Connect with us

Πολιτισμός

«Γωνία εαυτού και του άλλου»: Ένα νέο τραγούδι με καβαλιώτικες υπογραφές

«Γωνία-εαυτού-και-του-άλλου»:-Ένα-νέο-τραγούδι-με-καβαλιώτικες-υπογραφές

Ένα νέο τραγούδι που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες, είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και αξίζει να το ακούσετε!

Η νέα αυτή δουλειά έχει τίτλο «Γωνία εαυτού και του άλλου» και καβαλιώτικες υπογραφές στη μουσική σύνθεση και την ερμηνεία!

Τους στίχους έχει γράψει η Άννα Νικ.Κουρκούλη η μουσική είναι του καβαλιώτη Γιάννη Βογιατζή Giannis Vogiatzis και το ερμηνεύει η Έφη Λεωνίδου Effie Leonidou

Η ηχογράφηση, η μίξη και η παραγωγή έγιναν στα Nemesis Recording Studio

Συμμετέχουν οι:

Ηλεκτρική κιθάρα – Ευριπίδης Ταρασίδης Evripidis Tarasidis

Ακουστική κιθάρα – Γιάννης Βογιατζής Yianis Voyajis / Giannis Vogiatzis

Μπάσο/ synth/ programming – Τάσος Καραπαπάζογλου Anastasios Karapapazoglou

Credits to:

Photo art Akis Reperage

Hairstyle Μελινα Καραπιπερη

Μake up artist Alexandra Ioannidi

Το τραγούδι μπορείτε να το ακούσετε και στο youtube στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=2EP_DTQM3X4

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πολιτισμός

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Παρουσίαση-του-νέου-βιβλίου-της-Τένιας-Μακρή-στην-Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» σας προσκαλούν το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (Κασσάνδρου 6, 4ος όροφος)  στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή με τίτλο: «Τα σημάδια μένουν…»

Τη συγγραφέα και το βιβλίο θα παρουσιάσουν η κοινωνική λειτουργός  Ελένη Βαρδάκα και ο δημοσιογράφος
 του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Βασίλης Λωλίδης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 25 χρόνων λειτουργίας του «Βοήθεια στο Σπίτι».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα του βιβλίου…

Η Τένια Μακρή είναι οικογενειακή σύμβουλος και ειδική σε θέματα σχέσεων, με σπουδές στην Ελλάδα και την Αμερική. Εργάστηκε στον ΟΑΕΔ για πολλά χρόνια ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και αποκατάστασης ατόμων με αναπηρίες. Συνεργάστηκε με το Χατζηπατέρειο Ίδρυμα, δίδαξε στο μεταπτυχιακό τμήμα της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας και εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα σε θέματα εγκεφαλικών κακώσεων. Στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων υπηρέτησε ως σχολική σύμβουλος, δημιούργησε τη Σχολή Γονέων και καθιέρωσε τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των μαθητών του λυκείου.

Είχε τη δική της τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο Άκουσέ με στο ΜΕGΑ, ενώ κατά καιρούς συμμετέχει σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα και την Κύπρο (“Πρωινός Καφές”, “Πες το στη Σεμίνα”, “Άλλοι Καιροί”, “Επιτέλους Μαζί”, “Τετ α Τετ”, “ΟΛΕ”, “Η Ζωή είναι Ωραία”, “Ζούγκλα”, “Μπορώ”, “PR”, κτλ.).

Πραγματοποιεί πολλές ομιλίες και σεμινάρια στην Αθήνα και την επαρχία καθώς και στην Κύπρο, ενώ άρθρα και συνεντεύξεις της έχουν φιλοξενηθεί σε περισσότερες εφημερίδες και περιοδικά. Διατηρούσε μόνιμη στήλη επί τρία χρόνια στο περιοδικό “Είναι”, με θέματα σχέσεων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

«Είμαι τόσο άχρηστη όσο με κάνει να νιώθω;»
«Είναι τόσο δύσκολο να τον κάνω να ευχαριστηθεί με κάτι;»
«Πρέπει να μείνω σ’ αυτή τη σχέση ή να φύγω;»
«Είμαι τόσο άσχημη και κακιά όσο λέει;»
«Μήπως έχει δίκιο ότι είμαι ανίκανη;»
«Μήπως τελικά δεν αξίζω και πολλά χωρίς αυτόν;»
ΦΟΒΑΜΑΙ!

Αν ταυτίζεστε με κάποιες από τις παραπάνω απορίες, τότε, πιθανότατα, είστε κι εσείς θύμα συναισθηματικής κακοποίησης – μιας κατάστασης που θεωρείται από πολλούς ως η πιο επώδυνη μορφή βίας και αυτή που κάνει το μεγαλύτερο κακό στην αυτοεκτίμηση των ανθρώπων. Πληγώνει βαθιά την ψυχή τους και αφήνει σημάδια που μπορεί να είναι χειρότερα από αυτά της σωματικής βίας. Τα χαρακτηριστικά της συναισθηματικής κακοποίησης – όπως οι προσβολές, οι υπαινιγμοί, η επίκριση, η απαξίωση- διαβρώνουν σταδιακά την αυτοεκτίμηση του θύματος τόσο, ώστε να φτάσει στο σημείο να θεωρεί ότι φταίει εκείνο που κακοποιείται συναισθηματικά.

Στο βιβλίο της “Τα σημάδια μένουν”, η οικογενειακή σύμβουλος Τένια Μάκρη δίνει όλες τις διαστάσεις της συναισθηματικής κακοποίησης: τι σημαίνει, γιατί συμβαίνει, πώς εκδηλώνεται και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί. Παράλληλα, προτείνει στρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες να αναγνωρίζουν πότε κακοποιούνται, αλλά και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά όλα τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνουν όταν είναι θύματα αυτού του είδους συμπεριφοράς.

Ένας βασικός λόγος της χρησιμότητας αυτού του βιβλίου είναι ότι η συναισθηματική κακοποίηση δηλητηριάζει τις σχέσεις με μίσος, επιθετικότητα και περιφρόνηση. Προφανώς, σ’ ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον είναι δύσκολο όχι μόνο να μεγαλώσει η αγάπη, αλλά ακόμα και να επιβιώσει. Ειδικά λοιπόν για τα ζευγάρια που είναι πρόθυμα να σταματήσουν να κατηγορούν ο ένας τον άλλον και να αρχίσουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη των συμπεριφορών τους, οι συμβουλές του μπορούν να σημαίνουν τη διαφορά ανάμεσα στον χωρισμό και τη διάσωση της σχέσης τους.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Πολιτισμός

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Δύο-μουσικές-παραστάσεις-του-συλλόγου-«Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες Καβάλας, με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας, διοργανώνει δύο μουσικές παραστάσεις στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου, με ώρα έναρξης 20:30.

Μία “μαγική” βραδιά με “πρωταγωνιστή” το μαντολίνο, ένα μουσικό όργανο έκφρασης με μία ευρεία γκάμα ρεπερτορίου.

Η Αγγελική Παπαδοπούλου με το μαντολίνο της, συνοδεία πιάνου από τη Στέισι Χίντρι, θα παρουσιάσουν μελωδίες και τραγούδια, οι οποίες θα αναδείξουν το ρόλο που κατέχει το μαντολίνο στην ευρωπαϊκή αλλά και στην ελληνική μουσική σκηνή.

Από τα αναγενησιακά και τα κλασικά ευρωπαϊκά μουσικά κομμάτια  έως την ιταλική ταραντέλα και τα παραδοσιακά τραγούδια των Επτανήσων και της Κρήτης, το μαντολίνο “πρωταγωνιστεί”.

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσει η Έφη Λεωνίδου

Ο Μανώλης Παργεντάκης επιμελήθηκε την επιλογή των κομματιών και την ενορχήστρωση και θα συνοδεύσει με το λαούτο του.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Πολιτισμός

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

«Τσιτάχ.-Η-ερημιά-του-τερματοφύλακα»:-Μία-επιπλέον-παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν να εξαντληθούν, θα δοθεί ακόμα μια παράσταση το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 18:00.

Συνεπώς, συνολικά οι παραστάσεις που θα δοθούν θα είναι τέσσερις.

Παρασκευή 29 Μαρτίου |21:00|

Σάββατο 30 Μαρτίου |18.00 & 21:00|

Κυριακή 31 Μαρτίου |20:00|

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»

Mια ιστορία γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση με κύρια θέματά της την ανδρική μοναξιά και τη ματαίωση, μαζί όμως με ένα βαθύ αίσθημα αξιοπρέπειας, ως πυξίδα και ως ύστατη νίκη σε πείσμα της ήττας και της φθοράς. Ο Τσιτάχ, ένας πολύπειρος βετεράνος τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδος, κάνει έναν ειλικρινή απολογισμό της μακροχρόνιας πορείας του, προσκεκλημένος από ένα σχολείο για να μιλήσει στα παιδιά για την αξία της άμιλλας και τα αθλητικά ιδεώδη. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού, εξιστορεί γεγονότα και εμπειρίες από τη ζωή και την καριέρα του ξετυλίγοντας σιγά-σιγά το κουβάρι της ύπαρξης του, από τη δόξα, τα πλούτη και τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι το μηδέν και το περιθώριο.

Σκηνοθεσία: Ερμίνα Κυριαζή – Γιώργος Νινιός

Ερμηνεία: Γιώργος Νινιός

Μουσική-Στίχοι: Γιώργος Νινιός

Σκηνογραφική ιδέα: Ερμίνα Κυριαζή

Κατασκευή μαριονέτας: Βασίλης Βασιλάκης

Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης

Βοηθός σκηνοθέτη-Χειρίστρια κούκλας: Γεωργία Μανελίδου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής

Περιγραφή αγώνα: Χρήστος Κυριαζής

Παραγωγή: Πολιτισμός Σταθμός Θέατρο

Διάρκεια: 70 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:

14 € Γενική Είσοδος,

12 € Φοιτητικό-Ανέργων-ΑΜΕΑ-Άνω των 65 ετών

Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά, 11.00 – 14.00 & 18.00 – 20.00, στο Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) στην Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566.

Ηλεκτρονική Προπώληση: https://www.more.com/theater/tsitax-i-erimia-tou-termatofylaka-4/

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»

Παρασκευή 29 |21:00|

Σάββατο 30 Μαρτίου |18.00 & 21:00|

Κυριακή 31 Μαρτίου |20:00|

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 (09:00-14:00).

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα