Connect with us

Οικονομία

Η ελληνική οικονομία θα πάει ακόμη καλύτερα

Η-ελληνική-οικονομία-θα-πάει-ακόμη-καλύτερα

Ντίνος Κλειτσιώτης: Η Ελλάδα δεν είναι πλέον στο περιθώριο / Αυτό που βασανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά είναι η ακρίβεια / Δεν είναι εύκολο σε μία ελεύθερη οικονομία να ανακόψεις την άνοδο των τιμών

Την αισιοδοξία του ότι η ελληνική Οικονομία θα τα πάει ακόμη καλύτερα το 2024, παρά τις δραματικές γεωπολιτικές εξελίξεις και την ακρίβεια που επιμένει, εξέφρασε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο φοροτέχνης – λογιστής, Ντίνος Κλειτσιώτης.

Ειδικότερα, πέραν της ακρίβειας, ο κ. Κλειτσιώτης αναφέρθηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα μας, αλλά και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις μετά από πολλά χρόνια.

«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον στο περιθώριο. Έχουμε πραγματικά άνοδο της ελληνικής οικονομίας…»

«Είμαι αισιόδοξος ότι η ελληνική οικονομία το επόμενο διάστημα θα πάει ακόμη καλύτερα. Η άνοδος του Τουρισμού κυρίως είναι αυτή που βοηθάει τη χώρα μας και ειδικά εδώ την περιοχή μας. Ακόμη και τώρα έχουμε ξένο κόσμο και τα μηνύματα για το 2024 είναι πολύ θετικά. Νομίζω ότι θα τα πάμε ακόμα καλύτερα. Παράλληλα, είναι γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαμε ευχάριστες ειδήσεις από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Η χώρα μας ανέκτησε την επενδυτική βαθμίδα. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον στο περιθώριο. Έχουμε πραγματικά άνοδο της ελληνικής Οικονομίας», επισήμανε σχετικά ο κ. Κλειτσιώτης. 

«Είναι θετικά όλα αυτά, αλλά αυτό που βασανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά είναι η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ, η οποία δυστυχώς δεν μπορεί να τιθασευτεί…»

«Η επενδυτική βαθμίδα θα βοηθήσει όλους τους επιχειρηματίες να χρηματοδοτούνται πιο εύκολα και τα επιτόκια δανεισμού να είναι χαμηλότερα. Από εκεί και πέρα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, έχουμε αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης μέσα στο 2023 είχαμε διπλή αύξηση στις συντάξεις, αλλά και την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα αυξηθεί ξανά τον Απρίλιο. Όλα αυτά είναι καλά μηνύματα, όμως δεν πρέπει να ωραιοποιούμε τις καταστάσεις. Ναι, είναι θετικά όλα αυτά, αλλά αυτό που βασανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά είναι η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ, η οποία δυστυχώς δεν μπορεί να τιθασευτεί μέχρι αυτή τη στιγμή», τόνισε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο Ντίνος Κλειτσιώτης. 

«Δεν είναι εύκολο σε μία ελεύθερη οικονομία να ανακόψεις αυτήν την άνοδο των τιμών και του κόστους ζωής…»

«Το σούπερ μάρκετ πλέον είναι απαγορευτικό για πολλές οικογένειες, αυτό πρέπει να το παραδεχτούμε όλοι. Πρέπει να αναγνωρίσουμε όμως και μία προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης να το τιθασεύσει όλο αυτό. Ας ελπίσουμε με την επιβολή των προστίμων που ανακοινώνονται καθημερινά, ότι θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα. Δεν είναι εύκολο σε μία ελεύθερη οικονομία να ανακόψεις αυτήν την άνοδο των τιμών και του κόστους ζωής, αλλά ελπίζουμε ότι με όλα αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο επόμενο διάστημα», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα της ακρίβειας. 

«Είναι απρόβλεπτα γεγονότα και καταστάσεις πάρα πολύ δύσκολες που δεν ξέρουμε τι αποτελέσματα θα έχουν…»

Αναφορικά με το θέμα των διεθνών δραματικών εξειλίξεων και κατά πόσο αυτές μπορεί να επηρεάσουν την ελληνική Οικονομία, ο Ντίνος Κλειτσιώτης δήλωσε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα όσα συμβαίνουν γύρω μας γεωπολιτικά και την ανησυχία που έχει προκύψει τελευταία με τις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα και γενικότερα στη Μέση Ανατολή που μπορεί να ανατρέψουν τα πάντα. Είναι απρόβλεπτα γεγονότα και καταστάσεις πάρα πολύ δύσκολες που δεν ξέρουμε τι αποτελέσματα θα έχουν στην παγκόσμια οικονομία και φυσικά σε αυτήν την χώρας μας.

«Κανένα οριζόντιο μέτρο δεν είναι δίκαιο. Από εκεί και πέρα όμως και λόγω επαγγέλματος, που βλέπω τι γίνεται με τις φορολογικές δηλώσεις, θεωρώ ότι έπρεπε κάτι να γίνει…»

Όσον αφορά τον νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο κ. Κλειτσιώτης σημείωσε: «Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι κανένα οριζόντιο μέτρο δεν είναι δίκαιο. Από εκεί και πέρα όμως και λόγω επαγγέλματος, που βλέπω τι γίνεται με τις φορολογικές δηλώσεις, θεωρώ ότι έπρεπε κάτι να γίνει. Δεν είναι δυνατόν να υποβάλονται φορολογικές δηλώσεις από επαγγελματίες με ζημία, ζημία, ζημία, με κέρδη 1.000 και 2.000 ευρώ. Έπρεπε κάτι να γίνει, αλλά αυτό το οριζόντιο μέτρο δεν είναι δίκαιο. Μια αρκετά μεγάλη μερίδα επαγγελματιών θα επηρεαστούν αρνητικά. Ας προσπαθήσει η κυβέρνηση να βρει ένα διαφορετικό τρόπο. Όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται και με το mydata και με τα ηλεκτρονικά τιμολόγια και με τα ηλεκτρονικά δελτία αποστολής και με τη διασύνδεση των ταμειακών, με τα pos, ίσως είναι μία καλή βάση, με την οποία θα μπορέσουμε να πιάσουμε τη φοροδιαφυγή, ώστε αυτό το οριζόντιο μέτρο να μην έχει πολύ μεγάλη διάρκεια. Ας ελπίσουμε ότι θα αποδώσουν τα μέτρα που λαμβάνονται».

«Ήταν αναγκαιότητα να επανέλθει το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής. Το θετικό της υπόθεσης και πάλι είναι ότι πλέον έχουμε το μαχητό, το τεκμήριο…»

«Ήταν λάθος που τόσα χρόνια δεν είχαμε βάλει το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής. Ήταν αναγκαιότητα να επανέλθει το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής. Να φεύγεις από τον τόπο αποστολής, να κόβεις το δελτίο αποστολής, να είναι καταχωρημένο και επομένως θα είσαι αναγκασμένος να κόψεις και το τιμολόγιο. Το θετικό της υπόθεσης και πάλι είναι ότι πλέον έχουμε το μαχητό, το τεκμήριο. Αν δεν αποδεχθείς αυτόν τον αντικειμενικό τρόπο φορολόγησης, μπορείς να ζητήσεις από την εφορία να σε ελέγξει. Είναι ένας τρόπος με τον οποίο ο κάθε φορολογούμενος που δεν έχει να φοβηθεί κάτι και εκδίδει όλα τα τιμολόγια και τις αποδείξεις του, να ζητήσει να του γίνει έλεγχος και να φανεί ότι είναι καθαρός», συμπλήρωσε καταληκτικά για το θέμα ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Οικονομία

Αναμένεται περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών στα υγρά καύσιμα

Αναμένεται-περαιτέρω-αποκλιμάκωση-των-τιμών-στα-υγρά-καύσιμα

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των τιμών στα υγρά καύσιμα, ενώ από την επόμενη εβδομάδα αναμέμεται και νέα μείωσή τους, στην περίπτωση που οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

«Σαφώς υπάρχει μία αποκλιμάκωση των τιμών και το ζητούμενο είναι αυτή να διατηρηθεί, να σταθεροποιηθεί για να μπούμε σε μία κανονικότητα και να έχουμε σωστές τιμές και στα καύσιμα και σε ό,τι επηρεάζεται από αυτά», ανέφερε σε δηλώσεις του για το θέμα στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος. 

Αισιόδοξο το ότι η τιμή του αργού πετρελαίου είναι κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι

«Προς το παρόν όμως απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα το αργό πετρέλαιο κυμαίνεται κάτω από τα 80 δολάρια του βαρέλι και αυτό είναι κάτι εισιόδοξο. Σίγουρα αυτό που μένει να ευχηθούμε είναι αυτό να διατηρηθεί, ώστε τις επόμενες ημέρες να δούμε περαιτέρω αποκλιμάκωση στις τιμές των υγρών καυσίμων στις αντλίες των πρατηρίων. Η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Π.Ε. Καβάλας έχει πέσει πολύ κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο και περίπου στα 1,65 είναι η τιμή του πετρελαίου κίνησης», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Πούλος.

Πρέπει να συνεχιστεί η επιδότηση των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης

«Μένει να δούμε εάν η κυβέρνηση θα διατηρήσει την επιδότηση των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης, κάτι που θα ξεκαθαριστεί τις επόμενες ημέρες γιατί στο τέλος του μήνα λήγει αυτή η επιδότηση. Ευχή όλων είναι να διατηρηθεί η επιδότηση, ώστε να υπάρχει μία ανακούφιση κυρίως στους επαγγελματίες που το πετρέλαιο γι’ αυτούς είναι το μεγαλύτερο έξοδο, έτσι ώστε να πάρουν και μία ανάσα. Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Εύσημα από τους ευρωπαίους για το εργοστάσιο λιπασμάτων της Καρβάλης

Εύσημα-από-τους-ευρωπαίους-για-το-εργοστάσιο-λιπασμάτων-της-Καρβάλης

Θεοδώρα Κουλουρά: Eνδιαφέρουσες και πρωτοπόρες παρουσιάσεις στο σεμινάριο για την λιπασματοπαραγωγή και την ασφάλειά της / Ο κ. Λαυρεντιάδης έχει επενδύσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, επιδιώκοντας να αναδείξει μία μεγάλη και ιδιαίτερα πρωτότυπη και τεχνολογικά προηγμένη εταιρεία

Για την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το τριήμερο σεμινάριο του Συνδέσμου Λιπασματοπαραγωγών Ευρώπης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, η γενική διευθύντρια της Kavala Solutions, Θεοδώρα Κουλουρά.

«Το τριήμερο σεμινάριο ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (18/6) με πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι σύνεδροι έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και μπορώ να πω ενθουσιασμένοι, τόσο από τις εργασίες του σεμιναρίου, όσο και από τις επισκέψεις τους στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπως και στην πόλη της Καβάλας όπου τους φιλοξενήσαμε για το επίσημο δείπνο μας», ανέφερε αρχικά η κ. Κουλουρά. 

Eνδιαφέρουσες και πρωτοπόρες παρουσιάσεις, σχετικά με τα θέματα της λιπασματοπαραγωγής και της ασφάλειας σε αυτή

«Οι σύνεδροι, οι οποίοι ήταν από όλες τις χώρες της Ευρώπης, οι περισσότεροι ερχόταν για πρώτη φορά στην Καβάλα. Κάποιοι από αυτούς είχαν έρθει στην Ελλάδα αλλά όχι στην περιοχή μας και μπορώ να πω ότι έμειναν ενθουσιασμένοι, καθώς γνώρισαν για πρώτη φορά την περιοχή μας. Από την πλευρά των εργασιών μπορώ να πω ότι είχαμε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, πολύ πρωτοπόρες παρουσιάσεις, σχετικά με τα θέματα της λιπασματοπαραγωγής και της ασφάλειας σε αυτή. Συμμετείχαν οι τεχνικοί διευθυντές από τα εργοστάσια των λιπασματοπαραγωγών χωρών. Ήταν ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου οι τεχνικές παρουσιάσεις που έγιναν και βέβαια αναλύθηκαν πολύ διεξοδικά οι τεχνικές διεργασίες που εφαρμόζουμε εμείς στο εργοστάσιο μας στην Νέα Καρβάλη, οι οποίες πραγματικά ενθουσίασαν τους συμμετέχοντες για πάρα πολλά από τα πράγματα που εφαρμόζουμε», πρόσθεσε στη συνέχεια η κ. Κουλουρά. 

Αυτοί οι άνθρωποι είδαν ότι στην περιοχή της Καβάλας υπάρχει μία πολύ αξιόλογη βιομηχανία, που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στον τεχνικό κόσμο της λιπασματοβιομηχανίας

«Είχαν απορίες, μιλήσαμε, αναλύσαμε πολύ διεξοδικά όλα όσα κάνουμε και έμειναν πολύ ευχαριστημένοι για το πόσο ανοιχτοί ήμασταν σε όλες αυτές τις ερωτήσεις που έθεσαν. Το γεγονός ότι ένα τόσο σημαντικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο σεμινάριο γίνεται στην Καβάλα μπορεί να αναδείξει ουσιαστικά και την θέση της λιπασματοβιομηχανίας μας σε όλη την Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτοί οι άνθρωποι είδαν ότι στην περιοχή της Καβάλας υπάρχει μία πολύ αξιόλογη βιομηχανία, που είναι ευρωπαϊκού επιπέδου για να μην πω διεθνούς επιπέδου, που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στον τεχνικό κόσμο της λιπασματοβιομηχανίας. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον ιδιοκτήτη της εταιρείας που έχει επενδύσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, στον κ. Λαυρεντιάδη, ο οποίος θέλει να την αναδείξει σαν μία μεγάλη και ιδιαίτερα πρωτότυπη και τεχνολογικά προηγμένη εταιρεία στον χώρο της λιπασματοβιομηχανίας, όχι σε ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις της η γενική διευθύντρια της Kavala Solutions. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Ίσως μειωθούν οι τιμές των υγρών καυσίμων στο τέλος της εβδομάδας

Ίσως-μειωθούν-οι-τιμές-των-υγρών-καυσίμων-στο-τέλος-της-εβδομάδας

Σημάδια αποκλιμάκωσης δείχνουν τις τελευταίες ημέρες οι τιμές των υγρών καυσίμων, λόγω της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου.

«Υπάρχει μια αισιόδοξη νότα στο αργό πετρέλαιο, καθώς έχουμε μία μεγάλη πτώση της τελευταίες ημέρες με την ανακοίνωση της συμφωνίας, αλλά το ζητούμενο είναι αυτό να διατηρηθεί», ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος. 

Κοντά στα 1,96 περίπου η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Π.Ε. Καβάλας, ενώ του πετρελαίου κίνησης είναι κοντά στα 1,65

«Θέλουμε να υπάρχει μία σταθερότητα και να δούμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες μία σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών του αργού πετρελαίου, ώστε να δούμε καλύτερες τιμές και στις αντλίες και να σταματήσει αυτό το αλαλούμ με τις μεγάλες αυξήσεις που είχαμε τους τελευταίους μήνες που κυριολεκτικά έχουν αναστατώσει όλη την αγορά. Η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Π.Ε. Καβάλας είναι κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο, κοντά στα 1,96 περίπου, ενώ του πετρελαίου κίνησης είναι περίπου κοντά στα 1,65 με την επιδότηση των 15 λεπτών», πρόσθεσε ο κ. Πούλος.

Αν διατηρηθούν αυτές οι τιμές, στο τέλος αυτής της εβδομάδας με αρχές της επόμενης θα είναι σημαντική η αποκλιμάκωση

«Ας ελπίσουμε στο τέλος του μήνα να έχουμε μεγάλη αποσυμπίεση των τιμών, ώστε να φτάσουμε σε καλά επίπεδα και να μη χρειάζονται οι επιδοτήσεις του κράτους. Στόχος είναι να υπάρχει διάρκεια σ’ αυτό και μία σταθερότητα, καθώς οι τιμές είχαν γίνει ασανσέρ και κινούνταν με βάση τις ανακοινώσεις. Οπότε χρειάζεται η παγκόσμα αγορά μία σταθερότητα, ώστε να δούμε αποκλιμάκωση των τιμών και σε πάρα πολλούς άλλους τομείς εκτός των καυσίμων. Στα πρατήρια των πόλεων οι καταναλωτές θα δουν τις μειώσεις των τιμών πολύ πιο σύντομα στα μέσα με τέλη της εβδομάδας που διανύουμε, κυρίως στο πετρέλαιο κίνησης, λίγο λιγότερο στην αμόλυβδη. Αν διατηρηθούν αυτές οι τιμές, στο τέλος αυτής της εβδομάδας με αρχές της επόμενης θα είναι σημαντική η αποκλιμάκωση», υπογράμμισε καταληκτικά ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα