Connect with us

Καβάλα

Δήμος Παγγαίου: Έργα παντού παρά την κρίση

Δήμος-Παγγαίου:-Έργα-παντού-παρά-την-κρίση

«Πέρα από το μεγάλο πρόβλημα της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε, το οποίο δυστυχώς εξελίσσεται και σε οικονομική κρίση σε όλα τα επίπεδα, ο δήμος Παγγαίου βρίσκεται σε έναν οργασμό έργων. Σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, σε όλους τους οικισμούς μας, γίνονται διάφορες παρεμβάσεις, όπως ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων, υποδομών, ασφαλτοστρώσεις, πλατείες, παιδικές χαρές, αλλά και έργα ύδρευσης και αποχέτευσης».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα ότι όλες αυτές οι παρεμβάσεις θα βελτιώσουν κατά πολύ την ποιότητα ζωής των πολιτών και πρόσθεσε ότι ήδη άρχισε ο σχεδιασμός για την επόμενη θερινή περίοδο, η οποία, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική εξέλιξη με την πανδημία, θα αγγίξει ίσως και θα ξεπεράσει αυτήν του 2019.

«Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και γι’ αυτό ποτέ δεν σταματάμε. Πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας…»

«Έχουμε πάντα τις κεραίες μας ψηλά, είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και παρακολουθούμε την εξέλιξη των έργων, ενώ παράλληλα να σχεδιάζουμε και απαιτούμε για μελλοντικές παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες να γίνουν προς όφελος των συμπολιτών μας. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και γι’ αυτό ποτέ δεν σταματάμε. Πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, δηλαδή του συνδυασμού της θάλασσας με τις ομορφιές του Παγγαίου, να αξιοποιήσουμε το γεωθερμικό πεδίο με τη μεγάλη έκταση που έχουμε εκεί. Δυστυχώς σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν βαλτώσει όλες οι επενδύσεις, όμως πρέπει να πω ότι όντως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της μεγάλης έκτασης που έχουμε εκεί και σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της Αλάνας, νομίζω ότι θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη ανάπτυξη», σημείωσε σχετικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

Σημαντική η συνεισφορά στην οικιστική ανάπτυξη της περιοχής η ύπαρξη Πολεοδομίας στον δήμο Παγγαίου

«Το βλέπουμε ήδη και από την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής και σε αυτό συνέβαλε η προσπάθεια που κάναμε να αναλάβει ο δήμος Παγγαίου την Πολεοδομία της περιοχής μας. Ήταν μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς έτσι έχουμε βοηθήσει πάρα πολύ στην προσέλκυση επενδυτών, διότι πλέον η οικιστική ανάπτυξη έχει να κάνει και με την έκδοση των οικοδομικών αδειών και την αμεσότητα που μπορούν να έχουν οι επενδύσεις. Άρα θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή περίοδος, σε συνδυασμό με τις πολύ καλές προσπάθειες που γίνονται στο κομμάτι των υποδομών, όπως τα έργα αποχέτευσης και ύδρευσης, τα οποία βοηθούν και αποτελούν μια καθοριστική παράμετρο για την ολιστική ανάπτυξη στον δήμο Παγγαίου», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεων του στον «Ενήμερο» ο Φίλιππος Αναστασιάδης.

«Τουρισμός, αγροτουρισμός, οινοποιία, επεξεργασία εμπορευμάτων θα μας οδηγήσουν στο να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη του τόπου μας…»

«Δεν ξεχνάμε επίσης το έργο της αγροτικής οδοποιίας, που είναι ένα έργο πνοής, καθώς θα βοηθήσει πάρα πολύ τους αγρότες μας σε όλες τις περιοχές του δήμου, οι οποίοι έχουν πληγεί πολλαπλά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και την παγκόσμια κατάσταση με τις τιμές. Όλα αυτά συνδυαστικά, δηλαδή τουρισμός, αγροτουρισμός, οινοποιία, επεξεργασία εμπορευμάτων θα μας οδηγήσουν στο να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη του τόπου μας. Θα πρέπει να υπάρξει μια ταυτόχρονη ανάπτυξη σε όλα αυτά τα επίπεδα, γιατί το ένα συνεπικουρεί το άλλο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Προσπαθήσαμε εμείς και οι επαγγελματίες της περιοχής μας, που έδειξαν το επίπεδο υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν κι αυτή η καλή συνεργασία μας κάνει να ευελπιστούμε σε καλύτερες ημέρες για την επόμενη τουριστική περίοδο…»

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιες είναι οι προσδοκίες για την επόμενη τουριστική περίοδο, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Ευελπιστούμε να αλλάξουν όλα. Υπάρχει «δίψα» από Έλληνες και ξένους που θέλουν να βρεθούν στην περιοχή μας. Πρέπει να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την «δίψα» και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Προεργασία και προετοιμασία ούτως ή άλλως γίνεται από εμάς. Το αποδείξαμε σε δυο πολύ κρίσιμες χρονιές, όπως ήταν το 2020 και το 2021. Ήταν ένα δυνατό τεστ αυτή η περίοδος της πανδημίας. Μας βρήκε όμως έτοιμους και καταφέραμε να ανταποκριθούμε. Προσπαθήσαμε εμείς και οι επαγγελματίες της περιοχής μας, που έδειξαν το επίπεδο υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν κι αυτή η καλή συνεργασία μας κάνει να ευελπιστούμε σε καλύτερες ημέρες για την επόμενη τουριστική περίοδο, αναμένοντας κυριολεκτικά να εκτοξευτεί η περιοχή μας. Γι’ αυτό και προετοιμαζόμαστε στο κομμάτι προβολής της περιοχής μας, αλλά και στο κομμάτι των υποδομών. Πρέπει να μπορούν να αντέξουν οι βιολογικοί καθαρισμοί που έχουμε, να αντέξουν τα δίκτυα, να υπάρχει ανάλογη κάλυψη για να μιλάμε και να λέμε ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Κυκλοφοριακό:-Τα-χειρότερα-έρχονται-μετά-το-Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας

«Ακόμη δεν είδαμε τίποτα με το κυκλοφοριακό στην Καβάλα. Από το Πάσχα και μετά εκεί είναι το θέμα τι θα γίνει. Ήδη είναι αφόρητη η κατάσταση και τα σημάδια είναι ότι θα είναι χειρότερα τα πράγματα από αυτό που βιώσαμε πέρυσι το καλοκαίρι». 

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αντώνης Μαστοράκης, περιγράφοντας τη ζοφερή εικόνα που επικρατεί καθημερινά στους δρόμους της πόλης, αλλά και όσα θα ακολουθήσουν στη διάρκεια της θερινής περιόδου.

«Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας και όλη η κυκλοφορία από Κωνσταντινούπολη μέχρι Ηγουμενίτσα περνούσε μέσα από την Καβάλα…»

«Ήδη ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας και όλη η κυκλοφορία από Κωνσταντινούπολη μέχρι Ηγουμενίτσα περνούσε μέσα από την Καβάλα. Νομίζω ότι ζούμε πλέον ξεκάθαρα τέτοιες εποχές. Είναι τόσο μεγάλη η  κίνηση μέσα στην πόλη. Όσον αφορά το κομμάτι της πρακτικής εκπαίδευσης και εξέτασης είναι πάρα πολύ δύσκολο και για μας να δουλέψουμε και για τους μαθητές να κατανοήσουν, αλλά και γι’ αυτούς που κυκλοφορούν στην πόλη γενικά. Το καλό με τις εξετάσεις είναι ότι γίνονται μετά τις 3 το μεσημέρι, οπότε θεωρητικά υπάρχει μια πτώση της κυκλοφορίας, άρα οι εξετάσεις γίνονται με καλύτερες συνθήκες. Αλλά η εκπαίδευση όσο πάει δυσκολεύει πάρα πολύ», σημείωσε σχετικά ο κ. Μαστοράκης.

«Υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στην υπηρεσία, αλλά το παλεύουν όσο μπορούν οι υπάλληλοι και είμαστε και εκεί γενικά σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.  Δεν είμαστε δηλαδή σε άλλες εποχές παλιότερες…»

«Η δραστηριότητά μας όσον αφορά το κομμάτι των εξετάσεων, είτε θεωρητικές, είτε πρακτικές, είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Λειτουργούμε κανονικά και υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός συμμετεχόντων. Γενικά δεν έχουμε δυσλειτουργίες σε σχέση με τις πρακτικές και θεωρητικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών. Στο άλλο κομμάτι της δουλειάς μας που είναι οι διεκπεραιώσεις, η «χαρτούρα» που λέμε πιο λαϊκά, υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στην υπηρεσία, αλλά το παλεύουν όσο μπορούν οι υπάλληλοι και είμαστε και εκεί γενικά σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.  Δεν είμαστε δηλαδή σε άλλες εποχές παλιότερες. Κατά περιόδους έρχονται εργαζόμενοι με διάφορα προγράμματα, είτε αυτά του Ο.Α.Ε.Δ., είτε κάποια οκτάμηνα, τα οποία με τη σωστή αξιοποίηση που κάνουν η διευθύντρια και η προϊσταμένη βοηθούν στην σωστή λειτουργία. Βέβαια αυτά είναι ενέσεις, δεν είναι η ίαση στο πρόβλημα που υπάρχει. Αυτή τη στιγμή είμαστε σ’ ένα μεταβατικό στάδιο, καθώς έχουν φύγει αρκετά τέτοια άτομα και περιμένουμε να έρθουν νέα, ώστε να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες. Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, αλλά μόνιμο προσωπικό δεν έχει έρθει», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Μαστοράκης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κ.-Σιμιτσής:-Δεν-ασχολούμαι-με-τον-κανονισμό-στάθμευσης-της-Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες της Παναγίας ο Κωστής Σιμιτσής, στο αίτημα τους να καταργηθεί ο κανονισμός της ελεγχόμενης στάθμευσης στην εν λόγω συνοικία.

Με δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο έγκριτος νομικός και πρώην δήμαρχος απάντησε ουσιαστικά σε δημοσίευμα τοπικού μέσου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όχι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν εμπλέκομαι σε θέματα της πολιτικής του δήμου Καβάλας».

«Εγώ δεν θα μπορούσα σε αυτήν την περίπτωση να στραφώ εναντίον του δήμου…»

«Ο κανονισμός της Παναγίας, είναι μια πολιτική απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου που επιβεβαιώθηκε και από το τωρινό. Κατά συνέπεια κάτι που μένει να δοκιμαστεί είναι η εφαρμογή του. Εγώ δεν θα μπορούσα σε αυτήν την περίπτωση να στραφώ εναντίον του δήμου Καβάλας, σε άλλες περιπτώσεις έχω στραφεί, όπως για παράδειγμα τριών Α.Μ..Ε.Α. που δούλευαν με πρόγραμμα στην «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και δεν επαναπροσλήφθηκαν. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα αναλάμβανα αυτήν την περίπτωση για τον κανονισμό της Παναγίας. Απ’ όσο ξέρω ο συνάδελφος, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση είναι ο Κυριάκος Ελληνίδης, αξιόλογος και αξιοσέβαστος συνάδελφος, έμπειρος που θα δει τι κάνει για το θέμα αυτό. Όχι πάντως εγώ για τον κανονισμό της Παναγίας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Κωστής Σιμιτσής. 

«Δεν μου τέθηκε καν πρόταση να την αναλάβω και δεν είχαν ούτε καν αυτήν την ιδέα – Είναι πολύ δύσκολη υπόθεση πάντως…»

«Ενδεχομένως κάποιος να παρασύρθηκε επειδή έχω πελάτες μεταξύ των επαγγελματιών της Παναγίας που διαμαρτύρονται, αλλά είναι προφανές ότι ούτε «παντρευόμαστε» τους πελάτες μας, ούτε εκείνοι εμάς και αντιλαμβάνονται κι εκείνοι μέχρι που φτάνουν τα όρια για να αναλάβουμε μια υπόθεση. Δεν μου τέθηκε καν πρόταση να την αναλάβω και δεν είχαν ούτε καν αυτήν την ιδέα», συμπλήρωσε ακόμη ο πρώην δήμαρχος Καβάλας.

Για το αν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας για την εν λόγω απόφαση, ο κ. Σιμιτσής σημείωσε: «Δεν ξέρω, δεν ασχολήθηκα, δεν μπορώ να πω κάτι. Εκείνο το οποίο μπορώ να πω είναι ότι η προθεσμία για να προσφύγει κανείς εναντίον του  κανονισμού έχει περάσει εδώ και πολύ καιρό. Άρα δεν ξέρω τι θα καταφέρει να μηχανευτεί ο συνάδελφος, υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι σκέψης, θα αναμένω κι εγώ με ενδιαφέρον τι θα ισχυριστεί. Είναι πολύ δύσκολη υπόθεση πάντως».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Ολοκληρώθηκε-στο-Μετρό-Συντάγματος-η-Έκθεση-Τροφίμων-&-Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της Αθήνας, ολοκληρώθηκε η 2η έκθεση «Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη», που διοργάνωσαν τα έξι Επιμελητήρια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, μέσω του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου, στην καρδιά της μεγαλύτερης αγοράς της χώρας μας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος στην Αθήνα.

Η Έκθεση, που στηρίχθηκε ενεργά, τόσο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, οσο και από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και διήρκησε μέχρι και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 φέρνοντας επιχειρήσεις και τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας ΑΜΘ στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Η προσπάθεια για την διοργάνωση της Έκθεσης, αποτέλεσε κοινή πρωτοβουλία των έξι Επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με τους προέδρους και τους συνεργάτες τους, να έχουν εργαστεί αρμονικά, για την  επιτυχή υλοποίηση αυτής της μοναδικής δράσης, με σκοπό να προβληθούν οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών της περιοχής μας και να τους δοθεί ένα βήμα γνωριμίας και ανάπτυξης στην αγορά της Αθήνας.

Κοινή και πάγια θέση και των έξι προέδρων αποτελεί η πεποίθηση ότι τα Επιμελητήρια οφείλουν να ενισχύουν την Εξωστρέφεια των τοπικών μας επιχειρήσεων και η εν λόγω Έκθεση ήταν ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, σημείωσαν στους χαιρετισμούς τους από το βήμα των εγκαινίων -μεταξύ άλλων- την ανάγκη θεσμοθέτησης της εν λόγω Έκθεσης και την διοργάνωση της σε ετήσια βάση, ώστε τουλάχιστον μία φορά το χρόνο τα τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας μας να εκτίθενται και να πωλούνται στην Αθήνα, ώστε και το καταναλωτικό κοινό να αποκτά πρόσβαση σε αυτά, αλλά και οι ίδιοι οι παραγωγοί να έχουν ευκαιρίες συναντήσεων και διερεύνησης συνεργασιών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Διονύσιο Σταμενίτη, παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλου Τοψίδη , του Προέδρου της ΚΕΕΕ κ. Γιάννη Μασούτη, βουλευτών της περιφέρειας ΑΜ-Θ, Προέδρων Επιμελητηρίων από την υπόλοιπη Ελλάδα, του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΣΤΑΣΥ ΜΕΤΡΟ κ. Αθανάσιου Κοτταρά, στελεχών Υπουργείων καθώς και πλήθους κόσμου.

Στα περίπτερα του Επιμελητηρίου Καβάλας, συμμετείχαν οι επιχειρήσεις:

Κουραμπιέδες

1. Σκλαρής

2.Ιωακειμίδης

3. Ιωσηφίδης  ΑΒΕΕ

4. Βικελίδης – Χρυσανθίδης ΑΒΕΕ

Αλλαντικά

1. Ατλαμάζογλου

Κρασί

1. Βιβλία Χώρα

2. Λαλίκος Κωνσταντίνος

Τσίπουρο

1. Μπαμπατζίμ

Τοπικά Προϊόντα Θάσου

1. Ιωπά – Παπαδημητρίου Μαρία

2. Γαλάνη Ελένη

3. Κατσαμάκη Σοφία

4. Σωτηρέλης Γεώργιος

5. Κούτλης Δημήτριος

6. Γλυκά Σουρίνη

Γαλακτοκομικά Προϊόντα

1. Φάρμα Μουσθένης 

2. Μάρτος Νικόλαος

                  Ο Πρόεδρος

               Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα