Connect with us

Αστυνομικά

Εξιχνιάστηκαν 57 κλοπές σε περιοχές της Ξάνθης, της Ροδόπης και της Καβάλας

Εξιχνιάστηκαν-57-κλοπές-σε-περιοχές-της-Ξάνθης,-της-Ροδόπης-και-της-Καβάλας

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία -8- ημεδαπών – μελών εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού με άγνωστο συνεργό τους που αναζητείται διέπρατταν κλοπές από οικίες, καταστήματα και οχήματα καθώς επίσης και κλοπές οχημάτων, κατά το χρονικό διάστημα από 7-9-2025 έως 11-12-2025 σε περιοχές της Ξάνθης, της Ροδόπης και της Καβάλας.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κομοτηνής και αστυνομικούς του Γραφείου Μη επανδρωμένων Αεροσκαφών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συνελήφθησαν την 12-12-2025 σε οικισμό της Ξάνθης, δύο από τους δράστες.

Όπως προέκυψε, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και εμπεριστατωμένης έρευνας των αστυνομικών, οι δράστες το παραπάνω χρονικό διάστημα, έχοντας συστήσει εγκληματική ομάδα προέβησαν στην τέλεση κλοπών από οικίες, καταστήματα και οχήματα καθώς επίσης και κλοπές αυτοκινήτων, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -29- περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα και επιχειρήσεις, -9- περιπτώσεις κλοπών από οικίες εκ των οποίων οκτώ τετελεσμένες και μία απόπειρα, -3- περιπτώσεις κλοπών από οχήματα και  -16- περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων εκ των οποίων δεκατέσσερις τετελεσμένες και δύο απόπειρες. Κατά τη διάπραξη των κλοπών οι δράστες αφαίρεσαν μεταξύ άλλων χρηματικά ποσά, διάφορα κοσμήματα, πακέτα τσιγάρων και καπνικών προϊόντων, αλκοολούχα ποτά, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και διάφορα εργαλεία.

Στο πλαίσιο των ερευνών και έπειτα από νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, είδη ρουχισμού που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατά τη διάπραξη των κλοπών και ένα γυναικείο τσαντάκι, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στους δικαιούχους τους.

Επιπλέον βρέθηκε το σύνολο των αφαιρεθέντων οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της οργάνωσης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αστυνομικά

Ανήλικος έχασε την ζωή του σε σύγκρουση μοτοσικλετών

Ανήλικος-έχασε-την-ζωή-του-σε-σύγκρουση-μοτοσικλετών

Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2026

Ο λογαριασμός μου

Get into your account.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Τουριστικό λεωφορείο παρέσυρε φωτεινό σηματοδότη

Τουριστικό-λεωφορείο-παρέσυρε-φωτεινό-σηματοδότη

Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2026

Ο λογαριασμός μου

Get into your account.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Καβάλα: Συνελήφθησαν αλλοδαποί κλέφτες με «πλούσια» δράση

Καβάλα:-Συνελήφθησαν-αλλοδαποί-κλέφτες-με-«πλούσια»-δράση

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας συνελήφθησαν την 4-8-2026 το απόγευμα στην Καβάλα με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, δύο -2- αλλοδαποί, οι οποίοι διέπρατταν κλοπές και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή τετελεσμένη και σε απόπειρα, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών κατά περίπτωση, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη αλλοδαπό δράστη τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας, οι τρεις δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 6-7-2026 έως και 4-8-2026, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετικές συνθέσεις κατά περίπτωση και χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενα οχήματα μετέβησαν σε περιοχές της Καβάλας, των Τρικάλων και του Αγρινίου και διέρρηξαν δώδεκα οικίες, αφαιρώντας από το εσωτερικό των εννέα εξ αυτών διάφορα χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή και αντικείμενα, ενώ σε τρεις περιπτώσεις στην Καβάλα δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις πράξεις τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε την 4-8-2026 στην Καβάλα ένα ενοικιαζόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δύο συλληφθέντες και από το εσωτερικό του κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -10- ευρώ, διαρρηκτικά εργαλεία και ένα αφαιρεθέν ρολόι χειρός – προϊόν κλοπής.

Επιπλέον από την κατοχή των δύο δραστών, οι οποίοι αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους και από ενοικιαζόμενη οικία που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκαν συνολικά είδη ένδυσης και υπόδησης που έφεραν κατά την τέλεση των ανωτέρω πράξεων, μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων το οποίο αποδόθηκε στον δικαιούχο τους, το χρηματικό ποσό των -1.280- ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και τρία πλαστά έγγραφα (μία άδεια ικανότητα οδήγησης και δύο δελτία αστυνομικής ταυτότητας).

Επισημαίνεται ότι οι συλληφθέντες είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στη χώρα, ενώ ο ένας διαπιστώθηκε επιπλέον ότι διώκεται με Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol Βόρειας Μακεδονίας για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της παράνομης κατοχής όπλων και εκρηκτικών.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα