Connect with us

Καβάλα

Θάσος: Απολογισμός τουριστικής περιόδου και σχέδια για την επόμενη

Θάσος:-Απολογισμός-τουριστικής-περιόδου-και-σχέδια-για-την-επόμενη

«Ήρθε πλέον η στιγμή να αναλύσουμε το περασμένο καλοκαίρι, να εντοπίσουμε τις αδυναμίες μας, αλλά και τα θετικά στοιχεία που υπήρξαν και να προγραμματίσουμε τον σχεδιασμό και τις κινήσεις μας για την επόμενη χρονιά».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου, Γιάννης Μαρκιανός, ο οποίος την Πέμπτη (31/10) μετείχε σε σύσκεψη υπό τον δήμαρχο του νησιού, Λευτέρη Κυριακίδη και την αντιπρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού, Λαμπρινή Φωκά.

«Τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αν δεν έχουμε κάποιο απρόοπτο φυσικά, δείχνουν ότι η επόμενη χρονιά θα είναι εξίσου καλή με την φετινή, ίσως και καλύτερη…»

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ένας αρχικός απολογισμός της φετινής τουριστικής περιόδου, ενώ συζητήθηκαν και οι προγραμματιζόμενες δράσεις τουριστικής προβολής της Θάσου, σε συνεργασία του δήμου με τον Οργανισμό Τουρισμού για την επόμενη τουριστική περίοδο.

«Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια σύσκεψη με τον δήμαρχο Θάσου, καθώς έχουμε πλέον τα οριστικά στοιχεία για την τουριστική περίοδο που πλέον έχει περάσει. Βλέπουμε ότι η εικόνα που υπήρχε για αύξηση των επισκεπτών στο 10% επαληθεύτηκε. Τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αν δεν έχουμε κάποιο απρόοπτο φυσικά, δείχνουν ότι η επόμενη χρονιά θα είναι εξίσου καλή με την φετινή, ίσως και καλύτερη. Να μην ξεχνάμε ότι εκτός από τους τουρίστες, έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλές εξοχικές κατοικίες που φέρνουν επιπλέον επισκέπτες στο νησί, οι οποίοι γίνονται σχεδόν μόνιμοι κάτοικοι το καλοκαίρι», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκιανός. 

«Με την ανάλογη σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα, φερόμαστε πλέον και λειτουργούμε ως ένας προορισμός από τους καλύτερους της χώρας…»

«Είναι πραγματικότητα πλέον ότι η Θάσος έχει μπει στο κλαμπ των μεγάλων τουριστικών προορισμών της χώρας. Αυτό μας κάνει να το αντιμετωπίζουμε με την ανάλογη σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα, να φερόμαστε πλέον και να λειτουργούμε ως ένας προορισμός από τους καλύτερους της χώρας. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, είναι κάτι που μας γεμίζει με ευθύνη και πρέπει να λειτουργούμε με αυτόν τον τρόπο πλέον», συμπλήρωσε ακόμη στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου.

Να σημειωθεί τέλος ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αρμόδιας λιμενικής αρχής, ο συνολικός αριθμός αποβιβασθέντων επιβατών και οχημάτων στη Θάσο στις πορθμειακές γραμμές Κεραμωτής – Λιμένα και Καβάλας Πρίνου από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, ανέρχονται σε 985.175 επιβάτες και 241.884 Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2023, οι επιβάτες ανέρχονταν σε 907.609 και τα αυτοκίνητα σε 208.022.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Το αποτέλεσμα δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και πάνω σε αυτόν θα συνεχίσουμε

Το-αποτέλεσμα-δείχνει-ότι-είμαστε-στον-σωστό-δρόμο-και-πάνω-σε-αυτόν-θα-συνεχίσουμε

«Ψάξαμε όλη τη νομοθεσία και βρήκαμε ότι υπάρχει φόρμουλα για τα πανηγύρια»

«Είναι κάτι το οποίο μας χαροποιεί, αν και εμείς ξέρουμε ότι δουλεύουμε, ξέρουμε τι κάνουμε. Είναι μια αναγνώριση εκ μέρους των δημοτών των προσπαθειών που καταβάλλει η διοίκηση του Φίλιππου Αναστασιάδη».

Τα παραπάνω τόνισε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, αναφορικά με την 4η θέση μεταξύ 104 δήμων της χώρας, στην οποία κατατάχθηκε ο δήμος Παγγαίου, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr με αντικείμενο τον βαθμό ικανοποίησης των δημοτών από το έργο των δημάρχων τους.

Το αποτέλεσμα δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και πάνω σε αυτόν θα συνεχίσουμε

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Παγγαίου, με δήμαρχο τον Φίλιππο Αναστασιάδη, συγκέντρωσε ποσοστό ικανοποίησης 40,6%. Η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr, διεξήχθη από 1 έως 20 Ιουνίου 2026 σε δείγμα 20.385 ατόμων και βασίστηκε σε διαδικτυακή έρευνα προσωπικών ερωτηματολογίων σε ψηφοφόρους στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

«Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και πάνω σε αυτόν θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Μποσμπότης.

Βρήκαμε ότι υπάρχει φόρμουλα

Ο αντιδήμαρχος Παγγαίου αναφέρθηκε και στην επικοινωνία που είχε με τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την λήψη απόφασης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την έγκριση χορήγησης προσωρινών θέσεων στάσιμου εμπορίου σε πολιτιστικούς συλλόγους στο πλαίσιο και κατά την διάρκεια της διοργάνωσης από αυτούς πολιτιστικών εκδηλώσεων, αποκλειστικά για φορητές εγκαταστάσεις έψησης, σύμφωνα με το άρθρο 182 του Ν. 5297/2026.

«Με τη νομική υπηρεσία του δήμου, με το γραφείο καταστημάτων, ψάξαμε όλη τη νομοθεσία και βρήκαμε ότι υπάρχει φόρμουλα που ήδη εφαρμόζουμε. Σ’ αυτό βοήθησε και μια τροπολογία του Απριλίου, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους πολιτιστικούς συλλόγους να τους παραχωρούνται με απόφαση του δήμου θέσεις προσωρινού στάσιμου εμπορίου για να πωλούν τρόφιμα και ποτά», ανέφερε σχετικά ο κ. Μποσμπότης.

Αυτοψία στον χώρο ψησίματος

«Χαρτογραφήσαμε όλα τα πανηγύρια του καλοκαιρού, πήραμε μια απόφαση με την οποία δημιουργούμε αυτές τις θέσεις κι από εκεί και πέρα ο κάθε σύλλογος με αίτημα του προς την υγειονομική υπηρεσία της Περιφέρειας θα πρέπει να ζητήσει να γίνει αυτοψία του χώρου όπου θα γίνεται το ψήσιμο και η παρασκευή φαγητού. Έτσι θα μπορεί να δραστηριοποιείται χωρίς κανένα πρόβλημα και θα συνεχίσουν τα γνωστά πανηγύρια να λειτουργούν με τον τρόπο που τόσα χρόνια ξέρουμε και βλέπουμε ειδικά τους νέους να τα αγκαλιάζουν κι αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα», επισήμανε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Παγγαίου. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Θόδωρος Μουριάδης: Μην περιμένετε θαύματα φέτος στην Καλαμίτσα

Θόδωρος-Μουριάδης:-Μην-περιμένετε-θαύματα-φέτος-στην-Καλαμίτσα

«Είναι θέμα χρόνου να υπογράψουμε τη σύμβαση με την ΕΤΑΔ  / Εγώ δεν πάω κατηγορούμενος ξανά»

«Λίγη υπομονή κι όλα θα τακτοποιηθούν. Είναι θέμα χρόνου να υπογράψουμε τη σύμβαση με την ΕΤΑΔ, οπότε θα μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις στον χώρο που μας ανήκει στην ακτή της Καλαμίτσας».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος εξήγησε για άλλη μια φορά τι ανήκει και τι όχι στον δήμο στην συγκεκριμένη ακτή.

Στην αρχή θαύματα δεν θα περιμένετε

«Ο δήμος έχει πάρει το τμήμα από την είσοδο και αριστερά προς το Metro. Αυτή είναι η έκταση που έχουμε πάρει από εγκαταστάσεις. Οι υπόλοιπες, από την είσοδο μέχρι και το Μο, ανήκουν στην ΕΤΑΔ, όπως επίσης το Metro και το Mercedes που κι αυτά ανήκουν στην ΕΤΑΔ. Αυτά τα ξεκαθαρίζουμε. Το παλιό αναψυκτήριο είναι στη δικαιοδοσία της ΕΤΑΔ. Η μεν ακτή είναι ελεύθερη για τους πολίτες και χρησιμοποείται ανεξάρτητα από το ποιο τμήμα έχει η ΕΤΑΔ και ποιο ο δήμος, η αμμουδιά είναι προς χρήση για όλους. Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις είπα ότι στην αρχή θαύματα δεν θα περιμένετε», πρόσθεσε ο δήμαρχος Καβάλας.

Εγώ δεν πάω κατηγορούμενος ξανά

«Φέτος θα έχουμε μόνο εργασίες για να είναι αξιοπρεπής η ακτή. Καθαρίσαμε τα ντους. Στις τουαλέτες όμως δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση. Εγώ δεν πάω κατηγορούμενος ξανά. Η υπηρεσία κι εγώ απολογούμαστε γιατί τα προηγούμενα χρόνια κάναμε εργασίες στο αναψυκτήριο και μας κατήγγειλαν στον εισαγγελέα γιατί δεν πήρα τα χρήματα από την ΕΤΑΔ. Θα κάνουν λίγη υπομονή οι δημότες. Αν είναι τόση ανάγκη υπάρχουν χημικές τουαλέτες που είναι προς την πλευρά που έχει ο δήμος, ανδρών, γυναικών και για ΑΜΕΑ. Από εκεί και πέρα με το που θα γίνει η ανάθεση της εργολαβίας για την Καλαμίτσα θα φτιαχτούν οι τουαλέτες που ήταν στην Όστρια. Οι τουαλέτες που υπήρχαν καθαρίστηκαν και κλειδώθηκαν, γιατί αλλιώς θα ήταν εστία μόλυνσης», σημείωσε καταληκτικά ο Θόδωρος Μουριάδης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Καβάλα: Φωτιά σε αυτοκίνητο επεκτάθηκε σε δασική έκταση

Καβάλα:-Φωτιά-σε-αυτοκίνητο-επεκτάθηκε-σε-δασική-έκταση

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Καβάλα: Φωτιά σε αυτοκίνητο επεκτάθηκε σε δασική έκταση

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής 3 Ιουλίου 2026 σε αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη της Εγνατίας οδού, στο ύψος του Αγίου Σίλα. Ο οδηγός του σταμάτησε στην άκρη του δρόμου, αλλά η φωτιά επεκτάθηκε σε παρακείμενη δασική έκταση.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και αντιμετώπισαν την πυρκαγιά πριν πάρει διαστάσεις.

Για την αντιμετώπιση του περιστατικού επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 2ης, 7ης και 21ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα, εθελοντές και 2 αεροσκάφη.

Κάηκε μικρή έκταση με χαμηλή βλάστηση και μερικά δέντρα τα οποία βρίσκονταν παραπλεύρως του δρόμου.  Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα