ακόμη κι αν ”πιάσουμε” ή ξεπεράσουμε το 2019, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας πολλούς λογαριασμούς να πληρώσουμε από τον Οκτώβριο, οπότε θα πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση από τώρα”

Ερωτηθείς για το κατά πόσο είναι εφικτό να ”πιαστούν” τα νούμερα της χρονιάς –  ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό που ήταν το 2019, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου απαντά: ”Πιστεύω ότι είναι εφικτός ο στόχος που βάλαμε από την αρχή της τουριστικής περιόδου, καθώς τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα από ό,τι περιμέναμε. Περιμέναμε να πλησιάσουμε κοντά στα νούμερα του 2019, τώρα όμως φαίνεται ότι ίσως και να τα ξεπεράσουμε. Βέβαια ακόμη κι αν συμβεί αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας πολλούς λογαριασμούς να πληρώσουμε από τον Οκτώβριο, οπότε θα πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση από τώρα”.

Ο μέσος όρος πληρότητας για τον Ιούλιο στα ξενοδοχεία του νησιού πλησιάζει σχεδόν το 100%

Όσον αφορά τις πληρότητες του Ιουνίου στα ξενοδοχεία της Θάσου, προς το τέλος του μήνα έφτασαν κοντά στο 100%, ενώ ο μέσος όρος ήταν κοντά στο 75 με 80%, με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 να διαμορφώνεται στο 90%.

Από την άλλη, σύμφωνα πάντα με τον κ. Παρασχούδη, ο μέσος όρος πληρότητας για τον Ιούλιο στα ξενοδοχεία του νησιού πλησιάζει σχεδόν το 100%.

Στο ερώτημα για το αν μπορούν να βρεθούν καταλύματα για τους Έλληνες επισκέπτες και δη για τον Αύγουστο, ο Π. Παρασχούδης απαντά: ”Είναι πολύ δύσκολο να βρουν κάτι αυτή την εποχή. Δεν είναι εύκολο να βρεθούν καταλύματα σε ξενοδοχεία. Πιστεύω όμως ότι υπάρχουν αρκετά ενοικιαζόμενα που ίσως να εξυπηρετήσουν την κατάσταση. Για τα ξενοδοχεία όμως είναι πιο δύσκολο. Στα 5στερα θα βρει κανείς, αλλά αυτά έχουν υψηλότερες τιμές που δεν είναι για το βαλάντιο του Έλληνα”.

Ο κ. Παρασχούδης τονίζει ακόμη ότι ο οδικός τουρισμός καλά κρατεί για το νησί της Θάσου και εκτός από Ρουμανία και Βουλγαρία, φέτος το επισκέπτονται αρκετοί  Σέρβοι και μετά από καιρό και Τούρκοι. Επίσης δεν είναι λίγοι και οι επισκέπτες από την Ουγγαρία που έρχονται στη χώρα μας με τα οχήματά τους. Όσον αφορά τους ”από αέρος” επισκέπτες, εκτός από τη Γερμανία, ανερχόμενη αγορά με ένα καλό μερίδιο είναι και αυτή της Πολωνίας και θα φανεί το επόμενο διάστημα αν θα είναι και φέτος η δεύτερη αγορά (αεροπορικώς) μετά τους Γερμανούς. Θετικό είναι σύμφωνα με τον κ. Παρασχούδη και το ότι ”επέστρεψαν” οι Σκανδιναβοί, λίγοι Τσέχοι και Σλοβάκοι, αλλά και αρκετοί Ιταλοί.

”Η εστίαση έχει αρκετό κόσμο κι αυτό κυρίως οφείλεται στους Ρουμάνους. Αυτοί είναι οι ”μερακλήδες” που αφήνουν τα περισσότερα χρήματα. Στις ταβέρνες του Θεολόγου το βράδυ δεν βρίσκεις τραπέζι ούτε για δείγμα!”

 ”Ο κόσμος φαίνεται στο νησί, η εστίαση έχει αρκετό κόσμο κι αυτό κυρίως οφείλεται στους Ρουμάνους. Αυτοί είναι οι ”μερακλήδες” που αφήνουν τα περισσότερα χρήματα. Για παράδειγμα στις ταβέρνες του Θεολόγου το βράδυ δεν βρίσκεις τραπέζι ούτε για δείγμα! Ρουμάνοι που είχαν έλθει παλιότερα στο νησί μας και μετά βρέθηκαν σε άλλους προορισμούς, τώρα επανέρχονται στο νησί γιατί τους αρέσει το νησί, ταιριάζει στο προφίλ τους, έχουμε γνωριστεί καλύτερα κλπ.”, αναφέρει ακόμη στις δηλώσεις του στον ”Ε” ο κ. Παρασχούδης, ενώ για τους Έλληνες σημειώνει: ”Λίγα πράγματα από Έλληνες, δεν εμφανίστηκαν πολλοί. Οι περισσότεροι έχουν κατοικίες εδώ ή φιλοξενούνται”.

”Μπορούμε να βελτιώσουμε τις υποδομές μας ακόμη περισσότερο, αλλά προς το παρόν αντέχουν και μπορούν να αντεπεξέλθουν…”

Τέλος, όσον αφορά τις υποδομές του νησιού κι αν αυτές βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου αναφέρει: ”Περιστασιακά έχουμε κάποια θεματάκια, αλλά γενικότερα η διαχείριση είναι καλή, το ρεύμα κρατάει, το νερό εκτός από πολύ μικρές περιοχές δεν μας δημιουργεί προβλήματα. Το διαδίκτυο έχει ένα θέμα, κάτι αναμενόμενο βέβαια όταν έρχεται πολύς κόσμος. Μπορούμε να βελτιώσουμε τις υποδομές μας ακόμη περισσότερο, αλλά προς το παρόν αντέχουν και μπορούν να αντεπεξέλθουν. Από εδώ και πέρα θα χρειαστούμε κάποια βελτίωση”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Οικονομία

Αναμένεται περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών στα υγρά καύσιμα

Αναμένεται-περαιτέρω-αποκλιμάκωση-των-τιμών-στα-υγρά-καύσιμα

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των τιμών στα υγρά καύσιμα, ενώ από την επόμενη εβδομάδα αναμέμεται και νέα μείωσή τους, στην περίπτωση που οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

«Σαφώς υπάρχει μία αποκλιμάκωση των τιμών και το ζητούμενο είναι αυτή να διατηρηθεί, να σταθεροποιηθεί για να μπούμε σε μία κανονικότητα και να έχουμε σωστές τιμές και στα καύσιμα και σε ό,τι επηρεάζεται από αυτά», ανέφερε σε δηλώσεις του για το θέμα στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος. 

Αισιόδοξο το ότι η τιμή του αργού πετρελαίου είναι κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι

«Προς το παρόν όμως απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα το αργό πετρέλαιο κυμαίνεται κάτω από τα 80 δολάρια του βαρέλι και αυτό είναι κάτι εισιόδοξο. Σίγουρα αυτό που μένει να ευχηθούμε είναι αυτό να διατηρηθεί, ώστε τις επόμενες ημέρες να δούμε περαιτέρω αποκλιμάκωση στις τιμές των υγρών καυσίμων στις αντλίες των πρατηρίων. Η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Π.Ε. Καβάλας έχει πέσει πολύ κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο και περίπου στα 1,65 είναι η τιμή του πετρελαίου κίνησης», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Πούλος.

Πρέπει να συνεχιστεί η επιδότηση των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης

«Μένει να δούμε εάν η κυβέρνηση θα διατηρήσει την επιδότηση των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης, κάτι που θα ξεκαθαριστεί τις επόμενες ημέρες γιατί στο τέλος του μήνα λήγει αυτή η επιδότηση. Ευχή όλων είναι να διατηρηθεί η επιδότηση, ώστε να υπάρχει μία ανακούφιση κυρίως στους επαγγελματίες που το πετρέλαιο γι’ αυτούς είναι το μεγαλύτερο έξοδο, έτσι ώστε να πάρουν και μία ανάσα. Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Εύσημα από τους ευρωπαίους για το εργοστάσιο λιπασμάτων της Καρβάλης

Εύσημα-από-τους-ευρωπαίους-για-το-εργοστάσιο-λιπασμάτων-της-Καρβάλης

Θεοδώρα Κουλουρά: Eνδιαφέρουσες και πρωτοπόρες παρουσιάσεις στο σεμινάριο για την λιπασματοπαραγωγή και την ασφάλειά της / Ο κ. Λαυρεντιάδης έχει επενδύσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, επιδιώκοντας να αναδείξει μία μεγάλη και ιδιαίτερα πρωτότυπη και τεχνολογικά προηγμένη εταιρεία

Για την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το τριήμερο σεμινάριο του Συνδέσμου Λιπασματοπαραγωγών Ευρώπης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, η γενική διευθύντρια της Kavala Solutions, Θεοδώρα Κουλουρά.

«Το τριήμερο σεμινάριο ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (18/6) με πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι σύνεδροι έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και μπορώ να πω ενθουσιασμένοι, τόσο από τις εργασίες του σεμιναρίου, όσο και από τις επισκέψεις τους στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπως και στην πόλη της Καβάλας όπου τους φιλοξενήσαμε για το επίσημο δείπνο μας», ανέφερε αρχικά η κ. Κουλουρά. 

Eνδιαφέρουσες και πρωτοπόρες παρουσιάσεις, σχετικά με τα θέματα της λιπασματοπαραγωγής και της ασφάλειας σε αυτή

«Οι σύνεδροι, οι οποίοι ήταν από όλες τις χώρες της Ευρώπης, οι περισσότεροι ερχόταν για πρώτη φορά στην Καβάλα. Κάποιοι από αυτούς είχαν έρθει στην Ελλάδα αλλά όχι στην περιοχή μας και μπορώ να πω ότι έμειναν ενθουσιασμένοι, καθώς γνώρισαν για πρώτη φορά την περιοχή μας. Από την πλευρά των εργασιών μπορώ να πω ότι είχαμε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, πολύ πρωτοπόρες παρουσιάσεις, σχετικά με τα θέματα της λιπασματοπαραγωγής και της ασφάλειας σε αυτή. Συμμετείχαν οι τεχνικοί διευθυντές από τα εργοστάσια των λιπασματοπαραγωγών χωρών. Ήταν ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου οι τεχνικές παρουσιάσεις που έγιναν και βέβαια αναλύθηκαν πολύ διεξοδικά οι τεχνικές διεργασίες που εφαρμόζουμε εμείς στο εργοστάσιο μας στην Νέα Καρβάλη, οι οποίες πραγματικά ενθουσίασαν τους συμμετέχοντες για πάρα πολλά από τα πράγματα που εφαρμόζουμε», πρόσθεσε στη συνέχεια η κ. Κουλουρά. 

Αυτοί οι άνθρωποι είδαν ότι στην περιοχή της Καβάλας υπάρχει μία πολύ αξιόλογη βιομηχανία, που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στον τεχνικό κόσμο της λιπασματοβιομηχανίας

«Είχαν απορίες, μιλήσαμε, αναλύσαμε πολύ διεξοδικά όλα όσα κάνουμε και έμειναν πολύ ευχαριστημένοι για το πόσο ανοιχτοί ήμασταν σε όλες αυτές τις ερωτήσεις που έθεσαν. Το γεγονός ότι ένα τόσο σημαντικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο σεμινάριο γίνεται στην Καβάλα μπορεί να αναδείξει ουσιαστικά και την θέση της λιπασματοβιομηχανίας μας σε όλη την Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτοί οι άνθρωποι είδαν ότι στην περιοχή της Καβάλας υπάρχει μία πολύ αξιόλογη βιομηχανία, που είναι ευρωπαϊκού επιπέδου για να μην πω διεθνούς επιπέδου, που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στον τεχνικό κόσμο της λιπασματοβιομηχανίας. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον ιδιοκτήτη της εταιρείας που έχει επενδύσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, στον κ. Λαυρεντιάδη, ο οποίος θέλει να την αναδείξει σαν μία μεγάλη και ιδιαίτερα πρωτότυπη και τεχνολογικά προηγμένη εταιρεία στον χώρο της λιπασματοβιομηχανίας, όχι σε ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις της η γενική διευθύντρια της Kavala Solutions. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Ίσως μειωθούν οι τιμές των υγρών καυσίμων στο τέλος της εβδομάδας

Ίσως-μειωθούν-οι-τιμές-των-υγρών-καυσίμων-στο-τέλος-της-εβδομάδας

Σημάδια αποκλιμάκωσης δείχνουν τις τελευταίες ημέρες οι τιμές των υγρών καυσίμων, λόγω της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου.

«Υπάρχει μια αισιόδοξη νότα στο αργό πετρέλαιο, καθώς έχουμε μία μεγάλη πτώση της τελευταίες ημέρες με την ανακοίνωση της συμφωνίας, αλλά το ζητούμενο είναι αυτό να διατηρηθεί», ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος. 

Κοντά στα 1,96 περίπου η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Π.Ε. Καβάλας, ενώ του πετρελαίου κίνησης είναι κοντά στα 1,65

«Θέλουμε να υπάρχει μία σταθερότητα και να δούμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες μία σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών του αργού πετρελαίου, ώστε να δούμε καλύτερες τιμές και στις αντλίες και να σταματήσει αυτό το αλαλούμ με τις μεγάλες αυξήσεις που είχαμε τους τελευταίους μήνες που κυριολεκτικά έχουν αναστατώσει όλη την αγορά. Η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Π.Ε. Καβάλας είναι κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο, κοντά στα 1,96 περίπου, ενώ του πετρελαίου κίνησης είναι περίπου κοντά στα 1,65 με την επιδότηση των 15 λεπτών», πρόσθεσε ο κ. Πούλος.

Αν διατηρηθούν αυτές οι τιμές, στο τέλος αυτής της εβδομάδας με αρχές της επόμενης θα είναι σημαντική η αποκλιμάκωση

«Ας ελπίσουμε στο τέλος του μήνα να έχουμε μεγάλη αποσυμπίεση των τιμών, ώστε να φτάσουμε σε καλά επίπεδα και να μη χρειάζονται οι επιδοτήσεις του κράτους. Στόχος είναι να υπάρχει διάρκεια σ’ αυτό και μία σταθερότητα, καθώς οι τιμές είχαν γίνει ασανσέρ και κινούνταν με βάση τις ανακοινώσεις. Οπότε χρειάζεται η παγκόσμα αγορά μία σταθερότητα, ώστε να δούμε αποκλιμάκωση των τιμών και σε πάρα πολλούς άλλους τομείς εκτός των καυσίμων. Στα πρατήρια των πόλεων οι καταναλωτές θα δουν τις μειώσεις των τιμών πολύ πιο σύντομα στα μέσα με τέλη της εβδομάδας που διανύουμε, κυρίως στο πετρέλαιο κίνησης, λίγο λιγότερο στην αμόλυβδη. Αν διατηρηθούν αυτές οι τιμές, στο τέλος αυτής της εβδομάδας με αρχές της επόμενης θα είναι σημαντική η αποκλιμάκωση», υπογράμμισε καταληκτικά ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα