Connect with us

Καβάλα

Ανύπαρκτη η κρατική αρωγή στους πολιτιστικούς συλλόγους

Ανύπαρκτη-η-κρατική-αρωγή-στους-πολιτιστικούς-συλλόγους

Απόστολος Μουμτσάκης: Λείπει η νομοθετική στήριξη που θα προστατεύει τη λειτουργία τους και θα ενισχύει τη δημιουργία νέων υποδομών / Στην πόλη μας στερούμαστε χώρους για τη διεξαγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων / Περισσότερες από 40 δράσεις στα φετινά «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Στην ανύπαρκτη κρατική αρωγή των πολιτιστικών συλλόγων, στάθηκε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Διά Βίου Μάθησης και Μουσικής Εκπαίδευσης του δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Καβάλας, μίλησε για την έλλειψη χώρων για πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη μας, ενώ αναφέρθηκε στα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», αλλά και στα φεστιβάλ Φιλίππων και Cosmopolis.

«Οι πολιτιστικοί σύλλογοι παίζουν σπουδαίο ρόλο στην ενίσχυση της πολιτιστικής ζωής μιας κοινωνίας και τη διατήρηση της ιστορικής και πολιτιστικής μνήμης…»

«Είναι υποχρέωση του κράτους να βοηθάει τους πολιτιστικούς συλλόγους, αλλά στην πράξη αυτό δε γίνεται. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι παίζουν σπουδαίο ρόλο στην ενίσχυση της πολιτιστικής ζωής μιας κοινωνίας και τη διατήρηση της ιστορικής και πολιτιστικής μνήμης. Αυτή η ενίσχυση γίνεται μόνο με την παροχή οικονομικής βοήθειας για τη στήριξη των δραστηριοτήτων των πολιτιστικών συλλόγων, αλλά και τη νομοθετική στήριξη που θα προστατεύει τη λειτουργία τους και βεβαίως τη δημιουργία νέων υποδομών και εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως πολιτιστικά κέντρα, μουσεία και θέατρα. Δυστυχώς, αυτή η αρωγή δεν υπάρχει», σημείωσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δια Βίου Μάθησης και Μουσικής Εκπαίδευσης του δήμου Καβάλας. 

«Στην πόλη μας στερούμαστε χώρους για τη διεξαγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων…»

Παράλληλα, ο Απόστολος Μουμτσάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην έλλειψη χώρων για πολιτιστικές δραστηριότητες στην πόλη της Καβάλας, υπογραμμίζοντας: «Εδώ στην πόλη μας στερούμαστε χώρους για τη διεξαγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Είχαμε το Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, το οποίο αυτή τη στιγμή ανακατασκευάζεται. Δεν υπάρχουν θέατρα που οι τοπικοί και όχι μόνο θίασοι θα μπορούσαν να παρουσιάσουν τις δράσεις τους, δεν υπάρχουν χώροι που οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα έργα τους. Ο χώρος εκθέσεων κάτω από τη Μεγάλη Λέσχη καθημερινά είναι κατειλημμένος και για να τον κλείσεις χρειάζεται να το κάνεις μήνες πριν».

Περισσότερες από 40 δράσεις πραγματοποιήθηκαν για τα φετινά «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» – Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ο Απόστολος Μουμτσάκης

Αναφερόμενος στα φετινά «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δια Βίου Μάθησης και Μουσικής Εκπαίδευσης του δήμου Καβάλας επισήμανε: «Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό για τα φετινά «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», με την τελευταία δράση που έγινε το Σάββατο 6 Ιουλίου, μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 40 δράσεις για να τιμήσουμε εμείς οι απόγονοι των ηρωικών εκείνων Καβαλιωτών τους αγώνες και τις θυσίες τους, ώστε σήμερα να απολαμβάνουμε τους καρπούς της Ελευθερίας, αλλά και να αποδώσουμε φόρο τιμής στους πεσόντες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο μας μιας και συμπληρώθηκαν φέτος 50 χρόνια από την εισβολή ων τουρκικών στρατευμάτων. Ένα πλούσιο σε δράσεις πρόγραμμα που φτιάχτηκε με πολύ μεράκι από όλους τους φορείς της πόλης γι’ αυτό και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

«Πιστεύω ότι τα φεστιβάλ Φιλίππων και Cosmopolis θα σημειώσουν μεγάλη επιτυχία και θα ικανοποιήσουν το κοινό, τόσο τους συμπολίτες μας, αλλά και τους πολλούς επισκέπτες…»

Τέλος, αναφορικά με το 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων που πριν λίγες μέρες άνοιξε την αυλαία του, αλλά και το φεστιβάλ Cosmopolis, ο Απόστολος Μουμτσάκης δήλωσε:  «Πλέον οι πολιτιστικές δράσεις του φετινού καλοκαιριού συνεχίζονται με το μεγάλο Φεστιβάλ Φιλίππων που ξεκίνησε εντυπωσιακά με τη συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη στο αρχαίο θέατρο και φυσικά με το φεστιβάλ Cosmopolis 2024 που από 19 Ιουλίου ανοίγει και αυτό τα φτερά του. Και τα δύο φεστιβάλ πιστεύω ότι θα σημειώσουν μεγάλη επιτυχία και θα ικανοποιήσουν το κοινό, τόσο τους συμπολίτες μας, αλλά και τους πολλούς επισκέπτες που θα βρεθούν το υπόλοιπο του καλοκαιριού στην περιοχή μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Μάρκος Δέμπας: Αφουγκράζομαι ότι η Καβάλα θέλει την αλλαγή

Μάρκος-Δέμπας:-Αφουγκράζομαι-ότι-η-Καβάλα-θέλει-την-αλλαγή

Για την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δήμο Καβάλας, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας.

«Προχωράμε, έχουμε δρόμο μπροστά μας, έχουμε χρόνο για να αφουγκραστούμε, να γίνουν οι ζυμώσεις, οι απαιτούμενες επαφές και ο σχεδιασμός μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Δέμπας.

Απαιτούνται αλλαγές, πρέπει να σπάσουμε αυγά σε πολλά πράγματα, προκειμένου να παρθούν σωστές αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ροή

«Ο δήμος Καβάλας θέλει πολλή δουλειά κι αυτό γιατί έχει πολλά ζητήματα που πρέπει πραγματικά να αποτελέσουν προτεραιότητα. Απαιτούνται αλλαγές, πρέπει να σπάσουμε αυγά σε πολλά πράγματα, προκειμένου να παρθούν σωστές αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ροή, την αναπτυξιακή πορεία του δήμου Καβάλας. Αυτό το διάστημα γίνεται η οργάνωση αυτή, έχουμε επαφές με κόσμο, με νέους που θέλουν να ασχοληθούν, αλλά έχουν και πολύ σημαντικές ιδέες και απόψεις κι εδώ είναι το στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί. Διότι ξέρουμε πολύ καλά ότι ο κόσμος στο τέλος θα πρέπει να καταλάβει το όραμα, τους στόχους και για ποιο λόγο υπάρχει κάτι διαφορετικό για να μπορέσει να πάει μπροστά ο δήμος Καβάλας», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Μάρκος Δέμπας. 

Αφουγκράζομαι ότι η Καβάλα θέλει την αλλαγή, θέλει κάτι καλύτερο να γίνει κι αυτό που μας αξίζει πραγματικά να το διεκδικήσουμε

«Έχουμε δουλειά, έχουμε χρόνο που δουλεύει υπέρ μας και από ‘κει και πέρα πολύ σύντομα θα έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε. Θα διεκδικήσω τον δήμο Καβάλας, δεν νομίζω να αλλάξει κάτι. Έχουμε σχεδόν δυόμιση χρόνια ακόμη, είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς ζυμώνεται εδώ και καιρό, δεν έχει αλλάξει κάτι μέσα μου και μ’ αυτά που ακούω. Αφουγκράζομαι ότι η Καβάλα θέλει την αλλαγή, θέλει κάτι καλύτερο να γίνει κι αυτό που μας αξίζει πραγματικά να το διεκδικήσουμε. Μακάρι σε αυτήν την προσπάθεια να ενωθούμε πολλοί περισσότεροι, να μην υπάρχουν ούτε κόντρες, ούτε αντιπαραθέσεις γιατί το κοινό καλό είναι πάνω απ’ όλα για τους Καβαλιώτες, η πόλη μας να γίνει φιλική, να αναπτυχθεί και ν’ αφήσουμε κι εμείς ένα θετικό αποτύπωμα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Δέμπας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Γιάννης Κελγιώργης: Ακούσαμε μέτρα που αφορούν το αύριο ενώ το πρόβλημα είναι σήμερα

Γιάννης-Κελγιώργης:-Ακούσαμε-μέτρα-που-αφορούν-το-αύριο-ενώ-το-πρόβλημα-είναι-σήμερα

Απογοητευμένος δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, αναφορικά με τα όσα εξήγγειλε από τη Δ.Ε.Θ. ο πρωθυπουργός, καθώς κανένα από τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου δεν ικανοποιήθηκε.

«Ως Εμπορικός Σύλλογος και δεδομένων των συνθηκών που βιώνουν οι εμπορικές επιχειρήσεις που κλείνουν η μία μετά την άλλη, στείλαμε ένα υπόμνημα στον πρωθυπουργό, προκειμένου κάποια μέτρα να συμπεριληφθούν στην Δ.Ε.Θ.», ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. 

Το πρόβλημα είναι σήμερα κι όχι αύριο ή ύστερα από 10 χρόνια

«Αυτό που αποκομίσαμε τους τελευταίους μήνες ήταν ότι φέτος είναι η χρονιά σας, φέτος η έκθεση θα είναι αφιερωμένη στην μικρομεσαία επιχείρηση, στον αυτοαπασχολούμενο κι όπως είναι λογικό είχαμε δημιουργήσει όλοι μας μέσα μας προσδοκίες ότι κάποια στιγμή θα έχουμε ανακοινώσεις στην έκθεση που ν’ αφορούν εμάς, όπως η κατάργηση του τεκμαρτού και πολλά άλλα. Αντ’ αυτού δεν είδαμε τίποτα για το σήμερα, γιατί το πρόβλημα είναι σήμερα κι όχι αύριο ή ύστερα από 10 χρόνια. Είδαμε μέτρα που αφορούν καθαρά το αύριο, όπως τη μείωση του 5% της προκαταβολής φόρου που θα ισχύσει από το 2029», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Γιάννης Κελγιώργης. 

Βρέθηκα στην Δ.Ε.Θ., είδα αρκετούς συναδέλφους πρόεδρους από όλη την επικράτεια, είδα μία απογοήτευση που την έχουμε κι εμείς

«Δεν ακούσαμε τίποτα απολύτως που να αφορά τον εμπορικό κόσμο. Την Κυριακή βρέθηκα στην Δ.Ε.Θ., είδα αρκετούς συναδέλφους πρόεδρους από όλη την επικράτεια, είδα μία απογοήτευση που την έχουμε κι εμείς εδώ στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και οι συνάδελφοί μου, καθώς προσδοκούσαμε να δούμε πράγματα. Δεν είδαμε απολύτως τίποτα. Η επιχειρηματικότητα έχει πρόβλημα σήμερα, δεν έχει πρόβλημα ύστερα από τρία και τέσσερα και δέκα χρόνια. Ας ανακοίνωνε τουλάχιστον κάτι που να έλεγε αυτό είναι για τα παιδιά σας δεν αφορά εσάς», σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Αν δεν βλέπεις τίποτα προεκλογικά, αντιλαμβανόμαστε όλοι τι θα γίνει την επόμενη μέρα των εκλογών

«Εμείς θέλαμε λύσεις για πολλά ζητήματα σήμερα. Η υψηλή φορολόγηση, οι τραπεζικές προμήθειες που έχουν φτάσει στον Θεό και αυξάνονται κάθε μήνα ανεξέλεγκτα, δεν υπάρχει αφορολόγητο για τους συναδέλφους μας, δεν μπορεί κάποιος να πάρει ένα χιλιάρικο αφορολόγητο, καθώς φορολογείται από το πρώτο ευρώ. Το τεκμαρτό, η κατάργηση διαφόρων τελών που υπάρχουν πάνω σε επιχειρήσεις και πολλά άλλα. Συνολικά 13 μέτρα είχαμε ζητήσει, ώστε να τα δει ο πρωθυπουργός και να δοθούν λύσεις, αλλά δεν κοίταξαν τίποτα απολύτως. Θα θυμίσω ότι φέτος είναι μία προεκλογική χρονιά και αν δεν βλέπεις τίποτα προεκλογικά, αντιλαμβανόμαστε όλοι τι θα γίνει την επόμενη μέρα των εκλογών», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Κελγιώργης.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Καβάλας

Ο-Μανώλης-Χριστοδουλάκης-επισκέφθηκε-το-Επιμελητήριο-Καβάλας

Στο Επιμελητήριο Καβάλας βρέθηκε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Καβάλα, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι βασικοί παραγωγικοί και οικονομικοί πυλώνες της περιοχής, με αναφορές στον τουρισμό, τη μεταποίηση, την εξαγωγική δραστηριότητα, τον πρωτογενή τομέα και την εξόρυξη και επεξεργασία μαρμάρου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως η περιορισμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση, το αυξημένο λειτουργικό κόστος και οι γενικότερες δυσκολίες που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητά τους.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου επισημάνθηκε η ανάγκη για ουσιαστικότερη συνεργασία και διαβούλευση της Πολιτείας με τους παραγωγικούς φορείς και τα Επιμελητήρια, ώστε οι αποφάσεις οικονομικής πολιτικής να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης, παρέδωσε στον κ. Χριστοδουλάκη υπόμνημα με τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική επιχειρηματικότητα, καθώς και προτάσεις για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη δημιουργία ενός πιο σταθερού και ανταγωνιστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Παναγιωτίδης

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα