Connect with us

Οικονομία

Θάσος: Ικανοποίηση από τις πληρότητες,”βαρόμετρο” ο Σεπτέμβριος

Θάσος:-Ικανοποίηση-από-τις-πληρότητες,”βαρόμετρο”-ο-Σεπτέμβριος

Καλύτερα απ’ ό,τι περίμεναν πηγαίνουν τα πράγματα για τους ξενοδόχους της Θάσου, καθώς ο στόχος της προσέγγισης των αριθμών του 2019 δεν είναι μόνο εφικτός, αλλά τουλάχιστον για τον Ιούλιο, έχει ξεπεραστεί σχεδόν σε ποσοστό της τάξης του 10%.

Το γεγονός αυτό ικανοποιεί ιδιαίτερα τους ανθρώπους του ξενοδοχειακού κλάδου, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρη Παρασχούδη, να δηλώνει στον ”Ενήμερο”, ότι οι πληρότητες στα ξενοδοχεία του νησιού θα διαμορφώνονται το επόμενο διάστημα σχεδόν στο 100%.

”Η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής τουλάχιστον δείχνει ότι θα είμαστε αρκετά καλύτερα από το 2019. Το σύνολο της χρονιάς όμως θα εξαρτηθεί πολύ από τον Σεπτέμβριο…”

”Τα πράγματα είναι όντως καλά όσον αφορά τις αφίξεις και τις εισπράξεις. Αυτό ξεκίνησε για το νησί μας από τα μέσα Ιουνίου και μετά. Σε σύγκριση με το 2019 η Θάσος είχε για τον Μάιο και τον Ιούνιο μια υστέρηση περίπου 10%, όμως για τον Ιούλιο πιστεύουμε ότι είμαστε σίγουρα πάνω από το 2019, ίσως και 10%, γιατί ο μήνας συνεχίζεται. Και ο Αύγουστος πιστεύουμε ότι θα είναι πάνω από το 2019. Η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής τουλάχιστον δείχνει ότι θα είμαστε αρκετά καλύτερα από το 2019. Το σύνολο της χρονιάς όμως θα εξαρτηθεί πολύ από τον Σεπτέμβριο, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός μήνας για την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου”, επισημαίνει σχετικά ο κ. Παρασχούδης.

”Ακόμη κι αν ”πιάσουμε” ή ξεπεράσουμε το 2019, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας πολλούς λογαριασμούς να πληρώσουμε από τον Οκτώβριο, οπότε θα πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση από τώρα”

Ερωτηθείς για το κατά πόσο είναι εφικτό να ”πιαστούν” τα νούμερα της χρονιάς –  ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό που ήταν το 2019, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου απαντά: ”Πιστεύω ότι είναι εφικτός ο στόχος που βάλαμε από την αρχή της τουριστικής περιόδου, καθώς τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα από ό,τι περιμέναμε. Περιμέναμε να πλησιάσουμε κοντά στα νούμερα του 2019, τώρα όμως φαίνεται ότι ίσως και να τα ξεπεράσουμε. Βέβαια ακόμη κι αν συμβεί αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας πολλούς λογαριασμούς να πληρώσουμε από τον Οκτώβριο, οπότε θα πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση από τώρα”.

Ο μέσος όρος πληρότητας για τον Ιούλιο στα ξενοδοχεία του νησιού πλησιάζει σχεδόν το 100%

Όσον αφορά τις πληρότητες του Ιουνίου στα ξενοδοχεία της Θάσου, προς το τέλος του μήνα έφτασαν κοντά στο 100%, ενώ ο μέσος όρος ήταν κοντά στο 75 με 80%, με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 να διαμορφώνεται στο 90%.

Από την άλλη, σύμφωνα πάντα με τον κ. Παρασχούδη, ο μέσος όρος πληρότητας για τον Ιούλιο στα ξενοδοχεία του νησιού πλησιάζει σχεδόν το 100%.

Στο ερώτημα για το αν μπορούν να βρεθούν καταλύματα για τους Έλληνες επισκέπτες και δη για τον Αύγουστο, ο Π. Παρασχούδης απαντά: ”Είναι πολύ δύσκολο να βρουν κάτι αυτή την εποχή. Δεν είναι εύκολο να βρεθούν καταλύματα σε ξενοδοχεία. Πιστεύω όμως ότι υπάρχουν αρκετά ενοικιαζόμενα που ίσως να εξυπηρετήσουν την κατάσταση. Για τα ξενοδοχεία όμως είναι πιο δύσκολο. Στα 5στερα θα βρει κανείς, αλλά αυτά έχουν υψηλότερες τιμές που δεν είναι για το βαλάντιο του Έλληνα”.

Ο κ. Παρασχούδης τονίζει ακόμη ότι ο οδικός τουρισμός καλά κρατεί για το νησί της Θάσου και εκτός από Ρουμανία και Βουλγαρία, φέτος το επισκέπτονται αρκετοί  Σέρβοι και μετά από καιρό και Τούρκοι. Επίσης δεν είναι λίγοι και οι επισκέπτες από την Ουγγαρία που έρχονται στη χώρα μας με τα οχήματά τους. Όσον αφορά τους ”από αέρος” επισκέπτες, εκτός από τη Γερμανία, ανερχόμενη αγορά με ένα καλό μερίδιο είναι και αυτή της Πολωνίας και θα φανεί το επόμενο διάστημα αν θα είναι και φέτος η δεύτερη αγορά (αεροπορικώς) μετά τους Γερμανούς. Θετικό είναι σύμφωνα με τον κ. Παρασχούδη και το ότι ”επέστρεψαν” οι Σκανδιναβοί, λίγοι Τσέχοι και Σλοβάκοι, αλλά και αρκετοί Ιταλοί.

”Η εστίαση έχει αρκετό κόσμο κι αυτό κυρίως οφείλεται στους Ρουμάνους. Αυτοί είναι οι ”μερακλήδες” που αφήνουν τα περισσότερα χρήματα. Στις ταβέρνες του Θεολόγου το βράδυ δεν βρίσκεις τραπέζι ούτε για δείγμα!”

 ”Ο κόσμος φαίνεται στο νησί, η εστίαση έχει αρκετό κόσμο κι αυτό κυρίως οφείλεται στους Ρουμάνους. Αυτοί είναι οι ”μερακλήδες” που αφήνουν τα περισσότερα χρήματα. Για παράδειγμα στις ταβέρνες του Θεολόγου το βράδυ δεν βρίσκεις τραπέζι ούτε για δείγμα! Ρουμάνοι που είχαν έλθει παλιότερα στο νησί μας και μετά βρέθηκαν σε άλλους προορισμούς, τώρα επανέρχονται στο νησί γιατί τους αρέσει το νησί, ταιριάζει στο προφίλ τους, έχουμε γνωριστεί καλύτερα κλπ.”, αναφέρει ακόμη στις δηλώσεις του στον ”Ε” ο κ. Παρασχούδης, ενώ για τους Έλληνες σημειώνει: ”Λίγα πράγματα από Έλληνες, δεν εμφανίστηκαν πολλοί. Οι περισσότεροι έχουν κατοικίες εδώ ή φιλοξενούνται”.

”Μπορούμε να βελτιώσουμε τις υποδομές μας ακόμη περισσότερο, αλλά προς το παρόν αντέχουν και μπορούν να αντεπεξέλθουν…”

Τέλος, όσον αφορά τις υποδομές του νησιού κι αν αυτές βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου αναφέρει: ”Περιστασιακά έχουμε κάποια θεματάκια, αλλά γενικότερα η διαχείριση είναι καλή, το ρεύμα κρατάει, το νερό εκτός από πολύ μικρές περιοχές δεν μας δημιουργεί προβλήματα. Το διαδίκτυο έχει ένα θέμα, κάτι αναμενόμενο βέβαια όταν έρχεται πολύς κόσμος. Μπορούμε να βελτιώσουμε τις υποδομές μας ακόμη περισσότερο, αλλά προς το παρόν αντέχουν και μπορούν να αντεπεξέλθουν. Από εδώ και πέρα θα χρειαστούμε κάποια βελτίωση”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Οικονομία

Υποτονική μέχρι τώρα η κίνηση στις λαϊκές αγορές

Υποτονική-μέχρι-τώρα-η-κίνηση-στις-λαϊκές-αγορές

Σωτήρης Ιωαννίδης: Δεν αυξήθηκαν οι τιμές στα φρούτα και στα λαχανικά

«Μέχρι τώρα θα έλεγα ότι η κίνηση δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, μία υποτονικότητα θα έλεγα ότι την χαρακτηρίζει. Δεν είμαστε όμως απαισιόδοξοι, καθώς περιμένουμε και τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα δοθούν και τα δώρα, αλλάζει ο καιρός προς το καλύτερο, άρα και η διάθεση των καταναλωτών, ώστε να αλλάξει λίγο η κίνηση στην αγορά γενικά, αλλά και στις λαϊκές».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Π.Ε. Καβάλας, Σωτήρης Ιωαννίδης, αναφορικά με την υφιστάμενη κίνηση, αλλά και αυτήν που αναμένεται να καταγραφεί εντός της Μεγάλης Εβδομάδας στις λαϊκές αγορές της περιοχής μας. 

«Δεν έχουν αυξηθεί οι τιμές ούτε στα φρούτα, ούτε στα λαχανικά, στα δικά μας τα είδη εμπορικά – βιομηχανικά προϊόντα οι τιμές είναι σταθερές…»

Όσον αφορά το αν υπάρχουν γενικότερα αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε: «Όχι δεν έχουν αυξηθεί ούτε στα φρούτα, ούτε στα λαχανικά, στα δικά μας τα είδη εμπορικά – βιομηχανικά προϊόντα οι τιμές είναι σταθερές, δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία αύξηση ειδικά αυτή την περίοδο που μιλάμε, οπότε θεωρώ ότι όσον αφορά το κομμάτι αυτό δεν νομίζω ότι ο κόσμος που θα κατεβεί στη λαϊκή αγορά θα έχει να αντιμετωπίσει κάτι διαφορετικό απ’ αυτό το οποίο γνώριζε και ήξερε, τουλάχιστον μέχρι τώρα που μιλάμε και θεωρώ ότι δεν θα αλλάξει τίποτα γιατί δεν έχει γίνει και κάτι το ιδιαίτερο, το οποίο θα μας οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση».

«Ειδικά από τότε που καταργηθήκαν τα δώρα στα χρόνια της κρίσης, στις γιορτές για μας δεν βλέπω κάτι το διαφορετικό…»

«Ευελπιστούμε να βγει ο κόσμος στις γιορτές, να ψωνίσει. Βέβαια για τα εμπορικά – βιομηχανικά προϊόντα το Σάββατο που μας πέρασε, ήταν για εμάς το εορταστικό, αλλά ήταν υποτονικό. Δεν νομίζω ότι τελευταία μέρα δηλαδή το Μεγάλο Σάββατο θα κατεβεί ο κόσμος να πάρει πράγματα του δικού είδους. Θα αγοράσει τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι, φρούτα, λαχανικά κλπ. Το θέμα του Σαββάτου για εμάς έχει τελειώσει. Έχουμε όμως κι άλλες λαϊκές στις οποίες θέλουμε να πιστεύουμε ότι εκεί θα κινηθούμε. Ειδικά από τότε που καταργήθηκαν τα δώρα στα χρόνια της κρίσης, στις γιορτές για μας δεν βλέπω κάτι το διαφορετικό», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Ιωαννίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Η επέκταση του μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο σε 9 ερωταπαντήσεις

Η-επέκταση-του-μπόνους-παραγωγικότητας-στο-Δημόσιο-σε-9-ερωταπαντήσεις

Την επέκταση του συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής (μπόνους παραγωγικότητας) σε φορείς του Δημοσίου παρουσίασαν στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός και η υφυπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η Βιβή Χαραλαμπογιάννη, αντίστοιχα.
Δικαιούχοι του νέου συστήματος είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι των φορέων που υπάγονται στη στοχοθεσία – αξιολόγηση (Υπουργεία, δήμοι και περιφέρειες, νοσοκομεία).
Στην αρχή κάθε έτους θα καθορίζονται οι προς ανταμοιβή στόχοι των φορέων του Δημοσίου, κατόπιν επεξεργασίας από την Επιτροπή Κινήτρων και Ανταμοιβής που αποτελείται από υπηρεσιακά στελέχη και τους αρμόδιους Γενικούς Γραμματείς, με βάση τις προτεραιότητες ανά Υπουργείο. Εφόσον οι στόχοι αυτοί επιτευχθούν, οι υπάλληλοι που έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξή τους, θα λαμβάνουν το μπόνους παραγωγικότητας.
Οι δικαιούχοι υπάλληλοι μπορούν να λάβουν χρηματική ανταμοιβή έως το 15% του ετήσιου βασικού μισθού τους. Η επιλογή των δικαιούχων υπαλλήλων και του ύψους ανταμοιβής ανά δικαιούχο πραγματοποιείται από τους υπηρεσιακούς τους προϊσταμένους και όχι από την πολιτική ηγεσία, με κριτήριο τη συμβολή τους στην επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων. Το 40% του ποσού ανταμοιβής κατανέμεται ισομερώς στους δικαιούχους υπαλλήλους που εργάστηκαν για την επίτευξη του στόχου και το 60% κατανέμεται μη οριζόντια και σε συνάρτηση με τη συγκεκριμένη προσφορά του κάθε υπαλλήλου στην επίτευξη του στόχου. Με το νομοσχέδιο προβλέπονται επίσης δικλείδες ασφαλείας για να μην μετατρέπεται το μπόνους σε οριζόντιο επίδομα ενώ εισάγονται επίσης μη χρηματικές ανταμοιβές, οι οποίες μπορούν να έχουν για παράδειγμα τη μορφή συμμετοχής σε ειδικά προγράμματα πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από φορείς δημόσιας διοίκησης στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, στόχος του νέου συστήματος είναι η ενίσχυση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να επιτυγχάνεται η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων με απώτερο στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Σε δήλωσή της η κα. Κεραμέως ανέφερε: «Εισάγουμε υγιή κίνητρα στο Δημόσιο. Επενδύουμε στους ανθρώπους μας, επιβραβεύουμε τους δημοσίους υπαλλήλους που είναι ιδιαιτέρως αποδοτικοί. Αλλάζουμε την αντίληψη για το Δημόσιο μέσα από ένα πλούσιο μεταρρυθμιστικό πλέγμα που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πιο σύγχρονου, πιο φιλικού, πιο αποτελεσματικού κράτους που θα εξυπηρετεί καλύτερα τον πολίτη.».
Η κα. Χαραλαμπογιάννη από την πλευρά της δήλωσε: «Εκπληρώνουμε σήμερα, ακόμα μια προεκλογική μας δέσμευση, με το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής που εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική μας για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο. Συνδέουμε άρρηκτα το νέο νομοθέτημα με τη στοχοθεσία και δημιουργούμε ένα περιβάλλον παρακίνησης, αξιοκρατίας, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας, προς όφελος των πολιτών.».

Εννέα ερωτήσεις – απαντήσεις για το μπόνους παραγωγικότητας

Λεπτομέρειες για το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων δίνει το υπουργείο Εσωτερικών με 9 ερωταπαντήσεις.

Τι είναι το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων (μπόνους παραγωγικότητας);
Πρόκειται για ένα νέο σύστημα επιβράβευσης των δημοσίων υπαλλήλων για την ουσιαστική συμβολή τους στην επίτευξη προσδιορισμένων και μετρήσιμων στόχων, απόλυτα συνδεδεμένο με το υφιστάμενο σύστημα στοχοθεσίας – αξιολόγησης και με τα Ετήσια Σχέδια Δράσης των Υπουργείων.
Στόχος του νέου συστήματος είναι η ενίσχυση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να επιτυγχάνεται η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων με απώτερο στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ποια είναι τα οφέλη του μπόνους παραγωγικότητας;
Τα οφέλη του συγκεκριμένου νομοθετήματος είναι τα ακόλουθα:
Επιβράβευση άξιων και αποτελεσματικών δημοσίων υπαλλήλων – εισαγωγή υγιών κινήτρων στο Δημόσιο.
Ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Δημόσιου Τομέα – ενίσχυση της συνεργατικότητας μεταξύ υπηρεσιών που εξυπηρετούν κοινούς στόχους.
Καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες – καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Ταχύτερη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και προτεραιοτήτων Υπουργείων.
Ενίσχυση της εικόνας και της ελκυστικότητας του Δημόσιου Τομέα ως εργοδότη.

Ποιους αφορά το μπόνους παραγωγικότητας;
Όλοι οι υπάλληλοι φορέων που υπάγονται στην στοχοθεσία – αξιολόγηση, όπως π.χ. Υπουργεία, δήμοι και περιφέρειες, νοσοκομεία, είναι εν δυνάμει δικαιούχοι του μπόνους παραγωγικότητας.
Προκειμένου να λάβει ένας υπάλληλος το μπόνους παραγωγικότητας, πρέπει να έχει συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη στόχου που έχει επιλεγεί προς ανταμοιβή.

Πώς επιλέγονται οι προς επιβράβευση στόχοι;
Οι στόχοι που τίθενται για κάθε υπηρεσία του Δημοσίου προκύπτουν από την υφιστάμενη διαδικασία στοχοθεσίας φορέων του Δημοσίου, στην όποια ενσωματώνονται και εξειδικεύονται ανά Γενική Διεύθυνση, Διεύθυνση και Τμήμα τα έργα των Ετήσιων Σχεδίων Δράσης των Υπουργείων.
Στην αρχή κάθε έτους θα καθορίζονται οι, προς ανταμοιβή, στόχοι των φορέων, κατόπιν επεξεργασίας από την Επιτροπή Κινήτρων και Ανταμοιβής που αποτελείται από υπηρεσιακά στελέχη και τους αρμόδιους Γενικούς Γραμματείς, με βάση τις προτεραιότητες ανά Υπουργείο.

Πώς υπολογίζεται ο βαθμός επίτευξης των στόχων;
Οι στόχοι των υπηρεσιών που προκύπτουν από την υφιστάμενη διαδικασία στοχοθεσίας φορέων του Δημοσίου διαμορφώνονται στο σύνολό τους σύμφωνα με τη μέθοδο S.M.A.R.T..
Με αυτόν τον τρόπο προκύπτουν στόχοι που είναι:
Συγκεκριμένοι,
Μετρήσιμοι,
Επιτεύξιμοι,
Σχετικοί,
Χρονικά προσδιορισμένοι.
Ο βαθμός επίτευξης των επιλεγμένων προς επιβράβευση στόχων υπολογίζεται με βάση συγκεκριμένους δείκτες μέτρησης απόδοσης.
Οι δείκτες αυτοί, καθώς και το τεκμηριωτικό υλικό που αποδεικνύει την πρόοδο της επίτευξης των επιλεγμένων στόχων, καταγράφονται στο Πληροφοριακό Σύστημα Ανταμοιβής, που υλοποιείται για τον σκοπό αυτό, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πώς επιλέγονται οι δικαιούχοι υπάλληλοι και πως διασφαλίζεται ότι δεν θα καταλήξει επιδοματικού χαρακτήρα σε όλους;
Η επιλογή των δικαιούχων υπαλλήλων και του ύψους ανταμοιβής ανά δικαιούχο πραγματοποιείται από τους υπηρεσιακούς τους προϊσταμένους και όχι από την πολιτική ηγεσία, με κριτήριο τη συμβολή τους στην επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων.
Προκειμένου το μπόνους παραγωγικότητας να μην αποκτήσει «επιδοματικό» χαρακτήρα καθορίζεται ελάχιστο ποσό ανταμοιβής ανά υπάλληλο και ανώτατος αριθμός δικαιούχων υπαλλήλων ανά φορέα.
Το 40% του ποσού ανταμοιβής κατανέμεται ισομερώς στους δικαιούχους υπαλλήλους και το 60% κατανέμεται μη οριζόντια και σε συνάρτηση με την προσφορά του κάθε υπαλλήλου στην επίτευξη του στόχου.

Ποιο είναι το ύψος της χρηματικής ανταμοιβής που λαμβάνουν οι υπάλληλοι;
Οι δικαιούχοι υπάλληλοι μπορούν να λάβουν χρηματική ανταμοιβή έως το 15% του ετήσιου βασικού μισθού τους.
Ο προϋπολογισμός για τις χρηματικές ανταμοιβές, σύμφωνα με το νέο σύστημα, ανέρχεται συνολικά σε 40 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος.

Τι είναι οι μη χρηματικές ανταμοιβές;
Οι μη χρηματικές ανταμοιβές χορηγούνται εφάπαξ, ετησίως, σε υπαλλήλους που έχουν συμβάλει στην πλήρη επίτευξη στόχων και δεν έχουν λάβει χρηματική ανταμοιβή.
Χορηγούνται κατόπιν εμπεριστατωμένων εισηγήσεων των άμεσων προϊσταμένων των υπαλλήλων.
Μπορούν να έχουν για παράδειγμα τη μορφή συμμετοχής σε ειδικά προγράμματα πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από φορείς δημόσιας διοίκησης στο εξωτερικό.

Πώς διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα στη διαδικασία χορήγησης του μπόνους παραγωγικότητας;
Το νομοσχέδιο εισάγει μια σειρά από δικλείδες ασφαλείας για την αντικειμενικότητα στη διαδικασία χορήγησης του μπόνους παραγωγικότητας:
Προβλέπεται μεθοδικός τρόπος κατανομής της ανταμοιβής, με συγκεκριμένους μαθηματικούς τύπους που αναγράφονται ρητά στο σχέδιο νόμου,
Οι υπάλληλοι που θα λάβουν μπόνους παραγωγικότητας επιλέγονται από τους υπηρεσιακούς τους προϊσταμένους και όχι από την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων,
Το Πληροφοριακό Σύστημα Ανταμοιβής διασφαλίζει τη δίκαιη εφαρμογή του μπόνους παραγωγικότητας, μέσω της παρακολούθησης των δεικτών μέτρησης απόδοσης και του απαραίτητου τεκμηριωτικού υλικού,
Δίνεται η δυνατότητα στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας να προβαίνει σε δειγματοληπτικό έλεγχο δίκαιης κατανομής και ορθής καταβολής του μπόνους.

πηγή: http://amna.gr

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

ΑΝΚΑ:-Επιπλέον-7,8-εκατ.-ευρώ-από-το-πρόγραμμα-leader-στον-νομό-Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024 αποφάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα:  «Δυνατότητα πρόσθετης υπερδέσμευσης στο υπομέτρο 19.2 του Μέτρου 19 του Τ.Π. CLLD/LEADER για παρεμβάσεις δημοσίου και ιδιωτικού αντίστοιχα χαρακτήρα της ΟΤΔ AN. KABAΛΑΣ A.A.E. O.T.A.» οι οποίες αποφάσεις έπονται των αντίστοιχων προσκλήσεων που ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 δίνεται η δυνατότητα ένταξης στο τοπικό πρόγραμμα επιπλέον Ιδιωτικών επενδύσεων συνολικής Δημόσιας Δαπάνης  5.300.000,00€ και πέντε εμβληματικών Δημόσιων έργων που αφορούν τους ΟΤΑ Νέστου Θάσου και Παγγαίου αντίστοιχης Δημόσιας Δαπάνης 2.500.000,00€. Εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις ένταξης των παραδεκτών επενδυτικών έργων για τα οποία βάσει της σειράς κατάταξης τους επαρκούν οι εν λόγω πόροι ώστε να χρηματοδοτηθούν. Ο χρόνος δε υλοποίησης αυτών των έργων αφορά αποκλειστική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έως 30.09.2025

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Λευτέρη Αυγενάκη για την εξαιρετική ανταπόκριση που έδειξε ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της επενδυτικής ζήτησης που καταγράφηκε στην περιοχή παρέμβασης καθώς και το σύνολο των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών και τον Γενικό Γραμματέα κύριο Δημήτρη Παπαγιαννίδη για την συνεχή στήριξη της εταιρείας μας καθώς και του συνόλου των ΟΤΔ της Χώρας.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που συνέδραμαν ώστε να αυξηθούν εξαιρετικά οι χρηματοδοτικοί πόροι των εν λόγω προσκλήσεων, τους ΟΤΑ της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας, όλους τους τοπικούς Φορείς καθώς και το στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας  που ανταποκρίνονται ουσιαστικά και συνεχώς σ΄ αυτήν την εργώδη προσπάθεια για να εξασφαλίζουμε συνεχώς  επιπρόσθετους πόρους για τον τόπο και την αναπτυξιακή του προοπτική.

Για την ΑΝΚΑ ΑΕ ΟΤΑ

Ελευθέριος Κυριακίδης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα