Connect with us

Καβάλα

Δήμος Καβάλας: Από τις 11 Μαΐου οι εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Δήμος-Καβάλας:-Από-τις-11-Μαΐου-οι-εγγραφές-στους-βρεφονηπιακούς-σταθμούς

Από τις 11 μέχρι και τις 31 Μαΐου θα πραγματοποιούνται οι προεγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Καβάλας, όπως τόνισε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Παιδικών Σταθμών και Προγραμάτων ΕΣΠΑ, Ανέστης Δημητριάδης.

”Οι προεγγραφές καθυστέρησαν λίγο λόγω του προβλήματος που είχαμε με τους εργαζομένους μέσω ΕΣΠΑ. Έτσι ξεκινάνε από τις 11 μέχρι και τις 31 του μήνα. Όλοι οι γονείς που έχουν παιδάκια τα οποία είναι γεννημένα από 1.1.2023 έως και 1.3.2026, μπορούν είτε να επικοινωνήσουν με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στο τηλέφωνο 2513 500 481, είτε να μπουν στη σελίδα του δήμου Καβάλας και να καταθέσουν όλα τα έγγραφα που χρειάζεται για να κάνουν την προεγγραφή του παιδιού τους”, ανέφερε αρχικά ο κ. Δημητριάδης.

Τον Ιούλιο τα voucher

”Από τώρα λοιπόν οι γονείς μπορούν να επιλέξουν σε ποιον βρεφονηπιακό σταθμό θέλουν να πάνε το παιδί τους, ώστε να υπάρχει προτεραιότητα για να καλυφθούν οι θέσεις και ταυτόχρονα όταν έχουμε και τα voucher τον Ιούλιο να έρθουν με αυτά και να γράψουν κανονικά τα παιδιά τους. Η προεγγραφή τους δίνει τη δυνατότητα στην ουσία να ”καπαρώσουν” τη θέση για να είναι στον βρεφονηπιακό σταθμό που θα είναι κοντά στην οικία τους ή όπου τους βολεύει”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Παιδικών Σταθμών και Προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Πήρε πίσω το νομοσχέδιο η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους μέσω ΕΣΠΑ

”Από ‘κει και μετά η χρονιά κυλά ομαλά. Είχαμε αυτή την αρρυθμία με την πρόθεση της κυβέρνησης για την αλλαγή του τρόπου προσλήψεων των εργαζομένων που είναι ορισμένου χρόνου μέσω ΕΣΠΑ. Ευτυχώς μετά από μία μεγάλη κινητοποίηση που έγινε στην Αθήνα πήραν πίσω το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και υποσχέθηκαν ότι θα ανοίξουν διάλογο με τους ανθρώπους αυτούς, για τον τρόπο που θα προσλαμβάνονται αυτοί και ταυτόχρονα να λύσουμε και τα προβλήματά μας ως δήμοι, ώστε να μην υπάρχουν αυτές οι αρρυθμίες. Ευελπιστούμε σε μία σωστή και γρήγορη λύση απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που τόσα χρόνια είναι κοντά μας και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς”, υπογράμμισε καταληκτικά ο Ανέστης Δημητριάδης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Η Καβάλα δεν αντέχει άλλες πρόχειρες λύσεις. ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΩΡΑ!»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Η-Καβάλα-δεν-αντέχει-άλλες-πρόχειρες-λύσεις.-ΠΑΡΚΙΝΓΚ-ΤΩΡΑ!»

Γι’ αυτό προτείνουμε: “Πράσινο” υπόγειο πάρκινγκ και ανάπλαση της “Ροδόπης”.

H  πρότασή μας προβλέπει την υπογειοποίηση του πάρκινγκ “Ροδόπη” σε μία ενιαία στάθμη, με επέκταση κάτω από τους παρακείμενους δρόμους και πεζοδρόμια, δημιουργώντας έναν οργανωμένο χώρο περίπου 500 θέσεων στάθμευσης.

 Και το σημαντικότερο;

Το υπέργειο τμήμα δεν μετατρέπεται σε μία ακόμη “έκταση τσιμέντου”.

Μετατρέπεται σε έναν νέο ανοιχτό “πνεύμονα ζωής” για την πόλη.

 Στο επάνω επίπεδο δημιουργείται ένας ενιαίος χώρος πρασίνου, με δέντρα, σημεία ξεκούρασης, οργανωμένες θέσεις στάθμευσης και έναν χώρο πιο ανθρώπινο, πιο λειτουργικό και πιο όμορφο για όλους.

 Μια σύγχρονη παρέμβαση που συνδυάζει:

– αποσυμφόρηση του κέντρου

– περισσότερες θέσεις στάθμευσης

– περισσότερο πράσινο

– καλύτερη ποιότητα ζωής

 Η Καβάλα μπορεί “να αναπνεύσει” ξανά.

Μπορεί να γίνει πιο σύγχρονη, πιο λειτουργική και πιο φιλική για κατοίκους και επισκέπτες.

 Δεν μιλάμε απλώς για ένα ακόμη πάρκινγκ.

Μιλάμε για μια διαφορετική φιλοσοφία πόλης.

Μια πόλη που σέβεται τον πολίτη, το περιβάλλον και το μέλλον της.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Φεστιβάλ μπίρας στο Πάρκο Φαλήρου

Φεστιβάλ-μπίρας-στο-Πάρκο-Φαλήρου

Η FORUM AE – Member of NürnbergMesse Group, υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας – Αντιδημαρχία Τουρισμού, της Π.Ε. Καβάλας και του Επιμελητηρίου Καβάλας, διοργανώνουν το ερχόμενο καλοκαίρι το πρώτο φεστιβάλ μπίρας στην πόλη μας!

Ανακαλύψτε το στο https://kavalabeerandmore.gr/

Μία μεγάλη γιορτή από τους ανθρώπους της Καβάλας… για τους ανθρώπους ολόκληρης της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης!

Το διήμερο 25 και 26 Ιουλίου 2026, με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Παναγιώτη Αγγελίδη, η όμορφη πόλη της Καβάλας, θα υποδεχτεί ένα φεστιβάλ που έχει ως στόχο να αναδείξει τον δροσιστικό και πλούσιο κόσμο της Μπίρας, τα τοπικά προϊόντα κάθε είδους, την ιστορία, την ταυτότητα και την πολιτιστική κουλτούρα της πόλης!

Αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού!

Λαχταριστές προτάσεις σε street food!

Eντυπωσιακές συναυλίες, ποικίλες υπαίθριες δράσεις για μικρούς και μεγάλους και ένα πλούσιο γιορτινό πρόγραμμα με εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά!

“Το ΚΑΒΑΛΑ FESTIVAL έρχεται για να μεταμορφώσει τους δρόμους της πόλης, σε χώρους συνάντησης και διασκέδασης.”

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Η Καβάλα υποδέχτηκε την ακαδημαϊκή ομάδα του York University

Η-Καβάλα-υποδέχτηκε-την-ακαδημαϊκή-ομάδα-του-york-university

Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει ενεργά στη φιλοξενία της ακαδημαϊκής αποστολής του York University, Canada, η οποία βρίσκεται στην Καβάλα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Υβριδικού Συνεδρίου:

«International Hybrid Conference on Crisis and Disaster Governance, Planning and Resilience: Integrating Risk and Security within International Postgraduate Education» – «Διεθνές Συνέδριο για τη Διακυβέρνηση Κρίσεων και Καταστροφών, τον Σχεδιασμό και την Ανθεκτικότητα: Η Διαχείριση Κινδύνων και η Ασφάλεια στη Διεθνή Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση» ICPCDGR 2026.

Το πρωί της Δευτέρας έγινε η υποδοχή τους στο Δημαρχείο, όπου πραγματοποιήθηκε μια παρουσίαση των βασικών υποδομών προσβασιμότητας και τομέων της οικονομίας στους οποίους δραστηριοποιείται η Καβάλα, με έμφαση στον τομέα του τουρισμού. Συγκεκριμένα, η παρουσίαση περιελάμβανε την προβολή των πιο χαρακτηριστικών σημείων ενδιαφέροντος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Καβάλας από τη Διευθύντρια Προγραμματισμού, Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Αναπτυξιακού Οργανισμού, Κορίνα Γανίτου.

Αμέσως μετά ξεκίνησε μια περιήγησή τους με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία, την περιοχή του Αγίου Νικολάου και το Μνημείο του Αποστόλου Παύλου και επεκτάθηκε στη χερσόνησο της Παναγίας μέχρι τον φάρο και περνώντας από το Τζαμί Χαλήλ Μπέη (παλιά Μουσική), όπου ο κ. Λαζαρίδης Φώτης, Πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου «το Κάστρο» συνέβαλε ουσιαστικά στον εμπλουτισμό της παρεχόμενης τουριστικής πληροφόρησης, έφτασε ως το Φρούριο της Καβάλας και ολοκληρώθηκε στις Καμάρες.

Επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορική πορεία της πόλης όπως αυτή αποτυπώνεται και στην αρχιτεκτονική των κτιρίων-σημείων ενδιαφέροντος της παλιάς πόλης.

Την Τρίτη 5 Μαΐου τα μέλη της αποστολής είχαν μια ξενάγηση στο Μουσείο Καπνού από την Διευθύντρια Πολιτισμού και Μουσικής Εκπαίδευσης, Κλεοπάτρα Χαλβατζόγλου, και μετέπειτα επισκέφθηκαν το Μουσείο προσφυγικού ελληνισμού όπου ο κ. Μανώλης Ζαχαρόπουλος και η σύζυγος του κ. Ελένη Ζαχαροπούλου τους υποδέχθηκαν με θέρμη και μοιράστηκαν μαζί τους τις ιστορίες των προσφύγων που ήρθαν στην Καβάλα μετά τη μικρασιατική καταστροφή και οι οποίες συνδέονται άμεσα με τα εκθέματα του μουσείου.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σε συνεργασία με το York University, Canada, και θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων / Φουαγιέ, Πανεπιστημιούπολη Καβάλας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης από 6 έως 9 Μαΐου 2026, συγκεντρώνοντας ιδιαίτερο διεθνές ενδιαφέρον, με περισσότερους από 400 συμμετέχοντες, με φυσική και διαδικτυακή παρουσία, από 16 χώρες από όλο τον κόσμο.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα