Connect with us

Καβάλα

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η κατασκευή του Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Καβάλας

Εγκρίθηκε-από-το-Ελεγκτικό-Συνέδριο-η-κατασκευή-του-Δικτύου-Ύδρευσης-Δήμου-Καβάλας

Με την υπ’ αριθμ. 780/2021 Πράξης του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εγκρίθηκε η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑΚ και της εταιρίας «ΤΕΚΑΛ», για την εκτέλεση του έργου “Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Ολοκλήρωση εσωτερικού δικτύου πόλης Καβάλας”, συνολικού προϋπολογισμού 14.180.000 ευρώ.

Το εν λόγω έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού “Αντώνης Τρίτσης” και προβλέπει την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης σε τρεις (3) περιοχές εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, στην Κεντρική, που περιλαμβάνει το Εμπορικό Κέντρο της Καβάλας, τις συνοικίες «Άγιος Ιωάννης», «Αγία Βαρβάρα» και «Πεντακόσια”, στη Δυτική, που περιλαμβάνει τις περιοχές «Αγία Παρασκευή» «Άγιος Λουκάς» και «Νεάπολη» και στην Ανατολική, που περιλαμβάνει την περιοχή «Περιγιάλι».

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση θα κατασκευαστούν συνολικά 192.205 μέτρα αγωγών ύδρευσης, που θα συνθέτουν το πρωτεύον και δευτερεύον δίκτυο ύδρευσης.
Το πρωτεύον δίκτυο, 39.655 μέτρων, θα αποτελείται από αγωγούς διαμέτρου Φ110mm, Φ 125mm, Φ 160mm, Φ 200mm, Φ 250mm Φ 315mm και Φ 355mm και θα μεταφέρει το πόσιμο νερό δημιουργώντας κλειστούς βρόγχους, που θα εξασφαλίζουν την καλή κυκλοφορία του νερού εντός του δικτύου και τη δυνατότητα συντήρησής του
Το δευτερεύον δίκτυο, 152.550 μέτρων, θα αποτελείται από αγωγούς διαμέτρου Φ 63mm και Φ 75mm και θα διανέμει το νερό στις ιδιοκτησίες.

Τέλος, θα κατασκευαστούν 8.001 ιδιωτικές συνδέσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε 31.800 ενεργά υδρόμετρα, ενώ προβλέπεται και η συντήρηση όλων των υφιστάμενων δεξαμενών ύδρευσης της Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου

Συνάντηση-του-Δημάρχου-Θάσου-με-τον-Διοικητή-του-Αστυνομικού-Τμήματος-Θάσου

Σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου Αστυνόμου Α΄ κ. Στυλιανού Ψαρογιάννη, παρουσία της Αντιπροέδρου του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου κας. Φωκά Λαμπρινής.

Κατά την συνάντηση επιβεβαιώθηκε η συνέχιση της αγαστής συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και της Αστυνομική Αρχής της Θάσου.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προετοιμασία, ενόψει της τρέχουσας τουριστικής περιόδου και της επικείμενης έλευσης των επισκεπτών, ενώ από τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου τέθηκε το θέμα της έλλειψης της αναγκαίας αστυνομικής δύναμης τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα της Θάσου όσο και στον Αστυνομικό Σταθμό Λιμεναρίων και ζητήθηκε η παρέμβαση του Δημάρχου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και της Αστυνομικής Αρχής της Θάσου, είναι και θα συνεχίσει να είναι άριστη και διαρκής.

Ο Δήμος της Θάσου, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, θα συνεχίσει να συνεισφέρει με κάθε τρόπο, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, για την απρόσκοπτη λειτουργία της Αστυνομικής Αρχής του τόπου μας, προς όφελος της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών του». 

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Η διοίκηση του δήμου Καβάλας οφείλει να προστατεύσει τους δημότες από τα «τσουχτερά» πρόστιμα του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Η-διοίκηση-του-δήμου-Καβάλας-οφείλει-να-προστατεύσει-τους-δημότες-από-τα-«τσουχτερά»-πρόστιμα-του-Κανονισμού-Πυροπροστασίας-Ακινήτων»

«Η μισή πόλη της Καβάλας είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τον κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων και οι δημότες δεν το γνωρίζουν καν / Η έλλειψη χώρων στάθμευσης βαρέων οχημάτων φέρνει σε αδιέξοδο τους επαγγελματίες / προβληματική η όδευση του «οδηγού τυφλών» στην πλατεία Καπνεργάτη»

Σε θέματα καθημερινότητας που αγγίζουν δημότες και επαγγελματίες, αναφέρθηκε ο Μάκης Παπαδόπουλος, στις δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, που πραγματοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την Δευτέρα (22/4) και την Τετάρτη (24/4).

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής Μας», στο πλαίσιο δηλώσεών που έκανε στον «Ενήμερο», μίλησε για τα θέματα που έθιξε στις δύο πρόσφατες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, αναφερόμενος αρχικά στο πολύ σοβαρό θέμα των υπερβολικών υποχρεώσεων που ζητά ο Κανονισμός Πυροπροστασίας κατοικιών και κοινόχρηστων χώρων που βρίσκονται μέσα ή κοντά σε δασικές εκτάσεις και στην απειλή «τσουχτερών» προστίμων που προκύπτουν από αυτόν.

«Ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να ξεκινήσει άμεσα ενημερώσεις, να μην μείνει σε μία απλή ανακοίνωση, γιατί μετά, που θα έρχονται τα πρόστιμα, οι δημότες θα βρεθούν προ εκπλήξεως…»

«Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, το υπουργείο Περιβάλλοντος ζητά από δήμους να ξοδέψουν χρήματα και να κάνουν εργασίες στα δημοτικά ακίνητα και τους κοινόχρηστους χώρους. Αντίστοιχα, ζητά και από τους δημότες να μπουν στη διαδικασία να πληρώσουν τεχνικούς για τη σύνταξη μίας τεχνικής έκθεσης για το σπίτι τους ή τις αυλές τους και να πληρώσουν για εργασίες καθαρισμού, περίφραξης και διάφορες ειδικές εργασίες πυροπροστασίας στο σπίτι τους. Και μάλιστα μέχρι τις αρχές Ιουνίου, ενώ ακόμη το συντριπτικά μεγάλο κομμάτι των δημοτών δεν γνωρίζει καν την υποχρέωση αυτή και κινδυνεύει με «τσουχτερά πρόστιμα»! Η μισή πόλη της Καβάλας είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τον κανονισμό και οι δημότες δεν το γνωρίζουν καν! Ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να ξεκινήσει άμεσα ενημερώσεις σε όλες τις γειτονιές της Καβάλας και τα χωριά του δήμου, να μην μείνει σε μία απλή ανακοίνωση, γιατί μετά, που θα έρχονται τα πρόστιμα, οι δημότες θα βρεθούν προ εκπλήξεως. Ήδη στον Ζυγό και στο Κρυονέρι οι κάτοικοι είναι σε αναστάτωση και διαμαρτύρονται για το ξαφνικό αυτό μέτρο που θα επιβαρύνει τις τσέπες τους. Ζητήσαμε και από τον δήμο μας να αντιδράσει, γιατί είναι άδικο και οι δήμοι ξαφνικά να υποχρεωθούν να ξοδέψουν χρήματα και να απασχολήσουν προσωπικό για πυροπροστασία που δεν τα έχουν. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε θετικά νέα για το θέμα αυτό», σημείωσε σχετικά ο Μάκης Παπαδόπουλος.

«Η απόφαση του δημάρχου Καβάλας φέρνει σε αδιέξοδο τους επαγγελματίες του Αστικού και Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ., αλλά και τους τουριστικούς πράκτορες που έχουν τα τουριστικά λεωφορεία…»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής Μας», έθεσε και το θέμα της έλλειψης χώρων στάθμευσης βαρέων οχημάτων, που προκαλεί τεράστια προβλήματα καθημερινά στους επαγγελματίες των αστικών, υπεραστικών και τουριστικών λεωφορείων, τα οποία κυριολεκτικά δεν έχουν χώρους να σταθμεύσουν. Ειδικότερα για το συγκεκριμένο πρόβλημα, δήλωσε στον «Ε»: «Μετά και την εξέλιξη με τους περιορισμούς που μπήκαν στη ζώνη του Τελωνείου, βλέπουμε τα οχήματα του Αστικού και Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. να σταθμεύουν όπου βρουν. Επιπλέον, με τα τουριστικά λεωφορεία υπάρχει το πρόβλημα ότι δεν υπάρχουν χώροι και θέσεις στάσης – στάθμευσης να αφήσουν τους επισκέπτες για δύο – τρεις ώρες και να τους παραλάβουν, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν και να επιστρέψουν, επιβαρύνοντας και την κυκλοφορία της πόλης. Δυστυχώς, η διοίκηση του δήμου Καβάλας κρατά «εχθρική» στάση στην αύξηση των θέσεων στάθμευσης στο κέντρο ή κοντά στο κέντρο της Καβάλας. Πιστεύει ότι τα οχήματα πρέπει να φύγουν από το κέντρο, χωρίς όμως να σχεδιάζει ταυτόχρονα χώρους και θέσεις στάθμευσης που θα αντικαταστήσουν όσες θέσεις στάθμευσης χάνονται. Αυτή η απόφαση του δημάρχου Καβάλας φέρνει σε αδιέξοδο τους επαγγελματίες του Αστικού και Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ., αλλά και τους τουριστικούς πράκτορες που έχουν τα τουριστικά λεωφορεία. Η απάντηση μάλιστα του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας στο ερώτημά μας ήταν απογοητευτική! Ανέφερε ότι η δημοτική αρχή πρότεινε στο Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. να πηγαίνουν ορισμένα οχήματά του σε χώρο κοντά στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για νέους χώρους μέσα στην πόλη ή στις παρυφές της Καβάλας».

Αναφορά και για τις παρεμβάσεις για τα ΑμεΑ στο έργο της πλατείας Καπνεργάτη

Στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στα όσα είπε στο δημοτικό συμβούλιο για τις παρεμβάσεις για τα ΑμεΑ στο έργο της πλατείας Καπνεργάτη.

«Επισήμανα την προβληματική όδευση και τοποθέτηση ενός «οδηγού τυφλών» (αυτής της γραμμής με κίτρινα πλακάκια στα πεζοδρόμια που είναι ειδική για τους τυφλούς συμπολίτες μας) από την πλευρά της οδού Κασσάνδρου. Ο οδηγός αυτός αλλάζει ξαφνικά κατεύθυνση και κάνει ένα «Γ.» Έθεσα το θέμα στη διοίκηση, γιατί βλέπω ότι τέτοιες παρεμβάσεις που αποφασίζει μόνη της η δημοτική αρχή προκαλούν προβλήματα και στα άτομα με αναπηρία που κινούνται στην περιοχή και στους επαγγελματίες. Για τέτοιες παρεμβάσεις, η διοίκηση οφείλει να έρχεται σε σωστή συνεννόηση και με τους επαγγελματίες και με τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ, ώστε η όδευση να τους εξυπηρετεί όλους. Δυστυχώς, βλέπουμε ότι πληθαίνουν οι περιπτώσεις κακής όδευσης και τοποθέτησης τέτοιων «οδηγών τυφλών» στα έργα που εκτελεί ο δήμος και χρειάζεται να τα επισημαίνουμε, για να προβληματίζουμε τη διοίκηση και να μπορούν τα λάθη να διορθώνονται».

Επίσπευση της διαδικασίας μείωσης των δημοτικών τελών για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Τέλος, ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στο αίτημα που έθεσε στη διοίκηση του δήμου, να επισπεύσει τη διαδικασία μείωσης των δημοτικών τελών για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

«Πρέπει η διοίκηση να βγάλει επιτέλους στο διαδίκτυο την πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων των δημοτών που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες. Έχουν περάσει κοντά τρεις μήνες από τότε που πήραμε την απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο (και που βελτιώθηκε πολύ με τις προτάσεις της παράταξή μας για την πλήρη κατάργηση των εισοδηματικών κριτηρίων), αλλά η διοίκηση καθυστερεί εντελώς αδικαιολόγητα την υποβολή των αιτήσεων. Ζήτησα μάλιστα από τη διοίκηση να προβλέπεται οι πολύτεκνες οικογένειες να έχουν όλες δικαίωμα στις μειώσεις και να μην βρει την ευκαιρία η δημοτική αρχή να «κόψει» τους πολύτεκνους που τα παιδιά τους ενηλικιώθηκαν, αφού οι πολύτεκνοι γονείς έχουν ισόβιο το δικαίωμα της πολυτεκνίας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Αυξημένες-οι-απαιτήσεις-για-νερό-στη-Θάσο-φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν ο χειρότερος της ιστορίας / Πρέπει όλοι να δείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό στο νερό / Έχουμε διάφορα σχέδια που μπορούν να υλοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης

Τον έντονο προβληματισμό του για τα αποθέματα νερού στη Θάσο, στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, εξέφρασε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., Κώστας Μανίτσας.

Η παρατεταμένη ανομβρία του χειμώνα που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, θα φέρει προβλήματα, σύμφωνα με τον κ. Μανίτσα, ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα του νησιού από τον Αύγουστο και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Γι’ αυτό και συνέστησε σε όλους τους πολίτες να μην σπαταλούν το νερό και να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή ευαισθητοποίηση για το θέμα.

«Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη λειψυδρία, ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν ο χειρότερος της ιστορίας…»

«Οι απαιτήσεις για το φετινό καλοκαίρι στη Θάσο για νερό θα είναι πολύ μεγάλες. Όπως όλα δείχνουν η τουριστική κίνηση θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη στο νησί μας. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη λειψυδρία, ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν ο χειρότερος της ιστορίας και ευελπιστούμε μέσα στο καλοκαίρι να έχουμε κάποιες σημαντικές βροχοπτώσεις για να μπορέσουμε να αντέξουμε. Είναι γεγονός ότι οι άνυδρες περιοχές του νησιού, όπως είναι η νότια Θάσος, θα έχουν αρκετά προβλήματα. Παρόλο που κάναμε ανορύξεις γεωτρήσεων, ολοκληρώσαμε δίκτυα και εκσυγχρονίσαμε εγκαταστάσεις, εντούτοις με αυτήν την παρατεταμένη ανομβρία, είναι λογικό να έχουμε προβλήματα», επισήμανε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

«Πρέπει όλοι να δείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό στο νερό για να μην βρεθούμε μπροστά σε άσχημες καταστάσεις…»

«Είμαι πολύ προβληματισμένος, διότι η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει. Πιστεύαμε ότι έστω την άνοιξη θα είχαμε κάποιες βροχές για να γεμίσουν οι υπόγειες δεξαμενές και να έχουμε τα απαραίτητα αποθέματα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Ωστόσο, πρέπει όλοι να δείξουμε κατανόηση και τον απαραίτητο σεβασμό στο νερό για να μην βρεθούμε μπροστά σε άσχημες καταστάσεις. Είμαστε νησί και σε ένα νησί τα αποθέματα νερού δεν είναι ανεξάντλητα. Ωστόσο είμαι αισιόδοξος ότι εν τέλει θα τα καταφέρουμε, θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες απαιτήσεις του καλοκαιριού. Οι πολίτες ξέρουν το πρόβλημα και είναι ευαισθητοποιημένοι, θα τους ενημερώνουμε διαρκώς με τη σειρά μας, ώστε να αποφεύγονται οι σπατάλες», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο Κώστας Μανίτσας.

«Έχουμε στη φαρέτρα μας διάφορα σχέδια που μπορούν να υλοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης…»

«Το μεγάλο πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Τον Ιούλιο δεν θα είναι τόσο έντονο το πρόβλημα, καθώς τα αποθέματα θα είναι αρκετά μέχρι τότε. Εκεί που θα έχουμε θέματα θα είναι από τις αρχές Αυγούστου και μετά, όπως κάθε χρόνο δηλαδή, μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ένα παραπάνω φέτος με τη μεγάλη ανομβρία που μας πλήττει. Από τη μεριά της και η διοίκηση του δήμου Θάσου προσπαθεί να βρίσκει διάφορες εναλλακτικές σε συναντήσεις που γίνονται. Έχουμε στη φαρέτρα μας διάφορα σχέδια που μπορούν να υλοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης. Η κορωνίδα όλων αυτών όμως τονίζω και πάλι, είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι στο οποιοδήποτε νησί τα αποθέματα νερού δεν είναι ανεξάντλητα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα