Connect with us

Καβάλα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Απολογισμός διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς το 2024

ΔΗΜΟΣ-ΚΑΒΑΛΑΣ:-Απολογισμός-διαχείρισης-αδέσποτων-ζώων-συντροφιάς-το-2024

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους της περιοχής μας, Δημήτρη Μαντούδη και Θωμά Μιχονίδη και τον εξωτερικό συνεργάτη του Δήμου Καβάλας, Σάκη Κεκρίδη, συνεχίζει την προσπάθεια προστασίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς της πόλης και της δημοτικής ενότητας Φιλίππων.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη χρονιά (2024) προέβη στις εξής οργανωμένες ενέργειες:

Σημάνσεις: 470 (σκυλιά και γάτες)

Στειρώσεις: 398 (104 σκύλων – 294 γατών)

Περιθάλψεις: 280 (σκυλιά και γάτες)

Υιοθεσίες: 120 σκύλων και γατών

Περισυλλογή – Μεταφορά: 379 (296 σκύλων και 83 γατών)

Το 2024 ο Δήμος Καβάλας διέθεσε 41.475,72 ευρώ, προκειμένου να προμηθευτεί τροφές για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Με «προίκα» μία πετυχημένη τριετία ζητάμε την ψήφο των συναδέλφων μας

Με-«προίκα»-μία-πετυχημένη-τριετία-ζητάμε-την-ψήφο-των-συναδέλφων-μας

Γιάννης Τσίρλης: Μας ενδιαφέρει το πως θα κάνουμε τα πράγματα καλύτερα σε τοπικό επίπεδο / Είμαστε ένα πολύ καλό και δεμένο διοικητικό συμβούλιο / Επιτέλους πρέπει να στηριχθεί ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας

Κάλεσμα στους εμπόρους της Καβάλας να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Μαΐου για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, απηύθυνε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο» ο Γιάννης Τσίρλης, ο οποίος είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό Ενωτική Συνεργασία Εμπόρων Καβάλας, με επικεφαλής τον Γιάννη Κελγιώργη.

Ο Γιάννης Τσίρλης, υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο του Ε.Σ.Κ., τόνισε αρχικά ότι «η νέα προσπάθεια της Ενωτικής Συνεργασίας Εμπόρων Καβάλας κινείται μακριά από κόμματα και χρώματα. Ψηφίζουμε όλοι, δεν περισσεύει καμιά ψήφος. Δυναμώνουμε τη φωνή του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, στηρίζοντας τον συνδυασμό μας που είναι ενωτικός». 

Μας ενδιαφέρει το πως θα κάνουμε τα πράγματα καλύτερα σε τοπικό επίπεδο

«Στις 14 και 15 Μαΐου καλώ όλους τους συναδέλφους να βρεθούν στις κάλπες στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και να μας στηρίξουν. Κουβαλάμε την προίκα από την θητεία μας μέχρι σήμερα, αλλά και από τις προηγούμενες διοικήσεις, καθώς υπάρχει συνέχεια στον Εμπορικό Σύλλογο. Άνθρωποι που έδωσαν από τον χρόνο τους, έδωσαν την ψυχή τους αφιλοκερδώς για το καλό του εμπορικού κόσμου της πόλης μας. Εμείς θα είμαστε εκεί δυναμικά, όπως το συνηθίζουμε άλλωστε, θα διατρανώσουμε πάλι τη φωνή μας. Μας ενδιαφέρει το πως θα κάνουμε τα πράγματα καλύτερα σε τοπικό επίπεδο», πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Γιάννης Τσίρλης.

‘Ηταν μία τριετία γεμάτη, με ένα πολύ καλό και δεμένο διοικητικό συμβούλιο

Ερωτηθείς για το τι κρατά από την τριετία που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, ο υποψήφιος με τυην Ενωτική Συνεργασία Εμπόρων Καβάλας υπογράμμισε: «’Ηταν μία τριετία γεμάτη, με ένα πολύ καλό και δεμένο διοικητικό συμβούλιο. Κινηθήκαμε με σύμπνοια, ομόνοια, με διάθεση από όλους τους συναδέλφους για να αντιμετωπίσουμε όσο μπορούμε καλύτερα τα προβλήματα της αγοράς, τα οποία δεν είναι και λίγα. Θέτουμε πάλι εαυτούς στην κρίση των συναδέλφων για να συνεχίσουμε το έργο, το οποίο ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια με επικεφαλής μας τον Γιάννη Κελγιώργη. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας και να κάνουμε ακόμη καλύτερη την τοπική αγορά».

Προσπάθησα προσωπικά να ανταποκριθώ όσο γινόταν καλύτερα. Το ίδιο θα κάνω και τώρα

Αναφορικά με την προσωπική του εμπειρία, μιας και διετέλεσε γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας στη διάρκεια αυτής της τριετίας, ο Γιάννης Τσίρλης επισήμανε: «Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία. Προσπάθησα προσωπικά να ανταποκριθώ όσο γινόταν καλύτερα. Το ίδιο θα κάνω και τώρα από οποιαδήποτε θέση με χρειαστεί ο σύλλογος. Το ζητούμενο είναι ένα, να προσπαθήσουμε με καλή θέληση, με την προσπάθεια που μπορεί να καταβάλει ο καθένας από τη μεριά του, να βοηθήσουμε για το καλό των συναδέλφων και της αγοράς μας».

Επιτέλους πρέπει να στηριχθεί ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας και να πάψει να βάλλεται συνέχεια

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το δύσκολο περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται το επιχειρείν και στην Καβάλα, ο Γιάννης Τσίρλης τόνισε: «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιέσουμε τα κυβερνητικά στελέχη, για να αλλάξουμε τον τρόπο αντιμετώπισης του μικρομεσαίου επαγγελματία, τον οποίο και εκπροσωπούμε. Βαλλόμαστε από παντού δυστυχώς. Ο τρόπος αντιμετώπισης του μικρομεσαίου είναι τέτοιος που σε λίγο δεν θα υπάρχει κόσμος για να φορολογηθεί. Αυτό το βλέπουμε καθημερινά με το να κλείνουν συνέχεια καταστήματα και μάλιστα το λυπηρό είναι ότι αυτό συμβαίνει στο κέντρο της αγοράς μας, κάτι που δεν συνέβη ποτέ, ούτε καν στα χρόνια της κρίσης. Αυτό θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη της η όποια κυβέρνηση. Εμείς δεν μιλάμε κομματικά. Πρέπει να στηρίξει τον ελεύθερο επαγγελματία, τον μικρομεσαίο, γιατί η κατάσταση είναι φθίνουσα. Επιτέλους πρέπει να στηριχθεί ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας και να πάψει να βάλλεται συνέχεια».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Άγγελος Βλάχος: Καμία εξέλιξη με την παραλία του Μονόπετρου

Άγγελος-Βλάχος:-Καμία-εξέλιξη-με-την-παραλία-του-Μονόπετρου

Απαντήσεις αναφορικά με το τι συμβαίνει με την παραλία του προσήνεμου μόλου, έδωσε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., Άγγελος Βλάχος.

”Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη υπό την εξής έννοια: Την τελευταία φορά που είχα μιλήσει για το θέμα, είχα ενημερώσει ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία στο αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καταρχάς, πριν αυτή η διαδικασία αδειοδότησης προχωρήσει στα συναρμόδια υπουργεία, όπως είναι το Πολιτισμού”, ανέφερε αρχικά ο κ. Βλάχος. 

Συντηρείται ένας θόρυβος που δεν τον καταλαβαίνω

”Διαβάζω ανακοινώσεις που είναι και ανυπόστατες και διακινούν ειδήσεις που είναι παραπλανητικές για το κοινό της πόλης. Σε απάντηση κοινοβουλευτικής ερώτησης ενός βουλευτή, υπάρχει πράγματι μία πολιτική απάντηση από την υπουργό Πολιτισμού, η οποία λέει ότι ουδεμία τέτοια αίτηση έχει έρθει στο υπουργείο και έχει κάποιες επιφυλάξεις αναφερόμενη στο παρελθόν. Όλο αυτό το κομμάτι είναι στη διαδικασία τυχόν αδειοδότησης. Εγώ δίνω έμφαση στην νομιμότητα. Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας κινείται με άξονα τη νομιμότητα. Περιμένουμε να πάρουμε τις απαντήσεις του πρώτου στο αντικείμενο αυτό αρμόδιου υπουργείου και στη συνέχεια ανάλογα με την εξέλιξη των απαντήσεων που μπορεί να πάρουν μία εβδομάδα, ένα μήνα κι ένα εξάμηνο, να απαντήσουμε. Βλέπω να συντηρείται ένας θόρυβος που δεν τον καταλαβαίνω. Διακινείται από συγκεκριμένες εφημερίδες και δημοσιογράφους της πόλης μια συζήτηση ότι τυχόν απορρίφθηκε το έργο, ότι πρέπει η παραλία αυτή να αποδοθεί σε κάποιο σύλλογο ή στον δήμο. Δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά. Η αδειοδότηση είναι σε εκκρεμότητα. Θα ενημερώσουμε αρμοδίως όταν έχουμε κάποια εξέλιξη. Προφανώς θα συμμορφωθούμε με την όποια απόφαση. Ως τότε αναμένουμε. Αυτά που διακινούνται ως αρνητικές απαντήσεις, είναι απαντήσεις σε κοινοβουλευτικά ερωτήματα κι όχι στον φάκελο του έργου ο οποίος αρμοδίως θα απαντηθεί στο μέλλον”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. 

Ας αξιοποιήσουμε ο καθένας αυτά που έχει κι ας μην εποφθαλμιούμε τα του διπλανού

Κληθείς να σχολιάσει τέλος το θέμα που έχει εγείρει ο δήμος Καβάλας για κάποιες ζώνες στο παραλιακό μέτωπο που ζητά να περιέλθουν στην αρμοδιότητά του για να τις αξιοποιήσει οικονομικά, ο κ. Βλάχος απάντησε: ”Αστεία πράγματα. Δεν υπάρχει περίπτωση πότε ανώνυμη εταιρεία δημοσίου συμφέροντος στην Ελλάδα να  παραχωρήσει ιδιοκτησία που διαχειρίζεται για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου, εκτός αν αυτό το πράγμα τεμκηριωθεί για άλλους λόγους, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ και πουθενά. Προσωπικά δεν έχω κάποια επίσημη ενημέρωση. Αν ο δήμος ενδιαφέρεται να εισπράττει τα μισθώματα από τα τραπεζοκαθίσματα και είναι θέμα πόρων το καταλαβαίνω, αλλά δεν το αποδέχομαι. Σε κάθε περίπτωση η χερσαία ζώνη του λιμένος μπορεί και οφείλει να είναι αντικείμενο διαχείρισης αυτού που του εμπιστεύτηκε η ελληνική πολιτεία να το κάνει, εν προκειμένω στον Ο.Λ.Κ. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ και πουθενά. Αν κάποιος θέλει να διεκδικήσει υπάρχουν τα δικαστήρια, η δικαιοσύνη, εδώ είμαστε. Ας αξιοποιήσουμε ο καθένας αυτά που έχει κι ας μην εποφθαλμιούμε τα του διπλανού”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ: «Ωδή στην πηγή ζωής»

Ο Δήμος Θάσου μας προσκαλεί και φέτος να τιμήσουμε τις μητέρες με βαθιά εκτίμηση και σεβασμό, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό τους την αγάπη και την αφοσίωση.

Η εκδήλωση – αφιέρωμα για τη Γιορτή της Μητέρας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Καλογερικού.
Συμμετέχουν:
Νεανική Χορωδία ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ
Μικτή Χορωδία ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ
Χορωδία “Νάματα ψυχής” του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλκυών Πευκοχωρίου Χαλκιδικής
Επιμέλεια προγράμματος: Πελαγία Αναγνωστάκη
Διεύθυνση Χορωδιών: Αργυρώ Παπαλάσκαρη
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

The post ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ: «Ωδή στην πηγή ζωής» appeared first on KavalaWebNews.gr.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα